Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Atrieflimren og hvordan jeg blev sygdommen kvit

1235

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej igen
    Jeg har selv kronisk atrieflimmer men det generer mig ikke særligt meget,men jeg vil da prøve det andre har gode erfaringer med,da lægerne kun kan finde ud af at give medicin, jeg skal ned til hjertelæge La.Cour (i Århus han er god)til november og vil så høre hans mening om Q10
    Har haft en blodprop som heldigvis satte sig i venstre øje, så jeg får også marevan.
    Lægerne på Amtsygehuset hvor jeg gik til undersøgelse ny læge hver gang havde ni forskellige læger og det blev for meget, da de havde forskellige meninger.
    Mvh TS
    P.s. Har været ved La. Cour et par gange.
  • Indstillinger
    Redigeret 19 august, 2014, 02:33
    Hej TS

    Du skal lige vide, at de fleste læger tilsyneladende ikke kender den helbredende virkning af Q10. Den generelle holdning blandt læger er, at man ikke skal gå og tage kosttilskud, fordi den danske kost ifølge sundhedseksperterne indeholder, hvad man har brug for, hvis man blot følger myndighedernes råd.

    Der er to læger i min bekendtskabskreds, og selv om jeg ikke bryder mig om at snakke helbred ved almindelige sammenkomster, har jeg da bedt om en kommentar til mit Q10-forbrug. Ingen af dem kender til Rigshospitalets gode resultater med Q10 til hjertepatienter! Jeg synes, at det er mærkeligt. Men ingen af dem havde kommentarer til det – hverken positive eller negative.

    Så vidt jeg ved, er hjertespecialist La Cour en meget dygtig læge, men efter min opfattelse også meget traditionel. Du skal ikke forvente, at han vil anbefale brugen af Q10.

    Jeg har egentlig ikke fortalt nogen af mine læger – hverken den praktiserende eller hospitalslægerne, at jeg bruger Q10. Det er ikke, fordi jeg vil holde det hemmeligt, men der har ikke været tid til at nævne det. De første mange gange hvor jeg havde kontakt med enten den praktiserende læge eller sygehuset, havde jeg en udprintning af artiklen fra Ugeskrift for læger med i tasken (hvor der står, at Q10 ikke griber ind i Marevans virkning), men der blev aldrig anledning til at tage den frem.

    Jeg kan godt forstå, at du ikke bryder dig om at tage medicin for atrieflimmer. Det har aldrig været aktuelt for mit vedkommende, eftersom jeg ikke tåler betablokkere (får depression, mareridt og enorm træthed af den slags medicin).

    Der er en eller anden forskel mellem atrieflimmer og atrieflagren. Jeg har aldrig sat mig ind i, hvori forskellen består. Og sådan som jeg forestiller mig Q10’s virkning på mig, så gør Q10 mit hjerte mere robust, sådan at den periodevis manglende vejrtrækning om natten ikke så nemt fremprovokerer et anfald af atrieflagren.

    Jeg ved jo ikke, hvordan Q10 vil påvirke dit hjerte.

    Jeg har været helt anfaldsfri i 5 uger nu. Hvis jeg kommer op på flere måneder i træk uden anfald, vil jeg snakke med lægen om eventuelt at holde op med at tage Marevan. Selv om Marevan selvfølgelig giver en tryghed i forhold til blodpropper, kan det vel ikke være godt at tage den slags, hvis man kan undvære det. Marevan modarbejder jo K-vitamin, som har at gøre med blodets evne til at størkne. Men K-vitamin bruges jo andre steder i kroppen, blandt andet i knoglerne. Jeg har aldrig fået undersøgt, om vi, der tager Marevan derfor har større risiko for at få knogleskørhed.

    Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad La Cour siger til tanken om at bruge Q10 mod atrieflimmer!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej igen

    Det er jo nemt at finde ud af, om Marevan forøger risikoen for knogleskørhed.

