Hjem Sind og psyke Åben debat om depression

Erfaringer med depression og behandling.

Mormor23Mormor23
Redigeret 11 februar, 2014, 04:04 i Åben debat om depression
Kunne være dejligt at høre om andres erfaringer med Noritren. Er blevet behandlet for depression ed andre midler og nu mener psykiater jeg skal starte på Noritren.
Er dog rigtig, rigtig bange for at starte med disse da jeg under ingen omstændigheder vil/må tage mere på i vægt og komme til at svede mere end jeg gør i forvejen.
Er helt klar over at medicin virker forskelligt på hver enkelt og at hvad der er godt for en ikke behøver være for en anden og ovendt !!
Alligevel vil det være en stor hjælp at høre om andres erfaringer - når man tager ovenstående med i betragtning.
Så håber virkelig nogle tager mod til sig og skriver.
På forhånd tak.
«134

Kommentarer

 • hej. Jeg har fået noritren af 2 omgange. Første gang i 1993 hvor min sygdom begyndte. Den hjalp mig utrolig godt de første par år og der var ingen bivirkninger hverken med vægt eller svedeture.
  Nu er jeg igen begyndt at dykke hvorfor psyk. mener at jeg påny skal opstarte i noritren. Jeg gik langsomt op 25 mg - 5o mg men jeg fik store problemer med hjertet hvorfor jeg hurtigst muligt måtte ud af den behandling. Bare til din orientering hvis det kan hjælpe dig
 • Tusinde tak for svar :-)
  Det er dejligt at høre du ikke havde problemer med vægt og øget sved. Hvad skete der med dit hjerte nu ? Fik du ikke taget ekg inden du startede ?
 • jo jeg fik taget ekg men det viste jo kun at alt var som det skulle være, men når det bliver udsat for for meget stress begynder det at reagere.Det skyldes selvfølgeligt at det er et skrøbeligt en af slagsen jeg har.
 • ps jeg håber noritren kan hjælpe dig for det er helt umuligt selv at vurdere hvilket medikament der passer(hjælper) bedst. Det er jo en jungle at finde rundt i det store udbud der er og er ens sagsbehandler ikke helt inde i hvilke præparater der findes kan man jo godt blive snydt
 • Ok jeg er i opstart af Noritren, har observeret nogle ligesom ekstra slag fra hjertet men ved ikke om det skyldes medicinen.
  Den medicin jeg fik før giver til gengæld de mest ækle symptomer nu da jeg er trappet ned og ud - har rigtig mange "stød" i kroppen - bare det at dreje hovedet en smule kommer det.
 • det lyder da helt forfærdeligt. Hvad er det for en medicin? Jeg startede op med seroquel ,marts måned og har stadig nogle voldsomme svimmelheds anfald hvorfor det er med største forsigtighed at jeg køre bil. Det jeg ikke har gjort er at tage på ved opstart og det et meget sjældent fænomen.Jeg har tidligere fået meget af "pam" medicinen men den giver de ikke længere pga afhængigheden så jeg råber meget vagt i gevær for at få løst min manglende medicinering.
 • Hvad er "pam" medicin ? :-)

  Den jeg fik som nu giver disse stød er Venlafaxin - det skal jeg virkelig aldrig, aldrig have mere. Blev også enormt aggressivt af dem, hvilket jeg aldrig før har været, svedte så enormt at håret blev helt vådt og var konstant lækkersulten - det har været nogle ganske frygtelige piller for mig.
  Jeg har lige siden Cipramil kom frem, fået dem også som forebyggende mod depression og havde ingen problemer med dem - desværre holdt de op med at virke - fik flere dyk og måtte derfor have noget andet. Det var min egen læge der gav mig dem - men nu er jeg efter eget ønske startet hos en psykiater, da de jo skulle have meget bedre forstand på disse mediciner. Det kan man ikke forlange en almen praktiserende læge har.
 • cipramil har jeg hørt om men har aldrig prøvet det. Er det middel mod depression ? De "pam" jeg hentyder til er nitrazepam og oxcecepam (jeg er bestemt ikke sikker på stavningen) Det ene præparat er sovemedicin og det andet er stærk beroligende. Siden jeg for ca 3 år siden kom af med min sovemedicin har jeg ikke kunnet sove en hel nat igennem. Er ca vågen mellem 3 og 6 gange. Det giver en urolig søvn og er meget sløvende dag derpå. Jeg kan ikke helt forstå hvad det skulle gøre at man bliver lidt påvirket af sovemedicinen når man bliver påvirket af for lidt søvn - hvad er forskellen!!!
  men sådan er der jo så meget indenfor vores sygdom
 • Ja Cipramil er antidep. med. Havde ingen problemer med dem men desværre holdt de op med at virke så godt - det ses efter behandling gennem mange år - har jeg fået at vide af psykiater.
  Synes bestemt ikke det er forkert at få noget hjælp af noget beroligende, det får jeg og havde jeg ikke dette i de stiuationer hvor desperation/angst eller hvad man vælger at kalde det - ja så havde jeg helt sikkert ikke været her idag. Indtil videre har det været sådan at når angst forsvinder så tager jeg heller ikke noget beroligende - håber aldrig jeg kommer i en situation hvor den antidep. medicin ikke virker og jeg skulle have denne angst hver dag - det ville ikke være muligt at leve med.
  Synes tiden lige nu er rigtig grim, havde aldrig kunne forestille mig at man kunne få det så dårligt af at skulle stoppe med et medikament, så håber på Noritren snart begynder at virke og vil kunne hjælpe. Er nu på 4 dag, 2 dage med 25 me og 2 dage med 50 mg.
  Er det også depression du har ? Hvordan reagerede dit hjerte - spørger fordi jeg mente at når ekg er ok så kan man godt tage medicinen og den har jo hjulpet dig før, så derfor er det da smadder ærgerligt.
 • Ja du har ret! Tænk hvis vi levede i en tid hvor der ikke fandtes beroligende medicin. Og ja det er også depression jeg render rundt med og lige for tiden en invaliderende angst men efter indlæggelse i marts måned hvor de ændrede kraftigt på min medicin (de tog mange piller fra mig) har jeg ikke haft det ret godt med den medicinering jeg får nu. Jeg ved ikke hvor i landet du bor men jeg er tilknyttet Vejle psyk. afd. og har en kontaktperson der kommer herhjem en gang om måneden.
  Jeg er imidlertid meget uheldig med hende. Hun har overhovedet ikke styr på noget som helst og køre rundt i min medicin. Jeg føler rigtigt at jeg er overladt til mig selv og - det ved du jo også - at når man ikke har det for godt har man heller ikke kræfter til kæmpe mod idioti.
  Med hensyn til hjertet. Jo kardiogrammet var fint ved start, men jeg har tidligere haft problemer og kender symptomerne rigtig godt altså smerter foran mellem brysterne, smerten der bevæger sig op mod halsen og sommetider ud i venstre arm (aldrig højre). Jeg har en spray som tager smerterne men går det ikke over efter 2-3 gange skal man tilkalde lægen
Log in eller Registrér for at kommentere.