Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Brændende mund syndrom

Jeg har nu i ca. et år lidt af brændende mund, det startede i kinderne og gik så i mit tandkød og mine læber,
Hver gang det forsvinder et sted kommer der bare et nyt udbrud et andet sted, det sidste er at mit tandkød hæver op nogen steder og det brænder så jeg ikke kan holde det ud, hen af vejen fik jeg det råd at bruge Aloe vera gel og det smøre jeg mig med, det tager så den brændende fornemmelse så længe jeg har Aloe veraen på, men det helbreder ikke, jeg har været hos min egen læge, øre næse halslæge og tandlæge den eneste der kunne stille diagnosen brændende mund var min tandlæge som anbefalede mig at gurgle mund i kamilethe og fortalte mig det kan tage år før det går væk af sig selv,, jeg tror nok jeg blev meget deprimeret af denne besked, jeg har også været henvist til et hospital hos en øre næse og halslæge han fortalte mig at det var mit immunforsvar der angreb mine slimhinder og der var ikke noget at gøre ved det. Med denne sygdom følger også ind imellem tør mund, jeg er blevet anbefalet GUM til tør mund som kan købes på nettet, dette har også en lille effekt over for tør mund. Lige nu er jeg hævet i tandkødet og har svært ved at spise, så jeg har den sidste måned levet af yoghurt. Jeg kan ikke forstå at læger ikkekan helbede denne sygdom, jeg har læst netdoktor hvor der er flere som jeg der lider af brændende mund og jeg har købt alle de hjælpemidler der bliver skrevet om og intet har hjulpet, Jeg har også lagt mærke til at når jeg bare er hjemme alene stille og rolig passer mig selv er der dage det er bedre, men skal jeg f.eks til fødselsdag hos mine børn bryder sygdommen ud over det hele i svær grad bare det at have hjemmehjælp er et problem for mig det kan min mund heller ikke klare, så for mig virker det psykisk så nu skal jeg til psykiater , Jeg skriver dette brev for at os med brændende mund måske kunne finde ud af og starte en klub hvor vi kan hjælpe og støtte hinanden måske man kan skrive til et lægeråd eller hvad det nu hedder for jeg mener vi har brug for en forklaring om hvorfor lægerne er så dårlige til denne sygdom,, jeg har lige læst om en der har haft brændende mund i 10 år det er slet ikke til at bære.
Hilsen
Lajla
«134

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Lajla

    Hvilke typer dentale implantater har du (hvis du har nogle) ?
    Måske kunne du være allergisk over for disse.

    Mere læsning her: www.MELISA.org
  • Indstillinger
    Tak for dine besvarelse jeg har to kroner hvor den ene har siddet der i mindst 20 år og den anden fik jeg i for et par år siden, jeg ved bare det yderste er vist porcelæn og den er lavet i Danmark, jeg skal måske spørge min tandlæge hvad den er lavet af jeg har været hos en hudlæge og blevet allergitestet, men jeg ved ikke om jeg er testet for hvad en krone indeholder blev testet for tandpasta, men det kan man vel finde ud af.På tandlægens hjemmeside står der at kronerne er af metal og påbrændt porcelæn siger det dig noget.
    Hilsen
    Lajla
  • Indstillinger
    Danske læger er på nogle områder årtier bagefter i forhold til udenlandsk viden, men det er ikke gået op for lægerne endnu.
    Desværre for patienterne, som tilbydes gammeldags og ikke relevante allergitests.
    Sjovt nok må man nogle gange ty til den viden, som årvågne patienter har samlet sammen.

    Du kan f.eks. hente mere viden her: www.tf.nu

    Der findes få tandlæger i Danmark med viden, som rækker udover almen standard viden, men der skal ledes godt efter dem.
    Prøv evt. her: www.DSOM.dk
  • Indstillinger
    Tak for din interesse for mit problem, ved du noget om allergi, jeg ska lige nævne at min sygdom for jeg fred for om natten, jeg vil med interesse læse dine www. Jeg er jo blevet smidt rundt til forskellige læger uden det hjalp, nu er jeg henvist til Rigshospitalet fordi en øre næse halslæge har sagt at det er immumforsvaret der angriber mine slimhinder og jeg derfor skal have binyrebarkhormon, men jeg vil vende det med allergi med min tandlæge.