    Det er bare at google ordene ”Marevan” og ”knogleskørhed” sammen. Og søgningen gav det forventede resultat:

    Blodpropforebyggende medicin forøger risikoen for knogleskørhed med 50 %!

    http://videnskab.dk/krop-sundhed/verden ... gleskorhed

    Det er selvfølgelig sådan, at der skal laves flere undersøgelser, før man kan være helt sikker på resultatet. Men når resultatet forekommer logisk, så er det vel så godt som bevist.

    Jeg er ked af, hvis denne information forskrækker dig, TS, men det er bedre at være informeret, så man kan gøre mere for at forebygge knogleskørhed (motion, sund kost).

    Før i tiden fik folk i Marevan-behandling at vide, at de ikke måtte spise K-vitamin-rige fødevarer, så som kål, spinat og andre grønne grønsager.

    Nu om dage tilrettelægges Marevanbehandlingen efter, hvad folk faktisk spiser. Og det er en god ide at spise en masse K-vitamin-rige fødevarer. Ovenstående information om knogleskørhed gør det endnu mere nødvendigt. Man skal bare helst spise den samme mængde grønne grønsager hver dag. Ellers bliver det for vanskeligt at styre medicineringen.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej igen
    Nej jeg bliver ikke nervøs for sådan en undersøgelse, den er jo heller ikke endeligt dokumenteret mener jeg, desuden træner jeg meget 2-3x fitness og 2-3x golf om ugen, gåture og jeg vinterbader og spiser rimeligt sundt.
    Jeg skal nok skrive til dig når jeg har snakket med La. Cour om Q10, han er i øvrigt også god i medicin.
    MVH TS
    p.s. det bliver først omkring OKT/NOV.
  • Indstillinger
    De sidste 2 år har jeg nu været gennem 3 ablationer, som ikke har hjulpet overhovedet - De havde faktisk den stik modsatte virkning. Cordarone ødelægger stille og roligt min krop og er derfor efter eget ønske blevet indstillet til en Cox-Maze.

    Bliver spændende at se hvor effektiv den er ... Ellers er jeg godt nok på bar bund.

    Mht. til de mange Q10 rekommenderinger kan jeg sige jeg selve prøvede det en årgang. Det gjorde min atrieflimmer tilfælde hyppigere, mere slagkraft og de havde langt, langt svære ved at stoppe igen. Så det er bestemt ikke vejen frem for alle.
  • Indstillinger
    Hej Michael
    Tak for dine oplysninger, ja du har ret, noget der virker på andre er ikke sikkert det virker på en selv, jeg har ikke umiddelbart tænkt mig at bruge Q 10 da jeg har det udmærket, men vil da prøve at spørge La. Cour om han har nogen erfaringer med det, eller andet natur medicin.
    Venlig Hilsen
    T. S.
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen
    jeg lovede at give dig et svar på hvad hjertelægen sagde ang. Q10 ved atrieflimren. Han sagde ikke noget negativt, men omkring atrieflimren mente han ikke det umiddelbart kunne hjælpe. (det var ved en anden hjertelidelse det kunne hjælpe, kan ikke huske hvad det var)
    Skal til min egen læge på torsdag og vil snakke med ham om det og om Q10 kan hjælpe på andre ting, da min kone får kolesterol sænkende medicin og om Q10 kunne hjælpe på hendes muskel ømhed.
    Hilsen TS
  • Indstillinger
    Hej T.S.

    Tak for svar ;-)

    Min situation er måske også ret speciel. Jeg føler mig virkelig godt hjulpet af Q10, men det er jo også atrieFLAGREN, jeg har,og ikke atrieflimren.

    Med hensyn til din kone, så synes jeg da bare, at hun skal afprøve Q10. Det sker der jo ikke noget ved. Der er jo tale om et stof, som er eller burde være i organismen i forvejen. Hvis hun ikke er tilfreds, kan hun jo bare holde op med at tage det. Men netop når hun tager statiner, så tror jeg nu, at hun vil fortsætte, for det må da være forfærdeligt at have den slags smerter!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Tænker jeg måtte skrible ned, hvad jeg selv har været igennem og hvor jeg står nu.

