Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Tabte slag/ekstra slag

13

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej kathinga. Ja det var da værd at prøve. Skader i hvert fald ikke.
 • Indstillinger
  Det du skriver, Kirsten47, passer jo så fint med hvad min "amerikanske gurudoktor", "RLR" (Rutheford Rane) skriver i ovennævnte gruppe:

  At stress kan medføre at det autonome nervesystem undergår visse ændringer - vel (min fortolkning) som følge af overbelastning. Derved opstår der oftere end ellers nogle "fejlstrømme" i vagusnerven der jo har forbindelse til de steder du nævner: spiserør, hals, hjerte osv. Og når en "fejlstrøm" rammer hjertet, vil det ofte slå et ekstra slag der, afhængig af hvornår i hjertets cyklus det "rammer", vil føles mere el. mindre kraftigt.

  Men som tidligere skrevet, også "episoder" i mavetarmkanalen (luft, overfyldning, sammentrykning op mod mellemgulvet) kan få vagusnerven til at sende disse "fejlstrømme".

  v.h
 • Indstillinger
  Tak til Kirsten O) Hoster jeg engang er det som om ekstraslagene/ det ubehagelige går væk..Altså lige indtil næste ekstraslag kommer...Har mange hver dag..Og må sige de efterhånden begrænser mig i min dagligdag desværre....
 • Indstillinger
  Martin, jeg har været inde og læse på det link, du lagde ud tidligere, og der er jo rigtig mange gode forklaringer.
  Det undrer mig at SÅ mange mennesker, incl. mig selv, har brugt så ufattelig meget tid på angst, bekymring og uro om vores hjerter. Det er som om vi ikke har tillid til, at når EKG og lægerne siger vi ikke fejler noget........så fejler vi ikke noget. I stedet burde vi jo være super glade over den besked og så bruge vores energi på livskvalitet. Jeg forstår ikke, hvorfor vi bliver ved at tro, at der er noget galt, og hvorfor vi har fået den angst ind i kroppen i første omgang.
  Den forklaring med vagusnerven, der er kommet ud af balance og dermed kan bringe uorden i både hals, hjerte, mave, spændinger i hovedet mm er jo bare så logisk. Men det er der aldrig nogle af mine læger, der har nævnt. Hvis jeg havde hørt om det meget tidligere i forløbet ville jeg aldrig have spekuleret mere over det.
  Tak for linket.
  Hilsen Kirsten
 • Indstillinger
  Grundene til at vi bruger så meget krudt på det, er jo nok:

  1) At det faktisk FØLES ubehageligt at mærke små uregelmæssigheder m. hjertet, og når det så netop er hjertet det drejer sig om, giver det for mange mennesker anledning til angst i forskellige udgaver.

  2) At det, trods "vagusnerve-forklaringen" er så svært at finde en DIREKTE årsag til alt det bankeri. Jeg tror det er ret indrgroet i mange mennesker at forskelligt ubehag og forskellige lidelser SKAL have en årsag. (Er jeg stresset? Spiste jeg for meget i går? Har jeg drukket for meget i de sidste uger? osv osv.) Herunder hører vel også at man netop IKKE altid kan finde nogen forklaring, men bare må finde sig i det.
 • Indstillinger
  Har du da nok ret i. Men jeg tror også at diverse medier er med til at gøre os så kropsfikserede.
  Reklamer og medicinalbranchen er jo vældig gode til at fortælle os at det er farligt at leve, og hvis du ikke gør sådan og sådan, tager vitaminer, kosttilskud, dyrker motion.....vi kender hele remse til hudløshed. Men de har jo også nogle produkter, de skal have solgt.
  I hvert fald er det medvirkende til at vi er blevet vældig obs på vores krop og dens funktioner....tror jeg :-)
 • Indstillinger
  Og JA. Det er pisseubehageligt med de ekstraslag. !!!!!
 • Indstillinger
  Jeg er en ung fyr på 33 år, som i mange år har været på div stoffer, men nu tror jeg at, ordsproget om at man ikke kan løbe fra sin fortid er rigtigt,
  Der skal siges at jeg ikke har rørt hårde stoffer i lang tid, men har dog holdt mig til hashen som en slags sutteklud..
  Her for et par dage siden, da jeg skulle sove, da følte jeg, at jeg med sikkerhed har oplevet den sidste minut i mit liv, mit hjerte "slog" 2 gange, følte jeg, samtidig føltes disse 2 hjerte slag som stød i kroppen. Jeg blev bange, fik skærene fornemmelse i hovedet, troede både at jeg fik hjerneblødning og hjertestop på een gang. Jeg farede ud af døren i underbukser, hvis jeg skulle falde om, så skulle det ikke være bag een låst dør.. Da jeg kom ud, fik samlet tankerne og fik noget luft, da blev jeg også enig med at stoppe med hashen..
  Snakkede med misbrugs konsulenten, han sagde det var start på psykose.
  Jeg tog til lægen og fik taget blod % sukker indhold og puls og hjerte diagram, intet tydede på en fejl.
  Jeg tror at det skyldes noget angst, noget inden i vores tanke gang, for inden jeg startede på denne beretning, bankede mit hjerte forkert, men nu er der næsten intet, ihvertfald ikke mens jeg skriver :-)
  Jeg forstår bare ikke, hvorfor jeg har haft sådan en trykkende fornemmelse i hovedet lige siden og hvorfor jeg bliver svimmel ved de 2 første forkerte hjerte rytme
  Jeg er stort set kun mig selv i livet, ingen venner, efter jeg er stoppet med stoffer, og ingen venner da jeg tog stoffer, for man kan ikke stole på en stofmisbrugere, Sorry, så jeg kigger på alle de dejlige mennesker, og forstiller mig at jeg kunne være en god ven, men ingen har tid nu om dage, til at lære nogen nye at kende.
  Venlig hilsen
  Ham den ensomme
  Vædderen 33 år
 • Indstillinger
  Hejsa

