Hjem Astma og allergi Astma

Har jeg astma

13567

Kommentarer

 • Ifht forsikring er vores skade ”desværre” ikke forårsaget af en vandskade, så de forhold jeg nævner vedrører alm dækning af skimmelsvamp, som vist er ret begrænset. Man kan sige, at en vandskade forårsaget af ekstremt vejr er svært at gardere sig imod som husejer, så der vil man heldigvis typisk være dækket, hvis man har gjort hvad man kunne for at begrænse skadens omfang. Vores skimmelsvamp er opstået i et forkert konstrueret badeværelse i kælderen og vi kæmper for at få det dækket af ejerskifteforsikringen. Men skønt I har fået det dækket, så er da ro på den bagsmæk J

  Nej jeg har også researchet lidt på PC og det er slet ikke godt, men Atra skulle da vist være den mest giftige af dem alle så godt I kom ud!

  Min historie den, at jeg har haft bihuleproblemer siden 2004, hvor jeg har sprayet dagligt med nasonex (binyrebarkhormon) for at holde symptomerne nede og har typisk fået 2-3 penicillin-kure hver vinter. I 2004 boede vi i lejlighed i en ældre ejendom, der var fugtig og fuld af skimmelsvamp, men det tænkte vi ikke over på daværende tidspunkt. Jeg ved ikke hvilken slags, men der lugtede altid grimt og muggent så snart man kom ind i opgangen. I 2005 købte vi et halvt dobbelthus fra 1930, hvor vi har istandsat en god del (skiftet tag etc). Huset er tørt og indeklimaet godt, men vi har når vi har været væk fra huset i en lidt længere periode nogle gange tænkt, at der kunne være en muggen/jordslået lugt. Vi har dog bare haft vores dagligdag og jeg har levet med mine bihuleproblemer. For ca et halvt års tid siden begyndte jeg at opleve, at jeg havde meget slim i halsen og jeg begyndte at få følelsen af at blive kvalt, når jeg skulle sove. Det var som om, at den seje slim jeg har i bihulerne var flyttet ned i halsen/brystkassen og jeg kunne ikke hoste det op.

  Lige inden jul begyndte jeg at få deciderede vejrtrækningsproblemer, hvor jeg fik anfald, hvor jeg ikke kunne trække vejret ind og trykken for brystet. Jeg gjorde både egen læge og øre, næse halslæge opmærksom på det, men de kunne ikke se noget (har haft kamera i bihuler og hals mange gange) og min egen læge gav mig i dec en pulverinhalator (kan ikke huske navnet) som jeg dog aldrig brugte. Efter nytår tog anfaldene til i styrke. 5. januar var jeg hos lungespecialist, der gav mig en priktest, hvor jeg alene slog ud på husstøvmider (det har jeg også gjort i 2006 uden at opleve vejrtrækningsproblemer). Her fik jeg så seretide, milden og ventoline. Det virkede overhovedet ikke og anfaldene blev bare værre og værre. 9. januar blev jeg derfor startet op på en prednisolonkur. D. 11. januar flyttede vi i sommerhus, da vi opdagede skimmelsvamp i kælderbadeværelset.

  Prednisolon virkede heller ikke og d. 13. januar blev jeg kørt på sygehuset med ambulance pga et anfald. Jeg var indlagt i 2 døgn, men udskrev mig selv, da jeg blev meget negativt påvirket af at være på en lungemedicinsk afd sammen med patienter med svær KOL og cystisk fibrose. Jeg var i sommerhuset med svære astmasymptomer fra 15-18 januar. 18 januar fik jeg et meget svært anfald og blev indlagt igen til d. 19. januar. Da min prednisolonkur skulle vare til 20. januar bad jeg den udskrivende læge om en bredspektret antibiotika-kur, da mine bihuler var begyndt at genere mig igen.

  Siden 19. januar har jeg dermed været på Bioclavid, seretide (som jeg synes brænder i hals og lunger!), milden og ventoline ved anfald. Allerede 20. januar oplevede jeg en bedring. Jeg var stakåndet, men kunne undgå svære anfald udviklede sig ved at bruge ventoline. Siden er det meget langsomt gået fremad. 21 januar var første dag uden større anfald og sådan har det været siden, men jeg er stadig stakåndet og kan have svært ved at trække vejret helt igennem. Bioclavidkuren stopper her på lørdag og på mandag skal jeg til udredning i astma-ambulatorium. Efter bioclavid skal jeg stadig tage milden og seretide, men jeg har det meget dårligt med seretiden. Forsøger at undgå den, men tør samtidig ikke helt slippe den. På mandag skulle jeg iøvrigt få resultatet af blodprøve der har været dyrket på Rigshospitalets mikrobiologiske lab. Og de skulle vist være ret grundige – også ifht at spotte usædvanlige ting. Jeg vil ikke tøve med at bede om mere antibiotika, hvis det er, da det er det eneste, der har mildnet mine astmasymptomer. Men det er jo mærkeligt, at ingen af mine blodprøver eller røntgen har vist tegn på infektion. Jeg er ikke astma/allergitypen og har aldrig været det (vokset op på landet med heste, hunde, kaniner og katte). Men det kan jo være, at jeg har oparbejdet en allergisk reaktion på skimmelsvamp, da jeg har været massivt udsat for det.