    Siden jeg var 18 har jeg døjet med atrieflimmer. Da det først viste sit ansigt, gik der 4-6 måneder mellem anfaldene og varede typisk 24-36 timer og præsenterede sig som en helt klassisk atrieflimmer. Som årene gik blev anfaldende hyppigere indtil der pludselig var uger imellem, samtidig med jeg følte mig mere og mere generet.

    Der skal det siges, min atrieflimmer starter kun om natten, udelukkende!

    Jeg blev indlagt 5-7 gange til stød, som aldrig virkede. Efter sidste gang blev jeg henvist til min første ablation i lokal bedøvelse samtidig med jeg startede på helvedes medicinen, Amiodarone.

    Det blev hurtigt klart at den ablation havde haft den stik modsatte effekt. Jeg gik fra atrieflimmer med ugers mellemrum, til konstant, næsten hver eneste nat hvis det ikke var igang fra forrige nat. Dog begyndte Amiodaronen at tage effekt og gjorde det hele lidt mere holdbart. Men kunne godt se, det var en ond spiral jeg havde startet.

    Jeg ringede til hospitalet og kom hurtigt ind til ablation nummer 2 igen uden god effekt, dog svært at vurdere grunden jeg stadig var på Amiodaronen, men en atrieflimmer kunne stadig startes.

    Der gik et års tid før jeg fik min 3. Ablation, hvor jeg også fik fuld narkose. Det så godt ud i starten, første gang jeg vågnede fra en ablation uden atrieflimmer. Der valgte lægen at stoppe Amiodarone behandlingen. Der gik præcis en måned, så fik jeg atrieflimmer første gang. Gik der PRÆCIS en måned til før det skete igen og igen en måned efter, atrieflimmer 3. gang. Derefter gik det bare hurtigere og hurtigere som Amiodaronen kom ud af kroppen. Til sidst var jeg tilbage til det punkt hvor det skete næsten dagligt igen.

    Så måtte jeg start Amiodarone behandlingen endnu en gang. Mht. til min tidligere kommentar om denne medicin er en 'helvedes' medicin, er det fordi jeg har døjet med stærk fotofobi som har generet mig kraftigt, altså følsom over for lys, hvilket betyder jeg har haft smerter i øjnene i snart 1,5 år. Samtidig fik jeg for snart et halv år siden, konstateret alt for højt stofskifte hvilket også skulle behandles. Endnu en notorisk bivirkning af den medicin.

    Da jeg havde efterfølgende samtaler m. læger forklarede jeg dem situationen og at den ikke var holdbar. Atrieflimmeren havde trukket dybe spor i mit liv, har stoppet uddannelser og mistet arbejde pga. af det. Der blev forslået ablation #4 hvilket jeg ikke godtog. Jeg smed forslaget om en Maze operation på bordet hvilket de ville tage op ... Par uger senere var jeg godkendt til en standalone Cox-Maze.

    Nu er det præcis 6 uger siden jeg gennemgik min Maze og fysisk er jeg ovenpå. Desværre har jeg oplevet 3 gange nu inden for den sidste uge til halvanden, at jeg vågner med en underlig fornemmelse og rigtig høj puls, føles som en atrieflagren -- noget jeg endnu ikke har oplevet. Med præcis vejrtrækningsøvelser kan jeg få dem til at stoppe på 20-30 minutter.

    Så nu venter jeg i spænding på hvad de næste par måneder byder, Amiodaronen er stadig på vej ud af kroppen, en arytmi jeg aldrig har oplevet før og hjertet er stadig i restitutions stadiet. Så alt kan ske! Men ingen atrieflimmer endnu.

    Det skal siges jeg fyldte 26 i sidste måned, for at give en idé om tidslinjen. Det har været et par hektiske år.
  • Indstillinger

    Hej Michael.
    Hvordan har du det nu?

Log in eller Registrér for at kommentere.