Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvad er jeres holdning til fri hash i Danmark?

124»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej ja jeg ved godt det er en drejning i dit stykke, men om forsøgsdyrene i nævner persille og som du selv besvarrer , er det jeg har besvarret dig på, med mit syn mit syn op forsøgs dyr. der bliver også tidligere i debaten nævnt forsøg med abe med hash, så derfor er der også abe forsøg i mit svar, med den hund uden bedøvelse kender jeg ikke til, men ved de har fundet ud af at fisk har et sted på kroppen der bedøver ,dem, så de sover,og de derfor kan operere uden bedøvelse. også vi mærker ikke smerte hvis vi har fået en skade i kødet i hånden eller andet, da kroppen selv bedøver smerten lige efter. men nu tilbage til hashen, det bedøver også vores smerter, og det kender jeg nogle der bruger det til. så dem der ikke kan få medicin der kan tage smerte, kan jo i sidste tilfælde blive nød til at bruge dette som medicin. og det tager også den evige angst, som nogle lever i hver dag. ja livet kan være svært. men ikke alle mennesker kan selv styre deres ryge behov, så jeg ved ikke om det skal være en slags medicin på recept hvis der skal lovliggøres. så de personer der ikke tåler det, ikke får udleveret det. for så er vi jo lige vidt. pillemisbruger, stjæler jo også medicin hos dyrlæger. og apotekere, og andre steder de kan få medicin, som ellers er frigivet. og kan handles alle steder. det hjælper dog heller ikke noget, så jeg tænker der vil altid være nogen der regner nye planer ud, trods vi af hjerte og godhed forsøger i frusteration over denne verden vi lever i at ændre det. til noget. bedre, du er og tænker som jeg har gjort i gennem mit liv. med god viden om det du skriver om , og i håb om at du kan ændre synspunktet, det er helt fint du for søger, bliv ved med det, og ændre det på alt det du kan med nye tanker, skriv til politikerne, bliv selv aktiv i politisk parti så du den vej kan ændre samfundet, uddanne dig til noget du kan bruge, søge videnskab, og bliv endnu kloger, og deltag i flere debatter, du har mange gode synspunkter, jeg ved ikke om du er først i 20erne, om det du beskriver meget flot er noget du har læst dig til, eller du også har livserfaring bag dig, som jeg har tildels noget jeg godt kunne have været foruden. og som jeg godt husker, når jeg roder længe nok i hukommelsen. derfor jeg også skriver på et bredt emne, da jeg i det virkelige liv har mødt meget bredt oplevelser, og mange mange ting, som unge mennesker og børn normalt ikke skal og burde opleve. men held og lykke med dit studie , og prøv at opsøge virkelige skæbner der har røget, eller ryger, og spørg hvordan deres liv er og hvorfor de ryger, om det er nydelse. og spørg de der er misbrugere om de synes der skulle være fri hash de bare kunne få eller købe, så kan være reslutatet blev helt anderledes. pøj pøj
  • Indstillinger
    0CC4M5R4Z0R

    Beklager, jeg sletter intet. Det er ikke mig, der er begyndt at tale om dyr eller børn på skinner. Jeg har svaret og det er min ret.

    Jeg bryder mig ikke om din bemærkning, heller ikke selv om du skriver "venligt ment". Det mener jeg ikke det er.

    Du forsøger at kaste det i hovedet på spider68 og mig, at du er seriøs og det er vi ikke.

    Denne "samtale" keder mig og jeg kan love, jeg svarer ikke mere.
  • Indstillinger
    Spider:

    Helt sikkert, og I lige måde, det er aldrig for sent at blive politisk aktiv. God jul.

    Persille:

    "det er ikke mig der startede" - hvor barnagtigt.

    De tidligere eksempler med aber og togskinner blev brugt til at få en pointe igennem vedrørende emnet hash. Du drejer den helt over på dyreetiske regler, der intet har med emnet at gøre.

    God jul til dig også.
  • Indstillinger
    Tak for tilbagemeldingen jeg synes det skulle blive stående, da det jo var et svar, men nu får vi det rundet af til du kan forsætte dit projekt ude i den virkelige verden forhåbentlig og gøre en forskel med dit syns punkt, og nu tænke lidt positiv på andre ting, det vi ønsker sker ikke altid, men så må vi jo køre en omvej til at nå målet , og lige blive klog på nye ting, sådan er verden helt uforusigeligt. det oplever vi alle hverdag, men næstekærlighed så vejen frem bygget, med åbenhed, og tillid,det er det vi skal lære her i livet , og ikke være egoister, så går verden under en dag, så held og lykke med livet og god jul til dig også. hej
  • Indstillinger
    Jeg gider ikke læse diskussionen igennem fordi jeg kan se at der har været en masse udenomssnak.
    Jeg vil lige give mit besyv med her :)
    jeg syntes kun der er fordele ved legalisering af hash. Undersøgelser viser jo at utrolig mange unge ryger det eller i det mindste har prøvet det, så at det er ulovligt afholder tydeligvist ikke folk.
    Ja der er risiko for flere "afhængige" når noget er lovligt, men jeg mener at med den utrolig lave risiko for psykisk afhængighed ved hash, i forhold til de enorme summer vi bruger på bekæmpelse af hashrelateret kriminalitet, så ville der være et kæmpe overskud i statskassen til at kunne tilbyde en god behandling til de få mennesker der skulle være uheldige at blive afhængige. Desuden - folk der bliver afhængige har ofte tendens til afhængighed af alt muligt, så jeg tror ikke vi skal regne med at det er søde lille lise der pludselig bliver hard-core hash misbruger hvis det bliver lovligt..

