Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjertebanken, og pludselig en følese af at hjertet stopper..

Redigeret 22 februar, 2016, 06:27 i Hjerteproblemer
Hej. Jeg er en pige på 23 år, som slet ikke kan tænke på andet end mit hjerte og bliver radselslagen hver gang jeg får ondt i brystet og jeg kan mærke mit hjerte hamre derud af, og nogen gange føles det som om at det slet ikke slår. Jeg bryder fuldstændig sammen og tænker kun på om jeg dør lige om lidt! - Jeg har længe gået med hjerte banken, og har også været til en hjerte specilist hvor han har scannet mit hjerte og jeg har gået med en måler på nogen dage. Intet var galt andet end han godt kunne se det slog hurtigt engang imellem - men intet farligt. Før var det kun engang imellem, nu er det hver dag FLERE GANGE om dagen. Og nu er det ikke kun hjerte banken, nu er det også som om at der kommer et ''sus'' igennem kroppen og at mit hjerte ikke slår eller at det slår i utakt.. Jeg får det flere gange om dagen, blandet med hjertebanken, trykken og ''krampe'' agtigt i venstre bryst især, som om jeg ikke kan trække vejeret, som om at hjertet stopper osv osv osv.. Når dette sker får jeg mega nedtur på og er sikke rpå at jeg skal dø. Jeg bryder fuldstændig sammen nå det sker, og bliver så bange.
Jeg har lige været på ferie en uge, hvor det var der det begyndte at blive ekstra slemt. Sov ikke om natten fordi jeg var så bange, kunne ikke spise hver aften fordi jeg følte jeg blev kvalt i maden eller havde mega nedtur på og følte mig meget svimmel. Og lige pludslig kan jeg føle mig så træt og udmattet og mest af alt ha lyst til at stoppe med at trække vejeret fordi jeg føler mig så udmattet i kroppen. - Jeg mærker hele tiden på mit hjerte om det slår. Nogen gange kan jeg mærke det hamre løs, andre gange kan jeg slet ikke mærke det og går fuldstændig i panik, og når alt dette sker bliver jeg så hurtigt irratabel på alt og alle omkring mig.......!!
Håber at der er nogen som har været ude for det samme, og som kan berolige mig lidt. Skal til læge imorgen - men har brug for at kunne snakke med nogen om det herinde. Så please, skriv endelig hvis i har mærket det samme eller hørt om det.. - Er der mon virkelig noget galt, eller er det panikangst og depreation? :/
«134

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej Sabrina

  Jeg tror rigtig mange af os som kigger med på disse sider om hjerteproblemer, kan nikke genkendende til dine oplevelser med at være bekymret over et hjerte der opfører sig "underligt", eller som vi ofte selv opfatter det, "unormalt".

  Ud fra det du fortæller tror jeg ikke der er noget alvorligt galt med dit hjerte!

  Derfor mener jeg du skal prøvet at holde fast i at du allerede har fået dit hjerte grundigt undersøgt og at undersøgelserne ikke har vist nogen tegn på sygdom. Selv de mere almindelige hjerteundersøgelser, som EKG og ultralydsscanning, vil i langt de fleste tilfælde vise om der er mistanke om en egentlige hjertesygdomme.

  Man kan altså sagtens have hjerteuro, ekstraslag, osv, uden at det er tegn på en alvorlig, livstruende hjertesygdom. Men at du har et uroligt hjerte er der jo ingen tvivl om og det er meget ubehageligt, især hvis man begynder at tro at det er livstruende. Du skal huske at hjertet er en stærk og robust muskel som faktisk kan klare selv meget store belastninger. Og du skal også huske at det er velkendt at psykisk uro, angst, depression, stress m.m. påvirker hjertet mere end man tror, tænk blot på hvordan en slem forskrækkelse kan få dit hjerte til at pile af sted, selvom du sidder helt stille.

