Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

HJÆLP!

135

Kommentarer

  • Indstillinger
    jeg kan godt se hvad du mener.
    --ja i nogen af mine andre piller er der os det produkt som jeg ik må få.
    så hvis jeg skal forstå det rigtigt så er det mit tilstand som goodt kan have noget med mit ben at gøre, idet at jeg mangler nogen næringsstoffer?
    at det så kan gøre sådan et stort udslag. og påvirke nervesystemet?

    -du må meget gerne følge op på det med de energi driks som du fik,
    nu når der ik er noget i.
    men jeg tror ik t lægerne ved hvor omfattende det virkelig er,
    og derfor tager de det ik så højtideligt!
    meen jeg kan da håbe på at den 4. jeg kommer derop der får de virkelig øjnene op får at det er alvorligt og at mit helbred skal hjælpes på vej!
    -det med me det var det jeg mente, -ja! men som du os siger,
    så er det en god ide at holde alle dørene åbne!.

    vi skrev os noget med for et par indslag siden at jeg har været til en scannning der ik viste det store. det der bare er at man skal gå til 4-5 scanninger før de virkelig finder ud af det. min psykolog siger at man skal ik bare sætte sig tilfreds med det første ik iver noget, men skal tit have mange af de samme. synes bare det er forfærdeligt at de ik opdager tingene ved den første!

    -marie.
  • Indstillinger
    det med dsgnet.
    det var der jeg fandt ud af det med chrons sygdom hvor det er kronisk.
    men på startsiden kan jeg ik lige finde rundt.
    og jeg ved ik lige hvad jeg skal kigge efter?
    men den side jeg kom ind på, virkede god. og det var der jeg virkelig fik øjnene op og så at kronisk inflammation i tarmene eller tolvfingertarmen irkelig ik er sjov. og at hvis man blev fejlmedicineret kunne det højst sandsynlig blive kronisk. jeg har nemlig ik fået noget ind i min blodåre eller blevet ''åbnet'' i maven!

    marie.
  • Indstillinger
    -jeg har lige søgt lidt rundt på nettet.
    og der kan komme nervebetændelse i form af b vitamin og mve infektioner.
    de har før været inde på det kan være en maveinfektion eller parasitter andre ting som min psykolog siger. og så står der at man har et dårligt immunforsvar-hvilket jeg os har. men at immunforsvaret angriber en nerve i stedet for infektionen. altså jeg ved ik. jeg synes nogengange man kan blive mere forvirret over nette. men samtidig os blive fattet. det er bare det at en læge ligesom skal konstatere tingene selvom man har disse symptomer!
    kender du til dette. jeg ved ik om jeg har forstået det rigtigt. eller kan du ihvertfald google nervebetændelse.
    og man kan sige dette kan jo os godt være en sammenhæng til maven med inflammation.
    du må gerne lige være sød at prøve at følge op på det. for jeg er på bar bund.
    det kan bare ik gå hurtigt nok at komme igang med undersøgelser og at snakke med en masse læger.
    jeg tror det er vigtigt at jeg måske ffor flere forskellige læger til at se på min tilstand og fra deres perspektiv.

    håber du kan forstå dette!
    har bare brug for andres opfattelse og mening. da du godt selv kan blive total blind i det. og ik kan finde hoved eller røv i noget.

    hilsen marie
  • Indstillinger
    Hej Marie

    Ja, som jeg har skrevet hele tiden, lige fra det allerførste indlæg, så mener jeg, at du på grund af den dårlige tarm ikke kan optage tilstrækkeligt med livsvigtige næringsstoffer, og at mangel på vitaminer og mineraler giver dig neurologiske symptomer og psykiske symptomer.

    I den forbindelse har jeg gentagne gange peget på, at du nok har B-vitaminmangel – ikke bare B12-vitaminmangel, men også mangel på andre B-vitaminer. B-vitaminer er specielt vigtige for nervesystemet, både for den neurofysiologiske del af det (altså nervesystemets rent tekniske funktion, inklusive transport af impulser rundt i kroppen) og for den psykiske del af det (altså hvordan du har det rent psykisk). Men muligvis mangler du flere livsvigtige næringsstoffer.

    Du skriver, at du er forvirret. Det kan jeg godt forstå. Det var derfor, at jeg forsøgte at lave en liste over, hvad du kan gøre, for et par indlæg siden. Det er godt, at du går til en psykolog, men hvis du får flere modstridende råd, er det jo ikke så godt. Derfor vil jeg efter dette indlæg holde en lav profil.

    Jeg vil råde dig til at holde op med at læse om sygdomme og i stedet fokusere på SUNDHED. Set fra mit synspunkt betyder det lige nu ikke så meget, hvilken diagnose der senere bliver hæftet på dine problemer med spasmer og med benene. Hvis det var mig, ville jeg kompensere for den vitaminmangel, der tydeligvis er årsag til problemet og straks holde op med at indtage noget, der stammer fra mælk, når det nu er påvist, at du ikke kan tåle mælk.

