Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Testiklerne..

245

Kommentarer

  • Indstillinger
    Har du da ikke tillid til din læge. ??
    Eller er det første gang, du ikke rigtig stoler på vedkommende. Det der med lige at vente et kort stykke tid, det ville jeg godtage.

    Men hvis du generelt er utilfreds med din læge, så skift til en anden. Det fik jeg mig endelig taget sammen til at gøre. Det eneste jeg fortryder er, det skulle have været gjort noget før.

    Men ellers er jeg er gal over, at vi skal finde os i der ikke er meget hjælp at hente, hvis lægen ikke vil gøre noget. For vagtlæger vil ikke hjælpe.
    Dem med masser af penge har det meget lettere. Så kan man betale sig fra det meste.

    Men jeg gjorde engang det, du overvejer, nemlig at søge en anden i ferien.
    Min daværende læge gav mig nervemedicin , som ikke hjalp en dyt.
    Da han havde ferie gik jeg til en anden. Han opdagede med det samme, det var blodtrykket den var galt med. Han droppede nervemedicinen og gav mig blodtryksmedicin. Det hjalp. !!


    Jeg kan godt høre du er i vildrede. Så prøv du en anden læge i din læges ferie. Det sker der jo intet ved. Din læge får jo ferie nu og du har det ikke godt med alle dine tanker. Det er da en helt ærlig ting, du opsøger en anden. Men jeg mener ikke du skal fortælle, hvordan du har det med din læge, ti hellere stille med det. Forhold dig til dit problem og sig du spekulerer nat og dag, for det gør du vist, tror jeg.

    Man kan jo ikke holde ud at spekulere hele tiden. Bed om at få den blodprøve, så du kan blive mere rolig. Det er ikke ualmindeligt at få gjort. Som jeg fortalte sendte min gynækolog mig to gange til blodprøve, bare for at være sikker. Det er derfra jeg ved, man kan se i blodet om der skulle være risiko for kræft.
    Hun er trods alt specialist og vil have blodprøve alligevel, så hvorfor de praktiserende læger kan være tilbageholdende er for mig helt uforståelig.


    Noget andet du kan gøre, ja, det er jo at opsøge en urolog og selv betale. Men prøv nu det andet først. Måske denne læge mener, der skal nogle undersøgelser til. Du kan jo være heldig, at det er en, der forstår din uro.


    citat
    Undersøgelser og diagnose
    Lægen føler efter hævelse, og man får foretaget en ultralydsscanning af testiklerne. Lægen undersøger blodprøver for de såkaldte tumormarkører alfa-føtoprotein og human chorion gonadotropin (HCG).

    citat slut


    Min blodundersøgelse hed CA125, men om det er det samme ved jeg ikke.
    Det må lægen vide noget om.
  • Indstillinger
    Jeg synes det er noget mærkeligt noget det her system ind i mellem, det må jeg sku indrømme..
    - Jeg vil prøve at kontakte en anden læge på mandag.. :-) Kan skrive derefter hvis der sker noget..


    God weekend :-)
  • Indstillinger
    Det kan vi hurtigt blive enige om. Jeg føler vi bliver umyndiggjorte. Vi har bare at rette ind, jeg hader det. Trods alt det vores krop, liv og helbred, det drejer sig om. Hvis læger så aldrig tog fejl, men det gør de jo.

    Jeg vil meget gerne høre, hvordan det går dig.



    ps. Man har selvfølgelig også den mulighed at skifte til sygesikringsgruppe 2.
    Så kan man gå til hvem man vil. Men det koster et beløb hver gang. Det kan blive meget dyrt.
  • Indstillinger
    Hvad vil det sige at være i gruppe 2. ? Har du et sted jeg kan laese om dette..


    - Jeg fandt lige det her på hjemme siden..
    Den praktiserende læge vil foretage følgende undersøgelser inden henvisning;
    • Ultralydsscanning af testiklerne
    • Evt. blodprøver for bl.a. tumor-markører

    Hvis lægen vurderer, at der er oplagt mistanke om testikelkræft henvises udenom ovenstående undersøgelser. .
    Henvisning Patienten henvises til urologisk afdeling.
    Testikelkræft indgår ikke i de accelererede udredningsforløb.