  Og netop din bekymring og ligefrem angst for at dø, vil nemt bringe dig ind i en ond cirkel hvor hjerteuroen gør dig bekymret og din bekymring udløser endnu mere hjerteuro osv. Derfor tror jeg at løsningen for dig er at du skal forsøge at slippe af med angsten, find evt. en professionel terapeut som kan hjælpe dig til at leve med din hjerteuro uden at være bange for den, jeg er sikker på at hvis du kan "tøjle" din angst, vil du efterhånden mærke mindre og mindre til dine symptomer, sikkert ikke fordi de forsvinder helt, men fordi du ikke lægger så meget mærke til dem.

  Held og lykke og god bedring

  mvh Michael
 • Indstillinger
  Hej Sabrina

  Der er ingen tvivl om, at du er kommet ind i en såkaldt ond cirkel, hvor symptomer fra hjertet gør dig bange, og hvor frygten for, hvad der kan være i vejen, gør symptomerne værre.

  Du efterlyser folk, der har prøvet det samme, og jeg har faktisk for mange år siden oplevet noget lignende. Også jeg fik ved flere lejligheder at vide, at der intet var i vejen. Men det var der faktisk.

  Sagen er, at hjertespecialisterne kun undersøger for deciderede tegn på hjertesygdom. De tænker ikke på, at hjerteuro kan skyldes mangeltilstande. Og det viste sig langt senere, at jeg havde en voldsom jernmangel. Da jeg fik kompenseret for jernmanglen, forsvandt symptomerne fra hjertet.

  Hvis jeg var dig, ville jeg bede lægen om at blive tjekket for mangeltilstande, især mangel på jern, men også mangel på D-vitamin, B12-vitamin og magnesium. Hvis alt er normalt, er det jo bare godt. Så kan du falde til ro med, at der intet er i vejen.

  En del mennesker har gavn af at tage tilskud af magnesium. Det virker selvfølgelig bedst, hvis man i forvejen mangler det. Men det siges, at halvdelen af alle vesterlændinge mangler magnesium. Og i hvert fald sker der ikke noget ved at prøve, om det hjælper. Her kan du se et indlæg fra en, der er blevet hjulpet af magnesium:

  viewtopic.php?f=58&t=29042

  Jeg giver Michk ret i, at der nok er en psykisk årsag til, at problemet er så slemt hos dig, men noget har jo sat frygten i gang. Og hvis du ved hjælp af kosttilskud kunne dæmpe de symptomer, der satte frygten i gang, ville du komme ud af ”den onde cirkel” og føle dig helt rask igen.

  Der er ingen tvivl om, at mange symptomer fra hjertet er totalt ufarlige. Men derfor er de alligevel skideirriterende, og de fleste vil da helst være fri for dem, hvis det kan lade sig gøre!

