Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Smerter/jag og nedsat fleksibilitet i hofte/lysken

135

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Heidi

    Tusind tak for dit hurtige svar! :-)

    Når nu du siger, at du også fik det konstateret det i begge hofter, men kun er opereret i den ene, betyder det så at du ikke skal opereres i den anden?

    Og hvor lyder det bare dejligt, at du kan gå og ikke mindst sidde igen - efter en hel dag på konteret er jeg godt nok træt i begge mine hofter og lænd.

    Pyha, det lyder lovende, at du ikke havde så mange smerter, selvom det selvfølgelig er individuelt. Hvor længe var du sygemeldt? Jeg skal nemlig starte nyt job d.1 maj - simpelthen så dårlig timing, men sådan er det jo altid :-)

    Jeg sætter stor pris på dine svar.

    Hilsner Maria
  • Indstillinger
    Hej Maria

    Ja jeg har samme tilstand i begge hofter, men mine smerter var værst i venstre side, min lysken - også fordi min ledlæbe havde taget skade og havde revet sig løs, så den skulle syes på igen. Det er jo sådan at man ikke må støtte 100% på benet efter operationen derfor kan de ikke tage begge på en gang, Søren Winge og jeg har aftalt at den der var værst blev opereret og hvis der stadig er smerter i den anden ser de på den. Til tider synes jeg, at i alt denne genoptrænings proces er den "dårlige hofte" blevet styrket omkring muskelaturen. Så jeg mærker ganske lidt til den.

    Efter operationen var jeg sygemeldt i 2-3 uger. Du kan ikke køre bil 2-3 uger efter og oftes ikke støtte 100%. så efter ca. 2 1/2 uge startede jeg op med at være på job nogle timer og langsomt trappede jeg op. efter 3 1/2 uge var jeg fuldt kørende. Men husk det er så vigtigt at lave de øvelser og træne. Det er alfa omega for resultatet.

    Du spørger bare hvis der er mere du har brug for at vide :-)

    Hilsen Heidi
  • Indstillinger
    Jeg har fået lavet en kikkertoperation i hoften. Min ledlæbe var løsnet sig og var gået i stykker samt havde jeg dannet en del brusk. Men hverken mr scanninger med og uden kontrast viste noget, ej heller ultralyd eller røntgenbilleder. Så stol på dig selv og din krop. Det er ikke altid div. scanninger påviser skader.

    Jeg skal gå med krykker i 6 uger. Og kan først starte job efter ca 2 mdr, jeg har et fysisk krævende job. Jeg har flere smerter nu efter opstart med genoptræning end efter operationen, men jeg er optimistisk.
  • Indstillinger
    Lægerne nævner at ca 80% af patienterne vil få det bedre med ingen eller næsten ingen smerter efter en hofteartoskopi. Og dem er der heldigvis rigtig mange af... de 80% altså.
    Jeg tilhører de sidste 20% i den svære grad.

    Min skade i højre hofte skyldes en ulykke for nogle år siden. Da det kun blev værre besluttede lægerne at udføre hofteartoskopien med en masse fine ord som CAM, bruskflapdannelse, fjernelse af knogle, i sættelse af ankersystem, fastsyning og lapning af ledlæbe. Altså den helt store tur fik jeg.

    De første 14 dage gik efter planen men pludselig en dag gik det hurtig den anden vej og efter 2 måneder endte jeg i kørestol som jeg sidder i endnu. Jeg kan bevæge mig en smule rundt ved hjælp af krykker.

    Den daglige pilledosis er i alt 4000 mg pamol og 4000 mg ipren samt 80 mg Morfin. Det kan lige tage toppen af smerterne, men forsager desværre også en masse bivirkninger.

    Jeg har været til ekstra undersøgelser, MR scanninger m.v. og genoptræningen er stortset ikke-eksisterende da de simple øvelser man skal gøre den første uge efter sådan en operation kan jeg ikke en gang udføre.

    Ind imellem ville jeg ønske at lægerne bare fjernede hele benet oppe ved hoften for at fjerne smerterne. Andre gange, mest om natten når jeg som ofte ikke kan sove (bivirkning ved morfin) tænker jeg på om det er muligt at rykke hoften af led med vilje for at fjerne smerten, eller i det mindste få en anden type! Dette er dog bare en natlig tankegang, for fysisk kan dette ikke lade sig gøre på grund af de smerter som allerede er her.

    Det værste er egentlig ikke, når det kommer til stykket, at jeg ikke kan passe det drømmejob jeg havde. Heller ikke at mine fritidsinteresser som natur, jagt og fiskeri ikke bliver til meget i fremtiden. Eller at vi nu skal finde et hus uden trapper med brede døre!.

    Nej det værste er at være fanget i systemet. Den afsluttende kontrol er ved 1 år og først når sygehuset sætter sit stempel og siger: "Desværre.. du blev invalid af det her", så kan jeg sgu ikke rigtig foretage mig videre.

    Min hjem kommune er rigtig flinke og har givet mig både kørestol og andre krykker. Man får jo ikke en skid fra sygehuset og krykkerne er noget skidt. Og kan hjælpe med at få mig videre i noget andet, men sålænge det skal tage 1 år, så sker der ikke alverden.

    Jeg har med vilje ikke nævnt hvilket sygehus jeg blev opereret på (der er jo også kun få), fordi jeg har ikke følt at operationen gik galt. Jeg havde en dygtig overlæge og en god operation og efterfølgende behandling og opfølgning til stort UG. Jeg er bare endt blandt de sidste procent som en hofteartoskopi ikke hjalp.
  • Indstillinger
    Hej 69sommer.
    Er da ked af at læse om dit resultat af operationen. Kan de ikke prøve igen tænker det kun kan blive bedre ??

