Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Erfaringer med depression og behandling.

13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du kan slette e mail adr igen så er der ihvertfald ikke andre der bruger den.
  • Indstillinger
    Jeg tror det er meget forskelligt hvordan de forskellige medicin-produkter virker på forskellige personer.

    De bliver typisk ikke godkendt hvis de ikke virker på de fleste, så selvom det er lidt træls så ville det være mit råd at starte med den første din læge anbefaler og så arbejde dig ned til den næste på listen hvis den ikke virker eller hvis du har bivirkninger.

    Held og lykke!

    Knus

    Line
  • Indstillinger
    Tak for rådet - men det er jo da også det jeg har gjort - men hos psykiateren er der bare ikke noget snak om tingene, det er hvordan virker det, ok så prøver du xxxx og så er den ikke længere.
    Hos min egen læge taler vi jo da tingene igennem og man har ikke følelsen af bare at få stukket noget nyt medicin ud uden at lægen nu også har hørt på og forstået en.
    Ved ikke om det er er sådan at gå hos psykiater - har "kun" oplevet dem da jeg selv var indlagt i 1985 og så via mit arbejde - og der har jeg ikke oplevet det sådan.
  • Indstillinger
    Hej :)
    Jeg har haft glæde af at følge jeres indlæg, da jeg står i nogenlunde samme situation som jer.
    Er gået fra ssri (zoloft) til venlafaxin uden bivirkninger - men fik for højt blodtryk af venlafaxin. ..... Og nu når i nævner det - jeg har også været meget mere irritabel end jeg plejer og nærmest aggressiv. Nu (fra i dag) skal jeg så skifte til noritren. Jeg er spændt på om det så virker og er også meget spændt på bivirkningerne af noritren + de symptomer mange snakker om at de får når de er trappet ud af venlafaxin
    Kh salifu75
  • Indstillinger
    Nu håber jeg ikke du er blevet skræmt af det jeg har skrevet - det er jo heller ikke sikkert du får det på samme måde - da vi jo reagerer forskelligt på medicin. På den anden side har jeg ihvertfald være glad for at læse at jeg dels ikke var ene om at få det sådan, dels fik jeg nogle gode og brugbare råd der har hjulpet mig. Håber det kommer til at gå bedre for dig og at du lige fortæller hvordan det går dig.
    Hvor lang tid fik du Venlafaxin og hvorfor skulle du skifte over til dem ? Hvordan er din nedtrapning lavet og hvordan opstart på Noritren ?
  • Indstillinger
    Jeg må bestemt give lineAa ret. Selvfølgelig virker medicin forskellig fra person til person ellers fik vi nok det samme vi der lider under depression.
    Jeg skal igen til at stige i seroquel til 800 mg pr. dag og jeg forstår det bare ikke. Hvorfor skal jeg det når det ikke hjælper mig til at komme af med min store angst.
    Jeg ønsker selv at prøve lyrica. Er der nogen der har erfaring med det og i hvilke dosis for det er jo alt afgørende når en lille stigning kan gøre udslaget. Dejligt at der er så mange der udveksler erfaringer
  • Indstillinger
    Det er da vist ikke den "rigtige" psyk. du har lyder det til - vedkommende skal da lytte til dine udmeldinger - angst er det værste man kan gå med. Jeg har nu fået noget at tage når angst bliver voldsom og hvis Noritren ikke hjælper på angst når det lige har fået tid nok til det - ja så vil jeg da ikke blive ved at tage det.
    Hvis ikke din psyk. vil høre på dig og hjælpe, synes jeg bestemt du skal skifte.
    Håber det lykkes for dig.
    Knus fra mig.
  • Indstillinger
    Ja du har ret, det er nok ikke den bedste hjælp jeg får! men nu tror jeg at jeg har fundet synderen og det er seoquel. Jeg blev egentlig først rigtig angst da jeg begyndte på dem -og så tænker man hvorfor man ikke har opdaget det noget før - så nu er jeg spændt på næste udspil. Hvilken medicin får du for at dæmpe angsten hvis den bliver for stor? Jeg får truksal (ikke korrekt stavet) i meget stor mængde 5 x 50 mg i døgnet men det hjælper mig bare ikke til at tage angsten men bliver istedet meget meget døsig og handlingslammet. Er det mon andre der har erfaringer med et bedre medikament?
  • Indstillinger
    Du må da virkelig have en anden psykiater. Jeg ville ikke have kunnet komme/komme igennem min angst, som kun er til stede når jeg har depression, ihvertfald i den styrke uden hjælp af medicin - det er muligt meget yngre mennesker kan, det skal jeg ikke gøre mig klog på - men min egen teori er at når man kommer op i en vis alder, er ens psyke måske ikke så modtagelig for andre former for terapi end den medicinske.
    Jeg får nu Noritren mod depression og har så noget Triazolam til at tage når der slet ikke er andet end angst/desperation indeni. Det har den fordel frem for mange andre beroligende, at det har en kortere halveringstid - altså ikke bliver så længe i kroppen som feks. Stesolid og lign. Disse stoffer virker iøvrigt også modsat på mig, fik det engang som "præ" inden operation og der blev jeg nærmest speeded istedet for afslappet og søvnig. Men det er vi jo blevet enige om mange gange at medicin virker forskellig på mennesker.
    Jeg synes ikke Noritren har hjulpet helt godt endnu - skal vist stige i dosis, har fået taget blodprøve idag for at se.
  • Indstillinger
    Der kan man bare se! Der findes et utal af præparater indenfor depression/angst jeg har aldrig hørt om triazolam men jeg har også den fornemmelse af at hver afdeling har deres favoriter og gør sig erfaringer indenfor en begrænset område. Det står selvfølgeligt for egen regning. Jeg skulle jo stige i seroquel men min angst nåede uhørte højder. Jeg kunne slet ikke fungere -handlingslammet og meget meget bange for ALT. Jeg meddelte at jeg ikke ville have den øgning og bad min kontaktperson undersøge om det ikke kunne være min behandling med seroquel der udløste min angst for den blev dominerende fra det tidspunkt jeg startede op. Det er jo ikke altid man selv er klar over hvilken indvirkning de nye piller har når man samtidig trapper ud af noget andet. Jeg håber.......
Log in eller Registrér for at kommentere.