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Jeg kan slet ikke takke nok for jeres svar, jeg har læst dem igen og igen ved hvert et anfald.. Og vil også bruge jeres svar fremover. Tak!!!
  Nu er det bare sådan at jeg i nat fik et anfald, som jeg aldrig har op levet før. Ikke så slemt ihvertfald. Det begyndte med at det pludslig føles som om at min ene arm mistede lidt af følesen da jeg sad og spiste, og jeg blev lidt svimmel og utilpas (måske pga angst) ...
  Og i nat da har jeg kun sovet en time sammenlagt - pga at jeg ikke kunne sove fordi det føltes som om at mit hjerte hele tiden sprang et slag over og det slog meget langsomt (Kunne ikke mærke det slå). Hvergang jeg var lige ved at falde i søvn vågnede jeg med et sæt og græd fordi det føltes som om at mit hjerte hele tiden stoppede og nogen gange slog ekstra slag efter at det slog slag over, og der kom et ubehaligt ''sus'' igennem kroppen, især halsen. En mærkelig svien, eller som om at pulsen stoppede. Og jeg skulle tage tunge vejrtræninger for at føle det slog igen.. Jeg har også altid trænet - men indtil for 3 uger siden hvir det blev slemt med mit hjerte har jeg følt mig forpustet når jeg har trænet og gået op af trapper. Hvad kan dette skykdes? :( Angst, fordi jeg konstant tænker at der er noget galt med mig og at jeg dør? Eller er det virkelig mit hjerte.. Lægen tog forleden nogle blodprøver, blodtryk og lyttede på mit hjerte. Plus at jeg som sagt var til hjerte lægen fra 6 måneder siden hvor han scannede mit hjerte og jeg havde en måler på, intet var galt. HJÆLP, er ved at gå fuldstændig i kuldkælderen da det påvirker mit humør 24/7 :(
 • Indstillinger
  Jeg synes du skal overveje at tale med lægen. Det er for mig meget svært at sige hvor meget der er tilknyttet frygt, men hvis du er så bange er det i mit hoved også noget som lægen bør hjælpe med at løse.
 • Indstillinger
  Redigeret 27 august, 2013, 10:25
  Har selv oplevet hjertebanken, og at det ligepludselig slår hurtigt. Har også været til læge her i dag pga. hjertet. Det føltes som om det tøvede, og så slog hårdt igen, og så normal rytme og ud af det blev rytmen ligepludselig hurtigere og så normal igen eller tøvede og samt ekstra slag.

  Fik at vide at jeg havde normal hjertearrytmi. Dvs. normal hjerterytme da det ikke altid slår ens jo. Har været rigtig bekymret pga. at jeg blev ramt af ordenlig stress, der gjorde at jeg fik ondt i brystkassen i lang tid hver eneste dag og fik symptomer på blodprop i hjertet. Det hele viste sig at være stress.

  De stikken og 'kramper' jeg fik i brystkassen, viste sig at være musklerne i bryskassen der var stramme pga. stressen, min krop var altid klar til at "flygte" pga. angsten. Så den gjorde sig klar på at der var fare rundt om mig pga. alt stress og angst :) Blev virkelig bange, for det føltes som om nogen trykkede sine fingre voldsomt ind i min brystkasse udefra. Jeg blev tit svimmel, og begyndte at miste appetiten. Maden gav mig tit en smule kvalme faktisk.

  Jeg er begyndt at få i denne måned slags angst anfald ud af det blå. Tit inden jeg falder i søvn.
  Jeg kan mærke det kravle hurtigt op ad min krop, som om noget kravler over mig og tager fat eller løber ind i mig og det bliver hårdt at trække vejret. Ved ikke, det kunne evt. være denne susen du snakker om. Jeg når heldigvis at få mig selv i ro inden jeg får alt for meget besvær med at trække vejret.

  Jeg er kun 20, så vi er i nogenlunde samme alder, jeg er selvf. ikke en læge, og vil ikke sige at det slet ikke er en sandsynlighed for at det rent faktisk kan være en slags hjertefejl, men synes at det virker logisk at sandsynligheden for det ikke er så stor, og at det er en større sandsynlighed for at det er angst der kan være problemet.
  Bare tillad dig at slappe af.
  At rende rundt og være bekymret om det kan kun gøre det værre! Kan jeg sige fra erfaring:)
 • Indstillinger
  Det er utrolig svært at give dig det præcise råd, når du har det som du har det. Det er nemlig ikke muligt helt at afvise at du kan have en hjertefejl som de tidligere undersøgelser ikke har afdækket. Jeg vil dog stadig vove at mene at det er din bekymring og din angst som udløser dine symptomer og dit ubehag.
  Min egen erfaring på dette område er opbygget efter at have levet ca. 10 år med en hjertesygdom (atrieflimren/flagren) som gennem årene, langsomt tog til i antal af anfald og medfølgende ubehag. Jeg kan sagtens genkende din beskrivelse af at vågne brat op om natten med en følelse af at hjertet stoppede med at slå og en følelse af ikke at kunne trække vejret, det havde bare ikke noget med min egentlig hjertesydom at gøre, men var udløst af den angst som min sydom udløste. Og hvordan ved jeg det? - det ved jeg fordi at jeg efter at have fået foretaget 2 ablationer i 2008 og 2009 har været fri for anfald og i takt med at mit fokus er flyttet fra sygdommen, er også disse ubehagelige natlige oplevelser helt forsvundet. Men det var de ikke det første år efter min sidste ablation, hvor jeg stadig kunne opleve sådanne angstbetonede anfald og det tyder jo på at de "spor" og reaktionsmønstre man opbygger i sin hjerne, lever helt sit eget liv og altså ikke behøver have noget med en egentlig fysisk sygdom at gøre, selvom symptomerne er næsten ens.
  Derfor hælder jeg stadig til at tro at du er inde i en ond cirkel hvor bekymring og angst holder dig fastlåst i din meget ubehagelige situation.

