Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Depression

Redigeret 15 november, 2011, 19:24 i Studerende og unge
Hej, Jeg er en pige på 14 år og jeg har på fornemmelsen at jeg har depression.
Jeg har taget en del test på nettet om depression, og de har alle sagt at jeg har en svær depression. Og jeg syntes også at mange af de ting testen spørger om passer på mig.
Jeg er aldrig glad, men det tror folk til gengæld jeg er. Jeg er træt af at fake et smil og spille over happy hele tiden. Og jeg føler ikke jeg orker noget mere.
Jeg har også haft en del selvmords tanker, jeg laver også selvskade på mig selv: Cutter, kradser mig selv, slår mig selv hårdt.
Jeg begynder let at græde over de enkleste ting, og får let skyldfølelse.
Jeg har meget lav selvtillid, og bliver let usikker på mig selv.
Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, kan ikke få mig selv til at fortælle hvordan jeg har det til nogen.
Jeg har gået med det i lang tid nu, og kan kun mærke at det bliver værre og værre.
Nogle der ved hvad jeg kan gøre ved det? :)
«1345

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej om det er depression er svært at svare på. jeg kender det fra min barndom med at være smilende udad til og skjule hele verden at du har det så forfærtelig. du skal have fat i din mor eller far og fortælle du skal til Læge og henvises til Børne psykriatrisk . men i mellemtiden du kan komme der til er der måske tilknyttet en børnepsykolog til din skole hende eller ham kan i tale med indtil de kan finde ud af om du har en psykisk sygdom eller traumer der gør du er blevet syg. Når du sidder på dit værelse kan du skrive ned på papir hvad du gør ved dig selv . og hvad du er ked af . er du blevet drillet i skolen . mangler venner . Har du en god klasse lære eller gymnastik lære så kan du fortælle din hemlighed til dem. og de kan hjælpe dig og måske tale med din mor og far så du ikke selv skal sige det hvis du er bange for det. Det med at smile . grine , når vi er kede af det eller bange er kroppens forsvar , og en overlevelses metode. den kan være god at oveleve på , men vi bliver også misforstået da vi også leer når der er sorg , død . angst , hvor andre får tåre. vrede. Det handler ikke om at det er sjov når vi leer , det er dybt alvorlig og værsttænkelige der sker. så man kan sige at en der smiler og ler skal man være mere opmærksom på. når de har det dårligt. Når man gør sådan at skjule det bag et smil. siger en lille digt . Øjet kan tindre , munden kan le, gråden i hjertet, kan ingen se . Det er vigtigt du fortæller det til en voksen du tror på der kan hjælpe dig . Ellers ring på dette nr 116 111 Børnetelefonen . skriv om du får hjælp her på netdoktor. og hvordan du har det . vi kan hjælpe med de tanker du går med. vi har også prøvet nogle af de ting du oplever nu . og kan dele dine tanker . hej.
  • Indstillinger
    Kære Nanna.

    Åh, hvor kan jeg huske det fra jeg var på din alder. Jeg havde det også sådan, og DESVÆRRE var der ingen der opdagede at jeg spillede skuespil, og jeg sagde det ikke til nogen.

    Det har bidt mig i rumpen senere. Jeg fik først hjælp da det udviklede sig og blev meget, meget værre.

    Man er NØDT TIL at få noget hjælp.
    Du kan få det så godt, at du ikke længere har behov for at gøre skade på dig selv. Simpelthen fordi du lærer at tænke og handle anderledes når der er noget der bliver svært, så tanken om at gøre skade ikke engang dukker op. Og du får det bedre med dig selv - lærer at se på de gode sider af dig og livet.
    Det er sket for mig og flere andre jeg kender der har været samme sted :)

    Men du skal have hjælp til at lære det. Hjælp af en psykolog. Både til at lære det, men i meget høj grad også til at finde ud af, HVORFOR du har det sådan her - for der er altid en grund til at man får det dårligt.

    Du bør tale med en voksen i din nærhed - allerhelst en i familien.
    Men kan du ikke få dig selv til at sige det til en i familien her til at starte med, så kan du tale med en lærer på skolen. Som der bliver sagt ovenover, så kan skolen have en skolepsykolog.
    Den du taler med på skolen, kan så hjælpe dig med at få talt med dine forældre.
    Du skal få en tid hos din læge, hvor du kan fortælle om det, og det vil være rigtig godt om dine forældre kommer med.
    Du skal ikke bekymre dig om hvordan du skal få fortalt alt det her - du skal simpelthen bare sige "Jeg har det rigtig dårligt", så skal lægen nok stille spørgsmål så du "bare" skal svare.
    Det bedste vil sikkert være, at du taler alene med lægen, og lægen så taler med dine forældre sammen med dig bagefter (de behøver ikke få alt at vide).
    Så skal du allerhelst henvises til børnepsykiatrien, for de er dygtige til at vurdere hviken hjælp det er, der vil være allerbedst for lige præcis DIG.

