Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

særlig sensitiv

124»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Persille

    Det er jo en amerikansk kvinde (Elaine N. Aron), der har formuleret tankerne om særligt sensitive og forklaret om dette særlige personlighedstræk i sin bog ”Særligt sensitive mennesker”. Men jeg synes altså, at Ilse Sands bog: ”Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle” er meget mere anvendelig.

    Jeg tror, at jeg ved, hvad du hentyder til i eksemplet fra dit eget liv.

    I mange år kunne jeg overhovedet ikke forstå det, når andre mennesker sagde, at jeg var meget følsom, og at jeg tænkte meget mere over tingene end andre. For jeg var tit ude for, at jeg kom til at begå fejltagelser, og jeg syntes, at jeg nogle gange af vanvare kom til at sige noget taktløst.

    Nu er det jo klart, at alle mennesker kommer til at gøre den slags. Og det skal man ikke gå og ærgre sig over.

    Men jeg syntes jo førhen, at det vidnede om, at jeg ikke havde ret meget situationsfornemmelse. Nu ved jeg, at min normale situationsfornemmelse nogle gange bliver sat ud af kraft, simpelthen fordi mit nervesystem er overbebyrdet af alt for mange indtryk. Så er der ikke andet at gøre end at sørge for lidt fred og ro, så jeg kan hvile ud.

    Det var en af de ting, jeg fandt ud af ved at høre Ilse Sands foredrag og læse hendes bog. Der var virkelig noget, der faldt på plads for mig. Og hun har jo faktisk skrevet flere bøger :o)

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.