Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Euthyrox eller Levaxin?

1235

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det skal I ikke lade jer nøjes med....................det kan I ikke bruge til noget....alle har krav på at få det bedste og at bliver taget alvorligt ellers er I jo gidsler.
  • Indstillinger
    kære zunika

    Du skal forlange at blive henvist til endokrinologen på næstevd sygehus!!!!Det tror jej ikke hun kan nægte dig, - men hun kan forsøge!!( har selv prøvet det).
    Ellers kan man jo betale sig fra det, har jeg læst herinde, - hos privatpraktiserende endokrinologer, tror jeg nok.
    Du blir nødt til at holde fast, - det lyder jo skrækkeligt, det du står igennem.
    mvh- jane
  • Indstillinger
    Hej

    Er der nogen der har oplevet synsforstyrrelser efter at ha taget den nye eltroxin? Var til øjenlæge, hvor han gav udtryk for at jeg havde voldsomme synsforstyrrelser. Har aldrig fået det afvide før.

    Samtidig skal jeg høre om nogen har oplevet at få betændelse/sår i huden, lægerne mener det er helvedesild. Men de ved ikke om det har sammenhæng med alt de bivirkninger den gamle medicin har givet.

    Mvh

    Sophie
  • Indstillinger
    Synsforstyrelser har jeg haft ja og mine sår svært ved at hele op. vh Petra
  • Indstillinger
    ...men hvad er bedst mon? Euthyrox eller Levaxin?

    Kh Gitte der ikke har det godt på Euthyrox...:o(
  • Indstillinger
    Hej Gitte40

    Jeg tror ikke man kan sige at Euthyrox er bedre end Levaxin eller omvendt. Det er individuelt.

    Jeg kunne heller ikke hoppe lige over på Euthyrox fra ny Eltroxin, men så satte min læge dosis ned til halvdelen. Og så fik jeg det bedre og er siden gået gradvis op. Jeg er ikke på slutdosis endnu, men når der er gået 3 uger på samme dosis får jeg det meget bedre, - ikke helt tilfredsstillende, men så skal jeg jo forhøje dosis igen. Jeg håber og tror, at når jeg er på endelig dosis, vil jeg få det bedre jo længere tid der går fra den sidste øgning. Efter de voldsomme symptomer og anfald, jeg havde på ny Eltroxin tror jeg min krop skal have længere tid til at vende sig til et nyt præparat.

    Men hvis ikke det i sidste ende virker for mig på tilfredsstillende vis, vil jeg nok forsøge at få en importtilladelse på de gamle Eltroxin. De produceres af et firma i England, og det er dem de får i New Zealand. Jeg tror bare det bliver svært og endnu en kamp, at få tilladelse til dem. Og jeg kan blive helt træt ved tanken, men det kender du sikkert alt til.

    Kh Gitte
  • Indstillinger
    Hej Gitte

    Ja jeg kender alt til denne kamp.
    Jeg er hoppet lige over på Euthyrox, og det er gået fint nok. Mine tal viser også at jeg ikke er overdoseret.
    Jeg føler mig dog ikke godt tilpas, træt ofte hovedpine, hjertebanken, kvalme osv...
    Ja orker snart ikke at kæmpe for et nyt produkt...
    Tænker - gud ved hvordan man ville få det helt uden medicin, når man kan få det så dårligt MED medicin? Mine tal har altid lagt i gråzone-området, med TSH lige omkring 4, ja så det var lidt et eksperiment at prøve Eltroxin, for at se om jeg ville få det bedre. Nu tænker jeg jo, gud ved om jeg alligevel ville have det bedre helt uden?
    Men orker alligevel heller ikke den slags eksperimenter, det er så hårdt for kroppen..
    Mange hilsner
    Gitte
  • Indstillinger
    Hej Gitte.

    Kan da godt forstå du tænker lidt over den medicin, når du sådan ligger i gråzoneområdet. Min TSH røg op på 28, da jeg var på halv dosis, føj, det var ubehageligt. Der er jo desværre ikke frit valg på alle hylder for os.

    God bedring til dig.

    kh Gitte
  • Indstillinger
    Hej Gitte

    Jeg kæmper også stadig med overgangen fra Ny eltroxin til Euthyrox. Jeg kunne slet ikke tåle Euthyrox til en start (august), fik massive rytmeforstyrrelser i hjeret og en hvilepuls på 120-130, næsten som på Ny eltroxin. Puha. Nu har vi skruet ned i en periode på ca en måned fra 125 til 150, det har hjulpet, "kun" hjertebanken når jeg skal sove og så ved for meget kaffe og rødvin. Og nu fra denne uge skal vi så se om jeg tåle at øge dosis nu, fra 125 daglig til 137. Stille og roligt håber jeg er vejen. Det langsigtede mål er 150 men ved ikke om jeg kommer til at kunne tåle det. ÅH det er en tålmodighedstest der kunne tage vejret fra en zenbuddhist!

    Håber du finder lidt ro.
    KH Hjertebanken
  • Indstillinger
    Hej Hjertebanken.
    Det var helt dejligt at se, at du og din læge har brugt samme metode med at gå ned i dosis.
    Jeg synes det hjælper. I dag har jeg det stadig ok, hvor jeg plejer at have fået generne igen, men denne gang har jeg også været 3 uger på samme dosis og jeg tror, at man skal være 3-4 uger på samme dosis, så går det bedre, og ikke kun i 2 uger som jeg var de første gange. Jeg har øget som dig med 12,5 mkg. Jeg er faktisk ret glad og optimistisk p.t.

    Kh Gitte
Log in eller Registrér for at kommentere.