Hjem Astma og allergi Astma

Har jeg astma

Redigeret 12 oktober, 2016, 09:18 i Astma
Hej. Jeg håber der er nogen der vil hjælpe mig herinde da jeg er ved at gå til af bekymring.
Jeg startede 1.okt med en let forkølelse med hoste - herefter begyndte jeg at få nogle hosteanfald ca hver anden dag. Vi var på det tidspunkt igang med en ombygning + vi havde fået noget vand i kælderen. Det var en dyb hoste med lidt slim (ikke så jeg får munden fuld) men alligevel nok til jeg kan spytte.
Efter 4 uger går jeg til lægen og får noget penicillin mod kold lungebetændelse. Dette hjælper en smule men ikke helt.
Efter yderligere 3 uger går jeg igen til læge og får taget røntgen billed af hjerte/lunger. Heldigvis ser alt normalt ud, dog med lidt astmapræget mellemgulv mener jeg lægen siger. Jeg får lavet pustetest som ligger over hvad den skal noget med 110 % og hjemme laver jeg peakflow i 14 dage som også der fint ud med en variation på 13 %.
Har fået lavet en crp ved lægen 2 gange som begge heldigvis var normale
Jeg har en gevaldig angst (sygdomsangst) som bestemt ikke gør alt dette bedre.
Nu har jeg fået lavet priktest som ikke viser noget og jeg har fået en lilla ufo indhalaleringsting som jeg skal inhalere morgen og aften. Jeg synes jeg er øm i min brystkasse og synes det trykker for min hals, men kun i perioder og tror det er angsten :(
Er der nogen herinde der kan svare mig på om man kan have astma uden pibende vejrtrækning.Jeg har heller ikke åndenød. Når jeg får et hoste anfald er der ikke udslag på peakflowet - dog føler jeg der er en masse slim i min hals og når jeg spænder halsmusklen og ligesom siger hmmm er der en rallelyd. Håber i ved hvad jeg mener med beskrivelsen. Hosteanfaldet varer ca. 10 - 15 minutter. Min mand er ved at få spat af mig da han mener det meste er psykisk, men jeg mener bare ikke det er normalt at skal have disse hosteanfald stort det hver eneste dag i 3 måneder. Har få dage hvor jeg ikke får det men det er meget få. Når jeg står op om morgenen er der intet, heller ikke den ømhed i mit bryst/hals muskulatur. Det starter nå jeg har været oppe en halv times tid og drukket noget kaffe.
Nogle dage går jeg og rømmer det meste af dagen men det synes jeg er lidt på retur. Er først startet på inhalatoren idag. Jeg er kvinde og 35 år og meget meget bange for hvad det er siden det bliver ved. Jeg var i byen den anden dag hvor de har en brændeovn og fik et anfald om aftenen da vi skulle til hjem. Bedst som jeg går og regner med at nu er det vidst stoppet får jeg kriller i min hals der føles som når man sluger luft eller spyt forkert og så skal der hostes :(:(:(
Håber rigtig meget nogen vil hjælpe.

Ps. Jeg vil lige sige at jeg i mange år (12) har fået et mindre hosteanfald når jeg har haft et grineflip. Og jeg hoster når jeg hopper i trampolin, men ikke ved anden fysisk hård sport.
«134567

Kommentarer

 • Hej jacson du nævner en ombygning i kælderen med vand i kælderen, og på næsten sammetid starter din hoste, så jeg tænker om der i din kælder kan være svampe spore, som du har indåndet, ved du laver ombygning, og det er det der kan være skyld i du får asma symtomer og kraftig hoste, det kunne være en meget logisk forklaring, at du har fået noget ned i lungerne , med vand og fugt kommer der nem svampeangreb på væggene. så prøv og tale med lægen om det kan stamme der fra. held og lykke
 • Hej. Mange tak for dit svar.
  Vi har faktisk lidt svamp på væggene i kælederen. Ombygningen var ovenpå, og vandet var i kælderen. Jeg har i et halvt års tid følt en tryggende fornemmelse i brystkassen når jeg har været nede i kælderen men regnede med det nok var psykisk af en eller anden mærkelig grund. Men jeg fik jo lavet en prik test høs en øre næse hals læge og der var ingen udslag ved skimmelsvampen.
  Kan man godt have en allergisk/astmatisk reaktion på svamp selvom der ikke er udslag i en priktest ?
 • Redigeret 21 januar, 2012, 04:37
  Hej.

