Hjem Astma og allergi Astma

Har jeg astma

12357

Kommentarer

 • Hvis den skimmelsvamp i kælderen er kommet af en dækningsberettiget vandskade, så SKAL forsikringen dække. se det jeg har skrevet før i denne tråd.

  Det er meget muligt at dine symptomer skyldes skimmelsvampene.

  Er det John Arnved du har været inde hos?
 • Nej det er astmaambulatorium på Gentofte hospital. Og ventetiden skyldes angiveligt, at prøverne skal dyrkes på mikrobiologisk. Har stadig ikke fået svar på en blodprøve, der blev taget 16. januar. Tror du det går det hurtigere hos John Arnved? Synes det er lang tid at vente til 5. marts, når man samtidig ikke er sikker på, at man er i bedring : (

  På forhånd tak!
 • Du skal sikre dig at det ER præcipicerende antistoffer IGG de tester for, og IKKE KUN IgE.

  Der er lang ventetid på at få en tid hos Arnved.

  Du mærker bedst om du er i bedring. De blodprøver angiver om du er udsat for den eller de svampe og i hvor høj grad.

  jeg vil også opfordre dig til at læse hele tråden.
 • Udover allergi er det også IGG de tester for på forskellige grupper af skimmelsvampe bl.a. den gruppe, der har været fund af. Hvis der er ventetid, er der nok ikke den store forskel tidsmæssigt. Jeg får endvidere testet spyt på Serum Instituttet. Men jeg er skeptisk, da svamp ikke altid viser sig i disse prøver.

  Det eneste jeg ved på nuværende tidspunkt, er, at der har været en allergisk reaktion, men ikke på hvad. Ud fra dine erfaringer kan jeg fornemme, at jeg må væbne mig med tålmodighed både ifht at få svar på, hvad der årsagen fra forskellige prøver og med at få det bedre.

  Mht; vandskade tror jeg det er anden bruger du skriver til, da vi da heldigvis ikke også har haft vandskade :-/ Vi er i gang med at kæmpe for at få ejerskifteforsikring til at dække med henvisning til forkert konstruktion.

  Igen tak fordi du deler dine dyrekøbte erfaringer!
 • Selv tak. Nå ja jeg blander nok Jer to lidt sammen.

  Der findes noget som hedder Forsikringsankenævnet, i tilfælde af, at I ikke kan komme videre med Jeres forsikring.

  Det er synd at I skal bo i det skidt. Den bedste måde at mærke dit helbred på, er ikke ved blodprøver men ved at du selv mærker efter. Dog er blodprøverne en god rettesnor for at se, hvad du er udsat for, af svampe.

  Held og lykke. jeg vil meget gerne vide hvad der sker, hvis ok med dig.
 • Hej, Jeg er nu henvist til arbejds og miljømedicinsk afdeling på Bisbebjerg. Det er fastslået, at jeg har haft en større allergisk reaktion (IgE pr. 15. jan 504 og pr. 16. feb 244). Da vi flyttede fra vores bolig 11. januar ser det dermed ud til på min IgE, at jeg har fjernet mig fra det jeg har en allergisk reaktion overfor. Der er endvidere målt specifik IgE på skimmelsvamp og der er værdien dobbelt så højt som normalværdien. Jeg har nu været på bredspektret antibiotika i over en måned og skal være det i min 14 dage endnu. Jeg får endvidere Fluconazol STADA mod svampeinfektion, antihistamin samt div astmamedicin (Seretide og Singulair). Jeg har fået det en smule bedre. Dvs jeg får ikke svære anfald af vejrtrækningsbesvær. Jeg er dog stadig stakåndet og har svært ved at trække luften helt ned i lungerne. Jeg har ikke kunne få målt IgG endnu, da de læger jeg har været i kontakt med siger det ikke nødvendigvis viser noget, men alt det skulle de have styr på, på Bisbebjerg.

