Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Jeg lugter af afføring

13468912

Kommentarer

  • Indstillinger
    Ved TMAU er kendetegnet lugten af fisk:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Trimethylaminuria
  • Indstillinger
    Ved mig er lugten kendetegnet ved afføring generelt.
    Når jeg er ude at løbe, så lugter jeg meget værre end andre, som jeg er ude at løbe med.

    Jeg løb sammen med en ven engang, hvor han sagde at jeg lugtede af bræk, og ikke sved.
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg har også haft problemet med at lugte af afføring i mange år, men det gør jeg ikke længere (tror jeg). Jeg kunne se på dem omkring mig i bussen eller i skolen/arbejde, at de synes at jeg lugtede. Det var også mange bemærkninger og at de helst undgik at sidde ved siden af mig.
    Jeg gik psykisk ned og isolerede mig selv fuldstændigt. Jeg mistede venner og var meget indelukket. Til sidst kunne jeg ikke holde det ud længere, så jeg betroede mig til min søster, som var utrolig forstående og hun begyndte straks at undersøge det på nettet for at hjælpe mig. Det var så befriende at tale med en om det og hun foreslog at jeg skulle tale med en fra arbejde om det. Og det gjorde jeg. Det var virkelig grænseoverskridende at skulle fortælle min kollega det men jeg var glad for at jeg gjorde, for så kunne jeg spørge hende om jeg lugtede osv. Det har virkelig hjulpet at tale med nogen om det. Jeg tænker ikke så meget på det længere og jeg er langsomt begyndt at være mere social.
    Mit problem var at jeg var meget forstoppet og har været det i mange år, uden at gøre noget ved det. Jeg har været til speciallæge og er blevet undersøgt i hoved og r*v. Jeg har fået foretaget en kolonoskopi og fik taget vævsprøver men der var intet i vejen. Jeg har haft succes med Movicol og havde daglig udtømning af tarmene men efter et stykke tid holdt det op med at virke. Nu bruger jeg Laxoberal når jeg ikke har kommet af med afføring i to dage. Lugten kommer som regel når der går mere end to dage uden at jeg kan komme af med afføring. Når det er helt forstoppet bruger jeg Klyx for at "fjerne proppen". Det vigtigste er at drikke masser af vand (mindst 2½L om dagen) ellers er der intet som virker. Hold jer væk fra hvidt brød og kager, dvs alt som kan virke forstoppende.
    Jeg håber virkelig at i får bugt med det, for jeg ved hvor svært det er at leve med.
  • Indstillinger
    Melina,
    Tror du at det vil virke for mig også?

    Jeg er også forstoppet ofte og spiser næsten altid hvid brød. Fordi jeg kan ikke lide rugbrød.

    Det medicin du nævnte har jeg ikke hørt om, men jeg vil undersøge det. Hvis det virker vil jeg være evig taknemlig.
  • Indstillinger
    Ja, det tror jeg for hvidt brød er den værste fjende når man er forstoppet. Prøv med rugsandwich, det spiser jeg. Men brød er i det hele taget ikke godt når man er forstoppet. Jeg spiser meget grøntsager og drikker næsten 3 liter vand om dagen for at have nogenlunde gang i systemet. Tag også 2 magnesia hver aften inden du går i seng. Mit problem er at jeg har "dovne" tarme så derfor tager jeg to magnesia hver aften.
    Jeg håber at det hjælper.
  • Indstillinger
    Jeg skal til apoteket her senere i dag. Jeg håber at de kan købes uden recept.
    Hvornår tages de forskellige tabletter?

    Må jeg spørge om hvor gammel du er? Hvordan startede det her for dig, hvor gammel var du?

    Og hvordan ved du at de her medicin virker?
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg kan ikke rigtig huske hvor gammel jeg var da det startede fordi det er så mange år siden, men jeg tror at jeg var i starten af tyverne. Jeg er 37 og er lugten har været der med nogle måneders mellemrum.
    Jeg er ret sikker på at det har meget med dine spisevaner at gøre. Hvis du er forstoppet hele tiden og ikke kan komme af med afføring tror jeg at lugten kommer ud af svedkirtlerne. Jeg har også oplevet at lugte meget surt når jeg har været forstoppet.
    Movicol er pulver som skal opløses i vand og drikkes tidligt på dagen så man kan drikke meget vand i løbet af dagen for at komme af med afføring. Hvis man ikke drikker masser af vand virker det ikke.
    Laxoberal er dråber man tager om aftenen og er meget effektiv. Magnesia er tabletter på 500mg og jeg ville anbefale at tage 2 hver aften inden du går i seng.
    De kan alle tre købes uden recept.
  • Indstillinger
    Hej igen.
    Jeg har købt magnesia og laxoberal i dag, så starter med at indtage det fra i aften.
    Jeg vil holde opdateret om det virker for mig, og tak for rådet.
  • Indstillinger
    Hvornår plejer du at tage laxoberal? Vil gerne undgå at få tynd mave i fx skoletiden hvis det er muligt.
  • Indstillinger
    Den kan godt give tynd mave så prøv at tage den tidlig morgen en dag hvor du kan blive hjemme for at se hvordan den virker på dig. Jeg plejer at tage det inden jeg går i seng og får tynd mave på arb nogle gange men det kan jeg godt leve med. Det er lidt sværere at rende på toilet hele tiden når man er i skole så jeg vil anbefale at du bruger det når du har mulighed for at være hjemme.
Log in eller Registrér for at kommentere.