    Der er mange fordele ved hash, det er et fantastisk smertelindrende middel, og med utrolig få bivirkninger i forhold til acetylsalicylsyre, morfin, paracetamol og alverdens andre piller. OG risiko for overdosering er også ekstremt lille ift. fx panodil overdosering.

    Nu læser jeg selv på universitetet hvor jeg skriver bachelor i medicin i øjeblikket. At hash er ulovligt og alkohol er lovligt er helt hjernedødt. Alkohol koster vores samfund så mange penge, både ambulante skader, indlæggelser, afvænning og ikke mindst alkoholskader. Jeg er selv netop blevet opereret i begge knæ, og jeg fik kassevis af gigtmedicin og smertestillende med hjem. I skulle have set de advarsler om bivirkninger på de piller. Så jeg tog et bevidst valg: jeg selvmedicinerede med hash. DEt virkede super, og jeg røg dagligt i 1 måned indtil smerterne forsvandt, havde intet problm med at stoppe forbruget. Desuden har jeg aldrig røget en almindelig cigaret, så det var ikke et "naturligt" valg for mig, men en grundig overvejelse.
    min pointe: legaliser hash!
  • Indstillinger
    frkmediciner2014
    Det varmer jo i mit hjerte, af en eller anden underlig grund, at høre du rent faktisk selvmedicinerede dig med hash. Du har fuldstændig ret i at det meste medicin man får, når det skal være af lidt stærkere slags, har tonsvis af bivirkninger. Og du har fuldstændig ret i at hash bruges/nydes med jævne mellemrum, og også over længere perioder uden bivirkninger.
    Dog skal man være opmærksom på at hash sløver hjernen i den tid man ryger. Både når det står på, men altså også en dag eller 2 efter man har røget. Specielt hvis man, som du beskriver, ryger dagligt i en måned. Det ved jeg i hvertfald fra mig selv - min hjerne går lidt i stå. Ikke at man ikke kan fungerer, for selvfølgelig kan man det, men man tænker bare ikke helt så hurtigt i de få dage efter.. Det er blandet andet det, som afholder mig i at ryge dagligt - så man kan vel også vende det til noget positivt ;-)

    Men vi er helt enige - legalize it! Jeg er overbevist om at det kun vil bringe gode ting med sig, måske ikke lige med det samme, men på sigt, når alle de uvidende folk rent faktisk finder ud af det ikke kun er negative ting der er at hente her!
  • Indstillinger
    o86 du skriver i et af dine første kommentar "I bund og grund er det jo egentlig et naturmateriale, ligeledes som tobak, vin, øl o.lign.. Alle der drikker vin begynder jo heller ikke at sniffe kokain"

    hvordan fremstiller de kokain? fra koka planten så det jo også naturmateriale. og for det ikke skal være løgn hvor kommer heroin så fra? ;)

    men ja er også 100% for det bliver legaliseret, er selv ryger og har gjord det længe efterhånden men med måde!

    tutlik83 som du skriver at alle starter med at ryge hash JA! selvfølgelig gør de da det! har selv været ude i misbrug med "hårde stoffer" men blev klogere med alderen, men vil så også sige kommer man fra en kerne familie er chancen mindre for at ende ud i "hårde stoffer" end hvis man ikke har haft en "tryg og struktureret hverdag"

    men alt i alt tror jeg vi ender med at være enige i at det kun er en god ide at legaliser tror et eller andet sted at de nye generationer er ret ligeglad for når det lovligt er det ikke så spændene, som du skriver o86 bliver det jo lige som i holland man kan kun købe det i coffee shops og med en grænse for hvor meget eget forbrug er så man max har fx. 5g og hvis man har mere bliver det jo bare taget som salg..
  • Indstillinger
    Hej allesammen, har nydt at læse hele denne tråd, der en meget spændende og relevant diskussion.

    De fleste ting jeg har på hjerte er nok blevet sagt, men jeg vil stadig prøve at belyse mine holdninger så objektivt jeg kan

    Cannabisbrug er et meget tabulagt emne. Dette især blandt den lidt mere modne generation. Det er jo også som sådan forståeligt nok, især med tanke på hele medieretorikken der har været omkring emnet, helt siden slutningen af 1920'erne, Og faktisk helt til idag.