  Jeg håber bare sådan, at jeg ikke har fået enten astma eller kronisk bronkitis af denne her omgang. Jeg har fortsat masser af sej klar slim i næse og hals påtrods af al den medicin jeg får, men ved det tager tid at få det bedre efter man har reageret på skimmelsvamp.

  Er der nogen af jer andre, der har været i kontakt med skimmelsvamp, der har erfaringer med, at ens slimhinder langsomt bliver normale igen og at den seje slim forsvinder? Hvor lang tid gik der evt for jer?
 • Hej

  Når du skal på Bispebjerg så ring til dem og bed om at få tid hos Overlæge Niels Ebbehøj, han er den BEDSTE. Det fik jeg i sin tid at vide af professoren, som nu er på pension. Det kan du sagtens gøre. Det har jeg gjort flere gange.

  Du får jo ingen behandling på Bispebjerg, ved du nok, men en rigtig god ide at du kommer derud.

  HVIS du vil ind hos en som er specialist i skimmelsvamp og helbredsgener kan du bede din læge om henvisning til John Arnved, han bor ved Nørreport st. han tager patienter fra hele landet. Der er lang ventetid, men det er det værd.

  Det er godt at du er flyttet væk fra den bolig. Det glæder mig at du mærker en bedring. jeg har selv oplevet at mine slimhinder fik det bedre, men det tager tid, lang tid.Hvor lang tid kan jeg ikke fortælle dig, det kommer an på mange ting, tror jeg.

  Hvor meget du har været udsat for, og hvordan din krop reagerer.

  Det er jo skrækkeligt at du har så høje tal IgE er jo allergi. SÅ må du passe godt på dig selv. Spørg Niels Ebbehøj til råds.

  Håber din nye bolig er god. Hvordan fik I en ny bolig så hurtigt?

  GOD BEDRING lad mig gerne høre hvordan det går med dig.
 • Tak for dine råd! Vi bor stadig i sommerhus og er ved at renovere vores hus. Heldigvis var skimmelsvampen ret afgrænset til et forkert konstrueret badeværelse, som vi har fjernet og skrubbet ned og behandlet med et middel fra Microclean. Det ser ud til, at vores forsikring vil dække en specialrengøring af vores hus. Vi overvejer endvidere at skifte 2 gulve; så har vi nemlig været igennem alt. Når der er renoveret færdigt og rengjort skal vi have ingeniør fra enten Tek inst eller Microclean ud og måle igen. Begge har tidligere sagt at indeklimaet i vores hus ellers i øvrigt er sundt og fint.

  John Arnved har først tid i juli, men jeg vil lige tale med min læge om det, så vi kan få en henvisning afsted. Jeg satser dog stærkt på at få det bedre inden, men det er godt nok skrækkelig langvarigt det her. Jeg har været væk fra huset i 7 uger nu...Med det tempo min generelle IgE falder tyder det på, at der godt kan gå et par måneder endnu før jeg har det helt godt igen. Har opdaget at 3 lange gåture hver dag i frisk havluft virkelig hjælper. Så kan kun anbefale andre skimmelramte at gøre det!
 • Rengøring: med hensyn til rengøring, tag IKKE et af de store rengøringsfirmaer, det har vi haft MEGET dårlige erfaringer med. Vi havde et meget stort firma som bl.a. gør rent. de var nogle rigtige .... de snød hvor de kunne komme afsted med det. Min mand og vor søn måtte gøre rent, efterfølgende.

  Efter en sanering for skimmelsvamp, SKAL der gøres hovedrent i hele huset 2 gange, med 24 timers mellemrum! Det ved forsikringen godt!!

  Det er VIGTIGT at alt er tørt, inden I får sat fliser op igen. Hvis i får Teknologisk Institut ud og tage prøver, hvilket jeg kraftigt vil anbefale, kan de også fugtmåle i Jeres badeværelse.

  De medbringer altid en Gann måler, som de bruger. Vi har faktisk købt en sådan, til eget brug.

