Hjem Sjældne sygdomme Sjældne sygdomme

Hypokaliæmi - lav kalium

124»

Kommentarer

 • Hej Bimse

  Der kan sikkert være mange årsager til svimmelhed. Selv har jeg prøvet 3 forskellige:

  1. Svimmelhed på grund af mangel på jern
  2. Svimmelhed på grund af mangel på kalium
  3. Svimmelhed på grund af ortostatisk hypotension (pludseligt blodtryksfald, når man rejser sig op)

  Du skriver, at dit kalium-tal ligger på 3,4.

  Som du selv skriver, lyder det ikke slemt, da det laveste tal inden for normalområdet er 3,5.

  Min erfaring med kaliummangel er dog, at jeg får problemer med svimmelhed allerede ved et kaliumtal på 3,4. Mine forskellige skiftende, praktiserende læger har aldrig regnet et kaliumtal på 3,4 for et problem. De kan endda finde på at skrive til mig, at mit kalium-niveau er o.k., når tallet er 3,4.

  Hjerteafdelingen på det nærliggende sygehus, hvor jeg har været indlagt nogle gange, tager kaliummangel alvorligt. Det første, de har gjort, når jeg er blevet indlagt, er at tage blodprøver, og når kaliumtallet er under 3,5, hvad det som regel har været, advarer de mig.

  Hvis jeg var dig, ville jeg tage tilskud af kalium. Sørg for at få tallet op i midten af normalområdet, hvis du kan. Jeg kan ikke garantere dig for, at din svimmelhed så vil forsvinde, for der kan jo være andre årsager, som Persille er inde på, men der er da ingen grund til at leve med en kaliummangel, når man kan undgå den.

  Jeg har læst mig til, at blodprøver for kaliummangel kan være ret upræcise. Årsagen er, at det meste af organismens kalium befinder sig andre steder end i blodet. Derfor kan en blodprøve være upræcis. Det kan du f.eks. læse om her:

  http://www.vitamindoktor.com/cm72/

  Men vi har jo ikke andet end disse blodprøver at forholde os til. Derfor gør jeg alt, hvad jeg kan for at få kalium-niveauet op i midten af normalområdet. Jeg tager 3 store piller kaliumtilskud dagligt (Kaleorid). Så meget behøver du selvfølgelig ikke tage. Men det er vigtigt at normalisere kalium-niveauet.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Hej igen


  Kan man købe kalium i alm håndkøb som andre vitaminer ?
  1000 tak for jeres svar
 • Du kan købe kalium i håndkøb. Du skal bare huske på, det er lige så farligt at have for meget kalium, som for lidt.
 • Hej Bimse

  Jeg bruger som sagt Kaleorid, som fås på apoteket. Pakningen ser sådan ud:

  https://apotekets-webshop.dk/kaleorid-tabl-750-mg.html

  Så vidt jeg ved, kan det fås i håndkøb, men jeg har altid fået det på recept, for så kan man få tilskud til det fra Sygesikringen.

  Til at begynde med – inden mine læger blev villige til at tage mit kalium-problem alvorligt – købte jeg kalium i en helsekostforretning. Dengang brugte jeg Berthelsens kalium-tilskud. Pakningen ser sådan ud:

  https://www.luxplus.dk/produkt/berthels ... tAodIGkAQw

  Til at begynde med var jeg meget forsigtig, men det var virkelig også svært at få noget rådgivning. Hvis jeg var dig, ville jeg nok begynde med Berthelsens tilskud og se, om ikke en lille dosis hver dag er tilstrækkeligt. Det er jo også galt at få for meget.

  Hvis jeg var dig, ville jeg efter nogen tid (f.eks. en måned) på et lille tilskud bede om at få taget en ny blodprøve. Det eneste, vi har at rette os efter, er jo disse blodprøver.

  Held og lykke med det!

  Kameliadamen
 • 1000 tak for jeres svar. Jeg tror jeg ta den op med min læge så han er inden over , det er han jo i forvejen med alt det andet jeg er igang med at få undersøgt

  Glædelig jul
 • Jeg kan se det er et gammelt indlæg, men er du stadig på? Jeg har Conns Syndrom og vil gerne høre om du har fået denne diagnose nu. Dine symptomer er magen til mine i sin tid. Fik 9 kaleorid og faldt i kalium alligevel. Vil gerne høre fra dig. Leder efter andre med samme sygdom. Har selv fået tilbagefald. Fik fjernet venstre binyre i 2001. Nu har højre valgt at lave samme nummer.
 • Hej Chalotte73
  Jeg fik diagnosen Gitelmans syndrom som er en genfejl. Lægen er i tvivl om jeg har en "ren" Gitelmans syndrom eller en mutation heraf.
  Min behandling er med 2 forskellige slags vanddrivende, magnesia og kaleorid. Det tog noget tid inden min krop var stabiliseret og vi kunne finde den rigtige dosering.
  Oveni denne diagnose blev jeg også udredt med astma. Jeg har også irritabel tyktarm, så det kan til tider være svær at vide hvilke symptomer der skyldes hvad. Men jeg har styr på kalium niveauet og benene er ikke hævede mere.

  Jeg lever med diagnoserne og prøver at se det fra den positive side. Det kan være svært, men jeg håber du også kan det med tiden.

  Hilsen
  Cedeho
 • Kan også kune anbefale Berthelsen's produkter. Jeg har tidligere døjet med ekstrem træthed som i også beskriver, men efter at jeg er begyndt at indtage mineraler og vitaminer dagligt er min hver dag blevet en hel anden. Jeg køber min Berthelsen fra denne side https://klubklub.dk/brands/berthelsen.html, har umiddelbart ikke kunne finde det billigere andre steder.

 • Redigeret 28 december, 2022, 09:42

  Kalium Kosttilskud - https://weightworld.dk Veldig bra produkt!

Log in eller Registrér for at kommentere.