Hjem Hjerte og blod Hjerteproblemer

Blodtryksmedicin og bivirkning

2456711

Kommentarer

 • Hej Solo

  Jeg er ked af, hvis du opfatter mig som spydig. Men det virkede, som om du var irriteret over det problem, der bliver diskuteret her, og så ville jeg bare gøre opmærksom på, at det jo ikke er lovpligtigt at læse alle indlæg, og der er heller ingen, der siger, at man skal kommentere noget, man ikke interesserer sig for!

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Redigeret 13 november, 2009, 10:32
  Hej Persille. Har du prøvet Aprovel mod dit blodtryk; det skulle ikke have så mange bivirkninger; jeg fik hoste af et andet præparet (Corodil) men holdt omgående op at hoste, da jeg gik over til Aprovel. Hvordan virker rødbeddesaften? Nogle siger, at man bliver totalt resset ud, men det er måske det, der skal til?
  God bedring. Hilsen Trille
 • Kære alle Blodtryksmedicinsindtagere-
  Jeg har en historie, som jeg bare må dele med jer. For 6 år siden boede jeg i USA og arbejdede på fuld skrue med en karriere der bare tog fart. Et år rejste jeg 265 dage. Ganske kort tid før jeg skulle rejse hjem til Europa igen fik jeg ved en tilfældighed konstateret forhøjet blodtryk. Straks blev jeg sat på medicin og jeg var grædefærdig. Jeg bebrejdede migselv, at jeg havde kunnet lade dette ske for mig. Forhøjet blodtryk er absolut ikke noget der tidligere er nogen i min nærmeste familie, som har lidt af. Derfor var jeg fuldt ud klar over at dette hovedsageligt skyldtes min livsstil.
  Fra USA flyttede jeg til Berlin for at fortsætte den hæsblæsende karriere, her fik en af Tysklands dygtigste eksperter som læge og rådgiver. Lissom lægerne i USA fastholdt Doktor Krank (som jeg døbte ham....) at "En gang blodstryksnedsættendemedicin - altid blodtryksnedsættende medicin!" Jeg har altid været meget distancerende overfor medicin, selv håndkøbsmedikamenter, som jeg synes man skal omgås varsomt. Så det var en stor hurdle for mig at acceptere, at jeg skulle sluge en MicardisPlus hver morgen. Dr. "Krank" var dog heldigvis en af den slags læger, der også rådede mig til at skifte livsstil i det omfang det var muligt, når man som jeg rejste hele tiden og i alle tidszoner! Men, meditere det kunne jeg overalt i verden, så det gjorde jeg.
  For 1,5 år siden besluttede jeg mig for, at det var på tide i en alder af 43 år at skrue ned for blusset og tage en tænkepause. Jeg forlod mit højt betalte karrierejob, som havde sat mig i stand til tænke mig om ihvertfald i et par år, inden økonomien ville begynde at blive presset - det er priviligeret det ved jeg, men på den anden side, så havde jeg dælmet også ofret alt for arbejdet i 10 år! Så det var vel kun rimeligt at jeg fik en timeout.
  Etfer en måned vidste jeg at der skulle drastiske ændringer til. Først og fremmest skulle jeg permanent ned i vægt. Jeg er 178 cm, men 97 kg er altså alt, alt for meget!! Men, denne gang havde jeg tålmodigheden..... Så jeg gav mig i kast med at komme i det lokale motionscenter hver 2. dag og lavede mine spisevaner om. Slik, vin og andre gode sager fornægtede jeg mig bestemt ikke ved de lejligheder der bød sig, for denne gang var det et spørgsmål om at etablere nye vaner der skulle holde hele livet - BASTA! Idag er jeg gået 3 str. ned i tøj, jeg har startet mit eget lillebitte firma, fundet en mand som jeg elsker (bortset fra når jeg synes, at han er en idiot!!??:-) og jeg kommer stadigvæk i motionscentret 3 gange om ugen, hvor jeg dyrker en times konditionstræning. Men, det bedste af det hele var at i januar måned i år stoppede jeg med min daglige pille - jeg græd lisså meget af lykke, som jeg havde gjort af afmagt, da jeg i sin tid fik dianogsen.
  Ofte jeg har tænkt over hvorfor det er lykkedes mig og ofte har jeg tænkt på at det forhåbentlig kan være til inspiration for andre - det KAN lade sig gøre at slippe medicinen igen - ihvertfald for nogen af os ved at begynde at vores krops signaler alvorlig og erkende at der måske er noget vi gør forkert.
  Det er en stor sejr for mig efter jeg forlod mit "gamle", mega-stressede liv at jeg i dag er fuldstændig fri for at tage medicin - og selvom dette er Apotekernes hjemmeside, så er jeg sikker på, at de også ønsker os alle et godt liv og helbred - uden unødig medicin! Så kan de også sælge vitaminer og tandbørster til os i flere år, når vi lever længere.
  Tro på det og kæmp for det! Jeg gjorde det.... :-)
 • persille1persille1
  Redigeret 26 november, 2009, 08:42
  Jeg har været uden computer, i flere dage, derfor har jeg ikke svaret.