    Det gælder om at begrænse skaderne. Set fra mit synspunkt kan det ikke vente til efter den 4. december! Hvis det var mig, ville jeg – som tidligere skrevet – STRAKS ringe til sygehuset og spørge, hvad du skal have i stedet for de produkter, der indeholder mælkebestanddele.

    Jeg har fundet emballagen til det energi-produkt, som jeg fik. Men der er ikke nok protein i, kan jeg se. Det kan ikke erstatte Nutridrink, så jeg synes ikke, at det er relevant at give dig navnet. Men jeg har googlet lidt på ordene ”ernæringsdrik” og” laktosefri”, og jeg kan se, at der findes produkter, der kan bruges.

    Hvis vi alligevel skal beskæftige os med sygdomme og diagnoser, så lægger jeg jo straks mærke til, at nervebetændelse kan udløses af B-vitaminmangel. Diagnoser er kun vigtige, fordi det er en kort måde at tale om et problem på. Men det nytter jo ikke ret meget at snakke så meget. Når man har en viden – som du jo har – nemlig at du ikke tåler mælk, og at du mangle vitaminer og mineraler, så kan du GØRE noget. Hvis jeg var dig, ville jeg kontakte en kostvejleder. Det er vigtigt, at der er en, der samler trådene og har et overblik over, hvad du få af tilskud. Du kan finde en kostvejleder i dit område her:

    http://www.kostvejleder.com/index.php?o ... 3&Itemid=9

    Jeg sender dig alle mine gode ønsker

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    okay tak.
    jeg prøver bare at hører fra forskellige folk og sådan. så man os har det info.
    eller noget at tænke over..
    jeg undgår os mælk mest muligt, men har stadig rigtig ondt, og det skyldes nok tarmene. fordi den meste rumlen og oppustethed er væk. men ellers er det, det helt samme!
    jeg vil komme stærkt tilbage den 4. og så spørge om det kan være de stoffer jeg mangler skyldes mine neurologiske problemer..
    men de vitamin ting og det, er sikker på jeg stadig mangler noget. for har de trætheds problemer og samme symptomer!
    kan godt følge hvaad du mener, nævner det.
    men samtidig holder dørene åben fra neurologiske lidelser og andet.
    men grunden til at jeg gerne vil ha en diagnose er så er man ik i det uvisse. og så kan man gøre ting ved det. så det lyder som en rigtig god ide du skrev!

    hilsen marie.

    jeg har næsten bare allerede fundet ud af at jeg skal på rigshospitalet fordi roskilde er nogen fjumre hoveder!

    hov og forresten, så da jeg fik de vitaminer og det, så sagde de pludselig at jeg skulle stoppe uden at vide om det var blevet bedre. så imorgen der skal jeg have taget nogen, fra forskellige ting igen og så går de vel ud fra det!
    men siden mave tarm lægen isa ringer, har hun jo ik helt opgivet en!

    jeg skriver stadig og håber du svarer. jeg skriver nemlig lige resultatet af de blodprøver! hvis det lyder okay med dig(:
  • Indstillinger
    nu har det været den 4 dec, og jeg har været på hospitalet.
    der skete egentlig ik igtig noget, andet end jeg fik afvide hvad jeg skulle gøre. men med hensyn til de blodprøver så var de 'okay'. men samtidig skal jeg fortsætte med nutridrink, d-vitaminmangel og en vitaminpille. så helt iorden er det jo alligevel ik. men tror det er fordi den test jeg har fået omkring at optage næringsstoffer var misvisende så de vil ha jeg skal blive ved med tingene for hele tiden at sikre sig det ik går ud af min krop!
    men nu skal jeg igennem en masse blodprøver igen og afføringsteste og hvordan min optagelses evne er, tror jeg..
    men det med benene kommentere hun ik så meget andet end at det var dem med neurologi at gøre. men hun sagde at den selvfølgelig var galt.- er bare træt af at hører på det for hvorfor ik gøre noget ved det i stedet for.
    men ellers forslog hun at jeg ventede til den 15 dec hvor jeg skulle til stød prøver, og så se hvad der kom ud af det. men så sagdfe min mor at hvis de ik gør noget ved det så er det second opion på rigshospitalet. og så begyndte hun så at sige at vi nok skulle vente til der kom eksperter fra udlandt til rigshospitalet,-tror jeg faktisk! hvor de har noget mere erfaring. men lige meget hvad så ender jeg jo på riget.

    hilsen marie(:
  • Indstillinger
    Kære Marie

    Det er godt, at du giver lyd fra dig. Jeg synes bare ikke rigtig, at der er kommet noget resultat ud af den lægesamtale den 4. december. Havde du og din mor ikke på forhånd forberedt og nedskrevet spørgsmål til lægen?

    Hvad svarede lægen, da I spurgte, hvad du kunne få i stedet for Nutridrink, som indeholder laktose, som du jo ikke må få?

