Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Søvnløs

124»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej,
    Ville blot informere om et nyere antidepressiv kaldet valdoxan, der ikke skulle have de store bivirkninger (ligesom andre antidepresiver), men derimod være rigtig gode mod søvnløshed. Valdoxan indeholder megen melatonin og øger derfor søvnlysten en lille time efter indtaget pille.
  • Indstillinger
    Jeg vågner tit om natten med prøves så at lave afspænding. Nogen gange hjælper det. Og så synes jeg det er godt at tænke å at vi ikke behøver sove MANGE timer HVER nat. Jeg er træt - men glad.
  • Indstillinger
    Hej 1pmoren

    Ja, der er åbenbart mange former for søvnproblemer, og der er nok et hav af forskellige mulige årsager. Og det gælder jo om at finde årsagen eller årsagerne til lige præcis ens eget problem og gøre noget ved den eller dem.

    For mit vedkommende er der nok flere årsager. Jeg har ret tit et problem med at falde i søvn, som kan skyldes, at jeg nok lider af PTSD i en eller anden grad. Jeg har fået behandling hos en psykolog, der bruger kropsorienteret psykoterapi, men jeg burde nok have været i behandling lidt længere. Jeg valgte at stoppe, fordi jeg hellere ville bruge mine penge på andre ting, som også er gode for mig, f.eks. at komme ud at rejse ;o)

    Normalt går det godt nok med at falde i søvn. Men så vågner jeg flere gange i løbet af natten, akkurat ligesom du gør. Det gør jo ikke så meget, hvis bare man kan falde i søvn igen, og det kan jeg som regel, men ikke altid.

    I nat har jeg sovet i ca. 8 timer, med kun én kort opvågning midt i nat. Jeg har sovet sødeligt til klokken 8.30. Og det er dejligt!

    Jeg skriver dagbog og prøver at holde øje med, hvad der virker for mig. I aftes tog jeg f.eks. en ekstra dosis Q10. Jeg plejer ellers kun at tage Q10 om morgenen, men i går tog jeg to kapsler, en om morgenen og en om aftenen.

    I december måned, hvor jeg var udgået for Q10, besluttede jeg at holde pause fra det, fordi det er så dyrt. Men da skal jeg love for, at jeg fik problemer med at sove! Jeg skyndte mig at begynde igen.

    Jeg har altså fået belæg for at tro, at det livsvigtige stof Q10 kan hjælpe – i hvert fald hos mig.

    Måske er der nogle, der ikke kender Q10? I så fald vil jeg lige bringe et link om det:

    http://www.netdoktor.dk/vitaminer/q10.htm

    I næste uge skal jeg undersøges for, om jeg får ilt nok i løbet af natten. Årsagen til, at man vågner, kan jo være den såkaldte søvnapnø, hvor man ”glemmer” at trække vejret. Sådan som jeg har forstået det, så er der to former for søvnapnø: En, hvor der bliver blokeret for åndedrættet i halsen, og en hvor ”signalet” fra nervesystemet til at trække vejret af en eller anden grund udebliver. Jeg overvejer i disse dage, om dette ”signal” er afhængig af Q10 og måske andre vigtige næringsstoffer for at virke???

    Jeg har også lagt mærke til, at mine arme tit snurrer eller sover, når jeg vågner om natten. Det kan jo også være, at man vågner, fordi nervetrådene, der fører ud til armene bliver afklemt i løbet af natten? Det er også en mulighed, jeg overvejer.

    Og der er sikkert masser af andre grunde til søvnproblemer, f.eks. at man mangler melatonin, hvad jeg sikkert ikke gør, eller at man kommer utakt med sin biorytme, hvad jeg somme tider gør, fordi jeg læser i sengen, og det sker faktisk, at bogen lige præcis er kolossalt spændende, når min krop er parat til at sove, men så må jeg jo bare vente de halvanden time, til kroppen er parat igen!

    Jeg kan anbefale at skrive dagbog. Det hjælper med til at finde noget, der virker, og til at se, hvad der skaber problemer.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.