Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

nyt knæ ?

1235717

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jette1956

    Det er sådan det skal lyde. Jeg kan her to uger efter ikke strække benet helt ud, hvilket fysioterapeuten ikke er tilfreds med. Men jeg har brugt meget energi på smerter/kramper i læg, lår og fod. Nu værker knæet efter træning. Men det var godt at komme ud og få benet/knæet rørt.

    Hvad fik du af medicin efter de første 14 dage? Jeg har konstant smerte. Nætterne er et helvede og jeg vil gerne bytte med en hovedrengøring. Bare nætterne kunne gå lidt hurtigere.

    Hvor lang tid efter var du tilbage på fuld tid på job? Jeg troede, at jeg var længere efter 2 uger, men jeg har også en 4 år gammel skade, som jeg slæber rundt på.

    Jeg er superlykkelig at være indehaver af et kunstig knæled. Mit mål med det er: Smertefri, god nattesøvn, cykelture, stå i køkkenet i timer, danse og være en fri fugl.
  • Indstillinger
    Halløjsa hvad skete der lige her?

    Var jo til genoptræning. Skal strække meget mere. Elastikøvelser da jeg kom hjem. Manden masserede efter aftensmaden mit ben, mens jeg lå på en tyk pilatesmadras på gulvet. Nøj, hvor gjorde det ondt til at starte med. Bagefter havde jeg slet ingen smerte fra benet. Sov 21.30 til 3.45. Jubiiiiiiiiiiiiiiiii

    Rumsterede og slumrede et par timer. Den bedste nat siden den første kalenderlåge blev åbnet.

    Nu har jeg ondt. Det hjælper at lave udstrækning. Det skal blive en god dag
  • Indstillinger
    Lige præcis.

    Det hjælper nemlig, når genoptræningen går i gang.

    Jo mere man bøjer og strækker, jo bedre bliver det, men du kan så også få brug for ekstra smertestillende i perioder.

    God fornøjelse og bedre nattesøvn, der er 9 kalenderlåger endnu.

    Inge Lise
  • Indstillinger
    Albini8ussen.

    Tak for din tilbagemelding. Skal til lægen i dag og have fjernet hæfteklammerne og så skal der udleveres smertestillende, så jeg lammes, når jeg træner.

    Jeg glæder mig over hver dag, der går og jeg bliver bedre og bedre.

    9 dage tilbage, nemlig
  • Indstillinger
    Hæfteklammerne er væk og der er 60 små røde huller. Der går vel et par dage så er de væk. To steder var det ikke helt lukket, men ikke kritisk.

    Lægen var lettere bekymret for mine dybe smerter i læggen. Ja, det er jeg såmænd også, specielt når den sovende fod sætter ind samtidigt. Jo, jeg laver øvelser, jo jeg strækøvelser. Jeg maser mit knæ ned i madrassen. Men det vil ikke som jeg vil.

    Min mand mener, at en kasse øl direkte ovenpå knæet, nok skal få det knæ i madrassen.
  • Indstillinger
    Det kunne mine knæ heller ikke 16 dage efter operationen, det skal nok komme.

    Prøv at lægge f.eks en 2 liters cola flaske under knæet mens du strækker,det sagde min fysioterapeut og det er som om det så virker bedre.

    Pas på med at bøje, så længe det ikke er helt lukket.

    Du skal stadig bruge støttestrømper og du får forhåbentlig også blodfortyndende sprøjter i 28 dage.

    Mit ar på det ene knæ er dobbelt så bredt som det andet fordi det heller ikke var helt lukket.

    Vittig mand, jeg tror nu ikke det ville være så behageligt.

    Jeg husker også at jeg blev anbefalet at smøre syningen med E vitamincreme et par gange om dagen, det skulle det have godt af.Det kan din mand få lov til og så kan han måske få en juleøl bagefter---



    Inge LISE
  • Indstillinger
    Ikke mere blodfortyndende. Det fik jeg i 10 dage. Støttestrømpe? Den lange eller den korte? Skal jeg stadig gå med den? Det er ikke særligt behageligt men hvis jeg hjælper, så gør jeg det gerne.

