Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Euthyrox eller Levaxin?

1356

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Annemarie

    Jeg er også en af dem som har haft problemer med ny Eltroxin - tog til Tyskland og fik Euthyrox - og med disse fik jeg det bedre men så var det at jeg fik en udleveringstilladelse fra sygehuset på Levaxin og dem er jeg så begyndt at tage - 8 dag i dag og nu er det så jeg kan mærke en begyndende prikkende i ansigt som jeg havde det med Ny Eltroxin - kan det passe at man allerede efter 8 dage kan mærke bivirkninger ? - Hvilke bivirkninger havde du da du tog Levaxin ? Jeg ved ikke om jeg skal fortæstte på disse - jeg må jo også give dem en chance men jeg overvejer stærkt at skifte til Euhyrox igen -Hvis ens sygehus har fået en udleveringstilladelse til Levaxin kan man så ikke få det til Euthyrox?
    Hilsen glad36
  • Indstillinger
    Kære Glad.

    Ja, jeg mærkede også, at jeg fik det bedre på mine importerede Eutirox via Goldpharma.

    Ja, jeg nåede heller ikke, at være længe på Eutiroxen, idet sygehuset fik generel udleveringstilladelse til tbl. Levaxin.

    Men efter at jeg startede på Levaxin den 19.06 - følte jeg, at det gik ned af bakke igen. Urolig nattesøvn og kroppen stod totalt af. Bivirkningerne blev værre med: Kvalme, svimmelhed, koncentrationsbesvær. Og tilsidst følte jeg slet ikke, at jeg kunne være i min krop.

    Jeg troede dog, at det drejede sig om en regulering, da jeg følte at stofskiftet var for højt (jeg ville også give dem en chance), men mine stofskiftetal var meget fine.
    Jeg tog fluks til e.l., idet han havde søgt udleveringstilladelse til Euthyrox. Jeg fik recept samt udleveringstilladelserne - og dagen efter var de på apoteket.

    Dit sygehus kan sagtens ansøge om en udleveringstilladelse til Euthyrox, idet det ikke virker somom, at du tåler Levaxin??

    Ja, min mand startede arbejde i går. Jeg føler virkelig, at vores 3 ugers ferie er "spildte". Jeg har simpelthen ikke orket noget........... men sådan har mange af jer desværre også haft det!!!
    Ja, hold da op, hvor Glaxo har formået, at ødelægge os!!!

    Er der andre, der mærker bivirkninger ved Levaxinen???

    Kærlig hilsen Annemarie
  • Indstillinger
    Hej
    jeg har fået oplyst af en svensk læge at man har brugt levaxin i de sidste 70 år i Sverige og det er som den gamle eltroxin.
    man skal bare have en svensk resept det vil sige fra en svensk læge, så kan man hente det på et svensk apotek, måske lidt besværligt men hvad gør man ikke for at undgå de kedelige bivirkninger.
    jeg håber snart at medicinal firmaet har forståelse for at der skal laves 2 slags piller en til diabetikere og en til os andre.
    med venlig hilsen
    anita
  • Indstillinger
    Kære alle

    Jeg kæmper også med det "nye" dilemma - hvilket præparart der er det bedste, nu hvor man ikke længere kan få "gammel" eltroxin. Jeg har nu været på Euthyrox igennem 3 uger og jeg har desværre stadig de bivirkninger, jeg fik på den "nye" eltroxin - hjertebanken og rytmeforstyrrelser i hjertet. Det er voldsomt ubehageligt med en hvilepuls på ca 100. Er der mon andre der oplever lignende på Euthyroxen? OG har erfaringer med et alternativ - f.eks. Levaxin? Eller andet?

    Mine tal er desværre stadig helt skæve - sidst TSH slut juli på 60.0 - da jeg måtte gå helt ned i dosis på de nye eltroxin for at kunne holde ud at være til - gik ned fra 175 til 100. ikke underligt alt for lidt til mit behov. Nu tager jeg 125 Euthyrox - startede på 150 men måtte drosle ned efter en uge, da jeg havde konstant hjertebanken. Det er så frustrende da jeg gerne ville være gravid igen, men det er jo umuligt med så skæve tal.

    Jeg har haft lavt stofskifte siden år 2000 og ikke haft problemer på gammel eltroxin. Med den nye version fik jeg alle de bivirkninger, som så mange af jer beskriver - hjertebanken, åndenød, forstoppelse/diarre, røde øjne, mavesmerter gennem 3 måneder, før jeg en dag tilfældigt læste en artikel i Politiken om alle klagerne og kunne tage affære.

    Håber nogen kan hjælpe.

