Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Søvnløs

24

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jo tak, jeg har prøvet alt. Og det er også ligemeget hvor jeg er hin, hjem, på ferie eller hos andre, så kan jeg ikke sover alligevel. Heller ikke i stuen eller i gæste værelset. Så det er nok ikke det der er galt. Nej, jeg er ikke begyndt på de piller endnu, vil snakke en gang til med min læge om bivirkningerne. Men hun sagde at det var det mest benytende pille mod søvnproblemer uden bivirkninger. Men der står noget andet i pakken. Ak jo. Det er ikke nemt, men der er ikke nogen som har lovet at det skulle være :-) Det var sådan set kun hvis her var nogen som har erfaring med Melatonin.
    Renulda
  • Indstillinger
    Hej
    Nej, det har jeg ikke; men når man taler om bivirkninger er det kun mulighed for at få dem. Risikoen for at du får dem alle er næsten lig 0. Sov godt Helle8
  • Indstillinger
    Hej Renulda

    Jeg har erfaring med melatonin.

    Jeg vil mene, at det er det middel, der er færrest bivirkninger ved, eftersom det er et naturligt hormon, som man normalt selv danner tilstrækkeligt af.

    Nu er det jo ikke til at vide, om dit søvnproblem skyldes mangel på melatonin. Men jeg synes da, at det er en god ide at afprøve det.

    Jeg afprøvede melatonin for nogle år siden, men jeg tror ikke, at mit søvnproblem skyldtes melatonin-mangel, for jeg blev tung i hovedet dagen efter. Bagefter læste jeg, at den naturmedicin, som jeg tager forebyggende mod depression, perikon, faktisk øger mængden af melatonin. Så jeg har nok fået alt for meget!

    Men der skete jo ikke andet, end at jeg blev lidt tung i hovedet, lidt på samme måde som milde tømmermænd.


    I stedet for gjorde jeg det, at jeg begyndte at tage min perikon om aftenen, sådan at en eventuel forøgelse af melatonin-niveauet kunne komme på det rette tidspunkt, lige før jeg skulle sove. Jeg syntes, at det hjalp.


    Hvis du ikke bryder dig om virkningen, kan du jo bare holde op med at tage det. Men hvis det virker fint, så er det jo dejligt.

    Mange hilsner og godt nytår.

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Tak Kamelia, så er jeg lidt mere rolig :-) Jeg startede igår på den første pille og har det fint. Har 21 piller. Jeg har lige læst i Ude og hjemmet at der er flere som var/er glade for Melatonin og derfor kunne jeg ikke forstå alle de bivirkninger som står på æsken. Nå, men nu prøver jeg. Har ellers prøvet alt andet som ikke har virket og soverpiller vil jeg ikke starte på.
    Tak engang til
    renulda :-)
  • Indstillinger
    Har også haft et problem med at sove siden engang i starten af okt 2011.
    Jeg er 23år og førtidspensioneret efter en ulykke i 06.
    Om aftenen når jeg går i seng kan jeg ikke finde ro, jeg kan ligge til klokken
    09 om morgenen hvor jeg måske falder i søvn og vågner kl 11.
    Det er altså hvis jeg sover, lige pt har jeg ikke sovet siden d. 2jan og det tager virkelig på kræfterne.
    Jeg har prøvet næsten alt, recept sove medicin, natur medicin, te, køre mig selv træt, psykolog og selv har min far taget diazepam med fra Thailand, da det ikke må sælges i Danmark. Han kan tage en pille på 25mg og sover 10-15min efter en hel nat. Jeg er oppe på 125mg og jeg mærker ikke engang at jeg bliver døsig. Nu har min læge i samarbejde med min psykolog forslået noget terapi/hypnose som måske vil hjælpe mig.

    Men jeg kender den smerte ved ikke at kunne sove.
    Første nat uden søvn er ikke rar, men når man giver op og står op er man frisk. Faktisk hele dagen kan man være frisk og høj på luft.
    Anden dag uden søvn begynder man at blive stresset og lettere irriteret på alt og alle, måske oplever man en spændings hovedpine.
    Tredje dag er alt sammen bare fucked up, man stresser max, spiser intet, glemmer de mest simple ting, man kan endda sidde i en hel time bare og stene imens man glor på sin egen hånd.
    Fjerde dag er man næsten ikke menneskelig mere, man ryger op i en spids bare ved lyden af en indkommende sms, alle har med at holde sig fra en, ellers kan det gå galt.
    Femte dag kan jeg så ikke svare på, har heldigvis ikke været så uheldig at opleve det endnu.

    Det bedste er at kontakte sin læge, prøve nogle præparater, faktisk er natur medicin noget af det bedste du kan få. Evt gå ind på http://www.okologisk-supermarked.dk der kan man købe mange former for naturmedicin, har lige lavet en bestilling på baldrian tabletter og baldrian te.
    Baldrian er nok det bedste at få, desværre er den eneste der virkelig hjalp mig før i tiden udgået, men nåede at købe 7glas i matas inden de var helt væk ^^ Men det er ved at være godt 1½år siden nu...