    Du skriver, at dine blodprøver er okay. Fik du en udprintning af blodprøverne? Det er vigtigt, at du og dine forældre kontrollerer, hvilke fremskridt der er i dine blodværdier.

    Jeg må tilstå, at jeg ikke forstår din holdning til din sygdom. Jeg prøver at sige til mig selv, at du er meget ung, og at det kan være forklaringen på, at du er underligt ligeglad med, at du har laktose-intolerance. Men så må dine forældre hjælpe dig.

    Du har skrevet her i denne debat den 17. november, at du har laktoseintolerance. Alligevel bliver du ved med at indtage fødevarer og måske også piller, der indeholder laktose. Jeg forstår det simpelthen ikke.

    Du har skrevet den 18. november: ”Jeg undgår mælk mest muligt”. Men det er da ikke nok at undgå mælk mest muligt. Du er nødt til at undgå mælk fuldstændigt!

    Og i øvrigt får du Nutridrink, der indeholder mælkebestanddele, og du har før skrevet, at du får piller, der indeholder laktose.

    Og nu skriver du, at lægerne siger, at du skal fortsætte med Nutridrink. Hvorfor i alverden skal du det, når du ikke kan tåle det?

    Jeg vil sige det så tydeligt som muligt:

    Jeg tror ikke, at din tolvfingertarm kan blive rask, så længe du selv er med til at gøre den syg ved at indtage laktose, som du jo ikke tåler. Og så længe din tolvfingertarm er syg, vil din organisme have svært ved at optage næringsstoffer fra maden. Og set fra mit synspunkt er det mangel på næringsstoffer – formodentlig især B-vitaminer - der er årsag til dine spasmer og problemer med benene.

    Du skriver i dit nyeste indlæg:

    ”er bare træt af at høre på det, for hvorfor ikke gøre noget ved det i stedet for?”

    Lige præcis det spørgsmål kunne jeg godt tænke mig at stille dig. Hvorfor gør du ikke noget ved det? Sundhed handler i meget høj grad om egenomsorg. Du er ung, og du kan ikke forventes at vide sådanne ting, men så må dine forældre altså hjælpe dig.

    Jeg har skrevet de samme ting mange gange, og det kan godt være, at du bliver irriteret på mig. Men set fra mit synspunkt er det ikke så underligt, at du er syg, når du ikke overholder din diæt.

    Mange hilsner og god bedring :o)

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    tak for opvågningen, det er måske lige det jeg har brug for.
    jeg ved ik hvorfor de siger jeg skal blive ved at tage produkter med lactose, det virker os absurd til mig. jeg fik ik spurgt hvorfor de stadig giver mig det. men det kunne jo være en ide at gøre det!
    det med blodprøverne og få en udskrift, det har jeg ik fået og det vidste jeg egentlig. men vi ved jo ik hvad der er normalt, hvor det skal ligge alle tallene?
    jeg undgår mælk, men mit bedste bud på at de vil ha jeg skal fortsætte er at det ik ved hvor stort omfang det er.. det skal jeg ik rigtigt kunne sige.
    de er meget stille..
  • Indstillinger
    i tirsdags var jeg til stød prøverne.
    skriver lige lidt senere om det!

    hilsen marie
  • Indstillinger
    jeg har som sagt været til stødprøverne
    og de viste ik noget. så i alt har jeg været til
    scanning af hjernen og lidt ned og så stødprøverne.
    jeg fik ik stød de valgte og se hvordan mine nerver arbejdede.
    kan det være man skal igennem mange af de samme undersøgelser og andre
    for at der kommer et lys op for hvad det kan være!
    hvad kan jeg gøre nu?
    jeg får måske en kiggertundersøgelse nedefra for at se hvor stor betændelsstilstand der er og om der kunne lægges en diagnose til dette
    eftersom isa mave specialisten sagde.
    at hvis de ik kunne finde en grund med stødprøverne. så ville de gøre dette.
    jeg tænker det kan være for at se om der er en sammenhæng.
    jeg ved ik hvad jeg kan gøre. er syg og hæmmet hele tiden.
    ved ik om du kan bruge dette til noget. men hele min mormors familie er
    døde af kræft. min mormor døde af tyktarm endetarms kræft.
    er det arveligt? hele min familie er som sagt døde af kræft og drankere.
    altså tanken har strejfet mig da dette kommer sådan snigende.
    det var med tanke på mave tarm problemet. men tænker at det ligemeget hvad det er, er gået ned til benene og har påvirket dem!
    overvejer kraftig en rygmarvsprøve?
    bare et eksempel, hvilken undersøgelse skal til for at se om man har nerve betændelse? det er sådan jeg tænker lidt, hvis du forstår(:

    men det ham lægen til stødprøverne sagde var at jeg kunne ik finde ud af at bruge mine ben ordentligt eftersom jeg har lægget syg, går jeg ud fra.
    det kommer jeg jo ik så meget videre med.
    det er ik fordi jeg er sur eller noget men har noget frustration.
    håber på svar.

    marie(:
Log in eller Registrér for at kommentere.