  Har du fortalt din læge hvor angstfyldt din situation faktisk er og tager han det alvorligt? - ellers synes jeg du skal insistere på at blive henvist til en specialist (psykolog), som kan hjælpe dig med at komme ud af din angst, for det tror jeg er det du har allermest brug for i din nuværende situation.

  Held og lykke og god bedring

  mvh
  Michael

  PS. lad være med at opgive din sport, skru evt. lidt ned for intensiteten, hvis du træner meget og hårdt. Men det vil på alle måder være godt for dig og din krop, med mindre naturligvis din læge fraråder dig det.
 • Indstillinger
  Hej Sabrina

  Du skriver, at du har fået taget blodprøver, men ikke noget om, hvad resultatet af blodprøverne var.

  Jeg vil lige fortælle, at åndenød ved fysisk anstrengelse, og når man går på trapper, samt hjerteuro er ganske almindelige symptomer på lav blodprocent, som enten skyldes jernmangel, B12-vitaminmangel eller folinsyremangel.

  https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme- ... el-anaemi/

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Tak for jeres svar!! Jeg skal til lægen igen om to uger og der vil jeg blive bedt om at komme til hjerte specialist igen da det er blevet værre med mine hjerte slag og jeg er begyndt at mærke meget til at det føles som om at det stopper, flere gange i træk og nogen gange med mellem rum. Det især når jeg slapper af eller motionere. Det er forfærdeligt at have det som jeg har det, kan slet ikke holde det ud og jeg ved ikke hvad jeg skal stille op hvis lægen ikke sender mig videre. Jeg tror min sidste udvej er en masse nye blodprøver, og håb om hjerte læge :(
 • Indstillinger
  Jeg fik det lige imens jeg skrev. Følelsen var som om at det "skvulpede" i mit hjerte og det enten sprang slag over eller bankede flere gange meget hurtigt i træk. Ville ønske nogen så mit opslag nu og kunne berolige mig lidt. Jeg er så træt af det her, og kan ikke sove fordi jeg er bange for at det stopper.
 • Indstillinger
  Dit hjerte stopper ikke, fordi det springer slag over eller slår hurtigere. Det er ubehageligt men ikke farligt. Prøv at tænke på hvor mange gange du har oplevet disse ekstra slag, uden at det er stoppet helt med at slå, hvorfor skulle det så ske nu. Jeg har hver dag, mange gange om dagen sådanne skvulp og ekstra slag, det har jeg haft nu i snart 15 år (er 55!), men jeg har et sundt og sportstrænet hjerte, og har lært at leve med den daglige hjerteuro, først og fremmest fordi jeg er stoppet med at være bekymret for om mit hjerte pludselig stopper helt med at slå. Jeg ved det er (meget) lettere sagt end gjort, men du må prøve at overbevise dig selv om, at hvis din hjerteuro skyldes en alvorlig sygdom som kan få dit hjerte til helt at stoppe med at slå, så var det sikkert sket for længst!

  Håber dit hjerte snart falder til ro, så du kan få en god nats søvn.

  mvh
Log in eller Registrér for at kommentere.