  Jeg tror at enten har du Refluks, som gør at man får slim og hoste. Kaffe er ikke godt. Prøv at lægge mærke til, hvornår du får det slim og hoste. Jeg vedhæfter nogle gode råd til, når man har Refluks.

  MEN noget kan også tyde på, at du har en irritation som evt kan stamme fra den vandskade i kælderen. Jeg har selv fået astma af skimmelsvamp, som stammede fra vandskade i vores kælder, år tilbage. Det blev ikke håndteret korrekt fra forsikringens side.

  Stor-taksatoren fra vores forsikring som var SUPER sød og rar, fortalte at han havde været på en konference om skimmelsvampe. Han fortalte at FØRST er det kvinderne som bliver syge af skimmel, så børnene og tilsidst mændene !!

  Det du skriver med, at du har fået lavet priktest. Den viser ikke om man er følsom overfor skimmelvamp og JA man kan godt have astma uden at have pibende vejrtrækning. Det har jeg nemlig ikke. Skimmelsvampene har givet mig astma.

  Det du måske skal gøre er, at tage kontakt til forsikringsselskabet, idet jeg regner med, at den vandskade stammer fra en forsikringsdækket skade?

  Hvis det er fra en forsikringsdækket skade så S K A L forsikringen dække fjernelse af skimmelsvampen!!!! De bedste til at tage prøver er Teknologisk Institut. De kan også anvise den bedste måde at få fjenet væksten på.

  Men INDEN du gør noget som helst, så tal med forsikringen om det. Hvis de nægter at gøre noget, så ringer du bare til skadeschefen, så skal du bare se løjer, så vil de pludselig godt hjælpe. Du kan evt. ringe til Forsikringsoplysningen i Forsikringens hus. De kan også give gode råd og vejledning. Har du spørgsmål, så skriv endelig igen.

  Det du har er IKKE psykisk, men enten Refluks eller noget irritation /evt astma fra den vandskade i kælderen og naturligvis fylder det meget for dig.

  Forsikringsoplysningens kontaktoplysninger er her:
  http://www.forsikringogpension.dk/forsi ... smaal.aspx

  Gode råd om Refluks kommer nedenfor. Jeg vil sige at 30 cm klods under hovedgærdet er lige lovlig meget, jeg har 15 cm. det er rigeligt, men prøv af følge de gode råd først.

  Undgå også chokolade, pebermynte, tyggegummi osv. prøv at holde igen med kaffen. Jeg lagde mærke til, du skrev at efter du havde drukket kaffe kom nogle gener.Refluks kan også give vejrtrækningsgener / astma lignende anfald. Jeg drikker 1/2 kop kaffe morgen med masser af påfyldning af mælk og igen 1/2 kop eftermiddag igen, med masser af mælk jeg påfylder hele tiden. Undgå også stærke krydderier. Vin og alkohol bør du også prøve at begrænse, i en periode, så du kan se om det hjælper.

  På apoteket kan du købe noget der hedder Gaviscon i håndkøb, prøv det i en periode. Det lægger et låg på maven, fået i tabs og flydende. Tabs smager bedst men er dyrest. Det tages 30 min efter du har spist og drukket. det smager godt. Ellers må du en tur til lægen og tale med ham/hende om du evt. har Refluks.

  Se også nederst her, om dine luftveje.

  http://www.patientvejledningen.dk/vejle ... e/refluks/

  Hvis det bliver ved med at genere dig i luftvejene, så bed din læge om, at henvise dig til John Arnved, lunge og allergilæge, de er 2 læger, specialist i helbredseffekter ved skimmelsvamp. God bedring.
 • Hejsa.
  1000 tak for dit lange svar.
  Jeg nævnte selv det med refluks for min læge da jeg var derude vedr. pustetetsen. Hun kom med nogle eksempler som jeg skulle ha som symptomer og ingen af dem havde jeg, så jeg tror måske ikke det er det.
  Jeg startede som sagt med seretide i søndags og har 7-9-13 ikke haft nogen anfald af hoste siden, hader at skrive det for så får jeg sikkert et. Til gengæld er jeg blevet smask forkølet så jeg prøver nu med nogle c vitaminer.
  Ungerne har tit noget snot med hjem og har legekammerater på beøg tit der også små hoster så jeg håbede egentligt det bare var det. Men hvis den seretide hjælper kunne det da godt være det er astma ØV.
  Min læge har lavet en henvisning til en hjerte lunge allergi klinik i Odense så jeg venter på en indkaldelse derind til.
  Min læge sagde dog også at det ikke behøvede at være astma hvis den inhalator hjalp, den ville også hjælpe på generel irritation af hævede slimhinder.
  Jeg forstår bare ikke hvorfor peakflowet ikke er mindre end det plejer at være under et hosteflip.
  Har i nogen ide om hvad den følelse i halsen kan være.
  Det føles ligesom når man sluger sit spyt og får det galt i halsen eller får lidt luft galt i halsen. Vildt irriterende. Det er der ikke hele tiden - kommer og går. Mega frustrerende.
  Lidt kriller agtigt. ( og så hjælper det ikke når man er hypokonder i forvejen :( )

