Hjem Stofskifte Forstyrrelser i stofskiftet

Et alternativ til Eltroxin

12467

Kommentarer

  • Kære Anemone

    Omkring nytår nåede mine T3 og T4 -tal op i "normalområdet", ca. samtidig fik jeg mit gode humør igen, jeg tror der er en sammenhæng.
    Ved alle ændringer af Eltroxin-dosis er jeg øget med 25 mcg/dag dvs 175 mcg/uge, undtaget er den sidste ændring 1/4 hvor jeg kun fik øget eltroxin dosis med 125 mcg/uge.
    Jeg har kun T3-, T4- og TSH-tallene (ikke T3R)

    dato : TSH : T3 : T4
    15/1 : 31,92 : 1,41 : 90 (29/1 Eltroxin dosis øges til 875 mcg/uge)
    26/2 : 10,23 : 1,42 : 108 (INGEN ændring af Eltroxin dosis)
    23/3 : 5,6 : 1,3 : 101 (1/4 Eltroxin dosis øges til 1000 mcg/uge)

    Mvh Peter
  • Hej

    kan se at der er nogen der spørger hvorfor jeg tog til sverige og hentede Euthyrox istedet for at købe på nettet.

    Jeg tog til Sverige med en recept fordi jeg så er sikker på at det er de rigtige tabletter jeg får. De er godkendt af den svenske læemiddelstyrelsen og er også godkendt af alle andre EU lande.

    Man skal være forsigtig med at købe medicin på nettet det kan være et kopi produkt hvor der intet aktivt stof er i. Den danske lægemiddelstyrelese skriver om et eksempel hvor hjertepatienter har fået leveret piller på netttet der indeholdt savsmuld og andre uduelige ting og intet aktivt stof.
    Altså havde pillen ingen virkning, og dette kan jo gå grueligt galt.

    Apoteket jeg købte på ligger i Helsingborg og hedder Apoteket Bjørnen liggger på dronninggatan den store gade ved havnen.
  • Vil lige tilføje at Euthyrox koster 76 svenske kr for 100 stk ( ca 52 danske kr)

    Husk at tage udskrift af godkendelsen fra den danske lægemiddelstyrelse med den ligget på produktresume.dk hvis de vil se at Euthyrox er godkendt i dk.
  • Kære Sunrose
    Tak for info - dette er virkelig et godt sted at få info og hjælp!
    Kan du fortælle lidt om den recept man skal have sin læge til at skrive:
    Skal recepten være til et bestemt apotek i Sverige?
    Hvor deltaljeret skal angivelsen af antal tabletter og styrke være?
    Andet?
    Mvh Peter
  • Hej Peter

    Din læge skal bare skrive en almindelig gul recept, der skal ikke stå apotek navn. Når man køber på den i udlandet må der kun udleveres en gang på hver recept. Lægen skal bare skrive navn, styrke, antal feks.: Euthyrox 50 mikrogram 100 stk.
  • Hej. Der findes rigtig mange andre præparater end eltroxin. jeg bad min mand undersøge det. ( Han er forsker i medicin ) Han har lovet at undersøge de forskellige former. Han mener det er de forskellige bindemidler som er brugt i medicinen som gør virkningsforskellen på os. Så det kan (efter hans mening) godt være forskelligt virkende på os. Men jeg glæder mig til han kommer frem til noget. lotte
  • hej igen. jeg glemte lige at sige, jeg har ringet til Glaxo smith klinke tlf.36359100. Jeg fortalte om alle mine bivirkninger og at pillen ikke kan deles. Svaret var at de var rigtig glade for at jeg ringede og at det var med vilje at pillen ikke kan deles. Man må ikke dele pillen da medicinen ikke er lige fordelt i pillen. lotte
  • hej Chila.
    Det lyder spændende, hvis din mand kan finde frem til-HVORFOR vi evt. får bivirkninger og HVAD det er i de nye Eltroxin, der GIVER bivirkninger.
    Jeg har også ringet til Glaxo-og de er da meget venlige og oplyser ,at man kan se på deres side, hvilke tilsætningsstoffer det er ,der er nye, men det hjælper jo ikke meget. Fik dog at vide,at det er Laktosen der er fjernet, da den gav mange problemer for mange patienter.
    Glæder mig til at høre nyt. Venlig hilsen Ellenmarie
  • Kære Chila og øvrige.
    Ja, jeg er også spændt på, hvad din mand finder ud af.
    Jeg mailede med GlaxoSmithKline første gang den 17.03 (så havde jeg noget på skrift). Jeg skrev både m.h.t. bivirkninger, og at det ikke var særligt hensigtsmæssigt, at lave en tablet uden delekærv.
    Jeg fik svar tilbage, at de kunne bekræfte, at der er kommet nye tbl. på markedet og at der er ændret i sammensætningen af hjælpestoffer, hvilket har gjort tbl. større. Og de beklager, hvis jeg/vi er overfølsom over for et eller flere af hjælpestofferne i de nye tbl. De anbefalede, at jeg kontakter lægen for nærmere råd og vejl. om, hvordan du kan fordele din dosis fremover. (sludder for en sladder)
    Jeg skrev igen den 19.03, at jeg var et eksempel på, at de virkelig havde kvajet sig. Jeg har fået en fyring p.g.a. denne nye tbl. Siger man bare nåh - det var ærgerligt.
    Jeg skrev også, at jeg kunne forstå, at de ikke kender det store til at være stofskiftesyg. Medicinen er jo livsnødvendig for os. Hos mange drejer det sig om en finjustering, for at have det godt. Nogle kan ikke leve med, at de f.eks. tager 100 mkg den ene dag og 150 mkg den næste. For nogle drejer det sig om, at få f.eks. 112,5 mkg dgl. Så dette kan virkelig give alvorlige følger for os.
    De skrev så tilbage, at de beklagede, at jeg ikke var tilfreds med de nye tbl. De kan ikke ændre situationen i DK, men de har givet mine oplysninger videre til hovedkontoret i Storbrittanien.
    De kan ikke hjælpe mig i min aktuelle situation, og at det er lægen, der har ansvaret for min behandling.
    Men hvordan kan en læge behandle med medicin, som vi ikke kan tåle, tilligemed at den íkke længere må deles?? (De giver derved bolden videre).
    Ja, det var dengang. Nu er vi kommet så vidt, at vi har fundet ud af, at Eutiroxen kan importeres fra Sverige, læger/endokrinologer er ved at søge om indførelsestilladelse at tbl. Euthyrox.
    Ja, det er virkeligt spændende om det er de 3 nye tilsætningsstoffer, som gør mange af os så dårlige, eller....
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Kære Peter.
    Hvordan har du det, med din øgning på 125 mkg Eltroxin pr. uge.??? Får du det ikke dårligt, når dosis ændres med så meget af gangen??
    I mit tidlige forløb, hvor endokrinologerne nogle gange ændrede dosis med 75 - 100 mkg pr. uge, blev jeg hundedårlig, og fik en ordenlig rutsjetur.
    Det er nok derfor, jeg er så OBS på dette. Men når dit stofskifte stadigt ligger lavt ville det for mig måske dreje sig om 50 mkg pr. uge. Jeg selv, skal kun reguleres med max 25 mkg pr. uge. Men vi er selvfølgelig alle forskellige, og det drejer sig måske også om højde og drøjde m.h.t. hvor meget vi kan tåle.
    Jeg har ingen skjoldbruskkirtel og får 112,5 mkg Eutirox til natten samt knap 10 mkg Liothyronin om morgenen.
    God bedring.
    Kærlig hilsen Anemonen
Log in eller Registrér for at kommentere.