Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Savner gammel depressionsdebat. Øv

245

Kommentarer

  • Indstillinger
    Til Tulle

    Jeg synes, du går ud over dine beføjelser, når du begynder at blande dig i, hvilke indlæg vi andre besvarer eller ikke besvarer. Det er på ingen måde dit ansvar eller din pligt at fortælle os, at der ligger et ubesvaret indlæg, som vi 'bør' gå ind og besvare. Du kan selv svare den pågældende og har dermed fejet for din egen dør, du skal ikke også begynde at feje for andres, når du ikke er bedt om det. Du skriver, at du ikke selv kan besvare det, for du kender ikke noget til de ting. Nej, men du kender heller ikke noget til vores andres grunde til ikke at have besvaret dette eller andre indlæg. Vist er det da synd, at et menneske ikke får svar, men det berettiger dig ikke til at gøre det til vores andres 'forpligtelse'. Stol på, at vi godt selv kan finde de indlæg, vi gerne vil svare på.

    Desuden kommer dette med, at der kan ligge et ubesvaret indlæg, overhovedet ikke det egentlige problem ved: Nemlig at der kun er så få aktive debattører herinde, fordi så mange er flygtet og flygter, efter der er kommet log-in.


    Til Laura og Visiting

    Hvis man ikke ønsker genkendelse og har et specifikt problem, kan man oprette en profil, man så kun bruger på en bestemt debat eller til et enkelt indlæg.
    Hvis f.eks. du Laura ville skrive på 'Sind og psyke' men ikke vil have det kædet sammen med dine øvrige indlæg under navnet Laura, kunne du (som vi har skrevet om før :-) oprette en ny profil på en hotmail adresse og så kun bruge denne profil under 'Sind og psyke'. Lidt bøvlet men det er da en mulighed.
    (Og jo, vist hænger jeg da på endnu :-)

    Og til Visiting: Den samme metode kunne du måske bruge. Men hvis det er noget, du tror, jeg kan hjælpe dig med, så er du velkommen til at sende mig en privat mail. Min mailadresse står under min profil. Du behøver ialtfald ikke gå rundt og have det så dårligt og være helt alene om det.


    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Hej Helene - det er muligt du og andre syntes det - men så ser jeg ikke noget grundlag for alt den kritik vedrørende det forum Sind og psyke.
    Det er vel tilladt at kommentere jeres kritik, der må vel være plads til både ris og ros i dette forum, ellers ved jeg ikke hvad det betyder..

    Jeg går ud fra, at ALLE ønsker der skal komme mere gang i debatterne, og ikke kun her under RIS og ROS.

    Trådstart skrev:

    "Lige et surt opstød fra en depressionsramt kvinde der savner alle sine "venner" i det tidligere depressionsforum.. "
    Citat slut

    Jeg henviser til dette ubesvarede indlæg:


    "Jeg ved ikke om der er nogen der kan huske mig fra det gammle netdoktor.. Men I har ikke hørt fra mig et stykke tid da jeg har haft et par indlæggelser, og er flyttet osv... "

    Citat slut

    Det var virkelig i en god mening, da vi har 2 her, der tilsyneladende søger hinanden...

    Hvis du ikke har bemærket det, så er mit første svar GAMMELT, så det var ikke DIG jeg tænkte på Helene, du har vist besvaret mange indlæg kunne det tyde på, det er sjældent jeg læser i de debatter.

    God debatlyst til alle :)
  • Indstillinger
    Jeg er både ny og gammel debattør herinde - har periodevis brugt debatsiderne over de sidste cirka 10 år og fulgt diverse forandringer på sitet, men har først i dag oprettet profil her på den "nye" debat.
    Jeg ser både fordele og ulemper ved login, men primært fordele, idet jeg - både her og på de mange andre debatfora på nettet, jeg er og har været tilknyttet - ofte har været vidne til, hvordan det kan fremkalde det værste i folk, når muligheden for at besvare "anonymt" er til stede.
    Desværre fremgår det med al tydelighed i nærværende debat - og i "Åben debat for kvinder", som har været og formentlig også fremover vil være et af mine faste tilholdssteder - at login-funktionen ikke udelukker ubehageligheder. Som udenforstående er jeg målløs over den medfart, en enkelt debattør får herinde, og jeg søger forgæves efter gode og saglige årsager til, at tulle6 i den grad står for skud.

    Læser man fx denne debattråd fra start til slut, skal der mere end almindelig nidkærhed til for at finde noget som helst fordækt eller odiøst i tulles info om, at der ligger et ubesvaret indlæg i den omtalte debat - jeg læser det som en venlig oplysning/fremvisning og da slet ikke som en provokation eller en implicit "kommando" om, at andre "bør" besvare det. Havde en anden skrevet samme indlæg, nægter jeg at tro på, reaktionen havde været den samme.

