Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Et alternativ til Eltroxin

24567

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Helle

    Nej, jeg er steget 2 gange med 50 micgr. pr. uge, her sidst for 5 uger siden.
    Bedst som jeg troede det gik fremad, blev jeg sygemeldt først i februar, fordi jeg pludselig blev mega dårlig. Fandt så ud af langt senere, via vort dejlige forum her, at det kunne da kun være grove bivirkninger af den nye Eltroxin, som jeg startede på i januar!

    Ved de 2 stigninger, starter de første 3 uger med at ha' det røvskidt af bivirkninger (men da tog jeg også de nye Eltroxin).
    De sidste 14 dage er det gået stille fremad (efter jeg er begyndt på Eutirox )men som sagt de sidste 2 dage, eller specielt i dag - har det strammet en del i min hals, trykket lidt mere i mit hoved igen, lidt mere træt og her iaften har jeg lidt hedeture.

    Som sagt har jeg meget under mistanke at cyklus spiller ind, synes de to ting har tendens til at drille hinanden, ihvertfald ved mig.

    Eller som Anemone skrev for noget siden, kan jo også være at dosering nu lige så stille er ved at blive for høj, fordi det her virker bedre end Eltroxinen. Mellem mine 2 stigninger på Eltroxinen gik mit TSH jo fra 4,6 til 5,1, det virkede jo også underligt! Er spændt på hvad tallene siger i næste uge.

    Om ikke andet, så stiger antennerne jo lidt, når man kan mærke ubehagene igen, for hvad nu? Går det den ene eller den anden vej igen? De rusjeture er ikke særlig spændende.

    Mvh Birgit
  • Indstillinger
    God påske til alle.
    Ja, jeg undrer mig også over, hvorfor nogle tager turen til Sverige, når Eutiroxen kan købes på nettet???
    Men som tidligere skrevet, har jeg både kontaktet min endokrinolog og egen læge for at få dem til, at bede Lægemiddelstyrelsen om en udleverings- tilladelse til tablet Euthyrox. Jeg har fået brev fra professoren fra sygehuset samt fra min "egen" endokrinolog. De er opmærksomme på problemet, og har gjort alle relevante instanser opmærksomme på dette, og i øjeblikket forfølges problemstillingen både via Landspatientforeningen for Skjoldbruskkirtelsyge og via skjoldbruskkirtelægernes organisation Dansk Thyreoideaselskab. De har fremsendt kopi af alt det materiale som jeg har medsendt, til formanden for Dansk Thyreoideaselskab, Birte Nygaard, Endokrinologsik afd, Herlev hospital. Og brev fra min endokrinolog om, at han den 31.03.09, har anmodet om udleveringstilladelse af tbl. Euthyrox.
    Jeg har fået det betydeligt bedre, efter at jeg ikke tager ny Eltroxin længere. Jeg var virkelig invalideret. Min mave fungerer også igen.
    Men har dog gener, som jeg også havde før jeg fik ny Eltroxin. Jeg kører nemmere træt - kan have nogle dage, hvor kroppen bare står af. Døjer med led- og muskelsmerter. Ja, jeg tænker ofte om det kan være Fibromyalgi??? Men min endokrinolog tror heller ikke, at jeg får mine gl. kræfter og energi igen.
    Så derfor har jeg været hos en orthomolekylær læge, hvor hun har taget blodprøver samt jeg er blevet testet for tungmetaller. Jeg har endnu ikke fået svar på disse.
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Hej igen.
    Til Birgit, jeg har også mistanke om min cyklus påvirker min hals. Både når jeg har æglæsning og menstraution, der føles min "klump" i halsen størrer, og jeg syntes også jeg rømmer mig meget der. Er det også sådan du har det?
    Jeg har også dårlige dage og er usikker på om det er den ny medicin eller det er neddosering af eltroxin, som jeg har sat ned, nu her på 3 uge med 2x0.25 pr. uge. Bestiller du din nye medicin over nettet?
    Hilsen Helle.
  • Indstillinger
    Hej Helle

    Er altid påvirket både når jeg har ægløsning og menses, da har jeg det generelt dårligere, halsen strammer mere eller mindre. Strammer den har jeg mere slim i halsen og hoster mere, kan også få det som om jeg har ondt i halsen og det kan trække om i nakken og bag ørerne, rigtig træls.
    Ja, jeg bestiller over nettet, det er ligetil:-)
    Sjovt nok, fra middag i dag går det bedre igen, det er nok de hormoner der suser rundt!

    Mvh Birgit
  • Indstillinger
    Hej Birgit
    ja, måske er det de homoner der suser rundt i ens krop. Jeg har det også almen dårlig idag, (har også menstration), jeg vil prøve at lægge mærke til om det er speceilt omkring disse tidspunkter.
    Når du har det dårligt, hvordan har du det så?, kan du have det godt i nogle timer hvorefter det kan snige sig til at vende.
    hva` med uro i kroppen og hjertebanken?
    hvor lang tid har du haft lavt stofskifte?
    Hilsen Helle
  • Indstillinger
    Hej Helle

    Fik konstateret for højt stofskifte i April 08', fik Thycapzol og derved blev det kunstigt for lavt, kom derfor også i behandling med Eltroxin.
    Fik af det en overdosering i efteråret (der var lægeskift ved Endokrinologerne og den nye forhøjede mig med 350 migr. pr uge -føj, er da heldigvis blevet klogere).
    Blev derfor kørt i bund med medicin for at starte forfra! Ny læge igen fra dette år og hun kører da heldigvis langsomt frem!