    Ventetid:
    Hvis der er mistanke om kræft, er patienten omfattet af den udvidede behandlingsgaranti, hvilket betyder, at forundersøgelsen skal finde sted inden for 48 timer efter, at hospitalet har modtaget henvisning. Se de aktuelle ventetider i din region her.


    Her er linket til det fulde.
    http://www.netdoktor.dk/forlob/testikelkraeft.htm
  • Indstillinger
    Det var dog pudsigt. jeg havde for længe siden slukket og lukket. Så var der lige noget slægtshistorie jeg ville undersøge og tænkte, jeg lige ville kigge her.

    Her har du et link.

    http://www.klinik-himmerland.dk/hentbar ... pe%202.pdf

    http://www.kk.dk/Borger/Borgerservice/S ... ft_ny.aspx
  • Indstillinger
    Må bare kontakte en anden laege i morgen, og håbe det hjaelper.. Har det i hovedet heletiden hvad der er siden jeg har ondt der nede..
  • Indstillinger
    @persille1

    Nu har jeg været ved en anden læge som der både er godt og "dårligt" nyt i..

    Han undersøgte mig på en ordenligt måde, og fik det ikke til at virke "pinligt" over hovedet.. han mærkede nøje efter, og sagde at det virkede som om min ene testikel er to-delt og at jeg skulle ultralydscannes, og det vil ske i løbet af 1 - 2 uger..

    Så jeg er både MEGET nervøs for at det er alvorligt, og samtidig glad for han gad undersøge mig bedre end min egen læge...

    Jeg er skuffet over min egen læge, jeg vil have en ny... men alle læger i min kommune har lukket tilgang :-(
  • Indstillinger
    Du har ret til at kunne vælge en anden læge. Jeg fik også engang at vide, der ikke var andre læger end ham jeg havde. At jeg ikke kunne få nogen anden.
    Jeg ville IKKE have ham, så jeg blev gruppe to medlem. Det blev dyrt og da lægen, som jeg ikke ville have, lukkede sin praksis måtte der findes en anden læge.
    Så fik jeg at vide, den første besked jeg havde fået var forkert. Man har ret til IKKE at ville have en læge. Man skal have mulighed for at vælge en anden. Du kan vælge en læge uden for dit "område", lægen skal bare sige ja, til at modtage dig.

    Det var sandelig godt du kom til en læge, som ville sørge for undersøgelse.
    Jeg tror ikke du skal være så nervøs for kræft, men der kan jo være andre ting, som slet ikke behøver at være så alvorligt.
    Nu bliver du da heldigvis undersøgt.

    Du kunne jo spørge den læge, du var hos om muligheden for at vælge ham. Sådan fandt jeg en læge engang. Man har da lov til at spørge.
  • Indstillinger
    Det gjorde jeg også..

    - Men alle læger i min by har lukket tilgang.. og den læge jeg har ligger i en by uden for min egen.. så det er ret svært at skrifte... men jeg kan jo altid bare vælge en anden læge uden for, men det er bare irriterende at skal med toget for at komme til læge hvergang.. har nemlig solgt min bil fordi jeg skal flytte nu her...

    Jamen ved ikke hvad det er, men det er også begyndt at gøre ondt i den anden..

    Ved du noget om hvor "hurtigt" eller "langsomt" om du vil, kræft kan sprede sig? bare for at høre.
  • Indstillinger
    Kræft er ikke bare kræft. Der er mange former. Godartet kræft og ondartet kræft, forskellige slags kræftceller. Så man kan ikke sige noget om, hvor hurtigt kræft spreder sig. Det afhænger af kræftformen og muligvis også personen selv. Rygning, f.eks. er ikke godt. Mangel på vitaminer er heller ikke godt.
    Men der er ikke lang tid til du skal undersøges og så hurtigt tvivler jeg på det går. Jeg tror slet ikke du har kræft. Så jeg tror du kan være rolig, glæd dig over du snart skal undersøges.
    Min søns læge har også været hurtig, det er jeg glad for. Jeg kender en, som fik ondartet kræft, men hun er kommet sig efter operation og kemoterapi. Det behøver altså ikke at være en dødsdom.

    Spørg den læge du var hos om du må vælge ham. Jeg går ud fra det er en i kommunen. Også selv om han har lukket for tilgang, man kan alligevel aldrig vide, det kunne måske lade sig gøre. Eller har jeg misforstået dig.
Log in eller Registrér for at kommentere.