Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvorfor er mænd utro ?

Redigeret 20 november, 2011, 10:43 i Utroskab
Jeg vil gerne høre hvorfor mænd er utro ?
Jeg er i et parforhold og har opdaget at min samlever er utro .. ikke med den sammen, men med kvinder han finder via. nettet.
Vi har sex gang flere om ugen og kan defor ikke forstå det.
Jeg har spurgt om han mangler noget i vores sex liv... det benægter han.
Kan ikke fortælle hvorfor han gør det, så hvorfor så....
«1345

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg er ikke helt vild med din indgangsvinkel: Hvorfor er mænd utro?

    Mener du at alle mænd uden undtagelse bare helt konsekvent er utro, hvor i mod kvinder aldrig er det?

    Ja, for så tror jeg simpelthen, du lige er landet fra en andet planet.

    Det kan være at mænd statisisk set er oftere eller mere utro end kvinder, men det er absolut ikke kønsbestemt. Jeg tror som ikke kønnene har noget at lade hinanden høre der.

    Der er flere årsager til utroskab. Den største tror jeg, er at parforholdet ikke fungerer optimalt, man har det halv- eller helskidt, men formår ikke at gøre noget ved det, eller man kommer ikke igennem med sine ønsker om et bedre forhold.

    En anden årsag - og her er der måske lidt flere mænd end kvinder, jeg ved det ikke - er at man har et behov for stadig fornyelse og bekræftelse. Disse personer kan man vel egentlig have lidt ondt af, for de ved ikke, hvad ægte kærlighed er. De er ofte ikke i stand til at tænke længere end egen næsetip og egen flygtig fornøjelse.

    Og så er der sikkert en række andre årsager også, men de to jeg her nævner, er nok hovedparten af tilfældene.

    I dit tilfælde tror jeg nok, det handler om den anden gruppe – han har brug for evig bekræftelse. Han holder sikkert meget af dig – i hvert fald så meget, som han formår, men han har ikke forståelse,- eller ønske om forståelse - for den smerte, han på den måde påfører dig.

    Hvis I ellers begge er enige om, at I har det optimale parforhold, så skal du simpelt hen finde ud af, om du vil acceptere og leve med, at du altså har en kæreste, som har behov for den evige bekræftelse andre steder end hos dig. Han kan jo som sådan også komme hjem og smitte dig med alle mulige kønssygdomme; det skal du også finde ud af, om du synes, han er værd. Det kan da godt være, han fortæller dig, at han bruger beskyttelse, men om du kan stole på det??

    Jeg vil da foreslå, at I sætter jer og får en god snak om jeres liv sammen, og du må da forlange at få en fyldestgørende forklaring på, hvorfor han har det behov for at såre dig – for det er jo det, han gør – og ud fra, hvad I får ud af den snak, bør du tage stilling til, hvad du vil med ham fremover.
  • Indstillinger
    Jeg vil også gerne høre hvorfor mænd er utro ?''

    Jeg har en kærest og har opdaget at min kærest var mig utro .. med en grim pige og en luder og jeg siger det ikk fordi han han var mig utro med hende, men hun er sammen med alle og alle i denne byge virkelig en billige pige.

    Vi har et godt sex live, og kan defor ikke forstå det.

    Jeg har spurgt om han mangler noget i hans live... det benægter han. a jeg ved at det er intet med mig og gøre, jeg er en køn pige. mange fyrer vil ha mig og har kun været sammen med to fyrer i hele mit liv netop fordi jeg respekterer mig selv hvis jeg ikk gøre hvem skal så gøre det.
    han var mig utro med en benkendt person en som jeg kendt, og der er 16 år imellem dem. han er 32, hun er 16 og jeg er 22
    jeg gøre alt for ham, køber tøj, handler ind, laver mad, vasker tøj, vasker op, ALT han laver intet, jeg giver ham fantastisk sex.
    Kan ikke fortælle hvorfor han har gøret det.
    tjekker ham hele tiden hvor ha er, hvem han snakker med, og han må ikk gå et sted uden mig jo mindre han er på work.
    jeg gider bare ikk blevet såret igen. og er træt af og være en tude marie, da han kneppede hende da tænkte han ihvertfald ikk på mig så. jeg lader ham lide han siger at han har fortrydt det. men har fortalt det til ham at jeg ikk stoler på ham, og aner ikk om jeg nogensinde kommer til det.
  • Indstillinger
    Uanset hvad årsagen er, er det ikke acceptapelt, du må øjeblikkelig gøre ham det klart at han har overskredet en grænse som absolut ikke må overskrides, det er ikke dig der skal søge efter en undskyldning for ham, det må han selv gøre, du kan ikke være tjent med hans opførsel, og forlange at han slutter øjeblikkeligt, ellers er det farvel, hvis du finder dig i dette hvad bliver det næste så, at han tager dem med hjem ?!
    Husk du lærer ham selv hvordan han kan behandle dig, og han vil forsøge at skubbe dine grænser igen og igen, med mindre at du viser her til og ikke længre.

