Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

HJÆLP!

Redigeret 4 maj, 2010, 09:34 i Alzheimers
jeg er en pige på 16 år, som har været sygemeldt i et år. jeg har fået diagnosen inflammation i tolvfingertarmen. det er så hvad det er, men under mit hospitals ophold. begyndte jeg at blive godt svækket i hele kroppen. og især benene. mit venstre ben går sådan ud til siden hver gang jeg går. det er tit smertefuldt på knæet. nogen gange var det som et lyn kom direkte fra himlen og ramte min fod, sådan så jeg ik kunne bevæge den. men det er en uro fornemmelse i benet og det er ligesom at gå på vat.. det er svært at forklare. der er tit en slags stopklods nede ved fodenså jeg ik kan gå. ellers så har jeg rigtig stramme sener, så går til fysio. så han kan strække mit ben ud, for det kan jeg ik så godt selv.. jeg får os spasmer eller rystelser i benene, rigtig ubehageligt. jeg går til neurolog og har været igennem en scanning, men den viste ik en speciel årsag til det, andet end de kunnee se den var helt galt! og nu venter jeg på at jeg kan komme til stød prøver med mine spasmer for de har en anelse om at jeg skulle have en syg nerve som udløser alt dette. neurofysiologi, jeg ved virkelig ik hvad der kan være galt, det kan være lige fra mine sener til nerver. jeg er virkelig nervøs..
håber i har nogen ide'er til hvad det kan være og i har nogen råd!
for har brug for hjælp hurtigst muligt, kan ik holde det ud længere.

nu som jeg sidder her oh skriver dette, er mit ben vildt tungt og snurre. det er ik altid jeg har lige mange følelser i hvert ben!

tak på forhånd - hilsen marie.
«1345

Kommentarer

  • Indstillinger
    jeg kan godt forstå du er nervøs ---men når du er til undersøgelse må du spørge meget ind til ---hvad de tror det kan være ---om hvad de vil gøre ved det ---du skal ikke holde dig tilbage --det er din krop ---og du kan ikke holde ud at have det sådan
  • Indstillinger
    jeg skriverigen --for jeg tænkte på hhvad med din moder eller anden familie --støtter de dig --og går med til læge og undersøgelser
  • Indstillinger
    Hej Marie

    Det var dog en grim situation, du er havnet i. Jeg håber, at du har en god støtte fra familie og venner.

    Når folk skriver, at de har en fornemmelse af at gå på vat eller puder, så er der straks nogle klokker, der ringer hos mig. Det er et typisk symptom på B12-vitaminmangel. Prøv f.eks. at kigge i nedenstående lidt svært tilgængelige lægeartikel. Du kan med fordel begynde at læse nederst under ”Diskussion”, hvor der blandt andet står:

    ”Hos andre er det nervesystemet, som først beskadiges, så patientens symptomer er neuro-psykiatriske: De klager over gangbesvær (”Det føles som at gå på vat”) og usikkerhed med tendens til at snuble op ad trapperne som følge af nedsat dybdesensibilitet.”

    http://www.laegehelse.dk/artikel/detail.asp?id=414

    Hvis jeg var dig, ville jeg straks bede lægen om at blive tjekket for B12-vitaminmangel.

    Jeg vil tro, at dine helbredsproblemer hænger sammen. Dit tarmproblem har muligvis givet besvær med at optage vigtige næringsstoffer, blandt andet B12-vitaminer. Når man kigger under de forskellige former for vitaminer, vil man se, at der kan optræde spasmer eller ufrivillige muskelsammentrækninger ved mangel på flere af dem.

    Jeg har en bekendt, der for tiden går til undersøgelser og har gjort det i mindst et år. Til sidst blev det opdaget, at hun faktisk havde en svær næringsstofmangel, men det var D-vitaminmangel. Hun har også problemer med benene, i form af spasmer.