  Jeg kan se, at der, hvor mine symptomer begyndte at gå amok, ligger tidsmæssigt sammen med, at vi fik brudt et gulv op i stueetagen, der ligger ovenpå kælderbadeværelset og hvor vi også fandt PC der var trængt op igennem etageadskillelsen og gulvbrædderne. Jeg har endvidere opholdt mig langt mere hjemme i de sidste 6 mdr end jeg sædvanligvis har gjort. Der må derfor være en sammenhæng ifht skimmelsvampen.

  Men pyha – en del år? Det lyder sejt! Og det lader til, at du fortsat må tage astmamedicin? Ved du om du er allergisk eller forgiftet?

  Ifht mig har jeg fået kastet atsmamedicin i nakken. Jeg synes der for lidt fokus på årsag fremfor symptomer. Og jeg synes, at når en ellers sund og rask person pludselig bliver så syg så hurtigt, er det bemærkelsesværdigt, at der ikke er en læge eller specialist der spørger til evt skimmelsvamp i hjemmet. Heldigvis fandt vi selv ud af det, men umiddelbart virker det som om, at der er nogen læger, der tror på, at man akn blive meget syg af skimmelsvamp og andre der er mere skeptiske. Er det også din erfaring?
 • Hej

  Det lyser sandelig ikke godt mht de steder hvor I har boet og dit helbred.

  Vi fik oplyst af skimmeleksperten på Teknologisk Institut at ved temperaturforandringer, eksploderer væksten af skimmelsvamp.

  SE AT KOMME VÆK FRA DET HUS, det er mit bedste råd. Hvis vi vidste at vi skulle renovere SÅ meget som der er gjort, havde vi solgt huset for længe siden. Det har tages os 10 år!! at få indeklimaet perfekt igen, det har kostet blod, sved og tårer. Det har været meget, meget hårdt for vores forhold. Folk fatter ikke hvor slemt der er, at være udsat for skimmelsvamp og få renoveret for det. Man bliver så frygtelig syg af det lort.

  Den bedste læge jeg kan anbefale dig er Lunge- og ALlergilæge John Arnved på Nørreport i København. Han tager patienter fra hele landet. Han er ekspert i skimmelsvamp og helbredsgenerne heraf.

  Jeg kan ikke kraftigt nok opfordre dig/Jer til at komme VÆK fra det hus. I risikerer at når I så har renvoveret det ene sted i huset, så opdager I noget nyt skimmel det næste sted, igen, og igen.

  Gad vide om de som solgte huset var klar over at der var skimmel.

  jeg håber virkelig at I kan komme væk.

  Et sommerhus står Uopvarmet hele vinteren, der er som regel altid skimmelsvamp. Det er ikke altid hverken synligt eller giver lugt, DET har vi erfaret. Af skade bliver man klog, men ikke rig og HOLD OP hvor er jeg blevet klog, desværre !!!

  Mine symptomer var også rettet mod min vejrtrækning, kløende øjne, løbende, stoppet næse, astma, hududslet, svimmelhed, influenza symptomer, hals og øre infektion, problemer med maven, hudløs bag fortænder, føleforstyrrelser, hævet bag ørerne (fik at vide at det er slimhinderne som er irriterede) ja en masse symptomer, kan snart ikke huske det.

  Jeg gav heller ikke udslag på en priktest f skimmel. Jeg er forgiftet af det og kan den dag i dag, SLET IKKE tåle skimmelsvamp. og hvor ER der dog mange mennesker allevegne som STINKER af mug. Det er meget udbredt, desværre.

  John Arnved tester for præcipicerende antistoffer, IGG, som kan vise om du stedig er udsat. Dog går der 6 mdr fra du er udsat og til det er ude af kroppen igen. Dvs at selv om du kommer væk fra svampen, kan IGG stadig give udslag.

  Held og lykke med det hele!!!
 • Tak skal du have! Herligt du har fået styr på helbredet.