  Gulve: Når gulvene er taget op, så få fugtmålt på klaplaget, idet noget af vores skimmelsvamp skyldtes opstigende grundvand, dvs. der manglede dræn omkring huset. Det skyldtes også manglende murpap på under en væg. (Vi har kun 1/2 kælder) så det var en væg, hvor der ikke var kælder under.

  Sørg for at få RENGJORT klaplaget, inden der lægges gulv på igen, og sørg for at klaplaget er TØRT. ALT SKAL være tørt, inden gulvet lægges på, specielt gulvbrædderne må ikke være fugtige . Vi har lagt Junckers aske-plank på vore gulve, de er lakerede fra fabrikken.


  Ventetid hos John Arnved er der altid, men det vil være klogt af dig, at tage ind hos ham. Han er den i DK som ved mest om skimmel /helbredsgener.

  Du skal ha en liste med over hvilke svampe der er fundet i Jeres hus, hvis du har en sådan !

  Ha det godt og pas på dig selv. Gå ALDRIG ind et sted hvor du kan lugte der lugter af mug ELLER en sødlig lugt, det kan nemlig også være skimmelsvamp.
 • Tak! Ja vi har flere rådgivere på netop for ikke at risikere skimmelen ikke kommer ordentlig væk. Det er samtidig vigtigt at have en rapport (gerne fra 2), der dokumenterer skimmelsvampen er fjernet. Den er vigtig den dag man skal sælge...

  Jeg har nu fået en henvisning til John Arnved. Jeg ringede til Bispebjerg idag og man kan desværre ikke ønske at komme til en bestemt læge fx Niels Ebbehøj. Jeg er sat ind i kalenderen hos en anden. Har du nogen tips til, hvordan du kom til Niels Ebbehøj?

  Jeg er endvidere (mod alle lægelige henvisninger) stoppet med at tage Seretide på 2 dag. Jeg har en følelse af, at inhalatoren forværrer min stakåndethed og skubber alting længere ned i luftvejene. Men hvis jeg bliver dårlig må jeg jo starte op igen. Jeg har bare virkelig en skidt fornemmelse af det. Jeg har endvidere læst på US lægefaglige hjemmesider, at der er nye undersøgelser fra 2010, der viser, at de langtidsvirkende inhalatorer kan være med til at forværre astma på sigt, da selve udvidelsen af luftvejene slider på væv og slimhinder. Det er meget omdiskuteret blandt lungespecialister!!!

  Jeg har dog helt lavpraktisk hele tiden været bekymret over, at jeg havde sej slim i hals og brystkasse og så tager man hhv ventoline og seretide, der udvider luftvejene, så den slim rigtig kan komme ned i lungerne... Men der en ting der er helt sikkert, man får ikke nogen læger i dk til at forholde sig kritisk til binyrebarkhormon. De betragter det som (et billigt) vidundermiddel. Og det på trods af, at det er bevist det giver mange grimme bivirkninger fx knogleskørhed samt svækkelse af immunforsvaret.

  Der er en ny generation af astmamedicin på vej, der primært går ind og regulerer de forsvarsmekanismer, der er årsag til astmaen i stedet for bare at symptombehandle, men det er meget meget dyrt. Ved slet ikke om behandlingen bliver tilbudt i dk, men her er link til mere info:
  http://www.thisislondon.co.uk/standard/ ... s-study.do

  Jeg kan huske du vist havde fået en astmadiagnose og egentlig har det ok med Seretide. Jeg ville også være ok med at tage det i en periode, men min erfaring er bare, at man selv skal være meget obs på hele tiden at holde læger op på, om det er en god ide/nødvendigt, at man fortsat tager det. Jeg har taget binyre-næsespray i 8 år - bl.a. under graviditet - og jeg tror desværre det har ødelagt mine næseslimhinder og svækket mit immunforsvar. Jeg ved at astma er en kronisk sygdom, men jeg håber virkelig, der er andre behandlingsmuligheder end symptombehandling med binyrebarkhormon. Tror dog man selv skal være meget aktiv og opsøgende.
Log in eller Registrér for at kommentere.