Hjem Rusmidler Rusmidler

Benzodiazepiner

1235

Kommentarer

  • Til konsulenten1. Jeg har hele livet taget en benzodiazapin at sove på, og den medfører ikke andre bivirkninger end, at jeg føler mig som et misbrugsvrag. Tager jeg den ikke får jeg ikke sovet, og jeg bliver depressiv. Det er den eneste pille jeg tager. Kan du forklare mig, hvad forskellen er på, at være afhængig af en sovepille og være afhængig af andre piller, som dem mine bekendte tager mod gigt, diabetes, forhøjet blodtryk o.s.v. ?
  • Tak for din sympati. Benzodiazapin er blevet bandlyst af Sundhedsstyrelsen, og det giver efter min mening problemer for mange danskere, der ligesom mig lider af kronisk søvnløshed. De unge læger vil ikke have disse piller til at stå på deres udskrivningsliste, selv om de nye sovemidler er ude af kroppen næste dag.
  • Det er ganske rigtigt, Bjarne. Jeg har også måttet skifte læge, fordi min læge blev syg og ikke vidste, om han kom tilbage.
    Den unge læge jeg har nu er også meget nervøs for at udskrive benzodiazepiner. Men har udskriver gerne alt muligt andet. Jeg får melatonin for mine søvnproblemer, men det virker ikke ret godt.
  • Ja jeg har også prøvet melatonin, men det virker ikke på mig. Vi bliver nødt til at kræve vores ret og forlange det,der virker. Vi betaler en høj skat for,at vi kan blive hjulpet, og de nye sovemidler der er ude af kroppen dagen efter, giver ikke mig nogen bivirkninger. Det er en medicin, der er livsvigtig for mig, og det er skandaløst, hvis man bliver nødt til at købe disse produkter i udlandet.
  • Melatonin virker kun, hvis man ikke producerer nok søvnhormon, men det er jo sjældent, det er det, der er i vejen. Og det er der jo ingen, der undersøger, før de ordinerer melatonin.
  • Dårlig søvn eller usammenhængende søvn som jeg også havde inden jeg fik benzoer var jo ren tortur og havde jeg ikke fået dem var jeg knækket psykisk og fysisk. Jeg ved der er andre psykofarmaka man kan sove på, men der er så mange ubehagelige bivirkninger ved dem jeg har prøvet at jeg 1000 gange hellere vil ta en rigtig sove pille som gør dig afhængig efter 14 dage eller hvad de ik alt prøver at bilde folk ind. Ta nu siger vi diazepam med lang halveringstid så kan du ta en eller to at sove på i to dage holder pause en dag hvor mange faktisk også ville kunne sove da der stadig er i kroppen så på igen og pause så vil tolerance ikke være noget problem i lang tid og effekten forsvinder ikke efter en måned eller hvad de nu siger, men du er afhængig men så op i røven med det, for du får din søvn og kan fungere i hverdagen
    Ps. Så er der ikke sket dødsfald hvor kun benzoer er indtaget men mange har mistet livet af psykiatriens brug af antipsykotiske, antidepressiv medicin til at få folk til at sove de er jo ikke afhængighedsskabende ja ja.... Havde bare brug for at komme af med det
  • Benzo1
    Min læge er meget ivrig efter at give mig noget andet. Jeg har sagt nej, og det vil jeg fortsætte med. Hvilke erfaringer har du med "andre psykofarmaka."
    Jeg har kun hørt dårligt, men lægerne er jo vilde med at udskrive lykkepiller både mod angst og søvnløshed.
    Melatonin er de også rundhåndede med. Jeg får melatonin, der skulle ikke være noget hangover, men det er der altså.
  • I just want to put this link of Wikipedia about Zopiclone, which is up to date (3 september 2015) because just for some months ago the information was much shorter.

    I use the Wikipedia in english because:

    In danish —some months ago— there were only few lines , it was a year old, and, as far as today, it has been deleted.

    In spanish, —updated some days ago— they write only few lines.

    In italian —updated one year ago— just few more words than in spanish, but far far away from the extensive, up to date and well informed english version.

    Link: https://en.wikipedia.org/wiki/Zopiclone
  • Er der andre end mig, der oplever, at læger er begyndt at blive ubehagelige overfor patienter, der bruger benzodiazepiner?
    For ca. 2 1/2 år siden måtte jeg skifte min gode, gamle læge ud, som jeg havde haft i 20 år. Men han blev langtidssyg og blev afløst af vikarer i over et år, og så valgte jeg at skifte. Siden har jeg haft to læger, der begge bruger en tone, som jeg aldrig før har mødt, i forbindelse med udskrivning af benzodiazepin. Den første ville trappe mig ned. Det gjorde jeg også og landede på en dosis, som er næsten udholdelig, men kun næsten. Mit forbrug har aldrig været særlig stort, og den sidste af disse to læger lader mig blive på den samme dosis. En bestemt mængde piller skal holde et ganske bestemt antal dage. Og jeg skal møde op hver gang. Jeg føler mig ydmyget, og er af begge læger blevet skældt ud som et uartigt skolebarn, hvis jeg har brugt 1 tablet mere, end jeg måtte. Samtidig bliver jeg selvfølgelig belært og formanet. Begge læger er meget yngre end jeg, og jeg må sige, at jeg aldrig i mit liv har mødt læger, der behandlede deres patienter på den måde.
  • Og hvorfor står denne debat under euforiserende stoffer? Benzodiazepiner er receptpligtig medicin, som læger selv har udskrevet og anbefalet fordi patienten har et problem, enten med angst eller med søvnløshed.
Log in eller Registrér for at kommentere.