Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Et alternativ til Eltroxin

12357

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har lige modtaget elektronisk svar på blodprøven fra i går. Som jeg tidligere har skrevet, følte jeg at stofskiftet var blevet forhøjet. Hjertebanken, rysten, energien er tappet igen etc.
    TSH ligger nu på 0,62 (øvrige tal er ikke kommet endnu)
    Prøver taget den 02.04 var: TSH 2,84, T4 132, T3 2,20, T3R 1,21. Så det er kun 12 dage siden, og jeg har ikke ændret i medicineringen.
    Så nu er jeg spændt på de øvrige tal. Så jeg formoder, at mit stofskifte er steget efter at jeg startede på gl. Eltroxin/Eutirox. Så hvis det er korrekt, skal der bruges mere ny Eltroxin, for at få et stabilt stofskifte.
    Jeg har det bedst, når TSH ligger på godt 1.
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Hej Anemonen
    "Hjertebanken, rysten, energien er tappet igen etc." skriver du, det kunne lige så godt være mig der havde skrevet det, Men jeg kan mærke en lille smule bedring på vej.
    Mit TSH ligger på 0.30 hvor dit ligger ca. på det samme. Hvis du skal have dit tsh til at stige i tallet hvor meget eltroxin tager du så væk, for at det kan ligge på 1? prøver du dig langsomt frem med 0.25 af gangen?
    Jeg kan se at du skal til tandlægen og en anden specialist og at det koster penge. Jeg kan godt forstå du gør det. Vi vil gøre ALT for at få vores gamle liv tilbage. God bedring
    Hilsen Helle
  • Indstillinger
    Kære Helle.
    Ja, jeg følte ellers at jeg havde fået det godt. Men for 1 uges tid siden, begyndte jeg at føle mig mere utilpas. Med tiltagende kræftesløshed, hjertebanken, sitren og rysten. Fik igen bare nogle dage, hvor kroppen stod af. Ja, det er modbydeligt, når vi føler, at kroppen ikke har ro.
    Jeg har hele tiden undret mig over, at jeg skulle have mere Eltroxin, end før jeg blev sygemeldt (22.12.08).
    Jeg vil nok tage 25 mkg Eutirox fra ugentligt. Jeg er så spændt på, hvad de øvrige tal siger.
    Jeg får jo også Liothyronin, så når jeg får alle svarene, er det nemmest at finde ud af, hvilke tal/ell. alle der ligger for højt.
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Kære Helle.
    Da du fik dit blodprøvesvar på 0,30 startede du da ikke med at sætte dosis ned med 25 mkg og derefter 50 mkg pr. uge?
    Men det lyder dejligt, at du føler en bedring. Jeg håber bare ikke for dig, at dit stofskifte derved bliver for lavt.
    Der går jo ca. 4 - 6 uger førend stofskiftet ligger i niveau efter dosisændring.
    Ja, det er sk./søreme en kamp for at få det reguleret ordentligt.
    Jeg håber virkelig også, at du snart kommer på dupperne igen.
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Hej Anemone
    Jo det er rigtigt, at jeg i en uge satte det ned med 0.25 og så den næste uge med 0.50 pr. uge. De var nok lidt hurigt, set i bagspejlet.
    Jeg har nu kørt med reduktionen i 3½ uge.
    Jeg er stadig ikke dit for fight, men min uro og hjertebanken mærkes ikke så kraftig, jeg har stadig ondt i hovedet og mine øre gør også ondt og ikke mindst i min hals. Men som noget nyt er det også begyndt en slags isnen i mine arme, gad vide om også det er noget der hører til???
    Du skriver "bare mit stofskifte ikke bliver for lavt", hvis jeg også skal ligge på tsh på ca 1, tror du så at det er for meget jeg har reduceret min medicin med?
    Jeg vil bare ikke flere rutcheture, de er ikke til at klare.
    Fra at de første symptomer mærkes ex. lidt ondt i ørene og der kommer flere symptomer snignende, er der tit gået 3 uger, hvor man til sidst ikke er itvivlom at det er galt igen, og så 4-5 uger med at regulere medicinen, til man får det rimeligt igen.
    Det er ikke noget at sige til at man ikke føler sig frisk ret længe af gangen.
    Hilsen Helle
  • Indstillinger
    Kære Helle.
    Du har tidligere skrevet, at du var meget fintfølende m.h.t. dosisregulering. Og denne gang drejer det som en finjustering, for at du kan have det godt.
    Jeg turde ikke selv ændre med mere end de 25 mkg pr. uge. Jeg ved godt, at det derved kan tage sin tid, inden du føler dig velreguleret. Men det er vel bedre, end at du endnu engang måske får en rutsjetur, og derved skal omdoseres igen???
    Jeg tror ikke, at kroppen har godt af alle disse op- og nedture.
    Det drejer sig om, at vi kan komme til at ligge på den samme dosering, istedet for alle disse "skift".
    Ja, jeg taler kun udfra min egen erfaring.
    Held og lykke
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Hej Sunrose
    Jeg har fået en recept af min læge på Euthyrox og skal til Sverige/Helsingborg på tirsdag for at hente dem. Har jeg forstået det rigtigt at jeg bare skal have Produksresume fra lægemiddelstyrelsen med?
    Fik mine bl prøve svar i tirsdags. ØV mit tal er helt nede på 0,81 så måske er det derfor jeg har været så svimmel? Jeg startede på arbejdet igen i tirsdags holdt ferie resten af ugen og min svimmelhed forsvandt som dug fra solen torsdag, til gengæld har jeg nu problemer med maven som startede samme dag som jeg også startede på de nye Eltroxin 50 mikrog.
    mange hilsner Pernille
  • Indstillinger
    Hej hbcc

    Ja hvis du tager en recept med fra din læge og produktresume fra den danske lægemiddelstyrelse så de kan se at de er godkendt i dk er det ok.
  • Indstillinger
    hej Sunrose
    Tak for hjælpen så vil jeg drage til Sverige imorgen
    Hilsen
    Pernille
  • Indstillinger
    Hej alle.
    Nu har jeg fået læst hele tråden og er undevejs blevet ret bekymret.
    Min yngste datter har medfødt for lavt stofskifte.
    Hun er 4 år gammel og skal derfor ikke have så stor dosis hvilket betyder at vi deler pillerne.
    Det havde vi gjort i 4 år uden problemer. Vi opdagede nærmest ved et tilfælde at de nye piller ikke må deles.
    Som det er tilfældet i flere andre historier herinde vidste lægen på børneafdelingen ikke noget og vi har følt os ladt lidt i stikken med det hele.
    Vores datter har haft nogle raserianfald og er blevet meget svær at vække. Efter at have læst hele tråden slog det mig at det passer nogenlunde med tidspunktet hvor vi skiftede til den nye udgave. Det er lidt svært at tolke på da det jo også simpelthen kan være der hun befinder sig nu i sin udvikling, men ingen af vore andre børn har haft lignende udbrud. Hendes tal er fine nok, men det siger jo tilsyneladende ikke så meget i forhold til bivirkningerne.
    Nu kan jeg så læse her at det er muligt at få anden medicin i Sverige MED kærv og delelig.
    Er der nogen som ved om man skal møde op personligt (vi bor på Fanø så der er lidt langt) eller man kan gøre det hele på distancen?
    Og når man har bestilt en gang kan man så fremover få tilsendt til ens eget apotek? Jeg mener at en (sunrose?) skrev noget i den retning.

    Venlig hilsen og tak for en masse info
    Peter
Log in eller Registrér for at kommentere.