  Først til Solo313 . Jeg må indrømme, jeg blev ked af dit indlæg, fordi det var som om, du ikke forstod problemet overhovedet.
  Jeg mener faktisk ikke Kameliadamen var spydig, men hun skrev noget rigtigt.

  Hej Trille1.
  Jeg drikker stadig rødbedesaft , men har endnu ikke turdet måle mit blodtryk. Jeg er efterhånden meget træt af medicin og blodtryk. Det går mig meget på.
  Jeg har jo igen været syg af det, så jeg er stoppet, også med medicinen mod mavesyre. Nu har jeg det heldigvis igen godt, men det har været nogle skrappe dage. Hvor er jeg træt af det.
  Rødbedesaften gør min krop godt kan jeg mærke. Jeg drak en halv liter daglig de første dage, men tager nu knapt 3 deciliter om dagen.  Aprovel har jeg ikke prøvet. Når jeg om nogle dage skal til læge vil jeg tale med hende om de forslag, jeg har fået. Hvis ellers jeg efterhånden tør prøve mere. For jeg er bange.

  Hej Vibeke04

  I min familie er blodtryksforhøjelsen vist arvelig. Alle på min mors side har blodtryksforhøjelse.
  Jeg er ikke tyk. Jeg har altid dyrket motion. Jeg ryger og drikker ikke. Har aldrig gjort det.
  Jeg mener faktisk alle dine gode råd er kendte af de fleste, men derfor er det jo alligevel godt at minde folk om dem.
  Nogle kan være heldige at nedsætte deres blodtryk, hvis de er for kraftige eller lever usundt og ændrer det, men jeg hører ikke til dem, desværre.

  Du må bare ikke tro, det gælder for alle. Nogle har blodtryksforhøjelse uden nogen kendt grund.


  Min søn løber, er slank, og alligevel har han fået for højt blodtryk. Han har heller aldrig røget. Måske er hans job lidt stresset , men jeg mener nu ikke han virker sådan.
 • Hej

  Jeg er nu begyndt at måle blodtrykket igen. Jeg drikker stadig rødbedesaft ca 3 dl om dagen.
  Der er ingen tvil om at blodtrykket er faldet. Det lægger nu på ca 152/84

  Jeg har aftalt med min læge, jeg måler det i nogle dage og derefter tages der stilling til om det er nødvendigt med mere medicin. Det vil sikkert, for mig, være bedst ikke at få mere. Kan det holdes ca der, er det fint nok, siger lægen.

  Men kan 3 dl rødbedesaft om dagen klare det, må jeg bruge de penge. Jeg kan tilmed godt lide smagen.
 • Hej Persille
  Vi er jo forskellige, men da mit efter en måneds medicin behandling faldt fra 186/112 ned til dit niveau, blev min dosis sat op, fordi det var uacceptabelt. Jeg ville ikke turde satse på saften alene!

  Jeg gyser ved tanken om at jeg sikkert længe har rendt rundt med sådan en højt blodtryk til fare for mig selv og mine omgivelser. Der var en specialist, der i Viden Om på DR 2, sagde at et højt blodtryk skabte små revner i årevæggene og fedt fra blodet kun sætte fast og danner propper - morsomt på motorvejen med 120 km timen!

  Men noget sjovt. Vi kom til at tale om kopipræparater til et selskab og en dame fortalte at hun havde fået nogle billige kopipiller, der var så dårligt coatede at de gik i opløsning i spiserøret og brændte hele natten. Hun brokkede sig til læge og apotek og fik så det dyrere originalprodukt.
 • Hej Persille

  Til lykke med, at det tilsyneladende er lykkedes dig at undgå at få forøget din medicindosis! Man kan mene, at 152/84 stadigvæk er for højt, men hvis det er et spørgsmål om livskvalitet (at have det acceptabelt på din nuværende dosis blodtryksmedicin eller have det forfærdeligt på en større dosis medicin), så ville jeg da også godt turde leve med et blodtryk på 152/84.