    Du skal stoppe med at gøre alting for ham, du er IKKE hans mor, stop alt, ingen tøj, ingen sex, ingenting, han er jo bare et lille barn som får alt men ikke giver tilbage, og ikke tager konsekvensen af sine handlinger, eller ansvar for sit eget liv.
  • Indstillinger
    Tak for svar. Jeg ved godt, at der også er kvinder der er utro. Jeg ville bare godt høre fra mænd, hvad der får dem til, at være utro. ( sikkert det sammen som kvinder) Du kommer med et godt svar, jeg er selv næsten kommen frem til det samme. Det har været meget svært, da jeg holder meget af ham. Jeg er flyttet, da jeg har mistet tillid og troen på, det nogensinde bliver anderledes. Havde bare brug for, at hører fra andre med samme problem, for at komme vidre.
  • Indstillinger
    Baby209,

    Du skriver - citat:
    ”jeg gøre alt for ham, køber tøj, handler ind, laver mad, vasker tøj, vasker op, ALT han laver intet, jeg giver ham fantastisk sex.” - citat slut

    Det har intet med et par- eller kæresteforhold at gøre. Du er hans tjenstepige – og intet andet. Jeg er egentlig ret overbevist om, at han ikke regner dig for noget som helst; du hopper og springer for ham, og der er ingen – hverken mænd eller kvinder, der på nogen måde respekterer en sådan ”underhund”.

    Når han synes, han finder noget, der er bedre, så smider han dig ganske enkelt ud.

    Vi har alle brug for et modspil, og det tror jeg ikke, du giver ham. Det er sikkert også derfor, han dyrker andre piger.

    Jeg vil foreslå dig, at du hurtigst muligt kræver en samtale med ham, og direkte spørger ham, hvad han vil med dig – og om han også vil, hvis du lukker for serviceniveauet og forlanger et ligeværdigt parforhold. I skal have en snak om, hvad han venter af dig – eller af et parforhold – og du finder ud af, hvad du vil. Det må I så sammen finde ud af, om I kan acceptere hos hinanden.

    Du får intet ud af at checke ham hele tiden og forbyde ham at gå nogen steder. En sådan adfærd er direkte ødelæggende for et – ligeværdigt - forhold.


    Nygaard:

    Ja, jeg synes også, det kunne være interessant, om nogle af de utro mænd (eller kvinder) kunne fortælle, hvorfor de har det behov, for at såre deres partner.
    Men -hvis du læser i debatterne her, så lader det ikke til, at der er så mange, der har lyst til at fortælle deres side af sagen. Desværre.
  • Indstillinger
    Uha, tungt emne - og desværre alt for overeksponeret i pressen ret ofte, med tåbelige artikler, der prøver at smide skylden rundt. Derudover, jeg er selv mand, men har dog aldrig været min partner utro, så der kan jeg desværre ikke være behjælpelig. Jeg har dog været udsat for en utro kæreste tidligere, hvilket beklageligvis har givet en del ret dybe ar.

    Grunden til det dengang var, at vi var placeret ret langt fra hinanden - mig i Danmark, hun i Tyskland. Hun var ensom, havde brug for nogen, og "det var jo bare sex - ikke noget vigtigt". Et citat jeg siden har hørt fra mange, der har gjort det. Jeg forstår det ikke personligt, men det lader til at en del af dem, som gør det, har en anden opfattelse af hvad sex er og hvilken betydning det har. Selvfølgelig kan der var tale om mænd/kvinder, der ganske simpelt bare er ganske ligeglade, men på en eller anden måde tror jeg nu ikke det drejer sig om flertallet, når først de er kommet ind i forhold efter de 20.

