Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

nyt knæ ?

1246717

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej, har fulgt med i debatten omkring smertelindring efter at have fået nye knæ. Om at ketogan efter nogles mening er "yt", men også at nogle har svært ved at holde smerterne fra livet.
    Selv har jeg slidgigt i begge knæ, men tænker selvfølgelig på, hvor længe jeg kan klare den alene på smertestillende medicin. Det går indtil videre (bop-bop-bop), men tænker jeg bare et år eller to tilbage kan jeg se, at det er meget værre nu, hvad smerter angår.

    Så er det, at jeg i denne konference hører om smerterne efter operation af nye knæ.

    Jeg tænker derfor på, skal jeg mon køre den så langt som muligt på mine dårlige knæ, eller er der fordele ved at stille sig i kø efter nye knæ?

    Ja, hvem har erfaringer her?
  • Indstillinger
    preben1956 - På med vanten og afsted. Ligesom folk, der har været ved militæret. De husker kun det positive bagefter.

    Klart, når de har skåret et hul på 20 cm, brækket dit ben. Trukket det hele til siden og hamret, boret samt savet i dine knogler, Ja, så har du smerter bagefter.

    Hos mig går det meget ud over søvnen. Ikke noget man dør af, men uholdbart på den lange bane.

    Jeg glæder mig til 2011. Jeg skal cykle, shoppe, gå ture, danse, lave mad til mange, sylte og bage. Alt sammen noget som hæmmet mig med et dårligt knæ.

    Jo jeg glæder mig trods denne omgang. Det er jo bare noget jeg skal igennem.
  • Indstillinger
    Hej Preben.

    Jeg siger også som Dittemor at der er ikke noget at betænke sig på .

    Jeg havde inden mine 2 nye knæ et mareridt i 4-5 år af slidgigt , kunne næsten ikke gå, kunne ikke gå på trapper, fødderne hævede, mange smerter,træthed og mavevrøvl på grund af meget gigtmedicin og mange andre problemer.

    Det startede også langsomt men blev værre og værre for hvert år.Mistede mit arbejde i en alder af 55 år, da jeg ikke kunne passe det og lægen var for stivbenet til at ville indstilde til nye knæ.

    Jeg har nu for 4 år siden fået begge knæ skiftet ud med 5 mådeders mellemrum og det var et sandt helvede i 4-6 uger med det første knæ, ikke så slemt med det andet, det er igen forskelligt fra person til person.

    Nu har jeg så jordens bedste knæ og det havde jeg allerede efter et par måneder.Jeg kan gå på trapper ,hvad jeg ikke havde gjort i 10 år.Jeg kan gå 5 km. i træk uden problemer og meget andet, har aldrig ondt.

    Det eneste man ikke kan er at løbe. Det fik jeg at vide af kirurgen de frarådede. Jeg tror nu heller ikke jeg kunne ,hvis jeg prøvede, men det kunne jeg heller ikke før operationen.

    Jeg fraråder KETOGAN fordi det er meget vanedannende og at det jo er muligt at få andet som ikke er så skadeligt og måske kan hjælpe i stedet.
    KETOGAN er kun noget man skal tage hvis der absolut ikke er andre muligheder.

    Vi håber ikke vi har skræmt nogen, men det er FOR MANGE et helvede i 2-4-6 uger, men så bliver det godt og jeg og flere jeg kender har ALDRIG fortrudt,tværtimod.

    Man skal bare sørge for at få sin genoptræning, den er lige så vigtig.

    Mange Hilsener

    Inge Lise.
  • Indstillinger
    Albini8ussen

    Jeg lytter til din råd og læser dine ord. Det er et spørgsmål om tid før det vender og bliver rigtig godt.

    Sov to timer i nat og lagde mig godt til rette på sofaen. Lidt mere smertestillende og små 4 ! timer mere. Det var i alt 6 timers menneskesøvn. Det har jeg ikke prøvet i 10 dage. Man vågner som et nyt og bedre menneske.

    Op i bad, morgenmad, smertestillende og så ½ time efter træning.

    Hos mig har jeg de værste smerter i mine muskler fra lysken til foden. Det kramper og værker.

    Det er godt at høre at du har fået "gode ben" igen. Det er det jeg drømmer om .
  • Indstillinger
    Jeg bliver mere og mere modig. Jeg kan gå med en stok, men det er ikke godt og gør ondt, så derfor stadig to.

    Jeg kan humpe i bad uden hjælp. Det går.

    Jeg er stadig på medicin. Jeg har et hævet varmt knæ, mest eftermiddag og aften. Nu kun is på efter behov.

    Min lægmuskel er løsnet lidt fra "krampestadiet" men dybt i musklen er den øm øm. Det føles som det snurre helt ned i tæerne. Jeg bevæger benet mere end for 3 dage siden. Jeg kan holde til at sidde længere ved bordet. Tidligere blev jeg meget utålmodig og fik nærmest kvalme af at sidde. Jeg måtte videre.

    Nætterne er grusomme. Jeg kan næsten ikke komme igennem dem. Dette til trods for et arsenal af smertestillende medicin. Måske en sovepille :-)

    Genoptræning starter tirsdag. Det ser jeg frem til
  • Indstillinger
    Det lyder jo fint.


