Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Har du rosacea?

245

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg er 21 år gammel og har selv fået konstateret rosachea for et halvt år siden. Men har kæmpet med det meget længere.
    Jeg blev sat på hård penicillin og homon creme. Men det virkede Ikke. Jeg endte med at være ret desperart.
    Jeg kender en der er en meget rutineret zone terapeut. Og jeg gik i desperation med til at prøve det af da hun mente hun kunne hjælpe. Og jeg kan kun sige at det er FANTASTISK for mig. Jeg er helt stoppet med medicin. Sammen med få Andre tiltag er min hud normail igen.

    Jeg gjorde følgende tiltag
    - GIK TIL ZONETERAPEUT
    - stoppede med at spise chokolade, drikke alkohol, drikke kaffe.
    - Spiste omega 3 tabletter.
    -Begyndte at bruge skånsom makeup. Som f.eks. ved at bruge en let allergitestet mineral puder i stedet for foundation.
    -kun vaske mit ansigt med vand.
    - holde mig fra voldsomsol, og tog tørklæder for hovedet når det var meget koldt ude.
    - og brugte en creme med aloevera og honning som ikke indeholder vand. Denne kan fås ved mærket forever. Og hedder : aloe propolis creme.

    Alt dette virker sammen. Og det hele er med til at gøre det bedre! Men jeg anbefaler VIRKERELIG zone terapi. Det gjorde en kæmpe kæmpe forskel for mig. Jeg har nu været udslet fri i 1,5 måned. Det påvirker ens selvværd og selvtillid så meget at det kun kan være et forsøg værd.

    Håber af hjertet at jeg har kunne hjælpe nogen.
    Vh.
    Nadia
  • Indstillinger
    Hej . Til alle jer der hae Rosacea,vil jeg bare lige sige,HOLD JER LANGT VÆK FRA LÆGER OG ALT DERES snak om diverse cremer.Det er penge ud af vinduet.Jeg har selv rosacea og har haft det i mange år,og prøvet alt hvad der hedder diverse cremer de har udskrevet.Rosacea skal behandles indefra,hermed mener jeg med sund og rigtig kost.Eks. c vitaminer,omega 3 10 til 12 glas vand om dagen,a vitaminer,og meget andet. UNDGÅ stress ,fed mad alkohol,hård sport,direkte sollys,sukker som er meget vigtig at holde sig fra da det går ind og nedbryder leveren.Der er meget andet,men prøv at google det og skrive rosacea kostplan.Der var en rigtig god artikel,en dame sagde yderlige at zoneterapi er godt,har ikke selv provet det,men det er mit næste mål.Det er virkelig belastende med den sygdom.Man kan jo ikke bruge make up på øjnene,ikke tage sol og skal holde sig fra næsten alt mad.Hvedemel og de andre 3 kornsorter må man heller ikke spise da det giver en forværring i dine tarme,jeg har døjet meget med oppustet mave,og det var fordi jeg spiste meget hvidt brød.. MEN HØR IKKE PÅ LÆGERNE..(bare et godt råd) de vil kun tjene penge. Derudover har jeg haft nældefeber i næsten 9 år. Men de har ikke fundet ud af noget overhovedet,ej heller henvist mig til hudlæge,det eneste de har gjort er at udskrive piller og piller og 100 forskellige cremer,det er kun blevet værre. MEN DE VIL JO BARE TJENE PENGE,husk at hver gang i sætter jer i stolen ved lægen får han penge.. Men hvad og hvor mange har det hjulpet på,eks. med rosacea ?? vil meget gerne høre fra andre,og deres mening om dette jeg har skrevet.. Mulle2..
  • Indstillinger
    Hej alle .
    Jeg har lidt af Rosacea i ca 14 år og i mit tilfælde er jeg overbevist om at det var hormoner i forbindelse med min graviditet der fik sat gang i det. Jeg kom til en så kaldt hud specialist , som med det samme kunne sige hvad det var , samt at det kunne helbredes " hvad jeg jo efterfølgende blev klar over var fis og kanel. Men jeg blev med det samme sat i behandling med Tetracyklin som kunne har slået en hel grise farm ned og Metronidazol creme , men det hjalp ikke , jeg kunne jo godt se at når jeg smurte cremen på en knop , så dukkede der bare en ny frem 10 min efter ved siden af , min hud specialist var meget ivrig helt fra starten med at jeg skulle i behandling med Roaccutan et middel mod akne , men det afslog jeg i første omgang efter at ha læst om bivirkningerne som er ekstrem heftige , til stor irritation for ham , mange år gik med lysbehandling og Metronidazol crem , og min rosacea var slem , mit hove brændte som en kakkelovn konstant og jeg lignede en der hade fået et svært tilfælde af akne , det var flovt og med mellemrum undlod jeg at gå nogen steder,, jeg hade dog læst om en Dr. Marcola som påstod at hvis man undlod sukker hvedemel fedt mm så kunne man næsten slippe af med sin Rosacea , men jeg tænkte dengang " manden må være syg ,, hvad skal jeg så leve af ?,,,, nej jeg valgte at gå til min kloge hud specialist som med stor glæde satte mig i behandling med Roaccutan, det blev 4 måneder i helved , blødende mundviger , store sår i næsen , konstant øjenbetændelse , muskel smerter , udslæt på kroppen mm, da behandlingen var slut fik jeg så voldsom en øjen infektion så jeg i flere dage ikke kunne åbne mine øjne ,, jeg noget kun at opleve få dage med flot hud efter den behandling og så var jeg tilbage hvor jeg startede ,,, jeg viste inderst inde jo godt at det ikke ville virke , behandlingen skal ske inde fra og ikke ude fra, men man prøver desparat og hive i alle strå og håber med hele sit hjerte at man kan have tillid til de så kaldte hud specialister , jeg fandt jo desværre ud af at han ikke viste mere om Rosacea ind jeg kunne læse mig frem til på danske sider . I 2007 besluttede jeg mig så for at følge Dr.Marcolas råd "" for hvad hade jeg at tabe Andet end et par kilo ,, Så ingen sukker , ingen hvedemel ,ingen fedt + 1000 andre ting som jeg hurtigt fandt ud af også satte gang i min Rosacea ,og jeg har aldrig haft det bedre , ingen symptomer som brændende hud , min rødme er reduceret Til næsten ingen ting , en knop kan dukke op i ny og næ. Jeg kan jo ikke styre vejr og vind og Rosacea kan som sagt ikke helbredes , men jeg kan styre hvad jeg putter i min mund og det har jeg erfaret at det er det vigtiste for at kunne leve hånd i hånd med sin Rosacea . Jeg bruger i dag kun Derma baby crem til mit ansigt og Sheer cover mineralpudder til at dække de små blodspringninger evt lidt rødme og de få knopper som kan opstå
  • Indstillinger
    Kan anbefale bog: "Rosacea Diet" af Brady Barrows - der er råd og 30-dages diæter i.
    Den er på engelsk og købt på nettet på www.adlibris.com
  • Indstillinger
    Til Naida