    Hvis du tager baldrian med citronmelisse kan jeg godt forstå hvis det ikke hjælper, der kan gå op til 2/3mdr før det tager effekt og på den tid kan man nå op tømme et par bøtter af dem, der skal en del til.
    Nogle gange har størrelsen på ens krop meget at sige.
    Jeg var selv en meget stor fyr på 142kg for 1½år siden og der skulle jeg tage godt 12stk før jeg kunne mærke noget. Nu er jeg på 104kg og kræver kun 5stk.

    Lige pt har jeg været vågen i 58timer, tager også Dolol, Ibuprofen og morfin for kronisk smerter og ptsd.

    Men en ting man virkelig skal huske er at man IKKE må drikke sort te, kaffe og cola 4 timer inden man går i seng, det er bedst at have noget i maven, et stykke rugbrød, havre kiks eller noget andet med god fiberindhold. Pas på med ikke at drik for meget inden heller, nattetisseri giver en 100% forstyrret søvn og ødelægger meget hvis man i forvejen har problemer med at sove.

    Håber min erfaring kan hjælpe en smugle ^^
  • Indstillinger
    Hej Bluegrass...tak for din kommentar. Men heldigvis er jeg ikke remt så meget og slemt som dig..misforstår mig ikke. Men for mig, som ikke kan falde i søvn med det samme jeg kommer i seng, men først omkring kl 3-4 om morgen, er nok. Jeg er nu efterlønner og kan indhente det om morgen:-)
    Alligevel er det træls ikke at kunne sove lige fra kl 11 eller 12 om aften. Har prøvet baldrian alene, både i piller og natural og andre ting bortset fra sover piller. Dem vil jeg ikke have, så længe det ikke er så slemt at ikke kunne sove hel natten over lange perioder. Derfor Melanin, som jeg nu har spist i en uge uden nogen form for bivirkninger. Det er fit :-) Men ind til nu, har jeg ikke mærket nogen forbedring. Måske kommer det måske ikke, men så har jeg prøvet. Jeg ved at det er en hormon og derfor skal man vente til man har spist de hele. Måske skal jeg også have en omgang til, vel det ikke. Jeg veje 58 kg til min højde på 160. så det er ikke derfor at noget ikke virke på grund af overvægt. Men jeg ønsker dig held og lykke og håber at også du finder løsning på dit problem.
    Renulda
  • Indstillinger
    Hej alle sammen, jeg har os det samme problem med at falde i søvn, det startede 1 uge før nytårsaften hvor jeg skulle sove men jeg sov kun 2-3 timer stod altid op om natten dvs ved 3-4 tiden måske os 2, jeg tænkte hele tiden hvad da var i vejen med mig, selv nu kan jeg ikke sove om jeg så gik rundt udenfor hele dagen ville jeg aldrig falde i søvn nu, jeg har det stadig væk sådan at jeg ikke kan sove osv, men har heller ikke været hos min egen læge endnu, fordi jeg troede at det ikke er så nødvendigt for mig at tage til lægen, jeg kan ikke mærke jeg selv tager skade af det, men måske viser jeg det, I Don't know :-/ . Men jeg tror jeg har regnet det ud, tror faktisk det problemerne jeg tænker på ikke fordi det skal lyde som om jeg har alt verdens problemer da hjemme eller noget, men jeg har økonomiske problemer samt venneproblemer osv. Bl.a drikker jeg os meget kaffe og energi drik, fordi jeg gerne vil være frisk om morgen når jeg tager i skole og vil vise at jeg er aktiv selvom det svært når man er søvnløs :/. Jeg er typen som ikke falder i søvn i timerne men jeg kan mærke at min hjerne er træt og mine øjne gerne vil lukke af sig selv. Men jeg giver ikke lov til at lukke dem osv. Jeg kender ikke noget til medicin ind for Søvnproblemer, har kun hørt at man skal virkelig passe på at tage sove piller har hørt da mange ulemper ved dem? og at da nogle da er døde af dem osv? Men jeg vil helst gerne undgå piller og medicin? hvad kan i give mig af forslag folkens? Jeg er en ung dreng på snart 22 :-) Forresten Godt Nytår.
  • Indstillinger
    Hej
    En ung mand som dig behøver nok ikke så meget ekstra energi. Prøv at se hvad der sker hvis du undlader energidrikken og ’skruer ned’ for kaffen. Sov godt Helle8
  • Indstillinger
    Ozan...jeg tro at du selv er klar over, hvad dine søvnproblemerne er. Du nævner jo at du har vennerproblemerne, økonomiske problemer plus alt det du spiser og drikker som påvirker søvn. Så først og fremst burde du løser dine "problemer" som er det der giver dig søvnløshed. Og så kan du sikkert sover igen :-)
    Held og lykke
    renulda
  • Indstillinger
    hej jer der lider af søvnløshed kan prøve at kontakte læge charlotte Bech. WWW.charlottebech.dk. hun kan måske hjælpe med at ændre og vejlede til hvorfor hormoner giver ubalance i kroppen. før overgangs alderen der starter omkring de 35 år og til overgangs alderen hvor hormonerne ændre sig og giver forstyrelser i kroppen, også efter overgangs alderen.
Log in eller Registrér for at kommentere.