    Hilsen
    Lajla
  • Indstillinger
    Kære Lajla!
    Jeg læser dine indlæg om det meget irriterende problem, fordi jeg selv har haft en periode med meget dårlig mund, dog ikke tandkød, men kinder og tunge, jeg havde det sådan at jeg helst ville ligge som en hund med tungen ud af munden, indimellem om natten måtte jeg ligge med et stk. stof i munden for tungen ikke skulle røre mine tænder, hvilket jo ikke gjorde min mundtørhed mindre tværtimod.
    Jeg fik taget blodprøver hos min læge, hvilket viste at jeg var i stor underskud af B12 vitamin, hun udskrev en recept på Betolvex meget stærkt B vitamin. Dette hjalp efter ca. 14 dage nu er det 1½ md. siden, og jeg har faktisk ikke flere problemer.
    I mit tilfælde er der en grund til jeg kommer i underskud med det vitamin, nemlig at jeg er Gastrisk bypass opereret, og har det ellers fantastisk med det, og har fået et godt resultat. Måske du kan bruge min viden omkring B vitamin, hvis ikke du har prøvet. Held og lykke for dig fremover, - føler med dig!!!!
    Mange hilsener
    Erna Petersen
  • Indstillinger
    Hej
    Tak for dit indlæg godt du er blevet rask, jeg vil da undersøge det med B12, det har jeg ikke prøvet.
    Hilsen
    Lajla
  • Indstillinger
    Hej Lajla

    Der er en årsag til, at du har brændende mund syndrom.
    En behandling med binyrebarkhormon er alene symptombehandling.

    Og hvorfor får man mangel på B-12 vitamin?
    Skyldes det, at man får for lidt i kosten eller at ens organisme forbruger meget B-12 vitamin, hvis man f.eks. er belastet med miljøgifte / udsat for oxidativ stress?

    Prøv at låne disse (lidt ældre) bøger på biblioteket.

    Tandpleje! Sundhed? Sygdom af Tandlæge Henrik Lichtenberg
    ISBN 87-991225-0-2

    Er du forgiftet af dine tandfyldninger?
    Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin
    ISBN 87-984 450-1-4
  • Indstillinger
    Hej Igen
    Jamen problemet er jo at der ikke er nogen af de læger jeg har været hos der kan forklare hvad brændende mund er og hvad man gør ved det. Min tandlæge siger at brændende mund er med i deres uddannelse og hun kan kun sige det går på et tidspunkt væk af sig selv, men en ringe trøst der kan gå flere år siger hun. Jeg har her i eftermiddag kigget på mine blodprøver jeg fik taget da jeg fik denne sygdom og der er ikke noget galt med mit B12, så det kan det heller ikke være. Jeg har læst meget her om brændende mund og alle prøver noget alternativt da de ingen hjælp for af lægerne. Jeg ved ikke hvad du mener med at binyrebarkhormon symptombehandler måske du kan forklare dig lidt nærmere, jeg vil kigge efter bøgerne.
    Tak for dine tips.

    Hilsen
    Lajla
  • Indstillinger
    Hej til Alle
    Så har jeg læst her om nogen piller der hedder Breneton her på Netdoktoren som er fremstillet direkte for Burning Mouth Syndrom, man kan ikke købe dem her i Danmark, jeg har købt dem i England og er meget spændt på om de virker, de har i alle tilfælge hjulpet ham der har skrevet om dem, men jeg er lige startet på har kun taget dem 3 dage, men jeg vender tilbage og fortæller om de hjælper på mig.

    Hilsen
    Lajla
  • Indstillinger
    Hej Lajla!
    Held og lykke med forsøget - håber virkelig du her har fundet det der kan hjælpe dig. Godt forsøgt.
Log in eller Registrér for at kommentere.