Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjertebanken, og pludselig en følese af at hjertet stopper..

124»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg kan desværre ikke svarer på det du skriver, da jeg selv søger svar.
    Men kan sige dig så meget, at du er ikke alene om de tanker og spørgsmål. Jeg har ikke givet lyd fra mig længe, men må indrømme jeg stadig har det skidt. Konstant. Jeg har stadig hjerte banken, ekstra slag, og som om mit hjerte springer slag over. Det især ved ro jeg mærker det. Men også ved aktivitet - så som fitness og spinning som jeg går til. Jeg har været ved læge til samtaler af hun siger det er angst. Det hjalp for en periode men mine dumme tanker og min hjerte uro er kommet igen og tager hårdt på min hverdag da jeg konstant mærker det. Jeg tager Q10 som er blevet anbefalet længere oppe - og jeg synes faktis godt jeg kan mærke forskel på når jeg tager dem og ikke gør. Måske er det indbildsk - måske det rigtigt nok, men jeg vil ihvertfald blive ved med at spise dem.

    Igår nat vågnede jeg og kamp svedte, og havde den vildeste hjerte banken.
    Det var virkelig voldsomt, aldrig har det slået så hurtigt før. Men så trak jeg vejret dybt og fik lidt ro på men det var meget ubehaligt. Jeg har bedt min læge om at tjekke mit hjerte igen da jeg er bange for at det er forværret sig siden sidst jeg var ved hjerte specialist (ca 2 år siden) .. Det er blevet meget værre, så er bange for at jeg har en hjerte fejl som lægen overså sidst. :(

    Ondsvage tanker!!
  • Indstillinger
    Forresten, er der nogen der ved hvorfor ekstra slag og følesen af at miste nogen slag, især kommer når jeg går i seng og ligger mig hurtigt eller ligger mig på siden?
  • Indstillinger
    Hej Sabrina

    Jeg har anfald af atrieflagren (alt for hurtig og overfladisk hjerterytme). Anfaldene kommer udelukkende om natten, eller i hvert fald når jeg ligger ned, og de er til dels udløst af min søvnapnø.

    Men der kommer faktisk små anfald, selv når jeg ikke sover. Jeg har lagt mærke til, at de mange gange opstår, lige efter at jeg har lagt mig i sengen, og af og til også når jeg er stået op for at tisse og så lægger mig lidt for hurtigt, fordi jeg fryser.

    Jeg vil tro, at de også somme tider er blevet udløst af, at jeg har vendt mig om på siden.

    Jeg har fået at vide – faktisk af en anden Netdoktorbruger – at det kan skyldes, at de indre organer trykker anderledes på hjertet, når vi ligger ned, end når vi er på højkant. Jeg synes, at det lyder sandsynligt, at det forholder sig sådan. Særligt da jeg havde spist lidt for meget juleaften, virkede det, som om maven trykkede på hjertet, og det brød hjertet sig bestemt ikke om ;-)

    Når du vender dig om på siden, vil lunger osv. jo også fylde anderledes, og det skal hjertet lige vænne sig til.

    Jeg har mange gange kunnet stoppe et anfald ved at sætte mig op i sengen, lænet op ad en pude. Så er belastningen på hjertet åbenbart mindre. Sådan sidder jeg lige fem minutter, og så kan jeg lægge mig ned igen uden problemer.

    Efterhånden har jeg dog ikke ret mange anfald mere. Jeg tager dagligt 200 mg Q10, og det styrker virkelig mit hjerte.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Sabrina. Håber det går dig bedre nu.
    Jeg har det præcis som dig. Svedeture. Hjertebanken. Som om hjertet ikke slår osv osv.
    Vil gerne fortælle dig min historie.
    Det startede i starten af november 2013.
    En aften jeg sad og så tv. Pludselig fik jeg det rigtig dårligt. Svedeture. Ekstremt hjertebanken. Forvirret. Bange. Urolig osv. Det blev værre og værre. Specialt om aftenen. En dag blev jeg så bange og fik det så dårligt at jeg var sikker på jeg skulle dø. Min far ringede til en ambulance. Mit hjerte karloperet derudaf. Jeg fik taget røntgen af hjertet og blodprøver og ekg. Det så fint ud. Jeg blev sendt hjem. Og tog til lægen. Som henviste mig til neurolog. Specialist i hovedet. Hun sagde det klart var angst. Men det troede jeg jo ikke på. Jeg var sikker på mit hjerte ikke var som det skulle være. Begyndte at frygte kræft. Hvilket jeg desværre stadig gør. Og frygter stadig for mit hjerte. Selvom en del af mig ved. Det udløses af min angst. Jeg har stadig angst. Og har haft omkring 45-50 symptomer igennem de sidste 8-9 måneder. Og har stadig mange. Og er bange hver dag stadig. Jeg har rigtig meget sygdoms angst. Og døds angst. Tror også det er det du lider/har lidt af. Og det er en lang kamp man skal igennem. Jeg vil forslå en psykolog. Og først tænkte jeg også. Psykolog?? Jeg skal fanme ikke til psykolog. Men det er rigtig godt at tale åbent med en man ikke kender. Og kan lukke helt op. Frem for familien. Og hvis du ønsker det. Så find en du er 100% tryg ved. Jeg håber selvfølgelig du har det fint i dag. man skal helt ind til kernen før dit problem løses. Skriv endelig hvis du har spørgsmål.
  • Indstillinger
    Hej
    - jeg ved at indlægget er ved at være gammelt , men da jeg faldt over dit spørgsmål, tænkte jeg hold da op er det mig som hsr skrevet det indlæg , og det gør jeg fordi jeg kan nikke genkendende til alt hvad du skriver og hvordan du får det ang de sus i kroppen og du føler hjertet stopper/ springer over , jeg fik for knap 1 år siden konstateret sygdom/dødsangst, og når mine bekymringer omkring hjertet blev for voldsomme reageret min krop på nøjagtig samme måde , jeg kunne også vågne om natten med et sæt og ryste, hård hjertebanken, og rigtig utilpas som om min krop havde været bevidstløs ,!! Alt hvad du skriver kender jeg alt til , og mit startet ud af den blå luft , uden jeg selv vidste hvorfor ? Jeg fik taget ekg og blodprøver og alt var fint , men det beroligende mig heller ikke så jeg opsøgte en psykolog , som tog sig af angstramte , og kan fortælle dig alt er anderledes idag , det er simpelthen hjulpet så godt , og fik de redskaber jeg skulle bruge, for at komme ud af den onde cirkel og bekymringer det handler om det psykiske:( håber du har fundet roen igen og er oå rette spor , for at have det som du beskriver er bestemt ikke sjovt , og man bliver helt ødelagt
    Vh emmelie
  • Indstillinger
    Jeg har siden jeg var 12 haft ubehagelige ekstraslag - nu er jeg 49. I perioder mærker jeg intet, i andre er der mange. Jeg har også haft 3 gange i mit liv, hvor ekstraslagene har været der hele tiden i 48 timer, det var ikke sjovt. Den ene gang var jeg på sygehuset, hvor en læge lyttede på mig og også kunne høre, at det var galt, men ikke tog et EKG på mig, hvilket ellers ville have været oplagt, når det nu var så slemt.