    Det går langsomt fremad og bliver endnu bedre når krogene bliver fjernet og du får gang i genoptræningen.

    Bare pas på med kryggerne. Hellere bruge dem lidt længere end at risikere at falde.

    Inge Lise
  • Indstillinger
    Tak

    Jeg holder fast i krykkerne ellers ligner jeg Quasimoto.

    Men jeg har de ledeste kramper inde i mit læg og på bagsiden af låret. Knæet "låser" når jeg laver en forkert bevægelse.

    Eftermiddagsluren er bare den bedste. Da indhenter jeg det forsømte. Hader nætterne, da jeg bare rotere rundt i sengen.

    Genoptræning i morgen. Skal ud i den friske luft i morgen.
  • Indstillinger
    Jeg har haft slidgigt i det højre knæ i flere år, det har smertet , når jeg skulle gå på trapper, hvis jeg har siddet ned i lang tid, er det ligesom det låser fast, når jeg så står op et stykke tid og ryster benet, kan jeg gå. Men jeg har også en enkelt gang været ude for, at benet forsvandt under miog, når jeg rejste mig op. Jeg er indkaldt til samtale på hospitalet om 1 uge medbringende kalender for evt. operatiom. Men jeg er jo også i tvivl om hvad jeg skal. Jeg er alene og har ingen til at hjælpe mig. Jeg er også afhængig af at skulle køre bil, når jeg skal handle ind. Vil det overhovedet kunne lade sig gøre at klare sig selv?? Jeg er 77 år, men har normalt et godt helbred og er selvhjulpen. Sygehistorierne er jo meget forskellige. Jeg synes der er lidt langt mellem solstrålehistorierne, men måske er vi flinkere til at byde ind med de dårlige erfaringer. Vil meget gerne have gode råd. Allerbedste hilsener til jer alle
  • Indstillinger
    Jeg havde smerter, som du nævner. Jeg var desperat og kunne lige kun få hverdagen til at hænge sammen. Jeg glæder mig til et velfungerende nyt knæled. Der er ingen tvivl om. at jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle have klaret de første 2 uger uden hjælp fra familien.

    Men det finder man vel ud af.

    Jeg kender flere i din alder. Friske og et stort gå-på-mod som elsker deres nye knæled og som har fået ordnet det andet en stykke tid efter.

    Se Dronningen hun "piler" rundt og er et godt eksempel på, at det lykken med nye knæ.

    Jeg har stadig de vildeste smerter inde i musklerne. Jeg sover af H-til. Jeg kan vende mig forkert og natten er ødelagt. Jeg er desperat efter, at det kun gør pndt et sted. Her er det fra lysken og ned i foden. Så gør det ondt i læggen, så gør det ondt i anklen, så gør det ondt i knæet.......

    Jeg bliver mere og mere mobil som dagene går.

    Bilkørsel bliver det ikke til foreløbig. Meddel på sygehuset, at du er ene og skal have ekstra hjælp i en periode efter operationen.
  • Indstillinger
    Alle der har kroniske smerter i knæene burde få et nyt knæ - der er intet at betænke sig på - ja det er smertefuldt efter indgrebet, men ellerede efter 4-6 uger er man "levende" igen - og selvfølgelig skal man tage meget smertestillende medicin, men for mit vedkommende fulgte jeg det smerteprogram sygehuset lavede til mig og det fungerede fint med lidt pn medicin specielt til natten.
    Det der nok overraskede mig mest var den inaktivitet jeg var nødt til at finde mig i i en længere periode - jeg savnede mit job og det at kunne lave det hele hjemme og jeg havde en tendens til at rende for meget rundt indil min læge gav mig en regulær skideballe.
    Da jeg blev opereret var der en ældre herre på 81 der havde fået sit nr 2 knæ 5 uger efter sit nr 1 knæ - han gik op og ned ad gangen med en rollator og blev sendt hjem efter 6 dage - jeg mødte ham til en kontrol en måneds tid efter og han spadserede fint rundt mens jeg stadig havde mine krykker - han sagde at vi unge - jeg var 48 - ikke havde ro i røven og at det var derfor jeg havde så mange smerter g om jeg dog ikke bare kunne mærke efter når mit knæ kunne klare lidt mere aktivitet i stedet for at trække min aktivitet ned over mit knæ - ja og manden havde jo ret - det var jo stort set det min læge havde sagt til mig. jeg allierede mig med nogle gode bøger og et strikketøj og lod støv være støv og det gik op for mig at jeg faktisk ikke behøvede smertestillende mere når blot jeg fik den fornødne hvile.
    selvfølgelig kunne jeg godt undvære de første par måneders smerte men idag går det som smurt - jeg cykler, går lange ture og har et fysisk krævende job hvor jeg ofte går 7-8 km om dagen. jeg har ikke skyggen af smerter, hvilket faktisk var svært at vænne sig til - og det var svært at vænne sig til ikke at skulle "beskytte" det dårlige knæ mere...luksusproblemer vil jeg sige!!
    Næh få I bare gang i et nyt knæ men sørg for at runde biblioteket først, få ungerne til at komme og rydde lidt op og nyd ellers at I snart kan gøre ting som var umulige før...jette1956
Log in eller Registrér for at kommentere.