Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Testiklerne..

Redigeret 13 marts, 2013, 13:57 i Mænds sygdomme
Hej..
Jeg er en ung mand på 19 snart 20 år..
Jeg har en føles af min højre testikel bliver "suget op" eller måske at jeg har fået et lille slag på den, hvilket jeg ikke har, ind imellem får jeg også ondt i lysken.
Kan ikke føle nogle knude på min testikel, men til tider kan den føles lidt hævet
Det har stået på i en lille uges tid nu, jeg har været ved min egen læge og han sagde der ikke var noget "alvorligt", jeg gik derfra med følsen af at jeg ikke blev tage alvorlig.... Dog har jeg ringet til ham igen i dag, og sagt at det blev ved med at føles som beskrevet, og der sagde han "Giv det lidt tid".. Jeg bliver meget bekymret for jeg mener ikke at man burde have den følelse i en af sine testikler...

Har også ondt i lænden, kan det have noget med det at gøre?

Nogle der har prøvet det før?..

Det skal siges jeg føler ikke jeg har fået nogle form for kulde..

Vær venlig at kun tilføje relevante svar og henvendelser da jeg er meget bekymret..

På forhånd tak.
«1345

Kommentarer

  • har prøvet noget lignende det samme. Engang da jeg spillede meget fodbold. Det var fordi jeg havde forstrukket lysken. Ville nok sige at du skulle slappe af og vente i en 2 ugers tid. Hvis problemet ikke går væk. Ville jeg nok tale til en anden læge :)
  • Prøv at beskriv den følese du havde?..
    - Ja, jeg må jo nok prøve at snakke med en anden læge hvis det bliver ved.. Men man frygter vel altid det værste?
  • Har du ikke prøvet at skrive testikler og lændesmerter på google eller testikler og lyskesmerter. Der kan du læse dig til meget omkring emnet.
  • Det har jeg prøvet at gøre.. Det der umildbart kommer frem er testikelkræft..
    Det er derfor jeg frygter det væreste, og ville høre folk om de har oplevet ligende følelse i pungen..
  • Det er jo det vi allesammen tænker på, så snart der er noget galt et sted. Jeg forstår din uro og jeg mener også, hvis det bliver ved at gøre ondt må du undersøges nøjere.
    Men det kan jo også være noget ganske uskyldigt.
    Egentlig skal jeg være den sidste, der siger sådan, for jeg er også nervøs for min egen søn i øjeblikket. Jeg siger til mig selv, det kan være så meget andet også. Men vi er jo slemme til at male fanden på væggen med det samme. Prøv at skrive : Smerter i testiklerne. Jeg har læst flere har ondt uden der er nogen årsag. Selv om det på en måde er noget vrøvl. Men det kan jo være uskyldigt.

    http://www.netdoktor.dk/brevkasser/arkiv/201358.htm
  • Du har helt ret i hvad du siger med at male fanden på væggen persille..
    Dog er det igen et mærkeligt sted af have sådan en følelse..
    Det gør mig ked af at høre det med din søn, og jeg håber at hverken ham, mig eller nogle andre får kræft nogle som helst steder.. Jeg kan godt se meningen i det du skriver, men det er svært at indse.. Alle frygter vel kræft!..
    Hvor gammel er din søn, og hvad 'fejler' han hvis jeg må høre om det..
  • Hej igen

    Jeg ved endnu ikke, hvad han fejler, men han skal til en undersøgelse på grund af nogle smerter. Jeg ønsker af hele mit hjerte, at det er noget, der kan klares.

    Jeg har læst forskellige steder om dine smerter. Det lader jo til det kan være noget, der ikke betyder så meget. Men, man skal ikke lade stå til. Bliver dit ubehag ved bør du ikke "nøjes" med den praktiserende læge. De er ikke specialister. Så bed om en henvisning til en specialist. Jeg tror det skal være en specialist i urologi. Om ikke andet så for at få ro i sindet. Det manglede bare andet.
    Du kan også få taget en blodprøve, der kan vise om der er er risiko for kræft.
    Jeg fatter ikke læger er så tilbageholdende med den slags.
    Hvis du ikke kan få en henvisning har man heldigvis den mulighed, at man kan betale sig til en privat undersøgelse. Det koster, ja, men det andet er ikke til at holde ud. Så hellere leve på en "pind", til betalingen er overstået.

    Nå, men det er min sædvanlige mistro til læger, der slår igennem. Men jeg, plus flere i min familie, er blevet svigtet for ofte.


    citat
    Undersøgelser og diagnose
    Lægen føler efter hævelse, og man får foretaget en ultralydsscanning af testiklerne. Lægen undersøger blodprøver for de såkaldte tumormarkører alfa-føtoprotein og human chorion gonadotropin (HCG).
  • Jeg synes også at de er tilbageholdene med den slags, og det irritere mig..
    - Jeg kan ikke forstå at det er så svaert at henvise til en undersøgelse...
    Men hvor kan man "selv" få lavet den undersøgelse hvor man skal betale for det? har du et sted jeg kan kontakte?

    Jeg håber heller ikke der er noget galt med hverken mig eller din søn :-)
  • Desværre, jeg er ked af det, men du kan finde urologer på nettet.
    Bare skriv urologer på google, hvad kan google ikke finde. !!
    En blodprøve, du må kunne få din læge til at få foretaget den blodprøve, skulle man mene. Han kan vel også forstå det ikke er til at holde uvisheden ud.

    Jeg kommer selv på en privat klinik. Specialisten har allerede to gange sørget for at få undersøgt blodet. Jeg har fuldkommen tillid til denne læge.
    Men da det er en gynækolog hjælper det jo ikke dig. Jeg ønsker af hele mit hjerte for min søn og dig, det må være noget uskyldigt.
    Jeg læste faktisk dit indlæg da du havde skrevet det, men vidste ikke hvad jeg skulle svare. Men jeg følte med dig og kunne mærke din uro. Derfor prøver jeg at svare dig, så godt jeg kan.


    ps. Jeg ved ikke om det er af sparehensyn med de blodprøver, men mange besøg kunne spares hos lægen, hvis bare de ville tage det lidt mere alvorligt, når man henvender sig. Jeg kan forstå første besøg, for mange ting går jo over af sig selv. Men kommer man igen mener jeg ikke der skal være så mange overvejelser.
    Når jeg tænker på mig selv for nogle år siden. Hvad kostede det ikke, at lægen mente blodprøven ikke var nødvendig. Utallige besøg og en indlæggelse.
    Hvis han havde sørget for undersøgelse af blodet ville han have vidst, hvad der var galt.
  • Men hvad gør man hvis man ikke har tillid til sin egen læge??
    Min egen læge har ferie fra den 2/7 - 20/7.. Spørgsmålet er om jeg skal opsøge en anden i mellem tiden og forklare mit problem og hvordan jeg har det med min egen læge? Eller ville han måske bare ryste på hovedet af mig?.. Kan heller ikke tillade mig at ringe til vagtlægen, for de tjekker mig jo pr. CPR nummer, og de ville de ku se jeg har vaeret ved min egen laege og at han siger der ikke er noget...

    .. Er der noget andet man kan gøre, ved du det?
Log in eller Registrér for at kommentere.