    Og så ved jeg ikke, om jeg skal grine eller græde, når en debattør føler sig stødt over at blive citeret i et af tulles indlæg - at få "sine synspunkter stillet til offentlig skue", tror jeg, formuleringen lyder. For det første er det HELT almindeligt og efter bogen at citere andre i sine indlæg - det gør det langt enklere at debattere, at man lister andres ytringer op og besvarer dem enkeltvis. For det andet: "Offentlig skue" - det er jo stort set at regne for selve essensen i debat på fora som dette, at man stiller sine synspunkter til offentlig skue, og hvad er dog forskellen på, om jeg som læser af debatterne ser laura udtrykke sine synspunkter i ét indlæg, eller om jeg ser dem citeret af tulle i et andet??

    Efter min opfattelse tenderer tonen herinde heksejagt, og hvorfor blander jeg mig så i det? Jo, dels forbyder min samvittighed mig at følge passivt med, mens én debattør af mig ubegribelige årsager skal agere syndebuk og tillægges diverse motiver, som det er vanskeligt at finde belæg for - dels har jeg virkelig svært ved at forlige mig med, at enkelte herinde forkaster HELT almindelig debatadfærd i form af citering. Det kan da ikke passe, at enkelte herinde mener, de har lov at "opfinde" nye netikette-regler og bebrejde andre, at de "overtræder" disse selvopfundne ideer?

    Mit håb, forfængeligt måske, er, at enkelte har mod og mandshjerte til at overveje, om det nu også er helt fair at gå i fælles front mod en enkelt - og om der er substans bag de mange fordømmende reaktioner.

    Og til dig, tulle: Respekt, fordi du bliver ved trods modstand - jeg er ikke enig med dig i alle dine synspnkter, men PRÆCIS derfor opsøger jeg debatter - for at diskutere og lære af mennesker, der tænker ANDERLEDES end jeg.
  • Indstillinger
    Hej dadida1 - og tusind tak for dit indlæg :)
    Du skrev:
    "Jeg ser både fordele og ulemper ved login, men primært fordele, idet jeg - både her og på de mange andre debatfora på nettet, jeg er og har været tilknyttet - ofte har været vidne til, hvordan det kan fremkalde det værste i folk, når muligheden for at besvare "anonymt" er til stede."

    Svar:
    Jeg er meget glad for log in, men det er mine 3 modstandere jo ikke, da vi også har taget nogle kampe på den gamle religionsdebat.
    Forskellen er bare, at dengang troede mange vist, at der var en hel hær af vidner i det forum, men med log in, "blev der kun 3 tilbage" :)
    Og hvad sker der så..andre metoder måtte tages i brug, og løgn og falske anklager blev midlet.
    Den første gang jeg blev overfuset, var efter en lille munter kommentar, efterfulgt af et smil :)
    Jeg var også målløs!!
    Anklager raslede ned over mig - beskyldninger der ingen steder havde hjemme - men med min profil, kunne enhver jo se, at det var grebet ud af den blå luft.
    Og mine indlæg er ikke hverken slettet eller redigeret.
    Men jeg skulle bare fryses ud, så de kunne få gratis reklame for jehovas vidner, uden at blive sagt imod af mig.
    Det er ikke debat.

    Du skrev:
    "Som udenforstående er jeg målløs over den medfart, en enkelt debattør får herinde, og jeg søger forgæves efter gode og saglige årsager til, at tulle6 i den grad står for skud."
    Svar:
    Jeg har også flere gange taget mig til hovedet, men målet har jo været, at få spredt løgnen over hele Netdoktor, så andre kunne få den samme opfattelse af min person.

    Du skrev:
    "Og til dig, tulle: Respekt, fordi du bliver ved trods modstand - jeg er ikke enig med dig i alle dine synspnkter, men PRÆCIS derfor opsøger jeg debatter - for at diskutere og lære af mennesker, der tænker ANDERLEDES end jeg."

    Svar:
    Endnu en gang tak, fordi du kunne se hvad det var der foregik.
    Og hvis vi var enige alle sammen, så fik vi jo ingen debatter, kun rygklappere, og hvad kan vi bruge dem til :)

    God solskinsdag til dig :)
  • Indstillinger
    Redigeret 29 juli, 2008, 10:26
    Jeg læser med, men er ellers holdt op med at skrive.
    Din personlige forfølgelse må nu holde op.
  • Indstillinger
    Billedgalleri - her er så min "forfølgelse" - jeg tillod mig at lægge beviser på min kristne tro, men hvad sker der ?


    http://www.netdoktor.dk/interactive/dis ... 17481&f=84

    En rigtig god reklametråd for jehovas vidner.