    Når jeg har det dårligt, ja så er det som før nævnt: træt, uro, tung-trykken i hovedet/nakke/bag ørerne og øjnene, ømme led, generelt utilpas. Har døjet meget med hurtig puls og rysten/sitren, men det er heldigvis blevet bedre, ligesom det vældige tryk i hovedet er blevet mindre, men det tilskriver jeg nok Eutirox.
    Generelt er det hele blevet bedre de sidste 14 dage.

    Normalt har jeg det værst fra om morgenen, som så letter op af dagen, de gode dage allerede fra middag. Men igår som var en dum dag, så kan det svinge flere gange i løbet af dagen, men som oftest har jeg det godt om aftenen.

    Mvh Birgit
  • Indstillinger
    Hej Anemone. Så at du undrede dig over,at man tog til Sverrig. Jeg tror bl.a det kan være prisen på pillerne -der er temmelig dyre når man bestiller på nettet (recept+ forsendelse). Hvis man bor , så man har mulighed for at hente dem selv, bliver de billigere.
    Har du fået et dårligere syn da du var på de nye Eltroxin? Sådan sløret ind imellem, som om der hele tiden kommer en "hinde" for? Jeg har også fået en dårligere hud med små "bumser"-og jeg er langt over bumsealderen. Min mave reagerer med mange toiletbesøg om dagen, men det er jo modsat din.Måske vi tåler medicinen forskelligt. Bare vi dog kunne få vores gamle piller tilbage eller de nye Eutirox, gennem lægerne. Håber alle dine anstrengelser lykkes.
    God Påske til dig og alle på Debatten
  • Indstillinger
    Kære Ellenmarie
    Ja, hvis man bor "tæt på" apoteket i Sverige, kan det måske nok betale sig, at hente det selv. For ellers tænker jeg selvfølgelig på benzin udgifter og "besværet" ved at hente tbl.
    Ja, vi er jo alle forskellige - og dem der får bivirkninger af ny Eltroxin - oplever det derfor også forskelligt. Jeg syntes dog, at der er mange lighedstegn ved vores bivirkninger.
    Ja, jeg "døjer" stadigt med den generende hinde for øjenene. Men det havde jeg også tendens til, inden jeg tog ny Eltroxin. Jeg drypper mine øjne med Oftagel - det lindrer det værste.
    Ny Eltroxin virker jo som den rene gift, for mange af os. GlaxoSmithKline har virkelig lavet en svinestreg. :-(
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Jeg har altid døjet med mine menstruationer. Fra midt i perioden fik jeg det, som kroppen stod totalt af. Jeg har altid følt, at mit ubehag fyldte mere end de gode dage.
    Jeg har ikke haft mens i over 5 år nu - hvilket stoppede helt efter, at jeg fik konstateret forhøjet stofskifte.
    Men de dage - som jeg stadig har - hvor jeg føler, at kroppen står helt af, kan med stor sandsynlighed sikkert godt skyldes hormonerne.
    Men jeg tænker stadig tanken: Fibromyalgi kontra stofskiftesygdom.
    Vi kan have nogle gode dage. Hvis vi laver lidt, kan der komme træthed og led/muskelsmerter, og det er jo også symptomerne som ved Fibromyalgi.
    Hvad tænker I?
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Jeg fik konstateret lavt stofskifte i 2002 og har altid været rimelig velreguleret. får i 125 mikrogr. dagligt, med 100 den ene dag og 150 den anden. Begyndte på nye 100 mikrogr i feb, og fik det rigtig dårligt for 16 dage siden med svimmelhed, trykken i hovedet , og koncentrationsbesvær.
    Har ikke været på arbejdet siden. Gik til lægen og vi blev egentlig enige om at det formentlig er en virus på balancenerven. Så var det at jeg på netdoktor da jeg søgte på virus på balancen fandt denne debat og mine alarmklokker ringede med det samme. Jeg skal starte op på de nye 50 mikrogr i overmorgen.
    Ringede omgående til TL, talte også med en laborant om tilsætningsstoffer og bad i onsdags min læge om at anmode lægemiddelstyrelsen om udleveringstilladelse til tbl Euthyrox. Dette vil min læge gøre tirsdag. Vi blev enige om at det under alle omstændigheder er et forsøg værd og finde ud af om det måske er bivirkninger jeg lider af.
    Fik taget blodprøver i tirsdags.
    Ja jeg ville bare lige fortælle min historie og høre om andre også har haft ligende bivirkninger, hvis det altså er det jeg har.
    god påske til alle
Log in eller Registrér for at kommentere.