Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Benign Fascikulations syndrom "BFS"

1235

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære alle med de mærkelig spjættene muskel/nerve symptomer. Jeg har præcis det samme, når jeg læser jeres indlæg er det et perfekt beskrivelse a mig selv. Det er rart at læse at det er ufarligt, men ja, det er meget irriterende fordi det er konstant! Hvis man ligger sig til at sove, er i bad, sider, står... I starten troede jeg at jeg var skør, så jeg holdte håndet blidt over det område der spjættede, og så kunne jeg konstater at ja! de spjættede.

    Jeg kan se a disse indlæg er tilbage fra 2008 og vil synes det vil være interesant at høre hvordan i har det nu. Kan være bange for at det er begyndelsen på noget det bliver værre... men det er meget belastende og jeg er ekstrem træt og øm.

    Det vil også være godt at høre om der er sammetræf på andre ting.

    Kort om mig og tjek om der er ligeheder...
    Pga PCOS har jeg startet i januar 2015 med at spise PCOS venlig kost som er Paleo agtig, ingen hvede produkter, ingen tilsat sukker, minimal laktose produkter, minus kartofler. helst fiber og proteinrig.

    Det der er mærkeligt er at mine symptomer på det spjætteri startede kort efter.

    Gik ned med depression og stress i 2012, kom ud af depression men nu lider jeg af kortidhukomelse problemer, forviring og voldsome humørsvininger. Derfor har jeg også i starten af året fået tilbagefald med depression.

    Jeg er 44 år, Jeg har også rygproblemer, 2 discusprotusioner, den første for 20 år siden og den anden for ca. 5 år sid

    Håber at hører hvordan det går med jer
    og om hvis der er nogle ligeheder mellem de andre ting jeg har og i har
    kh
    Mig
  • Indstillinger
    Hej!

    Jeg er præcist i den samme båd som jer!. Mine symptomer begyndte efter en slem omgang influenza for ca. 4 måneder og det startede faktisk kun med at spjætte i min højre læg. Hurtigt begyndte jeg at gå i panik, søge på internettet og fik faktisk i den periode udviklet en slem angst, som helt klart også er en vedligeholdende faktor for disse fascikulationer. Dette medførte, at fascikulationerne bredte sig til stort set hele benet (konstant variation) og engang imellem lænden, armene og abdomen. Hos mig er der stor forkskel på disse fascikulationer. Det kan være alt fra meget små twitches til virkelig stor bumpende fornemmelse. Jeg var selv overbevist om, at jeg havde ALS og ikke ville være på denne jord så meget længere tid, men med tiden er det blevet bedre og efter at have læst inde Aboutbfs.com, blev jeg mere rolig. Jeg hæftede mig især ved, at fascikulationer i sig selv ikke er en alarmklokke, men at de skal være ledsaget af hyperreflexi, atrofi eller nedsat kraft. Jeg er færdiguddannet fysioterapeut til Januar 2016, og jeg syntes det var lidt komisk, at der i et studie blev vist, at 40% af de personer, der får dette syndrom faktisk er sunhedsprofessionelle! Dette viser hvilken betydning psyken har på dette.

    Status Lige nu:
    - Meget mere positive tanker
    - Stadig en del symptomer i især benene
    - Meget øm lårmuskulatur- især M.quariceps

    Jeg er derudover blevet henvist til neurolog (af min nye læge), som forhåbentligt kan verificere, at der ikke er tale om noget alvorligt.

    / Thomas
  • Indstillinger
    Hej
    Pyyy er der virkelig noget der hedder BFS, jeg har haft hoppende muskler forskellige steder i kroppen og lige nu især bag på låret. Det startede i den ene side lidt over hoften og har de sidste måneder kørt rundt i hele kroppen, og det føles SÅ ubehageligt og jeg har/er virkelig været stresset og ligget søvnløs af angst over om det var noget man kunne dø af. Har selføli søgt på nettet og der er det sklerose og als sgdomme der først dukker op så at læse det forhåbentlig også kan være ufarligt er virkelig rart. Jeg har fået taget blodprøver ved lægen som er normale og venter nu på en tid hos neurolog, som jeg selvfølgelig også er bange for, så søvn bliver det ikke meget til. Ved I om det er godt eller skidt at dyrke motion når man har det, stresser det kroppen yderligere ? Og er der andet man kan gøre.
  • Indstillinger
    Er der nogen der kan fortælle hvad gruppen hedder på facebook, synes ikke jeg kan finde den ?
    På forhånd og forhåbentlig tak...
  • Indstillinger
    Er nu blevet medlem af BFS gruppen på facebook, desværre er det hele på engelsk. Hvis vi er flere med denne lidelse kunne der så være interesse for at oprette en dansk gruppe ? Synes det er en frustrerende lidelse som også rummer en del angst, og der er det til tider en støtte at dele med andre.
    Håber på respons fra jer derude med BFS..
    Hilsen Cille46
  • Indstillinger
    Hej Christian.

    Jeg kan ikke finde den gruppe på FB?

    Hedder den BFS1

    MVH
  • Indstillinger
    Cille46

    Hvor fandt du den?
  • Indstillinger
    Den danske gruppe hedder BFS og er ca 87 medlemmer, skrive igen hvis du ikke finder den. Beklager jeg først svarer nu men jeg har brugt facebook hvor der er gode grupper, både på dansk og engelsk.
  • Indstillinger
    Kan se der er mange bfs men hvad mere hedder den?
    Kan du evt ligge link ind her? Tak
  • Indstillinger
    Oplysning til alle med BFS.
    Min egen læge og forskellige psykiatere har oplyst mig om at bfs er en overbelastning af kroppen fysisk og/eller psykisk.
    I mit eget tilfælde er det en "ah ha" oplysning. Det er sådan min psyke har haft det i mange år. Her taler jeg om mindst 14 år.
    Mine bfs symptomer har været her snart i tre år.
Log in eller Registrér for at kommentere.