    Kære du; du SKAL se at få bedt om hjælp. Du skal jo ikke have det sådan her!!!

    Allerførst kan du jo allerede i dag (hvis du ser det her i skolen) eller i morgen tage fat i en lærer, og bede om en snak.
  • Indstillinger
    Tusinde tak for svare! :)
    Jeg har tænkt på at fortælle en det hele så jeg kan få noget hjælp, men kan virkelig ikke få mig selv til det.
    Hvordan fik i det fortalt det hele til en person? :)
  • Indstillinger
    Hej
    Det er en god idé at begynde med lægen som alligevel skal hjælpe dig, læger har tavshedspligt.
    Desværre har jeg ikke været god til at komme ud af busken, jeg kunne først fortælle om det da jeg vidste hvorfor og jeg var i en god periode.
    I betragtning af hvor udbredt problemet er, er det en skam det er et tabu emne. Stortset alle familier er berørt. God bedring. Helle8
  • Indstillinger
    Tusinde tak for svaret Helle :)
    Fortalte du det til din læge?
    Og hvem du så fortalte det til, hvordan fortalte du det? :)
  • Indstillinger
    Hej Nanna jeg prøvede at ringe ind til Trine Bryld i Tværs P4 der var da jeg var ung det hørte jeg hver søndag og det hjalp mig meget. Jeg talte også med min mor. men når hun ikke kunne se mig , når hun var på toilet stod jeg og talte private ting gennem døren til hende, jeg kunne ikke sige det mens hun så på mig. Men først da jeg 24 år . kom jeg i terapi og skrev alt ned på papir og fortalte om hele mit liv til behandleren . og fik hjælp til at tale om det. min daværende læge forstod mig ikke og var læge for min bror. og spurte bare om jeg ikke skulle passe hans børn . og talte med mine naboer om jeg havde det godt . når de var hos min læge . så hende kunne jeg ikke tale med , og jeg var bange for hende. men nu har jeg en god læge. Jeg græd når hun spurgte om mit liv og hjem. men håber du får mod til at fortælle det så du ikke bliver syg af at vente flere år med det. hej
  • Indstillinger
    Hej igen
    Ja, jeg har været på den flere gange og jeg sagde f. eks. at jeg havde ondt i sjælen eller livet og var bare ked af det hele tiden.
    Du vil nok blive tilbudt samtaler med en psykolog eller psykiater efter lægens skøn. Det kan være svært at holde ventetiden ud når du først har fået hul på det, men det er dit første skridt til at det går den rigtige vej.
    Jo før du får den rette hjælp des bedre. Du kan jo melde dig syg i morgen?
    Fortæl gerne om dit forløb hvis du har lyst. Alt det bedste til dig. Helle8
  • Indstillinger
    Tusinde tak for svaret til jer begge :)
    Jeg kan bare virkelig ikke forstille mig selv fortælle det til nogen, jeg ville aldrig kunne få det ud :/
    Men er blevet lidt overbevist om at det nok er det eneste man kan gøre for at få det bedre.
    Men jeg tror bare aldrig jeg kan få det fortalt, for man er jo nok lidt flov over det eller ligende. Da man føler sig lidt ynkelig, eller.. Sådan føler jeg mig ihvetfald
  • Indstillinger
    Hej
    Det er svært, men nødvendigt, i hvert fald over for læge og andre behandlere, der sker ikke noget farligt, de er vant til at høre på den slags og tager det pofessionelt. Jeg kan anbefale dig at ringe til lægen kl. 8.00 eller 8.45 hvis der er optaget (hurtigst muligt), du skal have hjælp og det kan kun gå for langsomt.
    En ubehandlet depression kan blive kronisk og du har livet foran dig! Det bedste du kan gøre for dig selv er at tale med lægen. God begyndelse, kram Helle8
  • Indstillinger
    Nu ved jeg ikke hvor i landet du bor.. men for mig var mit første skridt at snakke med en anonym rådgivning - I Aalborg var der noget der hed "Den sociale skadestue" hvor man kunne komme ind og være anonym.

    De hjalp mig så videre til noget kaldet ungdomscentret hvor man også kan være anonym - jeg valgte dog at fortælle mit navn da jeg kom så langt.

    Der findes lignende steder rundt om i landet - prøv at søg på google
Log in eller Registrér for at kommentere.