  Jeg vil lige høre dig - hvis det er astma udløst af skimmel, vil det så hjælpe at få det fjernet - altså selvfølgelig vil det hjælpe men kan astmaen forsvinde igen hvis først den er kommet ?
  Håber du har tid til et svar mere :)
  På forhånd tak.
 • Hej det bliver rart for dig hvis de kan finde årsagen, jeg tænker du først skal have målt hvor meget skimmelsvampe sporre der er i luften i de forskellige rum, og i din kælder i luften og de kan måle at det er skadelige skimmel svampe og evt hvilken svamp der er tale om måske nogle af jeg andre ved hvem om det er der tager disse målninger hjemme i husene, og så bagefter din forsikring har takseret skaden skal du have svampen fjernet, da den bliver ved at sende nye spore ud i luften som du indånder, og du vil forblive syg. ved din almindelig praktiserende læge kan du få taget blødprøver for allergi, spørg om de også måler for svampe spore, måske kan den specielle svamp måles hvis man har fået noget i kroppen af det , det er at håbe hvis det skulle være det, så du kan få det bevist. Held og lykke
 • Hej en oplysnig til sign 123 jeg har fundet genopladelige batterier ved batteri led lys hos WWW.idekilden.dk. de er ikke så dyre heller. og kommer hele tiden med nye vare der er unik i danmark. de ligner brændte lys nogle af dem men er kunstige batteri lys. det vil være godt for os alle at bruge så vi ikke får asma, men læs også det med histamin intolerrens der giver asma med fødevare, det kan også have en indvirkning på asma symtomer. at vi spiser mad der giver for meget histamin i kroppen, og vi skal have medicin, imod symtomerne. så ved at undgå alle de fødevare der giver dette histamin, kan vi undgå noget symtomer. det er da værd at prøve. held og lykke
 • Hej Jackson07

  Den krillerhoste du beskriver, kan være Refluks. Prøv at søge på Google under Refluks, så kan du se, om de symtomer de beskriver, svarer til dine. Der er mange læger som ikke ved nok, om Refluks. Jeg har været i behandling på Hvidovre Hospital, de er eksperter i Refluks. De har et decideret Refluks team af specialiserede læger og overlæger.

  Jeg ved ikke om din astma vil forsvinde, der er set eksempler på det. Vi så en TV udsendelse for nogle år siden med to børn, som havde fået astma af skimmelsvamp. Da de kom væk fra svampen, forsvandt deres astma. Men det er ikke til at vide.

  Du bør få fat i forsikringen omgående og forlange at få taget prøver der hvor der har været vandskade. hvis vandskaden var dækningsberettiget, så SKAL forsikringen dække fjernelse af skimmelvæksten. Teknologisk er super dygtige, der er mange firmaer der kalder sig eksperter, men som IKKE er det.

  Spider68 skriver at der er svampesporer i luften, det er korrekt, men der skal IKKE tages prøver i luften. Det giver ikke et korrekt billede. Der er ALTID svampesporer i luften, de kommer udefra mv.

  Enten tages en Mycometer test som oplyser OM der er skimmelvamp. Den tages ved at fjerne en flise eller ridse i evt. maling eller direkte på betongulvet, ihvertfald skal den tages hvor der har været fugt. Der er svar i løbet af nogle timer.

  For at få konstateret hvilke svampetyper det er, OG få det omfangsbestemt skal der tages en aftryksprøve. De bliver dyrket i en uge. herefter kan man se hvilke svampetyper det drejer sig om. Men få fat i den ekspert efter du har talt med forsikringen.

  Dette synes jeg ikke er nødvendigt, men lægen kan, hvis han har kontakt med det rette laboratorium finde ud af, om man har for mange PRÆCIPICERENDE ANTISTOFFER i blodet ved at tage en IGG blodprøve, IKKE allergi, men en prøve for de nævnte antistoffer. I det tilfælde hvor du vil ha tage de blodprøver, skal man vide hvilke svampetyper der er fundet i ens hjem. Men det bedste er nu at få fjernet skimmelsvampe BIO MASSEN i kælderen.