  Det er jo helt klart at du er i en svær situation. Jeg er ikke læge, men har læst en del om hjerte-uro gennem de sidste år, da jeg selv til tider lider af det.

  For det første: Når dit hjerte er blevet checket, som du beskriver det, tror jeg at du kan være ret sikker på at der ikke er noget i vejen med det. Hvis du alligevel er i tvivl, så bed om at få det checket igen.

  Men med et raskt hjerte er det klart at man så tænker: Hva' dælen er det SÅ for noget?

  Når et raskt hjerte slår ekstraslag eller dobbeltslag, er det meget ofte fordi der i det "autonome nervesystem" (altså det der styrer vejrtrækning, fordøjelse og alt muligt andet) kan opstå nogle fejlimpulser der gennem en stor nerve der hedder vagusnerven, kan "ramme hjertet" og på den måde gi' det et "falsk signal" om at slå ud af takt.
  Det kaldes ofte "godartet hjertebanken", og det er IKKE farligt. Hjertet tager ikke skade, og man falder ikke om og dør.

  Men derfor er det jo pisseubehageligt, og når man får sådan nogle slag, som du beskriver det, vil man frygtelig gerne kende årsagen. Og her skal du nok være tålmodig. Det er svært at sige præcis hvad årsagen er til det enkelte anfald. Måske finder man det aldrig.

  Men det er vist alligevel bevist at NOGLE af de ting der kan være "triggere" for godartet hjertebanken er: (panik)angst, ofte i forbindelse med store ændringer i ens liv, stimulanser spændende fra kaffe til alkohol, og måske da også hash. Disse ting er jo altsammen noget der påvirker centralnervesystemet. Også bare det at ligge på en bestemt måde eller at bøje sig ned, kan starte dem. Ligesom overfyldning af maven (især for tæt på sengetid) kan sætte ekstraslagene i gang.

  Så for dig lyder det som om du skal arbejde med at reducere angst og stimulanser. Og måske kan en viden om at hjertet ikke fejler noget, være med til at gøre angsten mindre.
  Jeg havde i hvert fald megen glæde af at tænke på at hjertets små ekstrahop kommer UDEFRA, og altså ikke skyldes en fejl eller sygdom inde i hjertet.

  Men det er naturligvis svært at "reducere sin angst" eller at skære ned på de stimulanser man indtager. Og det er heller ikke sikkert det hjælper med det samme - eller nogensinde. Jeg tror at nogen mennesker har godartet hjertebanken i årevis - og at man kan vænne sig til det - især hvis man kan tænke at det ikke er farligt.

  Held og lykke med det hele!
  Martin
 • Indstillinger
  Kære alle
  Vil I ikke beskrive for mig, hvordan jeres ekstra slag føles i kroppen? Jeg mærker intet i hjertet nemlig og bliver ej heller svimmel...og er derfor i tvivl, om det er ekstraslag jeg mærker. Mærker I noget i halsen, maven, brystet...?
  Mange hilsner herfra
Log in eller Registrér for at kommentere.