Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Tabte slag/ekstra slag

124»

Kommentarer

 • Indstillinger
  Det kan være fornemmelsen af kraftige hjerteslag, det kan være følelsen af puls omkring mellemgulvet, efterfulgt af en fornemmelse i "hele kroppen", som om man er meget nervøs. Jeg har også - og det har flere andre beskrevet - oplevet en følelse af at hjertet springer et slag over for så at slå et temmelig kraftigt slag "næste gang".
 • Indstillinger
  Jeg har siden jeg var 12 haft ubehagelige ekstraslag - nu er jeg 49. I perioder mærker jeg intet, i andre er der mange. Jeg har også haft 3 gange i mit liv, hvor ekstraslagene har været der hele tiden i 48 timer, det var ikke sjovt. Den ene gang var jeg på sygehuset, hvor en læge lyttede på mig og også kunne høre, at det var galt, men ikke tog et EKG på mig, hvilket ellers ville have været oplagt, når det nu var så slemt.

  Jeg har fået taget mit EKG, ultralydsscannet hjertet samt fået målt min hjerterytme med et Holter-apparat. Det afslørede at jeg ganske rigtigt havde mange ekstraslag, men at de var ufarlige. Hvis jeg syntes, at de var for ubehagelige, kunne jeg få ordineret beta-blokkere, hvilket de ikke anbefalede, da der kan være en del bivirkninger ved dem. Så de sagde, at hvis jeg kunne leve med ekstraslagene, så ville det være det bedste.

  For ca. 1½ år siden syntes jeg at mit hjerte stoppede, og jeg blev også dårlig med sortnen for øjnene. Jeg blev kørt på skadestuen af min mand, og de konstaterede et meget lavt kalium-indhold i blodet. Lægen sagde, at jeg skulle gå hjem og spise en 4-5 bananer, der indeholder kalium. '

  Jeg har haft nogle lignende anfald siden, hvor hjertet ligesom "stopper", og det kan også gøre ondt, (meget kortvarigt), og jeg kan blive dårlig med sortnen for øjnene. Det er sindsygt ubehageligt, og værre end det der "hop og flagren" som der også kan være, og som jeg har kendt til i mange år, og vænnet mig til.

  Jeg begyndte at tage kalium-tilskud på lægens opfordring og gik til kontrol 1 mdr. senere, og der var alt godt - også mit hjerte. Siden har jeg undersøgt kaliums betydning for hjertet, og den er ret stor. Jeg spiser ellers ret sundt og får også bananer og anden frugt, men alligevel har jeg underskud af kalium. Det viser sig så, at kaffe, stress, salt og hård motion kan bevirke kaliummangel. Da jeg drikker meget kaffe, nok spiser for meget salt og indimellem også er stresset, kan det jo være forklaringen på min dårlige kalium-optagelse.

  I sidste uge hoppede og dansede mit hjerte konstant, men jeg var også stoppet med indtaget af kalium og magnesium (som jeg også tager). Sådan går det ofte, når alt går godt i en lang periode, så dropper jeg kosttilskuddene. Så måtte jeg begynde igen, og efter kun få dage var mit hjerte faldet til ro igen, så jeg er overbevist om at kalium og magnesium har en effekt. Jeg tager 750 mg Kaleorid og Mablet (350 mg magnesium - depottabletter).

  Her er lige et link til info om kalium og hjerterytmen http://sund-forskning.dk/artikler/kalium-0/

  Måske andre kunne have glæde af ovenstående.

  Vh

  Lotte
 • Indstillinger
  Hej!
  Det er tankevækkende hvor mange der har oplevelser af at hjertet springer slag over eller slår uregelmæssigt og sågar får sortnen for øjnene, som du beskriver, Lotte - og alligevel er det forskellige ting der bliver meldt ud som årsag, når man ser en læge. Det viser selvfølgelig bare hvor komplekst hjerterytmesforstyrrelser kan være, alt fra helt ufarligt til livstruende. Men altid noget man bliver, om ikke andet, så psykisk påvirket af.
  Jeg skal have en Holter tester på, da jeg har fået påvist forstyrrelser ved en R-test. Jeg har også de velkendte fornemmelser af at hjertet taber slag eller slår uregelmæssigt, og det er megaubehageligt. Ikke at jeg besvimer eller bliver dårlig, men jeg bliver SÅ nervøs og det påvirker mit humør. Jeg bliver pirrelig og ked af det, og det er ikke i orden over for min familie at jeg jævnligt er lidt kortluntet eller gnaven, fordi jeg i virkeligheden er angst.
  Hvordan lærer man at leve med et hjerteproblem uden at det skal fylde så meget?

  Jeg er blevet "truet" med en pacemaker, og kan næsten ikke overskue tanken. Er der mon nogen herinde der har prøvet at få sat sådan en ind? og hvordan er den at leve med? Jeg er i 40´erne og synes bare det er lidt tidligt.

  God aften, derude :)
 • Indstillinger
  Godt at høre fra lidelsesfælder i en periode hvor de elendige ekstraslag er vendt tilbage med irriterende hyppighed. (Ja, og sikke noget at det er godt at høre fra nogen der har det lige så slemt som én selv ...) :-)

  Mine små dansende sweethearts har irriteret i årevis, for godt et års tid siden var jeg så i behandling for for megen mavesyre da dette havde bevirket nogle ætsninger i spiserøret. Jeg kom så på Omeprazol (syrehæmmer), og i løbet af nogle uger forsvandt både syrefornemmelsen og ekstraslagene. Det sidste jo som en herlig ekstragevinst.

  På det sidste har jeg så eksperimenteret med at droppe/nedsætte Omeprazolforbruget, og øv, nu er ekstraslagene der igen, faktisk med øget hyppighed. Og som før: værst om natten - eller rettere: i liggende stilling.
  Så nu må jeg op på min tidl. dosis antisyrepiller igen, og så må vi se om det virker, tja, om der overhovedet er nogen årsagssammenhæng dér.

  Og jeg skulle da måske (tak for tippet) prøve at kigge på noget kaliumtilskud, det lyder jo lidt forjættende.

  Tænker også i lidt mørke stunder at det bare er umuligt at finde ud af hvad ekstraslag konkret skyldes, og at de bare kommer og går som "de vil".

  Held og lykke/god bedring til jer!

  Martin
Log in eller Registrér for at kommentere.