    Jeg skal til 3 mdr. Kontrol i næste uge og det bliver spændende. Jeg er næsten tilbage til udgangspunktet, desværre. Indeklemningssymptomet er tilbage især ved udadrotation. Så ved ikke om jeg får at vide der ikke er mere at gøre, eller om han vil/kan prøve igen. Den første måned efter operationen gik godt.
    Håber du skriver lidt her igen.
  • Indstillinger
    Hej Shygirl2203

    Det som er meget opløftende er faktisk at se og læse at jeg ikke er alene om at opleve dette men at vi er flere.

    Status i dag hos mig, er at min hjem kommune skal overtage genoptræningen og at sygehuset anbefaler genoptræning i varmtvandsbassin for at skåne hofte og muskulaturen mest muligt. Sygehuset vil endnu en gang prøve med en ultralyds scanning og blokade (igen igen igen) i hoften og en MR scanning.

    Jeg er dog lidt ked af den journal som blev sendt til kommunen, for selvom det ikke fremgår direkte, så sidder jeg med en ubehagelig fornemmelse over, at sygehuset skriver det er min egen skyld da jeg (ligesom dig) oplevede den første tid umiddelbart efter operationen som smertefri. Da jeg ingen smerter havde, gik jeg da selvfølgelig nogle ture da jeg har savnet dette fra tiden før operationen hvor jeg ikke gik så godt. Dette er hvad som bliver lagt til grund før, at jeg har det som jeg har det i dag i følge sygehuset og jeg egentlig er afskrevet fra sygehuset.

    Jeg sagde dette til lægen og sagde at de bare kunne sige det ligeud som det var, at det ikke blev bedre, for så kunne jeg komme videre med mit liv i stedet for at sidde i dette tomrum mellem flere instanser. Men det måtte de ikke sige for der skulle gå 1 år.

    Da jeg alligevel ikke kan lave meget andet end at sidde i min rullestol (!) begyndte jeg at lede efter undersøgelser og forskning omkring hofteartoskopi.
    Jeg vil sige at på mange områder, så er det godt nok rosenrødt det vi får fortalt inden vi bliver opereret!. Men der er jo nok en grund til at lægerne gør meget ud af i journalerne at fortælle at vi selv sagde ja tak til operationen.

    Dette skal naturligvis ikke afholde nogen fra at blive opereret, eller at lægerne ikke skal forsætte med at udvikle metoden, men bliver jeg personligt spurgt, så ville min anbefaling være at holde sig langt væk fra hofteartoskopi, for der er mange som os to desværre.
  • Indstillinger
    Hej 69sommer.

    hvad er begrundelsen for du igen skal igennem mr scanning og blokader ?
    jeg var til to mr scanninger 3 xultralyd og to xrøntgen. ikke nogen af undersøgelserne viste noget, tværtimod, normale forhold.

    jeg blev så sendt til Hamlet og lægen der var enig med mig i at der var noget galt.. så vi gik ind i blinde.
    min ledlæbe havde løsnet sig, noget var gået i stykker og jeg havde dannet en del brusk opad i hoften... så der var en del der skulle ordnes...

    mit problem nu er, at de sidste 1,5 mdr er det bare gået tilbage... mit indeklemnings symptomer er tilbage, og det bliver oftere og oftere den klemmer. jeg tænker at enten er der gået noget løst ( ved ikke om de ankre de syr ledlæben fast med kan løsne sig) ellers har de måske ikke fjernet nok af ledlæben, eller den måske har foldet sig.. jeg ved det ikke, men bliver nok snart klogere til kontrollen... men har de talt om at reopererer dig ? jeg håber da der er en løsning på mit problem, der er mange ting på spil såsom job mv..

    tak for dit svar 69sommer :-)
  • Indstillinger
    Hej Shygirl.

    Ultralydsscanningerne har været for at se om ledlæben var væskefyldt som tegn på overanstrengelse. Samtidig kunne lægen mere præcist få kanylen ned gennem lysten og musklerne og lægge blokaden mellem hofteskålen og lårbenshovedet.
    MR scanningerne var for at se om knoglerne sad som de skulle.
    Begge har vist det samme som før jeg blev opereret.

    Indeklemtsymptomerne du har kan jeg sagtens sætte mig ind i, for dem har jeg også. Faktisk er det lettere efter operationen end før at få disse indeklemtesmerter. Der skal ingenting til før de er der. Samtidig har jeg også stadig smerter i knæet efter strækket ifm. operationen.

    Jeg havde selv mistanke om ankerne, men fik at vide det meget sjældent de gik løs.
    Omvendt så syntes jeg dette "meget sjældent" ifm. hofteartoskopi høre mere til almindelighederne :-/

    Som jeg forstod så kan der ikke laves en reoperation. Det er en "once in a lifetime". Skal det laves om så er det en THA (Total Hofte Alloplast) hvor man får et nyt bækken af plastik samt en ny lårbensknogle også i plastik. Alene prisen og den kompliceret operation gør at ingen vist får den alligevel.
  • Indstillinger
    Hej 69sommer.
    Jeg har fået blokade med binyrebarkhormon og skal til kontrol igen om 2 mdr. Der var stadig væske i hoften og rummet mellem hofteskål og ledlæben var større end normalt måske pga væsken. Hjælper dette ikke skal jeg igennem ny MR og måske ny operation, det var han ikke afvisende overfor. Så nu kan jeg vente yderligere to mdr og se om det bliver bedre.
  • Indstillinger
    hold da op nogle oplevelser i har haft, hvor er jeg glad for at læse dem. nu ved jeg med sikkerhed at jeg ikke skal opereres, uanset hvor ondt det gør. jeg kan i det mindste gå trods smerterne.
Log in eller Registrér for at kommentere.