Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Benzodiazepiner

1246

Kommentarer

  • Indstillinger
    Vanessa1
    Jeg undervurdere bestemt ikke folks evne til selv at skaffe sig oplysninger men ....et er et skib at føre et andet er et søkort at læse.
    Og når jeg læser de indlæg der står her på tråden så giver det da bestemt anledning til at præcisere hvad det er for et stof man indtager.
    Det var dette der var min hensigt
  • Indstillinger
    MIt syn på benzodiazepiner eller dem jeg har fået igennem 20 år :"rivotril" og nu er trappet ud af helt. Ja først vil jeg sige at "euforiserende stoffer" som overskrift er et lidt hårdt ord. Selvfølgelig er benzoer IKKE legetøj. Men som jeg ser på det er det stadig medicin. Det som er problemet er selvfølgelig når folk misbruger det. Men når benzodiazepiner bruges til BEHANDLINGFORMÅL har det stadig sin fulde ret. Det var jo oprindeligt mod epelepsi det blev brugt, for at tage kramperne, så fandt man ud af at det også virkede berolignede på folk med psykisk sygdom. Som sagt jeg har fået en høj dosis igennem 20 år og er nu trappet helt ud af rivotril bortset fra at jeg får 0,25 mg når jeg ikke KAN falde til ro engang imellem. Det har selvfølgelig været et for højt og for alt for langt forbrugt af rivotril, ihvertfald ifølge den holdningsændring der kom mange steder specielt i sundhedsstyrelsen omkring 2005. Men hvis jeg skal være ærlig ser jeg ikke benzoer som noget specielt meget farligere end så meget andet medicin. Selvfølgelig har du haft et højt forbrug igennem en årrække og kommer på nedtrapning SKAL du igennem "en kold tyrker" som ikke er særlig sjovt. Problemet er bare at det tit er pres og tvang og ikke hvad folk vil selv der for folk til at begynde en nedtrapning/udtrapning. Jeg blev ihverfald tvunget til det. Selvfølgelig det har da skabt en helt klar verden sådan synsmæssigt, men i forhold til det jeg gik igennem for at komme som det hedder "om på den anden side", og med hensyn til følelsen man har dagligt uden rivotriler tænker jeg da tit om det var det hele værd. Folk kan selvfølgelig have forskellige oplevelser med udtrapning af rivotil det skal jeg ikke nægte. Men hvis man trapper ud har man jo ikke pillerne længere til at tage toppen af angsten, og så er man jo ALTID nødt til at cykle en tur, løbe en tur, træne på kondicyklen eller noget andet, man skal bare have frigjort nogen endofiner. Det er selvfølgelig også den bedste løsning set med moralske øjne, men jeg fastholder at i min verden kan benzodiazepiner godt bruges som MEDICIN mod angst og uro sålænge det man bruger det til behandlingsformål. Hav en god dag til alle fra Kim

    PS: Min største overbevisning for velvære, nu drejede mit indlæg sig om medicin, må være at holde en så sund livsstil som muligt, (jeg skal også forbedre min egen). Så næste gang vi køber ind i supermarkedet går vi kun over i frugt og grønt afdelingen... heh heh.. øh lad os nu se.... God dag igen til alle fra Kim
  • Indstillinger
    Jeg er helt enig med dig, Kim. Tak for at dele dine erfaringer. Jeg har også læst, muligvis på Benzoinfo.dk, at ingen bør tvinges til at trappe ned, da resultaterne bliver dårlige. Kan desværre ikke finde et link lige nu. Men det er jo det, Sundhedsstyrelsen gør, opfordrer lægerne til at tvinge patienterne til at trappe ned.
    Men tillykke med, at du dog stadig må få lidt Rivotril, hvis den er helt gal. Man har jo også andet at lave, end at cykle rundt og reducere angst. :)
  • Indstillinger
    Kære konsulent!

    Ja her har du jo så citeret bivirkninger ved benzoer....Men de er jo SLET ikke særlig slemme!

    Og JEG har personligt ikke oplevet nogle af dem!"!

    Benzoer har ene og alene HJULPET mig til at udholde/klare mit liv med en psykisk syg datter, en fysisk syg mand og 3 andre heldigvis raske børn!

    Jeg har fået benzoer i mange år og har ikke haft behov for at optrappe! Den dosis jeg får er fuldt ud tilstrækkelig til at jeg kan overleve!

    Jeg mener at konsulenter burde se at fatte at det ikke er alle benzo-brugere der "bare" anvender dem til at opnå et "high"! For nogle er det liv eller død! Og har indflydelse på mange andre mennesker at den der tager benzoer ikke falder fuldstændig fra hinanden!!

    Liver er IKKE så enkelt at man kan læse det ud fra en indlægsseddel! JO man bliver afhængig! Men det er det værd!!!
  • Indstillinger
    Som Artemis64 har jeg heller ikke oplevet bivirkninger, og jeg er i øvrigt fuldstændig enig med Artemis. Vi har ikke alle et liv, hvor vi kun skal sørge for os selv. Andres liv og velbefindende er også påvirket af os, som trækker det store læs.
  • Indstillinger
    Mine tanker går ud til Vanessa! Vi ER nogle der rent faktisk har BRUG for benzoer! Og får et bedre liv pga af dem! Og sørger for at ANDRE MENNESKER tæt på os får et bedre liv pga af dem!!!
    Jeg mener ikke dette skal undervurderes!
  • Indstillinger
    Tak Artemis, og mine tanker går også til dig.
    Men der mangler nuancer i hele den sag. For en debat kan man jo ikke kalde det, da det er envejskommunikation fra oven og ned.
  • Indstillinger
    Dette citat er fra Benzorådgivningen:

    "Fordelene ved at ophøre med benzodiazepiner betyder ikke nødvendigvis, at enhver langtidsbruger bør nedtrappe. Ingen bør tvinges eller overtales til at nedtrappe imod deres vilje. Faktisk går det ofte dårligt med folk, som ufrivilligt er blevet tvunget til at nedtrappe."
  • Indstillinger
    Vi mennesker er åbenbart meget forskellige. Jeg lider af kronisk søvnløshed og har hver dag taget 5mg stesolid at sove på. Da jeg fik en ny læge, fordi min tidligere gik på pension, ville han ikke udskrive disse piller. Jeg fik ingen abstinenser, men sov til gengæld aldrig. Jeg skiftede læge, som ordinerede en Zolpidem-pille som jeg hver aften tager ved sengetid. Det blev min lykke, jeg sover nu hver nat og er på alle måder blevet mere aktiv.
  • Indstillinger
    Jeg synes bestemt, at din tidligere læge burde have bekymret sig om din søvnløshed. Det er bestemt ikke sundt ikke at sove. Godt du skiftede læge.
Log in eller Registrér for at kommentere.