Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Jeg lugter af afføring

168101112

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det har jeg overvejet, ja. Var det noget du gjorde?

    Skal jeg spørge min læge så han kan henvise mig til en mave- og tarmlæge?
  • Indstillinger
    Ja, det gjorde jeg og fik en grundig undersøgelse. Du skal bede din læge om en henvisning til en mave-tarm specialist.
  • Indstillinger
    Redigeret 23 februar, 2016, 10:46
    Der er også en amerikansk artikel om lugten her som du kan læse.

    http://www.sygdoms.com/8/2012/04/hvad-e ... lugt-.html
  • Indstillinger
    Tak skal du have.
    Jeg søgte på lægen på google og kan se man skal i København for at blive behandlet af hos dem. Jeg bestiller en tid hos min læge og snakker med ham om det, kan se at behandlingen er gratis hvis lægen anbefaler behandlingen.
  • Indstillinger
    Kære Ano

    Jeg har næsten haft det samme problem som dig. Jeg syntes altid, at jeg lugtede, og at alle omkring mig kunne mærke det osv., hvilket gjorde mig nervøs hver gang. Til sidst blev det for meget, således, at jeg slet ikke kunne omgås med folk - hellere ikke mine forældre. For jeg var bange for, at nogen ville sige til mig, at jeg lugter, for så ville alt blive bekræftet.

    Jeg var ligeledes meget bekymret for, at det måtte være en sygdom, som ikke er blevet opdaget endnu og hellere ingen behandling har. Var bange for bare at lugte grimt, for lægerne kunne intet lugt finde hellere. Hellere ikke dem, som jeg til sidste betroede og adspurgte om jeg lugtede. De fortalte mig, at jeg ikke lugtede og det bare var noget psykisk, men alligevel var der noget om snakken. Mine forældre gemte noget fra mig. De vidste noget, men fortalt mig det ikke.

    En dag blev det for meget, og jeg spurgte derfor mine forældre, at de var nøde til at fortælle mig, hvad de vidste om min lugt. Min far åbnede munden og endelig fortalte det.

    Han sagde til mig, at jeg ikke lugtede som sådan, men, at nå jeg var tæt på ham, så kunne han mærke en varm lufte fra mig. En slags luft, som også lugtede en lille smule. Han sagde til mig, at han tro, at min krop producere for meget varme og det nok skyldtes det. Han sagde, at det er ligesom når man befinde sig i et vaskerum, hvor man kan føle varmen og lugten af tøj fra tørretrumlen.

    Han anbefalet mig, at gå til lægen og ser om denne nye oplysning kan bruges til noget.
    Efterfølgende bestilte jeg tid hos lægen, som heldigvis fortalte mig, at det sagtens kan lade sig gøre, at jeg lider af svedproblemer. Han henviste mig derfor til en Svedklinik, hvor jeg skulle undersøges af en hudspecialist.

    Jeg kom endelig til hudspecialisten i en Svedklinik, som hurtigt diagnotiserede en hyperhidrose, som er et Svedproblem.

    Jeg fik efterfølgende en behandling for det, som siden har hjulpet mig rigtig meget.

    Lægen fortalt mig, at når jeg blev nervøs, så udløste min krop mere varme og sved, hvilke forårsagede en reaktion med de bakterier som findes på alle menneskers hud. Sveden i mødet med bakterierne på huden producerede en slags lugt som siden blev adspredt med varmen fra kroppen. Det var teorien bag det i kort træk.

    Jeg er 100% sikker på, at du har misforstået det der med afføring bagfra, for det kan ikke lade sig gøre, men mindre du prutte eller har en åben røvhul. Desuden kan kroppen ikke i sig selv udløse lugten af afføring. Det eneste der er om det, er bakterierne på huden, som af harmonelle eller overnaturlige svedproduktion, danne lugten. Jeg har læst meget det, derfor kan jeg lyde lidt klog.

    derudover er der ikke en bestemte lugt forbundet med afføring. Dem du har overhørt i klasseværelse eller over facebook, har nok bare sagt det, for ligesom at udtrykke, at det ikke lugtede så godt. HVis der var en mærklig lugt omkring, så vil jeg sikkert også sige, wow det lugter grimt, men hvis man er for barnlig så vil man nok sige, "åh det lugter af lort"

    Desuden, skal du passe rigtig på med ikke være opmærksom på alt, hvad andre lugter og ikke lugter. Der kan være så mange forskellige lugt omkring os som slet ikke har noget med os at gøre, men som vi i dit tilfælde og min tilfælde vil knytte det til sig selv.

    Eksemplet med klasseværelset og lugten er lidt plat, for alle klasseværelse lugter. Jeg har altid følt at propfyldte klasseværelse lugter så grimt. Der er altid en slags varme og lugt der. Vent en dag foran et klasseværelse til eleverne får en pause og går bagefter derind og se, hvor meget det lugter derind. og Det skyldes helt sikkert lugten af Sved, især hvis der er små børn, som oftest prutter osv.

    Jeg synes ikke, at du skal tage dig af det. Bare tage til en Svedklinik, så skulle de gerne hjælpe dig med det.

