Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Brændende mund syndrom

24

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Tak for din mail den varmer.
    Hilsen
    Lajla
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg er meget spændt på at høre om de piller du er i gang med hjælper, for så vil jeg prøve at få fat i dem også. Din historie ligner fuldstændig dig.... jeg har været de samme ting igennem som dig, og løber bare panden mod en mur..... ingen kan gøre noget :-( så lad mig høre hvordan det går dig.

    hilsen Gitte
  • Indstillinger
    venter lige med at bestille til jeg har hørt fra dig.... de koster alligevel over 600 kr....... men det giver jeg bestemt gerne hvis de hjælper :-)

    Hilsen
    Gitte
  • Indstillinger
    Hej Gitte
    Jeg har lige set din mail og skal nok skrive om hvordan det går, men jeg er lige på arbejde nu, skriver senere, tak for dit svar, jeg kunne da godt tænke mig at vide hvor det brænder på dig og hvor længe du har haft sygdommen.

    Hilsen
    Lajla
  • Indstillinger
    Hej igen

    Jeg er så spændt på om du har fået det bedre...... jeg har haft det i 3-4 år og været igennem de samme ting som dig, fået fjernet gamle sølvplumber, fået kroner, været til øre/næse/hals læge... taget blodprøver og intet resultat.
    Jeg får disse svar, psykisk/stress, hormonelt (overgangsalder) er der dog ikke helt endnu.... ja ingen kan sige noget jeg kan bruge.... nu er vi ude i allagi .... hvor jeg skal skrive når det er værst og hvad jeg så har spist.... det har jeg droppet, kan på ingen måde se at det skulle give mening, det er der jo hele tiden, på nær om natten og lige når jeg vågner. Spiser nu allergipille mod birg ;-) lige fedt hjælper ikke, men prøves skal det da.

    Mit sidder på tungespidsen, på indersiden af kinden, overmundens tandkød altsammen i venstre side intet i højre side, bliver værre ved spisning, så får jeg sådanne opblusninger, frygtelig varme i hovede (svedture) mest sådan lige på begge sider af næsen og i panden (fandeme meget mærkeligt)
    Og så mine læber, og de er også blevet mere tørre, de smøres hele tiden med læbepomade.
    Jeg spiser tyggegumme det meste af tiden, og isterninger er fantastiske :-) men dem kan jeg jo ikke rende rundt med hele tiden.
    det bliver klart værre ved meget krydret mad, så dette spiser jeg slet ikke mere.

    Nå håber at du kan bruge hele denne smøre til noget, jeg er bare så glad for at høre at jeg ikke er den eneste der har det :-)
    Hilsen Gitte
  • Indstillinger
    Hej Gitte
    Tak for din mail hold da op hvor vi har sygdommen ens, jeg er meget glad for at høre fra dig da vi har samme problem og måske kan støtte hinanden jeg vil så som lovet fortælle dig lidt om Breneton pillerne, efter at have taget dem i 15 dage fik jeg det bedre det vil så sige at det er kun når jeg bare går herhjemme og ikke laver noget så er det næsten helt væk hele formiddagen, men når jeg skal noget som på arbejde eller bare besøge min far og mor så kommer det igen, men ikke så slemt det der er værst lige nu er at mine tænder føles som knive på mine slimhinder nogen gange, den brændende fornemmelse er blevet bedre og mit tandkød er ikke hævet mere, jeg har læst at det virker forskelligt på os altså Breneton pillerne nogen har allerede fået det bedre efter en uge og andre har det taget to måneder før det er begyndt at virke, så jeg ved ikke endnu om det er pillerne der hjælper eller om jeg har haft nogen gode dage, så jeg syntes ikke du skal købe Breneton endnu jeg skal nok sige om der er mere fremgang til dig, jeg er også blevet testet for allergi og der var ikke noget.Jeg har også lige nu fået østrogen hormonpille da jeg jo er 65 år, jeg har lige i sidste uge været til psykriater han kendte godt sygdommen og gav mig nogen piller der hjælper på angst og tager smerterne for beskadiget nerver for jeg nævnte jeg ikke kan være social uden at det forstærker sygdommen og man mener jo at sygdommen kan være beskadiget nerver som en af flere grunde til sygdommen, men nu skal jeg have 4 dage hvor jeg bare er hjemme så må vi se om jeg for det bedre i disse dage, mærkelig nok sidder mit også i venstre side i tandkødet, jeg har også haft det i højre side men der er det gået væk, og mine læber er også tørre. Hvis du er på facebook er der en herfra der har samme sygdom som os to der har åbnet en side der hedder Burning Mouth den har jeg meldt mig til der er ikke så mange endnu kun 3 personer,så måske det kan have din interesse. Det blev et langt brev, jeg vender tilbage til dig og er meget glad for at du skrev til mig for man kan ikke forstå det når man går med sygdommen alene.

