Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

nyt knæ ?

1356717

Kommentarer

  • Indstillinger
    Når man føler man kan og når man skal gøre sig håb om at få noget ud af sin genoptræning bliver man nok nødt til at vente lidt endnu, så er 9 dage vist for lidt.

    Inge Lise.
  • Indstillinger
    Ketogan skiftes ud med noget andet. Jeg har tidligere ikke haft virkning af panodil og Ibuprofen sammen. Jo, mindre hovedpine.

    Jeg har "slumret" bedre i nat ved at lægge knæ på en pude og så ligge lidt på siden. Jeg prøvede at lægge på maven i 5 min og det var lykken. Nøj, hvor jeg glæder mig til at sove på maven med hænderne under puden.

    I nat havde jeg kun brug for is 3 gange. Jeg "slumrede" i en længere periode end tidligere nætter. Der er håb forude. Dog kun i alt 4 timer. Nu venter formiddagsluren.

    Jeg kan nu uden at give en hånd med løfte mit eget ben op i sengen. Det er stort for mig.

    Nedturen var nok i går med masser af tårer. Der skulle ikke skubbes meget til mig. Nu kan jeg se frem til at få fjernet de 30 hæfteklammer og komme til genoptræning. Jeg vil så gerne udenfor, men tør ikke grundet trapper (de var årsagen til et nyt knæ) og sneen. Men jeg bliver mere og mere modig.
  • Indstillinger
    hej, du skal sige ja tak til det nye knæ,fik selv nyt knæ 10 maj, og min oplevelse a det har kun været positiv, jeg blev opereret på privat hospitalet danmark, og nu 7 mdr efter tænker jeg ikke over det, du skal selvfølgelig passe genoptræning, tage smertestillende før du får ondt, og husk støtte strømpen den er vigtig dagene efter din operation, du skal være meget velkommen til at spørge hvis der er noget du vil vide omkring det.. venlig hilsen Rene
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg har fået nyt knæ for 1½ uge siden. Jeg har gået med støttestrømper i en uge.

    Jeg har skiftet til noget andet smertestillende samtidig med panodil. Ikke flere ketoganer til mig. De er sidst taget for snart to dage siden.

    Jeg har ondt i benet, specielt i lægget. Det føles som en fibersprængning. Det hamrer og banker i knæet. I næste uge skal jeg have fjernet agrafferne.

    Jeg starter til genoptræning lige efter.
  • Indstillinger
    Ok smertestillende inden jeg sidder i loftet sammen med nisserne

    Panodiler 4 gange dagligt
    Depotpille Dolol 2 - 3 gange

    Damn, det er ikke nok det til at gøre mig tilnærmelsesvis smertefri. Jeg tror, at jeg skal have mere is på. Jeg kan ikke finde ud af om, det er det der mangler
  • Indstillinger
    hejsa - jeg har fået nyt knæ for 5 år siden og jeg må sige at jeg hadede mit nye knæ det første år.
    jeg havde mange smerter de første 5-6 uger og fik rigtig meget oxycontin og oxynorm, men lige pludselig i takt med at jeg blev mere mobil og fik lært at bruge knæet gik mine smerter over/ blev udholdelige, og jeg blev trappet ud af medicinen.
    jeg passede min træning og 8 uger efter operationen var jeg en tur i italien uden anden medicin end panodil.
    idag tænker jeg aldrig på at jeg har et nyt knæ...det virker bare og det mest fantastiske er a jeg aldrig har smerter i det selvom jeg har et fysisk krævende job.
    inden jeg fik det nye knæ havde jeg haft tiltagende smerter i over 30 år efter en trafikulykke - dertil kom 6 operationer gennem årene hvor man forsøgte at lappe og undgå et nyt knæ.
    idag ville jeg ønske jeg havde fået det meget tidligere for det har forbedret min livskvalitet væsentligt - det gjorde mega nas og kostede mange tårer, men det endte godt:) - held og lykke til jer - det skal nok blive godt - jette1956
  • Indstillinger
    Hej jette1956

    Det er også min 6 operation. Der er prøvet med en lille delprotese og nu dette nye knæled.

    Det gør nas. Mit læg er færdig i dag og foden sover. Lige meget hvordan jeg vender og drejer det. Jeg glæder mig til min nattesøvn og så min mobilitet, hvor jeg bliver en del af familien igen.

    At ligge på ryggen i 10 dage har betydet minus 2 kilo muskler. Så der skal trænes igen.

    Kunne man ikke bare få en pille og så afsted

    Status. Vent og drejet mig i 3 timer. Det føles som 100 timer. Nu er jeg retur på sofaen med en ispose. Jeg bliver vandvittig. Der skal snart noget ordentlig søvn til. Jeg kommer da aldrig til at genoptræne på dette ben, når det værker sådan.
  • Indstillinger
    Hej dittemor.

    Jeg tror måske du skal have nogen stærkere piller end DOLOL at tage sammen med PANODIL. Jeg kender ikke DOLOL men hvis man går på nettet og læser om dem er de et svagt smertestillende middel.

    Jeg kunne ikke nøjes med TODOLAC og PANODIL de første 3 uger og det er betydelig stærkere.

    TODOLAC er et gigtmiddel som er rigtig virksomt og så er de ikke så skadelige for maven som f.eks. IBOPROFEN.

    I starten fik jeg GARPAPENTIN og de hjalp.

    Du ved godt at du ska indtage dem samtidig, ikke F.eks 1-2 af de stærke og 2 PANODIL.

    Det er når PANODIL bliver brugt SAMTIDIG med andre at de er ekstra virksomme, men du skal selvfølgelig have at vide af lægen om de passer sammen med netop dem han giver dig , det er ikke alt man må blande.

    God bedring.

    Inge LISE.
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg har nu været i kontakt med den opererende læge. Jeg skal ikke stoppe med ketogan/oxynorm. Det er alt for tidligt. Jeg kommer ikke til at træne med de smerter, jeg har. Jeg starter til genoptræning 2 uger efter det nye knæ

    Så jeg skal fortsætte med panodiler, ibuprofen, depotpillen og så ketogan til "natmad". Jeg skal have ro i det ben.

    Jeg har igen ikke sovet i nat. Til gengæld en god formiddagslur som er rigtig søvn.

    Nu kører vi weekenden igennem og ser, hvor lang vi kommer.
  • Indstillinger
    Du skriver det er din 6. operation. Puu ha, så er det måske derfor det ter sig sådan.
    Så bliver det nok bedre når du nu har fået et nyt knæ.

    Inge Lise.
Log in eller Registrér for at kommentere.