  Så kan man selv mærke på egen krop, om man får det bedre. Det er godt du har fået Seretide, naturligvis vil det hjæpe dig. Der er lokaltvirkende binyrebarkhormon i. Så det er godt. Du skriver at du har børn. Det er ikke godt med den slags i en bolig. Vandskader som ikke bliver håndteret korrekt, giver skimmelsvamp.

  Hvem siger du er hypokonder? dig selv eller din mand? jeg anser dig ikke som værende en hypokonder!!

  Spider68. Mange tak for linket til de genopladelige lys. Men har du set at det er bloklys MED DUFT?? Føj, det vil jeg ikke ha i mit indeklima, det kan jeg ikke tåle, men tak for den søde tanke.
 • Hej :)
  Jeg har googlet refluks og synes ikke rigtig jeg har nogen af de symptomer.
  Det er også kommet efter en gevaldig forkølelse så jeg tror det hænger lidt sammen med det.
  Har lige snakket med en af min mands venner. Han siger han også har gået og hostet i flere måneder.
  Lige nu er jeg snot forkølet og i nat kunne jeg mærke jeg skulle hoste.
  Jeg var ved at gå i panik fordi jeg tænkte at jeg endnu ikke har fået sådan en inhalator til at tage et astma anfald, så det har jeg ringet ud og bedt om idag. Bare for at ha den.

  Men det var heldigvis ikke så slemt, men jeg har bare en eller anden angst for hoste og infektion i luftvejene generelt.

  Kan heller ikke spise mandariner og appelsiner fordi jeg er helt vildt bange for at blive kvalt i den der hvide skal. Det samme gælder pølser. Det hader jeg også at spise, underligt. Det er hinden jeg er nervøs for at få galt i halsen.
  Engang jeg ikke var så gammel fik jeg et stykke kød galt i halsen som min søster måtte ha hele hånden ind i mit gab og fiske op - tror det stammer derfra :)
  Det der er i kælderen er efter en regnvands skade i september hvor gulvene dernede var fyldt med vand.
  Da vi så fik fjernet alle møblerne og tæpperne var der store sorte pletter ca 20 cm op af væggene i det ene rum.
  Men jeg hostede også i Oktober da vi var på ferie en uge.
  Er det ikke underligt ???

  Kan det passe at man ikke kan sove når man starter på seretide. Jeg kan simpelthen ikke falde i søvn om aftenen. Går i seng ved 24 tiden og ligger og vender og drejer mig fordi jeg ved jeg skal op igen 06.30.
  Så er jeg træt når jeg vågner, men det aftager lidt efter igen og jeg skal helst være igang hele dagen.
  Somom jeg bliver lidt hyperaktiv........ :-)
  Det jeg skrev med at jeg nogengange skulle hoste når jeg havde drukket kaffe, det er ligemeget om det er kaffe eller kamillethe. Det er varme drikke.
  Men jeg vil da helt sikkert prøve at få kontakt med noget der kan måle om det er svamp så vi kan komme det til livs.
  Tak fordi i tager Jer tid til at svare :)
 • Har I tæpper i kælderen og møbler?

  DET er ikke godt. Tæpper er et organisk materiale, møbler ligeså.

  se at få fat i dem så de kan få målt. Vi har IKKE mere tæpper i kælderen, det eneste vi har er betongulve som er malet med Epoxy og to stål-kommoder. Intet andet. ALT er i Uorganisk materiale.

  organisk materiale giver grobund for skimmelsvamp. Man må heller ikke male eller lægge andet på en kældervæg, så kan fugten udefra jorden ikke komme ud.

  man kan male med Silikat, men først EFTER man har fået fjernet den gl. maling på væggene, med en nåle-hammer. De sorte pletter ER skimmelsvampe vækst !! Når I får det fjernet og også målt på gulvene, så får du det bedre.

  Du skal ikke være så bange, det hele ordner sig.
 • Hej det vand skulle da gerne være suget op. så kan i få en affugter når forsikringen har været der og tage sine prøver,, er det et landhus eller by hus, og hvad med dræn rundt om huset er det iorden, så det kun er regnvand der kan trænge ind, og ikke fugt ved soklen eller lige under soklen det var en god ide at få tjeket hele vejen rundt når der kommer en ud at skal se om der kommer fugt ind andre steder, jeres tagrende vand , skal i kloarker eller ledes længere væk fra huset, og forbedres så det ikke sker igen.
Log in eller Registrér for at kommentere.