    Og du er jo også "begyndt" at holde deres blade.

    Citat Billedgalleri:

    "Nu jeg bliver kaldt et jehovas vidne har jeg taget imod et par af deres blade."
    Citat slut

    Det er muligt du ikke er døbt ind i jehovas vidner, det har jeg også skrevet før, men du deler deres TRO - og de har en RIGTIG god REKLAME i dig.

    Det var faktisk lidt sjov at læse den tråd igen - der behøves ikke flere beviser :)
  • Indstillinger
    Jeg havde i forvejen læst den tråd, du - Tulle - linker til, og det var ikke mindst den, der fik mig til at reagere. Personforfølgelsen er reel nok, men den forfulgte - den, der "udstødes" af de andre, den, der debatteres OM og ikke TIL - den, hvis skriftsteder ikke kommenteres - er da åbenlyst Tulle. Jeg er forbløffet over, at det kan tolkes anderledes - og dybest set også over, at kristne, troende mennesker agerer så krigerisk.
    At udelukke andre fra et fællesskab ved at ignorere dem - tale bag om ryggen på dem - overfuse dem og tillægge dem motiver, som de på ingen måde giver udtryk for - er mobning af værste skuffe, og det er præcist, hvad der finder sted her.

    Pudsigt nok er jeg netop nu opslugt af læsning af Chr. Jungersens fremragende roman "Undtagelsen", som netop illustrerer fænomenet mobning/udstødelse af andre fra fællesskabet. Den kan jeg på det varmeste anbefale alle at læse og reflektere over. Jeg kunne også ønske mig, at nogen med et fordomsfrit sind ville læse såvel den tråd, Tulle linker til, som denne tråd - præcist, som jeg har gjort det - og overbevise såvel sig selv som mig om, at det er Tulle, der er "skurken" her. Henvisninger ønskes.

    Når jeg betegner mig selv som fordomsfri, skyldes det ikke mindst, at jeg er ikke-troende - om end meget religionsinteresseret - og som sådan ikke har nogle personlig dagsorden eller holdning til eksempelvis treenighedslæren.
  • Indstillinger
    Kunne disse interne stridigheder ikke blive løst i et andet forum? Det forekommer stadigt ikke relevant i denne debat, da det åbenbart handler om gamle konflikter, der intet har med 'ris og ros til netdoktor' at gøre, hvilket er blevet nævnt før.

    Helene
  • Indstillinger
    Helene - lige en kort bemærkning:
    Du skrev i denne tråd citat:

    " du skal ikke også begynde at feje for andres, når du ikke er bedt om det."

    Citat slut

    Nu kan jeg sige det samme til dig, jeg mener ikke at have læst nogen steder, at vi har fået en ORDSTYRER ved navn Helene...?
  • Indstillinger
    Vi er vel på sin vis alle ordstyrere herinde og har lov at sige til og fra og give vores mening til kende?
    Det var ikke ment på nogen fjendtlig måde, bare en venlig henstilling om, at en diskussion eller nogle gamle stridigheder, der åbenbart stammer fra en helt anden debat, bliver lagt på et sted, hvor den hører hjemme. Der har været refereret til, at I kender hinanden fra 'Åben debat for kvinder' og en religionsdebat. Hvorfor skal vi andre så på denne debat blandes ind i noget, der er opstået et andet sted for længe siden?

    Jeg kan slet ikke se sammenhængen med, at jeg skrev det med at feje for egen dør. Beklager, at jeg har stødt dig med det, men jeg følte mig selv stødt over, at nogen blandede sig i, hvem der besvarer hvilke indlæg. Det virkede kontrolagtigt og det brød jeg mig ikke om. Måske virker det så kontrolagtigt for dig, at jeg beder om, at I lægger denne diskussion i et andet forum, jeg synes bare stadigt ikke, at den hører til her. Ligesåvel som der ikke er nogen ordstyrer, der hedder Helene, ligesåvel hedder denne debat 'Ris og ros til netdoktor' og skulle nødigt blive en 'Ris og ros til Tulle' debat.
    Jeg er ikke på nakken af dig men forholdt mig udelukkende til, hvordan det virkede på mig at få at vide, at der var et ubesvaret indlæg. Jeg ønsker ikke at blive involveret i Jeres interne uenighed, som jeg ikke er en del af, fordi den hører til et sted, hvor jeg ikke har deltaget, men hvis man går ind og læser på denne debat, bliver man jo inddraget, fordi det kommer til at fylde så meget.

    Hilsen Helene
Log in eller Registrér for at kommentere.