    En større mediehetz rasede i slutningen af ​​1920'erne og 1930'erne. Aviser bragte historier der lagde stor vægt på marihuana's skrækkeligheder. Og det var noget der skabte overskrifter. Læsere lærte, at marihuana var ansvarlig for alt fra bilulykker til løs moral.

    Foruden reklamer blev der også produceret Film knap så subtil Reefer Madness, Marihuana: Assassin of Youth og Marijuana: The Devil's Weed (1936) var propaganda designet af disse erhvervsfolk for at kreere en fjende. Deres formål var at få pøbelens støtte, så anti-marihuana loven kunne gennemtrumfes

    Her er citater om marijuana fra Reefer madness:

    • et voldeligt narkotisk stof;
    • skaber situationer med chokerende vold;
    • uhelbredelig sindssyge;
    • Sjælens fortabelse;
    • En mand under indflydelse af narkotika, har dræbte hele sin familie med en økse pga. indtagelse af marijuana
    • mere ondskabsfuld, og endda mere dødbringend end sjælefortærende stoffer som heroin og kokain er truslen fra marihuana!

    og her er et lille klip fra 2009 http://www.youtube.com/watch?v=vklQv-spl2Y som bringer skræmmende lighedstegn med argumenter brugt ovenfor

    Alle disse udsagn er selvfølgelig ikke alle direkte usande, men det er helt åbenlys en skræmmekampagne med udsagn uden belæg i hverken ekspertoplysninger eller empiriske undersøgelser, og til tider undladelse af oplysninger (manden der dræbte sin familie var skizofren og havde tidligere afslået psykiatrisk hjælp.)

    Hvis vi træder nogle år tilbage, til 1896 hvor Rudolph Diesel opfinder hans motor, er hans plan at dens brændstof skal drives af raps-og især olien fra frøene fra hampeplanterne.

    I omkring 1915 åbner Henry Ford sin første bilfabrik med bilmotorer hvis brændstof bestod hovedsageligt af ethanol og hampolie.

    samtidig udmelder U.S.A's øverste sekretariat også:

    "by the 1940s all paper would come from hemp and that no more trees need to be cut down. Government studies report that 1 acre of hemp equals 4.1 acres of trees."

    Hvis i har set filmen Citizen Kane, Kender i også William Hearst, som var ejer af Hearst Paper Manufacturing Division, det havde ufattelige arealer fyldt med træer, som blev brugt til at producere papir på deres fabrik der stort set havde monobol på papirproduktion omkring starten af 1930'erne, men da teknologien ikke var specielt god, blev papiret heller ikke godt, og officielle udmeldelser om hamps fantastiske industrielle muligheder og pladsbesparelse sætter ikke bare william hearsts firma i fare for at gå konkurs, men også andre firmaer der investerer i fossile brændstoffe

    Samme år udviklede en mand ved navn Dupont stoffet nylon, samt metoder til at fremstille papir ved hjælp af træmasse og sulfat / sulfit (som er ekstremt forurenende, men nu er dette jo ikke en miljødiskussion ;D)

    Stadigvæk var udviklingen og kvaliteten af hampfibre til rebe / papir / tøj et voldsomt presserende problem for både Hearst, Dupont, og Andrew Mellon's forretningsimperier, (Mellon var rigmanden der Sponsorerede Duponts forskning i at kreere nylon samt den nyudviklede papirproduktion. Andrew Mellon var samtidig Økonomiminister for J. Edgar Hoover, og efter kort tid Ansatte han sin nevø i den nyligt oprettede Federal Bureau Of Narcotics and Drugs.

    Efter år med delvise ulovligørelser af hampplanter, samt mediemanipulation (som vi tidligere var inde på.) Endte det med at man i 1937 ulovliggjorde marihuana til personligt brug, og beskattede hamp farmere så urealistisk højt at det stort set også alle stoppede.

    Og efter denne mindre historielektion, som det egentlig ikke var meningen skulle blive så lang kan vi konkludere at lovgivningen i USA anno 2012 er stort set identisk med den fra 1937 (hvilket den også er i de fleste lande i verden, i mere eller mindre modificerede former).

    Nu til det egentlig spørgsmål: hvad er min holdning til fri hash i Danmark.

    Problemet med spørgsmålet er at allerede bare at ordet hash er i spørgsmålet vil få mange danskere, til at stejle bagover.

    Min helt personlige holdning er at hamp / pot / hash uden tvivl skal lovliggøres som en kontrolleret substans på linie med andre stimulerende stoffer. Snakken om at hash er et gateway drug virker også helt hen i vejret. et nyere og længerevarende empirisk studie omhandlende netop gateway "syndromet" viser at hver 104 der har prøvet at ryge hash, er der kun 1 daglig bruger af kokain, og endnu færre bruger heroin, så hvis det skal være gateway må det godt nok være en lille sprække man skal klemme sig igennem på den port :D

    Fortsættes(sry:P)

    |
    V
Log in eller Registrér for at kommentere.