    I dag til genoptræning. Jeg kan bukke 80 grader. 10 mere end forleden. Jeg kan fortsat ikke strække ud. Jeg øver og øver. Det gør sindsyg ondt at blive ved og giver en forbandet uro i hele benet, så jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre af mig selv.

    Jeg har fået en del øvelser til at strække ud, men flasker vil jeg prøve. Jeg har to stk frosne ude i fryseren, Jeg kan slå to fluer med et smæk. Jeg elsker at få is på. Det lammer og få mig til at glemme smerterne et øjeblik.

    Arret et stort set lukket. Det er meget lidt tilbage der er "åbent". Jeg smører det tit i løbet af dagen i camferine. Det skal nok blive pænt. Lidt bredere ar ca tre steder af en halv centimeter.

    Jeg har fortsat meget svært ved at ligge ned og sove i mange timer. Jeg bliver urolig og vil op og ned igen. Når jeg så har ligget ned i +3 timer så er knæet stift og lammet.

    Jeg træner i pæn gang uden krykker. Det skal nok blive godt.
  • Indstillinger
    Redigeret 18 december, 2010, 05:31
    Jeg fik blodfortyndende sprøjter i 4 uger af en hjemmesygeplerske for ikke at risikere blodpropper i benene ( jeg tænkte du siger at det snurrer i dine ben ).

    Jeg fik at vide at jeg skulle bruge støttestrømper som gik til knæene lige til knæene kunne bøje og strække ordentligt.

    Mine knæ var meget hurtige til at strække og langsommere til at bøje.
    Så længe de ikke kan strække ordentligt kan man have en underlig fornemmelse i knæet ( væmmelig fornemmelse ), det går væk når de strækker ordentligt.

    Mit ene knæ kunne ikke bøje ordentligt efter 4 måneder, derfor fik jeg lavet et såkaldt BRISEMENT - det går ud på at man bliver lagt i narkose, hvor de bøjer knæet ved magt og derefter ingen problemer, man er lidt øm et par dage efter, men så er det i orden.

    Man skal ikke blive bange fordi nogen er hurtigere til at bøje og strække end man selv er. Det er meget forskelligt . Bare man sørger for at lave sine øvelser 2 gange om dagen, så skal det nok komme.

    Jeg tror nu nok CAMFERINE er for kraftigt til den sarte hud der er omkring arret, det er jo noget man bruger til ru hænder.
    Du kan også bruge vaseline men jeg blev anbefalet E vitamincreme, fordi netop det skulle have en helende virkning på ny hud ( den bruges også til babynumser ).

    God Fornøjelse.

    Inge Lise
  • Indstillinger
    Camferine slår to fluer med et smæk. Utroligt så hurtig flot det bliver.

    Jeg har igen haft en irriterende nat. Jeg kan vride og dreje mig. Jeg er fuldstændig stivbenet om morgenen. Det virker som som om, at den dybe smerte i læggen er ved at lette.

    Jeg forstår ikke, at jeg har så ondt i knæ og ben stort set hele dagen. Ikke en hel eller en halvl time med ro. Jeg får en depotpille, panodil og ibuprofen. Jeg tror, at hvis jeg havde mindre smerter og mindre hævelse, så vil jeg give den mere gas på øvelsesbanen. Jeg glæder mig til at gå længere. Juleindkøb er jo ikke lige mig i 2010.

    Jeg tager strømpen på igen efter dit råd.

    Jeg laver øvelserne som aftalt. Men stakkels mit knæ. Det med Bricement lyder da ikke får godt, men nødvendigt.
  • Indstillinger
    Det er meget meget sjældent det bliver nødvendigt med brissementet. Det er nok 1 ud af 500 knæ, men mit knæ nr 2 ville bare ikke bøje nok, så efter 4 mdr.( skrev vist 2) blev det gjort.

    Dine smerter skal nok forsvinde, det er jo kun ca. 18 dage siden.

    Inge Lise.
Log in eller Registrér for at kommentere.