    Det virker vitterligt som om en del mennesker anser det for værende noget, der er helt adskilt fra deres forhold, hvis de har det lidt sjovt med en mand/kvinde i ny og næ. Eftersom det ikke er følelsesladet, men bare rå usødet sex, så kan det jo ikke være noget, der går ud over min kæreste, som får ALLE mine følelser, vel? - Jo, det kan det jo så. Os, der bliver udsat for det, lider ofte bagefter af manglende selvtillid, manglende tillid til andre - og gerne deraf grundløs jalousi. Jeg lider selv af en jalousi jeg på INGEN måde er stolt af, affødt af den episode med min ex-kæreste, selvom jeg tilgav hende dengang. Resultatet er, at jeg har svært ved at se mænd kigge efter min kæreste nu, eller endda til tider at lade hende være alene - og det på trods af, at hun aldrig har givet mig grund til at føle på den måde. Det er ikke hendes skyld, men sådan virker vi mennesker desværre ikke.

    Men, som sagt er mit bud, at ofte ser nogle mennesker ganske simpelt ikke sex som værende noget, der er følelsesbundet, og derfor ikke mere farligt, end at gå ud at spise i byen, istedet for at spise hjemme. Swinger-klubber og diverse sex-klubber har aldrig haft det bedre, vil jeg tro - hvilket jeg tror er et udtryk for, at mange par ganske simpelt vælger at tage konsekvensen, og derfor spise i byen sammen istedet. Ingen anelse om hvordan det virker, men umiddelbart kunne jeg godt se sammenhængen i hvert fald.

    Som sagt flere gange af andre dog, det starter med kommunikation. I kommer aldrig så langt, at I kan tale om behovene for jeres forhold, hvis ikke kommunikationen er på plads. Hvis kommunikationen er på plads, med risiko for at lyde negativ, så lad være at forsøge. Hvis I ikke kan se hinanden i øjnene og arbejde problemerne igennem, med en tro på at "det skal I sgu nok finde ud af" - så bliver jeres forhold aldrig godt, hvis det da overhovedet overlever - og der uanset om det er vedr. utroskab, børn, eller hvad farve gardinerne i udestuen skal have. Det er i hvert fald min overbevisning.
  • Indstillinger
    Har efter følgende tænkt på, at det at være utro flere gang og med forskellige, kan være som en anden vane, man er afhænglig af. Man skulle så måske lige fortælle sin partner det. Kan man måske ikke - når man ikke selv ved det. Dog vil jeg tro man ved man gør sin partner ked af det.

    Sex kan man få mange steder. Er det nok ? hvad er der blevet af kærligheden....
  • Indstillinger
    Du, Noia, beskriver det simpelt hen så fint, jeg kan ikke være mere enig med dig. Jeg tror, det vi taler om i denne tråd handler om den gruppe, som jeg tidligere omtalte som gruppen af personer, der søger evig bekræftelse. Netop den ”Det er jo bare sex” viser jo desværre med al ønskelig tydelighed, at vedkommende ikke har forståelse for dybe følelser og den forpligtelse, der netop følger med dybe følelser. Den slags mennesker kan man vel egenligt kun have ondt af, for de oplever jo således heller ikke den absolutte kærlighed.

    Det er jo mere reglen end undtagelsen at – måske primært yngre mennesker af begge køn - går i byen for lige at finde sig en eller anden til et engansknald, og i øvrigt synes, det er helt fedt. Det har jeg ikke problemer med, fred med det, hvis nogen synes, det er sjovt, men hvor må det dog alligevel være en tom følelse.

    Som du, Nygaard skriver, så tror jeg sådan set også, at nogen ligefrem kan blive afhængige af denne flygtige bekræftelse, men man kan vel også blive så afhængig, at man netop mister kærligheden, og man opdager det sikkert ikke, før det er for sent.
  • Indstillinger
    Fordi de er mænd.

    Nej selvfølgelig gælder det ikke alle, men alligevel.

    Ligemeget hvor man vender sig hen, er mænd optaget af sex, erobringer, elskerinder m.v.