  For øvrigt synes jeg stadigvæk, at det ville være en god ide for dig at skifte til en anden angiotensin II-antagonist, når nu din nuværende medicin (Micardis) er den eneste af de 6 angiotensin II-antagonister, der kan fås her i Danmark, hvor mave- og tarmproblemer er rapporteret som bivirkning. Du kan f.eks. vælge Atacand, som jeg får, eller Aprovel, som Trille foreslår.

  Men du er måske utryg ved at skifte medicin endnu en gang? Mente lægen ikke, at det var en mulighed?

  Jeg kan fortælle, at det også er lykkedes mig at bringe blodtrykket ned uden at forøge min medicindosis. Efter en periode med for meget motion var mit blodtryk steget til ca. 170/100, og heller ikke jeg havde lyst til at få forøget min medicindosis endnu en gang. Det er jo skruen uden ende! Jeg spiste først en masse rabarber, som jeg havde liggende i fryseren (rabarberkompot). Da de var brugt op, gik jeg over til bladselleri, ca. halvandet bundt om ugen og af og til en selleribøf. Jeg passede selvfølgelig samtidig på med, ikke at anstrenge mig for meget fysisk. Da der var gået en måneds tid, blev jeg efterhånden træt af at spise så meget selleri, men heldigvis er mit blodtryk faldet til 135/83.

  Jeg vil herefter i højere grad lytte til min krop.

  Men det er godt, at husrådene virker, hvad enten det er rødbedesaft, selleri eller rabarber.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Hej Calyps0

  Man glemmer jo, at andre ikke lige husker på det, man har skrevet.

  Jeg får stadig 10 mg amlodipin. 5 mg om morgenen og 5 mg om aftenen.

  Men skræm mig nu ikke. Jeg er så lykkelig for , hvor mit blodtryk er nu. Specialisten har jo også sagt, jeg ikke må få medicin, jeg bliver så syg af.
  I tre år har jeg været syg af forskellig medicin , jeg kan ikke mere foreløbig.


  Hej Kameliadamen.

  Der står, ved de to nævnte slags, man ikke må tage dem, hvis der er problemer med nyrerne.
  Det har jeg ganske vist heller ikke, men medicin har givet mig problemer.
  Det jo er nyrerne og blæren, jeg får rigtig mange smerter i samt spor af blod i urinen.
  Jeg er rædselslagen ved tanken om, det skal gentage sig.
  Nu har jeg jo igen lige været syg, det var ganske vist brystsmerter, men jeg kan ikke klare mere i øjeblikket.

  Jeg har dem i baghovedet, hvis det skulle blive nødvendigt. Men hvis lægen mener det er OK, hvor det er og det bliver ca der, så er jeg glad.

  Har jeg fortalt micardis slet ikke sænkede mit blodtryk. Det lå på det samme, som uden micardis. Jeg har jo også været ude for, at blodtrykket steg i stedet for at falde af noget medicin. Simpelthen, tror jeg, fordi jeg blev syg.
 • Hej Persille

  Nu kan jeg godt se, at du den 11. november har skrevet, at du er stoppet helt med Micardis. Det havde jeg glemt. Nu tager du altså kun Amlodipin, som du godt kan tåle. Hvis det kan gå sammen med rødbedesaft, så er det jo fint.

  Nej, måske kunne det godt se ud til, at det er hele gruppen af Angiotensin II-antagonister, som du ikke kan tåle, og så er der jo ingen mening i at tage hverken Atacand eller Aprovel. Og hvis du slet ikke har haft nogen blodtrykssænkende virkning af Micardis, men kun problemer, så er det jo bare godt, at du er sluppet af med det.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Lykken varer kort.

  Jeg har lige målt blodtrykket. 178 / 115
  Det er som om, det s..... blodtryk nok skal bestemme farten og vise, hvem der bestemmer.
  Nu har det ligget så flot, syntes jeg. og nu !!!!!!!!! det faldt af rødbedesaften og så pludselig tager f..... ved det.

  Det er længe siden, det har været så højt.
  Jeg har det som Kameliadamen. Kroppen forlanger simpelthen, at blodtrykket skal op.
  Jeg må nok alligevel hellere prøve et af de to midler. Jeg skal snart til læge igen med målingerne.
  Jeg håber ikke, det er nogen af dem, der før har været forsøgt.

  Dette har stået på i mange år. Der er ikke endnu blevet fundet noget middel, som kan holde trykket nede og jeg kan tåle. Det er derimod steget af noget medicin.

  ( Jeg er vist ikke herfra. Bare jeg snart blev hentet til min planet. )
Log in eller Registrér for at kommentere.