    VH Hjertebanken
  • Indstillinger
    Hej Hjertebanken

    Jeg kan fortælle at jeg også fik forhøjet stofskifte efter overgang til Euthyrox, med den nye Eltroxin blev det for lavt. Det vil sige at biooptagelsen i de 2 produkter er forskellige, således at jeg optager det aktive stof i Euthyrox bedre. Hjertebanken lyder som du har for højt, så mon ikke du skal længere ned i dosis, men tal med din læge om det.
    God bedring Prik
  • Indstillinger
    Jeg fik en del bivirkninger af ny Eltroxin, og skiftede til Levaxin, som jeg nu har brugt i godt og vel to måneder. Mit stofskifte ligger præcis som før og jeg har det også, som jeg havde det på gammel Eltroxin - hverken værre eller bedre :-)
  • Indstillinger
    Kære Hjertebanken.

    Ja, det er så sandelig ikke noget at sige til, at du har det dårligt med et TSH på 60. Pyh-ha :-((

    Du gik ned fra 175 - 100 mkg pr. dag - det er en nedsættelse på 525 mkg PR. UGE!!!
    Du er igen ændret til 125 mkg pr. dag, det er 175 mkg pr. uge. Det er virkeligt NOGET der kan give et rutsjetur!!! Din krop kan jo slet ikke følge med!!!!!!

    Ja, dette er virkeligt helt ud i hampen!!!! Hvis jeg var dig, ville jeg stille og roligt justere op med 50 mkg pr uge. Jeg ville gøre dette i f.eks. 3 uger, hvorefter endnu en opdosering - indtil stofskiftet er i niveau. Ja, det kan virkelig tage lang tid :-(( Men din krop kan simpelthen ikke holde til de STORE op og ned doseringer.

    De bedste tanker til dig
    fra Annemarie
  • Indstillinger
    Hej Hjertebanken.

    Jeg kunne heller ikke tåle at gå fra ny Eltroxin og lige over til Euthyrox. Jeg havde mange ting men bl.a. trykken for hjertet.

    Efter aftale med min læge gik jeg på halv dosis euthyrox (50 mkg/dag), men dette var også for meget og jeg gik yderligere ned til 37,5 mkg/dag i 2 uger. Herefter kunne jeg virkelig mærke at stofskiftet blev lavt og gik igen op til den halve dosis på 50 mkg/dag. Der har jeg været i 4 uger og har det ok igen. Jeg får nu mine blodprøvesvar i dag.

    Jeg forsøger nu at sætte det op med 12,5 mkg/dag og hvis det går godt skal jeg igen være mindst 4 uger på det niveau. Så det tager sin tid. Men det er jo skønt at alle bivirkninger er væk. Tilbage er lavt stofskifte-symptomer som lidt ør i hovede/øjne og lidt deprimeret/sortseende. Men det forsvinder jo når stofskiftet bliver lidt højere igen. Man må væbne sig med tålmodighed, så kroppen kan følge med ;o)

    Kh Gitte
  • Indstillinger
    Tusind tak for jeres respons.

    Det er så rart at vide, at jeg ikke er den eneste og - på sin vis - at der ikke findes et "mirakel"middel derude, som jeg bare ikke har hørt om. Jeg tror du har helt ret Annemarie, at det har været en alt for brat dosisøgning at gå fra 100 til 150. Og godt at høre at en af jer har kunnet tåle en rolig dosisøgning selv om du fik bivirkninger i første omgang.

    Må nok finde tålmodigheden frem, selv om det er svært efter snart 2 års venten på at mine tal skulle være "helt rigtige", så jeg ku blive gravid - og så kommer hele denne misere, der betyder at min TSH gik fra nogenlunde ok 5,4 til 60,0. SUK. Men i kender den jo, hører jeg - desperationen. Nu ønsker jeg mig bare tilbage til "de gode gamle dage" med TSH på omkring 5. Jeg fik taget blodprøve igår og venter spændt på mine tal i denne uge.

    Har iøvrigt fået tid hos hvad der skulle væøre landets bedste endokrinologer på Rigshospitalet. Hvis det ikke hjælper -Har nogen mon gode (eller dårlige) erfaringer med "private" endokrinologer?

    VH Hjertebanken
  • Indstillinger
    hei alle,

    har også haft det dårligt med det nye eltroxin - blodprøver normale - men har muskelsmerter - koncentrationsbesvær etc. har nu fået udleveringstilladelse til levoxin, men ingen synes at have en god effekt af dette præparat.

    er der nogen der kender det inaktive stof i levoxin?

    Gl eltroxin indeholder : laktose- majsstivelse - vandfri natriumcitrat - akaciegummi - magnesium stearat.

    Ny Eltoxin : Mikrokrystallinsk cellulose - pregelatineret stivelse - talcum - kolloid vandfri silica - magnesium stearat.

    Hvilke inaktive stoffer vi alle får det dårligt af vil jeg gerne vide

    hilsen else
Log in eller Registrér for at kommentere.