  Mht at flytte; det har vi overvejet. Det som alle imidlertid siger er, at det stort set er umuligt at undgå skimmelsvamp i boliger og indeklimaet i vores bolig er blevet vurderet, som værende grundlæggende sundt og fint. Den giftige skimmelsvamp er opstået pga byggesjusk på et afgrænset område. Men så er der det rent psykologiske i det, for man har jo slet ikke lyst til at være der, når man har været så syg. Og det sommerhus vi er i er opvarmet året rundt til 22 grader via varmepumpe :-) , så vi kan sagtens være her et stykke tid indtil vi får styr på det andet. Og det jo vist desværre heller ikke lige tidspunktet at sælge, så der er mange overvejelser. Men er meget obs på dit råd, der hviler på dyrekøbt erfaring...

  Og tak for anbefalingen af John Arnved. Lige nu er jeg i udredning på sygehus, der har lungespeciale, men hvis jeg fornemmer den mindste skepsis eller manglende viden om skimmelsvamp vil jeg få en henvisning til ham. Hvor er det væmmeligt man er udsat i halvt år efter - det gør det jo meget svært at fungere normalt. Det er jo umuligt sådan lige at scanne en bygning man skal ind i for giftig skimmelsvamp... Men man finder vel ud af, hvilke reaktioner og advarselslamper man skal være obs på.

  Tak for gode råd og vejledning! Fortsat held og lykke med helbredet og renoveringen.
 • Hej igen

  Jeg har glemt at fortælle dig, at bihulebetændelse er en "bivirkning" af skimmelsvamp. Håber ikke du har det mere ??!!

  Hvis I har mulighed for det, så ta og bo i det sommerhus. Hvis du føler at luften er god der. I kan aldrig vide om der er mere svamp i det hus hvor I har fundet noget. Men det kan du nok bedst mærke. Ligger det her i København?

  En god rettesnor mht at mærke indeklimaet er, når du kommer ind et sted, ude fra den friske luft, så prøv at ta en indånding:

  Er luften tung og indelukket? Så er det tegn på at der er indeklimaproblemer.

  Er luften "tynd" og frisk så er det meget bedre. Men det er meget svært at vide, om en bolig er ok, det har du ret i. Det er heller ingen garanti, det jeg skriver, men en god rettesnor.

  Lejligheder som er bygget i 50 erne og før, har ofte et godt indeklima, har jeg oplevet.

  Hvis I køber et nyt hus, engang, så køb det UDEN kælder og krybekælder !!
  Du har ret, boligmarkedet er ikke til salg i øjeblikket, håber det ændrer sig.

  Kan I leje Jeres rækkehus ud og selv bo i sommerhuset ?

  Vi er færdige med at renovere, gudskelov.
  Held og lykke med dig og god bedring.
 • Jo jeg har stadig bihuleproblemer, men satser på antibiotikaen slår det ned. Jeg var ikke klar over det var en kendt bivirkning ved skimmelsvamp. Jeg skal til min øre, næse, halsspecialist på mandag og vil vende det med ham.

  Tak for vejledning ifht indeklima etc! Kan være jeg vender tilbage med spørgsmål, når jeg har fået resultatet af mine blodprøver.

  God weekend :-)
 • Du er velkommen.

  De blodprøver du har fået taget er det IGG = Præcipicerende antistoffer overfor de svampe der er fundet i Jeres hus?

  eller....?
 • Nej desværre for blodprøven blev taget før svampene fra vores hus var dyrket færdigt. Jeg har spurgt om det er problematisk på sygehuset, men de mener Rigshospitalet vil opdage, hvis der er antistoffer. Jeg skal have de rapporter fra huset vi har fra Tek inst med på sygehuset på mandag og så må de jo bare i givet fald tage en ny blodprøve, hvor de beder om specifik testning af blodprøven for de svampe vi har i huset.
 • Du skal bede specifikt om at de tager for IGG = Præcipicerende antistoffer.

  Så vil de i dit blod kunne se hvor højt tallet er. Det bør falde i løbet af 6 mdr. hvis det ikke er faldet, er du stadig udsat.

  Måske du kunne bede dem om, at tage for de gængse indeklima svampe. Ti (teknologisk Inst) kan evt vejlede dig.

  Så vidt jeg er orienteret er det et special laboratorium som dyrker disse prøver. De ved alt om det hos John Arnved. Han er specialist i skimmelsvamp, desuden er han lunge- og allergilæge.
 • glemte at sige, at jeg tror at det Rigshospitalet undersøger i dit blod er for antistoffer i en IgE test . Det er en allergitest.

  Håber du vil få det bedre, hurtigt. du må tænke på, at grunden til, at det har taget flere år med mig er, at HELE vores hus havde skimmelsvamp, både pga. vandskader men OGSÅ pga forkert byggeteknik. det sidste betalte vi selv.

  Ha det godt.
Log in eller Registrér for at kommentere.