    Har du noget imod at melde tilbage og fortælle, hvad resultatet af undersøgelsen hos din neurolog er? Min bekendt leder med lys og lygte efter svar på, hvad hendes spasmer kan skyldes. Vi har også kig på en diagnose ved navn BFS, som vi har læst om her:

    viewtopic.php?f=47&t=18226

    Men hvad dine problemer angår, så synes jeg altså, at du bør overveje muligheden for, at du har B12-vitaminmangel. Jeg citerer også lige fra radiodoktorens side om B12-vitaminmangel:

    ”Desuden er der også ofte myrekryb, føleforstyrrelser med nedsat følelse, fx under fødderne med en fornemmelse af at gå på puder, og stikkende smerter. Balancen bliver dårligere, fx under af- og påklædning, og de ramte bevæger sig på en anden måde end tidligere.”

    http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/B12-vitamin.asp

    Lad være at tage dig af, at der skrives, at det ofte er ældre, der får B12-vitamin mangel.

    God bedring og mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    hej.
    mange tak for svar.
    men kan allerede sige noget om det jeg har b12 mangel, jern mangel og d-vitamin mangel. men det er ligesom de ik kan få det til en diagnose. altså jeg har selv læst noget om mine tarmproblemer, at det kan fører til noget nervesystem. men det var meget sjovt du nævnte det med psykiatrisk. fordi det er nemlig på sådan nogen tilstande og neurologiske ting. at folk kan tro at det er psykisk men at sådan er det ik. jeg er bare på bar bund.
    jeg skal d.4 dec. til en samtale om hvordan det nu går med min mave. og der vil vi os nævne det med benene, for og se om de nu gør noget ved det.
    og hvis de ik gør så skal jeg nok have en second mening. og det bliver på riget, for der er de profesionelle. jeg ved ik om i har nogen erfaringer med roskilde? og hvilke. men tror i det er neurologi.?
  • Indstillinger
    men det du nævner kan jeg godt relatere mig op til.
    har du så en ide på en diagnose?
    og ja selvfølgelig skal jeg nok vende tilbage.
    -jeg har familie og sådan, men vi er helt ødelagte over det.
    og vi har næsten ingen energi, men jeg vil kæmpe.
    marie
  • Indstillinger
    Hej Marie

    Der er flere ting, jeg godt kunne tænke mig at sige til dig. Først og fremmest forstår jeg godt, at du og din familie er helt ødelagte. For det første er der jo selve sygdommen, og for det andet er der alle spekulationerne over, hvad der er i vejen, og bekymringer om, hvordan du i det hele taget skal blive rask.

    Desværre synes jeg ikke, at lægerne er så gode til at tackle den slags tilfælde.

    O.k., så du har altså både inflammation i tolvfingertarmen, B12-vitaminmangel, D-vitaminmangel og jernmangel. Egentlig synes jeg, at du allerede har diagnoser nok til at forklare din tilstand! Jeg skal lige sige, at jeg ikke er sundhedsuddannet, og jeg kender intet til tarmproblemer, men for mig lyder det umiddelbart indlysende, at du på grund af din dårlige tarm ikke er i stand til at optage næringsstoffer normalt. Jeg mener, at dine forskellige næringsstofmangler er fuldt tilstrækkelige til at forklare dine symptomer. Men jeg synes selvfølgelig, at du skal undersøges til bunds.

    Hvad bliver der gjort for at helbrede din tolvfingertarm?
    Tager du tilskud af jern, D-vitaminer og B12-vitaminer? I nogle tilfælde er det nødvendigt at få indsprøjtninger med B12 og D-vitamin. Får du det?

    Hvis jeg var dig, ville jeg tage en god multivitamin- og mineralpille, for du er sikkert i underskud med andre ting også. Og jeg ville tage ekstra B-vitaminer ud over vitaminpillen (B-vitamin kompleks). Man siger, at hvis man mangler et B-vitamin, så mangler man som regel dem alle.

    Jeg har for min bekendt tjekket, hvilke mangler der kan være årsag til spasmer, og jeg har f.eks. fundet ud af, at mangel på B3 og B6 kan være årsag til spasmer eller epilepsilignende kramper. Det kan du f.eks. se her:
    http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/i ... 6/menu=13/
    http://www.netdoktor.dk/vitaminer/vitaminb6.htm

    Men jeg synes selvfølgelig, at det er en god ide, hvis du bliver undersøgt af en neurolog.