    Prøv at kig ind på mænds debat her på netdoktor, hvad er deres største problem: Penis.

    Hvad tror du alle de tusindvis af prostituerede kvinder lever af?

    Hovedsageligt gifte mænd og mænd i parforhold.

    Beklager, men sådan er det.

    Jeg ved ikke nøjagtigt hvor mange % undtagelserne udgør.

    Venligst Leonine
  • Indstillinger
    En spændende vinkel, du kommer med Leonine. Hvis man ser lidt på historien, så har det jo i efterhånden mange hundrede år heddet sig at kvinder ikke skal bryde sig om den kønslige akt. Især i overklassen var det jo en side af livet som den unge kvinde først blev informeret om aftenen før bryluppet – hun fik også at vide, at sådan noget måtte hun finde sig i, for det var ”mandens ret” og så var det altså det, hun måtte gøre for at få børn. Og ja, hvis moderen ikke kunne få sig selv til at informere, så fik den stakkels kvinde ingen information før det skete.
    I det hele taget var det også noget kvinden fik at vide var ubehageligt og hun havde ret til at afvise mest muligt – det var kun noget manden syntes var rart.

    Nå, den slags har manden vel heller ikke fundet var specielt opmuntrende, så han gik til prostituerede for at få dækket sit behov hos kvinder, der lod som om de kunne lide det – ja, ringen kørte! Og det gør den vel i grunden stadig.

    Manden vil gerne kunne jage og nedlægge sit ”bytte” – hvis bare ”byttet” smider sig, så er det jo ikke interessant, så et eller andet sted foretrækker han alligevel at hun er lidt ”kostbar”.

    Det hedder sig vel stadig at en pige/kvinde der uden videre siger ja til sex – ja, ”hun er nem” - ”hun er billig”. Hun er således ikke en, man regner med.

    På den anden side, så tror jeg også manden – når han først har ”nedlagt sit bytte”, så vil han også have det og have godt modspil.

    Og så kommer vi ind på mænds og kvinders generelle opfattelse af tingene. Mænd vil gerne have sex, når de har lyst, men kvinder – i hvert fald i rigtigt mange tilfælde – bruger sex som et handelsobjekt eller som belønning: ”Nu har han ikke slået græsset eller badet børnene – så gider jeg ikke give ham sex!”

    Kvinder sætter alt muligt i forbindelse med sex, hvor manden overhovedet ikke ser en sammenhæng. Der er flere indlæg her rundt på siderne, hvor bl.a. mænd har svært ved at forstå, at de ”skal gøre sig fortjent” med diverse praktiske gøremål for at få sex med deres partner.

    Og så kommer vi til at mænd måske ikke orker alle de krumspring de skal for – måske - at få sex med deres kæreste. Ja, så er det nemmere at betale, hvad det koster og få klaret ”trykket” ude.

    Den sidste vinkel jeg gerne vil have på er, at jeg oplever at i parforhold, så taler man ikke sammen, man er ikke specielt fortrolige – og slet ikke seksuelt. Man går måske med nogle ønsker om noget man kunne tænke sig at indføre i sit parforhold af seksuel karakter, men man tør ikke sige det. Man kunne måske tænke sig at prøve en speciel stilling, måske noget med at binde eller blive bundet, anal – eller hvad ved jeg, det er lige meget – men tør ikke udtrykke det. Hvis man vil prøve det, så går man ud til en prostitueret for at afprøve fantasien.

    Jeg tror rigtig megen utroskab i parforhold kunne undgås, hvis man satte sig sammen og arbejdede på at udvikle en dyb fortrolighed som det absolut vigtigste i et parforhold. Jeg tror mange skilsmisser kunne undgås hvis man indførte en fast ”parforholdsaften” om ugen, hvor man virkelig lyttede til hinanden, åbnede sig for hinanden.

    I øvrigt forsvarer jeg ikke kun mænd her – det kan være kvinder ikke dyrker prostituerede så meget som mænd, men en kvinde kan bestemt også finde ”græsset grønnere” et andet sted, hvis ikke hun får sine behov opfyldt hjemme – (det er sket for mig), men nu er det mænds utroskab, der debatteres i denne tråd.

    Ja, det var lidt filosofi fra min side.
Log in eller Registrér for at kommentere.