    Jeg har fået taget mit EKG, ultralydsscannet hjertet samt fået målt min hjerterytme med et Holter-apparat. Det afslørede at jeg ganske rigtigt havde/har mange ekstraslag, men at de var ufarlige. Hvis jeg syntes, at de var for ubehagelige, kunne jeg få ordineret beta-blokkere, hvilket de ikke anbefalede, da der kan være en del bivirkninger ved dem. Så de sagde, at hvis jeg kunne leve med ekstraslagene, så ville det være det bedste.

    For ca. 1½ år siden syntes jeg at mit hjerte stoppede, og jeg blev også dårlig med sortnen for øjnene. Jeg blev kørt på skadestuen af min mand, og de konstaterede et meget lavt kalium-indhold i blodet. Lægen sagde, at jeg skulle gå hjem og spise en 4-5 bananer, der indeholder kalium. '

    Jeg har haft nogle lignende anfald siden, hvor hjertet ligesom "stopper", og det kan også gøre ondt, (meget kortvarigt), og jeg kan blive dårlig med sortnen for øjnene. Det er sindsygt ubehageligt, og værre end det der "hop og flagren" som der også kan være, og som jeg har kendt til i mange år, og vænnet mig til.

    Jeg begyndte at tage kalium-tilskud på lægens opfordring og gik til kontrol 1 mdr. senere, og der var alt godt - også mit hjerte. Siden har jeg undersøgt kaliums betydning for hjertet, og den er ret stor. Jeg spiser ellers ret sundt og får også bananer og anden frugt, men alligevel har jeg underskud af kalium. Det viser sig så, at kaffe, stress, salt og hård motion kan bevirke kaliummangel. Da jeg drikker meget kaffe, nok spiser for meget salt og indimellem også er stresset, kan det jo være forklaringen på min dårlige kalium-optagelse.

    I sidste uge hoppede og dansede mit hjerte konstant, men jeg var også stoppet med indtaget af kalium og magnesium (som jeg også tager). Sådan går det ofte, når alt går godt i en lang periode, så dropper jeg kosttilskuddene. Så måtte jeg begynde igen, og efter kun få dage var mit hjerte faldet til ro igen, så jeg er overbevist om at kalium og magnesium har en effekt. Jeg tager 750 mg Kaleorid og Mablet (350 mg magnesium - depottabletter).

    Her er lige et link til info om kalium og hjerterytmen http://sund-forskning.dk/artikler/kalium-0/

    Måske andre kunne have glæde af ovenstående.

    Vh

    Lotte
  • Indstillinger

    Hej allesammen er lidt sent på den og håber stadig nogle af jer kan se mit indlæg. Jeg undre mig over hvad den følelse af varmt sus er som sabrina skriver? Det er noget nyt jeg er begyndt at opleve om natten hvor jeg kort mister vejret og får den varme fornemmelse. Jeg har haft anfald af SVT/Eat de seneste 2 år men jeg har som sagt vænget mig til det. Men her efter 1 år over 10 måneder begyndte jeg så at opleve det som du sabrina skriver med den ubehagelige følelse hvor det føles som hjertet faktisk stopper.

    Kan det være angst? Undre mig bare lidt over det fordi jeg tog først fat i hospital efter den der følelse var kommet og da havde jeg ikke rigtigt mærket så meget til det og tænkte sjældent på det.

    Mathias

Log in eller Registrér for at kommentere.