    Hilsen
    Lajla
    Lajla
  • Indstillinger
    Hej Gitte
    Jeg glemte at fortælle dig at hvis du er allergisk over for birk hvad jeg også er så er der noget der hedder krydsallergi, jeg ved ikke om du kender det, men det vil sige at så er der noget mad du måske ikke kan tåle, jeg har selv lige været kuren igennem da jeg er allergisk over for birk og græs, jeg skulle blandt andet undgå hvedemel og rugmel og hold da op der er hvedemel i så mange ting, men jeg holdt kuren og det hjalp ikke på mig, men du kan slå krydsallergi op på nettet der kan du så se hvad du ikke må spise fordi du også kan være allergisk for det.Jeg vil da også lige fortælle dig at jeg skal på rigshospitalet den 15. april på Tand-Mund-
    kæbekirugisk klinik de skriver de er specialister i mundslimhinden, men det for jeg nok heller ikke noget ud af, jeg læste du har fået dine sølvplumper fjernet var det noget tandlægen anbefalet, for det har min tandlægen slet ikke snakket om, jeg har da flere sølvplumper.

    Hilsen
    Lajla
  • Indstillinger
    Hej igen Lajla

    Ja hold da op vi lider da godt nok af det samme, og så sidder det det samme sted. Dejligt at møde en der har været så mange ting igennem, som jeg kan drage nytte af, også selvom der ikke er meget der har hjulpet :-( jeg er stadig interesseret i at høre hvordan det går med pillerne, jeg håber virkelig at de kan hjælpe lidt, og så vil jeg straks købe dem. Jeg vil da også gerne høre hvordan det går med de nye piller du har fået .... hvem ved om de kunne hjælpe...... så vil jeg da kontakte min læge som så måske kan give mig de samme. Det med tandfyldninger var tandlægen, men det var min læge der sendte mig til tandlægen og øre/næse/hals lægen.... men det skal lige siges at det ikke har hjulpet :-( men været dyrt ha ha men fint nok så er det ordnet. den sidste ting jeg overvejer lige nu er at få fjernet en visdomstand da jeg har nogle andre historier om disse.... der kan sidde nogle ting langt ned i roden uden man har ondt, som kan give den slags bivirkninger..... ved ikke om du har nogle visdomstænder tilbage ?

    Jeg har meldt mig ind i gruppen på FB jo flere der er der inde jo flere råd kan man jo få.

    Jeg tænkte om du har haft glæde af nogle form for pastiller eller andet som har kunne lindre lidt på det.... jeg har også sådan en metallisk smag i munden tit har du også det ?

    Lad os holde kontakten :-)
    god weekend

    Hilsen
    Gitte
  • Indstillinger
    Hej Gitte
    Deligt at høre fra dig og om dine symtomer, jeg har været hjemme i dag og mit tandkød har været fint uden at brænde her i formiddag, men jeg har det værst om eftermiddagen og aftenen så vi må se, godt du har meldt dig til gruppen på FB jo flere vi er jo bedre kan vi hjælpe hinanden. Jeg har ikke metalsmag i munden, så jeg ved ikke noget om pastiller, men har du prøvet Xerodent for tør mund, de fås med appelsinsmag og lakridssmag dem bruger jeg og du kan købe dem på apoteket, jeg vil også anbefale dig en Aloe Vera læbepomade for hvis du brænder på læberne så hjælper den, jeg bruger den selv,du kan bestille på denne mail adresse og så er det fragtfrit, BirgitteF@hotmail.dk du kan også gå på hendes side www BirgitteF.dk hun har hjulpet mig meget og kender min sygdom, hvis du vil bestille hos hende kan du bare skrive du har fået mailadressen af mig. Jeg skal nok skrive til dig er jo dejligt at få nogen at snakke med som kender sygdommen,det er da lidt surt at have fået sine plumper udskiftet og så det ikke hjælper, jeg vil lige fortælle dig at jeg mens jeg har været syg har fået fjernet to visdomstænder da der var betændelse nede ved roden og jeg troede at nu blev jeg rask, men nej ingen bedring. Men jeg nægter at give op for der må være en udvej og det er længe du har lidt, til sidst vil jeg lige høre dig om du sover til middag for det gør jeg en times tid og når jeg så står op er det at jeg for det dårligere har du opdaget det samme. Nå det var en lang smøre du høre fra mig angående pillerne.
    Også god weekend til dig.

    Hilsen
    Lajla
  • Indstillinger
    Hej igen :-)

    Jeg kan tilslutte mig dig, jeg har det også værst om eftermiddagen/aftenen. Hvorvidt jeg får det værre hvis jeg sover til middag ved jeg ikke, jeg er på job hver dag. Men generelt er jeg bare træt sidst på ugen, når kroppen har været på højtryk hele dagen, man bliver jo træt af have en lidelse der er så generende. Jeg var til lægen den anden dag i forbindelse med noget andet, og der nævnte jeg det for min læge igen, hold op hvor var jeg ved at blive arrig på hende, jeg følte slet ikke at hun tog det seriøst :-( Gitte der er mange der har det som dig og der er ikke noget at gøre ved det.... fedt tak søde læge og hvad skal jeg lige bruge det til :-(
    Der er en ting jeg kan nikke genkendende til det er det med når jeg er hjemme så har jeg det langt bedre end når jeg er på job.
    Nå jeg må lige slutte lidt underligt :-) skal ud af døren fra jobbet NU

    Hilsen
    Gitte
Log in eller Registrér for at kommentere.