    Jeg har selv prøvet at have alvorlig jernmangel, og jeg ved, hvor dårlig man kan blive af det. Jeg blev i lang tid affejet, fordi lægen mente, at det var noget psykisk. Min bekendt blev også affejet meget længe, fordi hendes læge mente, at der blot var tale om noget psykisk.

    Men du skal vide, at både jernmangel, B12-vitaminmangel og D-vitaminmangel giver psykiske symptomer, i form af træthed eller måske endda depression. Derfor er det så vigtigt, at du hurtigt kommer i balance igen, så du ikke mangler vigtige næringsstoffer.

    Det er et problem, at der er fordomme over for psykisk sygdom. Det er et problem, at man nemt kan komme til at føle, at andre regner ens sygdom for ”bare” noget psykisk. Men sygdomme, der er udløst af vitamin- eller mineralmangel er ikke mindre ”fine” end andre sygdomme eller mindre reelle.

    Nej, jeg har ingen erfaringer med Roskildes sygehusvæsen. Og ja, jeg tror, at der er tale om noget neurologisk i den forstand, at du mangler næringsstoffer, der er vigtige for nervesystemets funktion. Desværre er det sådan, at de enkelte lægespecialer er meget opdelte, sådan at forstå, at en speciallæge i neurologi ofte ikke tænker på, at neurologiske problemer kan skyldes næringsstofmangler. Lægerne har under deres uddannelse kun haft ganske få timers undervisning i vitaminers og mineralers betydning.

    Det er vigtigt, at du får god lægehjælp til at få din krop i balance igen. Når alle disse undersøgelser er overstået, ville det måske være en god ide at få hjælp af en diætist eller en kostvejleder.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    ja netop. og det ireterrer mig sådan.
    jeg har fået pille får b12 mangel og jern mangel! men efter lidt tid troede de det var nok og sagde at jeg skulle stoppede. men de havde ik taget blodprøver for at se om det stadig var sådan, og symptomerne har ik ændret sig hos mig. det jeg får mod mine tarm problemer er duspatalin retard. og d vitamin. for jeg er i underskud af rigtig meget, plus en vitaminpille.
    men tror du det ville være en god ide og sige noget med alt det jeg mangler, især det med jernen at nævne det og spørger om det ik kan udvikle noget neurologisk ud af det at alle problemerne egentlig hænger sammen?
    man føler sig jo os bare en smule dum at det er en selv der skal lægge ordene i munden på dem. men det kan man være nødt til og så banke i bordet! men vi skriver os en til diagnose søges på dr1. og alle dem vi har spurgt har os sagt der er noget helt galt, og jeg har haft det i noget tid. og anbefaler rigshospitalet hvor de er professionelle.
    men som du os nævner så er det vel fordi de ik lærer så meget inden for vitaminer og hvordan det kan påvirke kroppen, de neurologiske læger.
    jeg ved bare ik hvad jeg skal gører mere, men jeg må jo vente til den 4 dec. og hører hvad mi mave tarm læge har at sige til det. ogg hvad der skal gøres nu. og hvis de ik gider gører noget, så må vi få en second mening på riget. jeg kan bare ik forstå hvorfor det skal så langt ud, før de finder ud hvad det er. men man skal vel bare ignorere det psykiske de altid kommer først med!
    -,marie.
    har du et forslag til hvad jeg kan gøre og sige. for at slå igennem?
  • Indstillinger
    lige meget hvad jeg skriver,, så dukker chrons sygdom op.
    og der er os noget med nervesystemet, ved ik om jeg har en syg nerve. eller en betændelse på nervesystemet.
    tror du der er noget om det?
  • Indstillinger
    Hej Marie
    Er dit stofskifte i orden?
    Hilsen Sia
  • Indstillinger
    hej sia.
    det ved jeg ik det med stofskiftet.
    kan du forklare noget mere om det? hvad gør de6 ged en da,
    hvis jeg ik har et stort stofskifte?
    jeg har et lavt immunforsvar fordi jeg er syg,
    så der skal ik så megeet til før jeg bliver smittet med noget yderligere.
Log in eller Registrér for at kommentere.