    Hvad er det zoneterapeuten går ind og påvirker. Overvejer nu selv det samme
  • Indstillinger
    Jeg har haft stor glæde af af bruge Avene fra apoteket. Jeg bruger deres creme med faktor 20 om morgenen, og en mineral pudder fra la roche-posay faktor 25, og jeg renser af med Avene spray og rensemælk om aftenen. Som "natcreme" bruger jeg Avenes maske. Det er halvdyrt i forhold til hvad jeg gjorde før, mht. hudpleje - men min hud er blevet så meget mere "normal" Derudover undgår jeg sol, krydret mad, gluten osv. Jeg drikker masser af isvand især om aftenen. Undgå cremer med olie og fedt i, da de forværrer rosaceaen.
  • Indstillinger
    Jeg har haft rosacea i 4 år. Fik i starten ordineret en salve Metronidazol, som ikke har virket på mig. Efterfølgende har jeg haft god erfaring med at spise mindre hvidt brød, drikke mindre kaffe og undgå rødvin. Jeg Bruger Avene produkter fra apoteket til at rense ansigtet med, rosenvand fra tromborg i stedet for skintonic, og Derma dagcreme (som ikke er fed). Opstår der rødme eller kommer der en knop eller tre bruger jeg Traumeel salve fra Heel (kan købes i helsebutikker). Salven har hjulpet mig til at rødme og knopper reduceres eller forsvinder helt i længere perioder.
  • Indstillinger
    Jeg har for ca. 2 måneder siden fået konstateret rosacea. Har i flere år haft problematisk hud, men mente det var p.g.a. Overgangsalderen. Da det blev rigtig slemt blev jeg sendt til hudlæge, som ikke rigtigt gjorde noget. Kom så til en anden hudlæge, som har sat ord på og sat behandling igang. Jeg kan forstå på indlæggene her, at rosacea er lige så besværlig, personlig og individuel som allergi, og at lægevidenskaben er sat skakmat også her. Nu skal jeg igang med at finde ud af hvad der trikker min rosacea, og hvordan jeg skal forholde mig. Det er supergodt at læse alle jeres erfaringer, så jeg dog har noget at arbejde med. Også hvad I andre gør for at dække buler og rødmen. Lige nu har jeg - trods medicin - et udbrud, og jeg spiser masser af rå hvidløg, som jeg tidligere har brugt som "penicillin". Det går lidt hurtigere at komme af med betændelsen med hjælp fra hvidløg. Rødvin er lagt på hylden og jeg spiser frugt i større mængde end tidligere. Også gulerødder har fåer fast plads i min menu. Hvidt brød er ude, og det er slik også. Har nogen af jer prøvet en detox-kur for at komme af med affaldsstoffer?
    Jeg har i den værste periode af min overgangsalder brugt Melbrosia, og min rosacea kom først da jeg holdt op med at tage dette tilskud. Har nogen af jer erfaringer i denne retning?
  • Indstillinger
    Jeg har et råd, som måske kan bruges af nogen. Seba Med - Clear Face - Anti Spot Gel, som kan købes i Matas, virker helt fantastisk på min rosacea på næsen. Blev ellers sat i behandling med Rozex, da det blev konstateret for et par uger siden. Men Rozex gjorde det bare meget værre.

    Seba Med får det til at falde til ro efter blot et par dage. Det er muligt, at jeg skal bruge det i lang tid, men hellere det end Rozex.
  • Indstillinger
    Hej alle
    Er der nogen af jer der har erfaring med Avene anti redness produkter ???
    Jeg fik desværre købt cremen ( Avene Anti redness creme )
    da alt hvad der stod lød fantastisk med reducering af rødmen , grønlige pigmenter, faktor 20 mm,,
    det jeg desværre opdager lidt forsendt er at den også indholder parfume !!!!
    Når man skriver ROSACEA på apotekets hjemmeside så dukker de forskellige Avene produkter op,,, det jeg simpelt hen ikke fatter er hvordan de overhoved vil lave /udvikle produkter til folk med rosacea der indeholder parfume , det er jo som at putte benzin på et bål .
    Den eneste af disse anti redness produkter der ikke indholder parfume er anti redness concentrate ,, har nogen herinde prøvet den ??..
    Jeg vil også høre om nogen herinde har erfaring med ELLIPSE mod karsprængninger og rødme ???????
Log in eller Registrér for at kommentere.