Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Har du rosacea?

135

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hejsa
    Fik konstateret rosacea i går og har læst lidt omkring det. Der er mange der nævner rødme og knopper men mit værste symptom er ikke det" kosmetiske" men at jeg altid føler at der ligger noget under mit højre øjenlåg. Det er virkelig ubehagelig og giver mig hovedpine. Nogen der har erfaringer med dette? Har læst at dette er også et af symptomerne og det forklarer en hel del. Kan også se jeg skal af med chokolade og rødvin på sigt for at dæmpe de øvrige symptomer og måske hjælper det på mit øje også?
    Lillemy
  • Indstillinger
    Hej ville lige tippe om et mærke der hedder raw gaia.com, jeg har meget sensitiv hud og fandt disse produkter og det har været befriende og det hele er lavet af økologiske råvare. Nogle danske helsekost på nettet fører dette mærke men desværre er der ikke en der har alle produkterne.
    Så, at de har en samlet pakke mod ROSACEA.
    har også brugt mange forsk.creme igennem årene og de har været problematiske for der har været meget unødvendigt indhold i, som tit gjorde min hud værre.
    Håber at det mærke kan hjælpe jer.
  • Indstillinger
    Hej, har osse fået konstateret Rosacea indenfor sidste års tid - og er stadig ved at lære hvordan jeg skal gebærde mig :-S

    Er via hudlæge sat i Zitromax behandling, 12 uger med ½ pille 2 faste dage i ugen. Nu på 3 uge og det har umiddelbart hjulpet en anelse. Har dog haft et "tilbagefald" i sidste uge ..

    Får at vide af andre det ikke ser slemt ud, men kan kun sige det virkelig hæmmer mig socialt og man bliver godt nok desperat for at finde noget der kan lindre. I mit tilfælde har jeg haft meget tør/skællende og rød hud lige under venstre øjenbryn, mellem brynene og på undersiden af hagen.

    Har i længere tid brugt Avene's anti red creme fra apoteket, den med solfaktor. Kildevandssprayen samt den milde renselotion. Men når der er "udbrud" kan jeg smøre og smøre og det hjælper næsten intet samt det kan flamme op og blive mere rødt ..

    Til Camilla70> De produkter du nævner fra rawgaia.com, er det noget der er solfaktor i? Og ved du om de er oliebaserede, har jeg nemlig læst mig til de helst IKKE må være - men hvad ved jeg :-)..

    Godt nok forvirrende hvad man lige skal forsøge, er villig til at forsøge det meste, men er samtidig osse meget skeptisk da jeg reagerer ved det meste nyt. Den største joke i alt dette var da en anden hudlæge ordinerede Locoid jeg kunne smøre på mit "eksem" (samtidig med at hun mente jeg havde rosacea). Finder så ud på indlægssedlen at det er binyrebarkhormons produkt, som jeg har læst mig til kan hjælpe - men når man stopper bliver det bare værre igen! Samtidig står der DIREKTE på indlægssedlen, bør ikke bruges af patienter med rosacea. Flot!

    Vil følge denne tråd, og hører gerne fra nogen der evt kender et mere direkte forum om Rosacea - ikke facebook ;-)

    vh Heidi
  • Indstillinger
    nej og guskelov tak for det, men min mor har og hun har også brugt alt som hudlæge og læge har ordineret både creme og meget stærke piller.
    Jeg skrev indlægget om raw gaia fordi jeg selv har meget problematisk og sensitiv hud og har også brugt alverdens creme der ikke duede, men raw gaia cremene virker og jeg så på deres hjemmeside at de havde produkter til netop rosacea.Min mor er igang med jojoba olie og i morgen erhverver hun sig en af raw gaia's floral-spray.men som du nok ved når man starter på noget nyt er resultatet gerne at huden reagerer voldsomt , men det er vigtigt at være vedholdende.
    hvis der er interesse for det vil jeg da godt informere om min mors forløb med denne cocktail om et par uger.
    det med solfaktor må jeg undersøge.
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg har også lige fået konstanteret rosacea efter en tur hos hudlægen. Har haft det i en del år men nu endelig bekræftet.
    Kom hjem med en recept på antibiotika som skulle tages i 3 måneder efterfulgt af kontrol. Efter at have undersøgt lidt om disse piller blev jeg lidt interesseret i om der er andet at gøre end at fylde sig med piller.
    Jeg har gennem en tid levet det man kalder 'basisk' med masser grønsager, de rigtige olier - dvs i det hele taget meget sundt og har opdaget en nedgang i forhold til anfaldene. De er ikke længere så kraftige som tideliggere så jeg vil prøve om jeg kan få dæmpet reaktionerne endnu mere med den rigtige kost og derved undgå denne livslange antibiotikabehandling som hudlægen sagde jeg skulle tage.

    Med venlig hilsen
    Sandra
  • Indstillinger
    Hej alle
    På facebook er der oprettet en lukket gruppe for alle der lider af rosacea, siden er oprettet af Lene. Vi er efter hånden en del på siden og er til stor hjælp for hinanden, vi deler alle tips og ider, op og nedture og kan hjælpe hinanden med svar , spørgsmål og erfaring.
    Gruppen er som sagt lukket og det betyder at dine venner på facebook ikke kan læse eller se det du skriver
    Søg Rosacea - Danmark
    Vi ses
  • Indstillinger
    Hej Lundberg1710
    Eksisterer den facebook gruppe stadig? Jeg synes ikke jeg kan finde den ved at skrive Rocacea - Danmark....
  • Indstillinger
    Fandt den :-)
  • Indstillinger
    Har ikke fået diagnosen, men har samtlige symptomer på rosacea, så jeg har ledt på nettet efter behandlinger, der ikke er alt for uoverskuelige, og er lige nu igang med kamillete kur. Jeg drikker to kopper af kamillete om dagen, og laver en kop, som jeg lader blive kold og nå det er koldt renser jeg huden med det, det har jeg. Gjort i tre dage nu, og knopperne er faktisk væk, og rødmen meget bedre, så jeg fortsætter. Der stod at det var en god ide at blive ved i hvert fald ti dage. So far ser det godt ud!
  • Indstillinger
    hej min kæreste er jeg sikker på har rosacea.. han var ved læge i sidste uge, og har fået en tid ved hudlæge den 18 august.. han får ikke rigtig sovet da han er så plaget af det.. han er på nogen piller nu, det har ikke den store effekt.. nogen der ved om man kan gøre noget for at lindre så han kan sove
Log in eller Registrér for at kommentere.