    Et sidste råd. Når du er sammen andre mennesker, skal du være rolig og afslappet, ellers, hvis du er nervøse og ikke tænke på andet end at du lugter, så kommer du rent faktisk til at lugte, fordi du bliver nervøs, hvilken fører til mere varme i kroppen og på den måde mere lugt.
    '

    Held og Lykke ellers
  • Indstillinger
    Hej,

    Jeg kan genkende en hel masse af det du skriver. Det med at være nervøs når jeg sætter mig ved siden af folk - og bare sidder og venter på om der kommer en reaktion om at jeg lugter.

    Jeg undgår også så vidt muligt at være sammen med min familie, venner og skolekammerater i fritiden. Fx spiser jeg ofte før de andre for at undgå at spise sammen.

    Det kan være et sved problem og jeg vil tage denne information videre til lægen. Har du et godt råd til hvad jeg kan sige til lægen, fordi de sidste gange jeg har været der, følte jeg ikke lægen tog mig seriøst. Som om det var noget som jeg forestillede mig.

    Hvad blev resultatet af dit lægebesøg hos en svedklinik? Tager du medicin nu og er dit sved problem væk?

    Forresten tusind tak for dit indlæg. Det er rart at vide at man ikke er alene med dette.
  • Indstillinger
    Jeg kan også genkender de fleste af de ting du skriver fra min egen verden. Men tro mig - jeg er blevet så klog nu, og derfor kan sætte mig ud af boksen og klart forestille mig de tanke og forestillinger jeg havde på daværende tiidspunkt- jeg griner simpelthen af mig selv og væmmes ved dem, fordi det har ekskluderet mig fra så mange gode sociale ting. Jeg gjorde nøjagtigt som dig ved at isolere mig fuldstændig fra alt. For min verden var afskygget af det problem med at jeg lugtede Alt hvad jeg ´skulle foretage mig af sociale aktiviteter blev målt ift, mit problem. Derfor er jeg idag virkelig skuffet over, at jeg ikke blev klogere over mit problem lidt før, så jeg kunne nyde mit liv.

    Med andre ord, gjorde jeg problemet til en større størrelse end det egentlig var, og det synes jeg også at du gør ved bl.a. at du ekskluderer dig fra det hele og låser dig sikkert et sted, men tro mig, det fortryderdu på et tidspunkt.

    For det første synes ikke at du lugter så grimt som du forestiller dig - for jeg ved at du går og synes det, for sådan syntes jeg også før.

    For det andet, skal du for Guds skyld ikke ekskludere dig fra din familie, for selvom hvis du virkelig lugter af lort(hvilken tror jeg ikke på), så er det ligemeget for din familie, for de elsker dig sikkert uanset hvad. Det bringer din familie i en meget svær situation, hvis du nu ekskludere dig fra fra dem, for det gør dem bekymret og sikkert ulykkelige, for de forstår det jo ikke - også misser du også rigtig meget socialt - så være der for din familie, så det kan hjælpe dig. Jeg har fundet ud af, at selv ens nærmeste venner kan nogen gang drille en, men ens familie vil aldrig kigge ned på en, selv hvis man lugtede af lort.

    Det du skal gøre, er at tage til din læge og fortæl ham/hende, at du lugte af sved og du er meget varm i kroppen. Får ham/hende til at henvise dig til en hudklinik eller hudspecialist. Det er så hudspecialistens opgave at diagnoticer og tilbyder en behandling.

    Derudover, synes jeg, at du skal søge hjælp hos en psykolog. For problemet har virkelig belastet dig meget, hvilke kan ses af dine indslag. En psykolog kan virkelig hjælpe dig meget, især, hvis du er ærlig med ham/hende. Det kan til gengæld finde ud af om, der er andre faktorer eller årsager, som kunne være involveret i dit problem. Det kan jo være mobning, sexuelle overgreb eller andre oplevelser som man har haft i barndommen. problemer og oplevelser fra barndommen kan virkelig belaster en, selvom det ligger på sidelinjen.

    Det var mine råd i hvert fald. Jeg har fået noget medcine, psykologhjælp og samtaleterapi etc. Du kan læse lidt om det her:
    http://svedklinikken.dk/patientinformation/kropsved
  • Indstillinger
    Du har sikkert ret i at jeg gør det til et større problem end det egentlig er. Jeg synes at folk føler sig utilpas når de opholder sig tæt på mig, begynder at holde sig for næsten, puster ud kraftigt, eller trækker vejret tungt. Beder hinanden om at åbne vinduet.

    Jeg synes det er flovt og jeg skammer mig over at jeg lugter. Det er derfor jeg helst vil være alene.

    Men jeg vil gerne prøve at følge dine råd, og jeg er glad for du har taget dig tid at skrive her. Jeg synes allerede det begynder at hjælpe fordi jeg er begyndt at tænke at jeg ikke lugter af lort men sved, som trods alt er bedre end at lugte af lort.

    Hvis du har en e-mail, og har mulighed for at skrive derover, så må du gerne sende mig en mail på trpkll@gmail.com, da jeg har et spørgsmål.
  • Indstillinger
    Hey!
    Jeg har samme problem som jer, men jeg har en teori om at det kan være mine ånde der lugter af afføring. Eller når jeg begynder at svede, så begynder jeg at lugte af lort. Jeg har overvejet en hudspecialist (som der er en i denne tråd har skrevet)
    - Men er der nogen af jer, der har fået det fixet? Så fortæl gerne hvad i gjorde.. Jeg er en dreng på 17 snart 18år, og jeg er bange for at begynde på min uddannelse fordi jeg lugter så slemt ..
Log in eller Registrér for at kommentere.