Hjem Rusmidler Rusmidler

Hvad er jeres holdning til fri hash i Danmark?

o86o86
Redigeret 7 december, 2012, 22:09 i Rusmidler
Hejsa derude.. Kunne egentlig godt tænke mig at høre hvad i synes om fri hash i Danmark.
Personligt synes jeg det er en fin idé, da hash jo skaber meget kriminelitet som det ser ud nu. Desuden går pengene fra hash sansynligvis til terror eller lignende. Hvis hash blev legaliseret i Danmark ville man slippe for bandekriminelitet, bandekrige og alt det ballade der nu ellers er meget oppe for tiden.
Derud over ville det blive en stor indtægt for staten.

Nogen ville nok tænke at mange ville gå i stå og ryge hjernen ud, men jeg er af den opfattelse at dem der gerne vil ryge hash, ryger det ligegyldigt om det er lovligt eller ulovligt. Det er super nemt at få fat på, så i mine øjne ville det ikke gøre den store forskel.
Jeg sammenligner det lidt med alkohol. Faktisk er der lavet flere undersøgelser der viser at alkohol er langt mere skadeligt end hash. Så om folk går på bodegaen eller på den lokale coffeeshop kan vel gå ud på et?

Selvfølgelig er der nogen som vil falde igennem og blive "afhængige". Men sådan nogen vil der jo altid være - ligemeget om det er alkohol, spil (her tænker jeg på ludomani), cigaretter osv..

Hvis man ser på et land som Holland, så fungerer det jo fint selvom hash er legaliseret. Folk tager uddannelser, passer jobs og lever normale tilværelser som alle andre. De har bare muligheden for at smutte omkring en coffeeshop og stresse helt af, på en måde som ikke er muligt herhjemme (på lovlig vis vel at mærke). Dette gør i mine øjne ikke landet ringere eller mindre troværdigt.

Fri hash i Danmark ville være en gave til befolkningen, og en kæp i hjulet for de kriminelle!

Men men - hvad er jeres holdning til hash, og en evt. legalisering af dette?
Nu er jeg kommet ud med min holdning til det, og det kunne da være sjovt at starte lidt debat omkring emnet, for jeg ved at mange af jer derude er imod hash. - Men dette må I have en begrundelse på, og det er den jeg gerne vil høre :)

God weekend!
«134

Kommentarer

  • Er der virkelig ingen som har en mening til dette emne?
  • Jeg er noget usikker omkring det emne. Jeg kender slet ikke til den slags. Jeg har dog tænkt på at det måske burde være frit, fordi det er smertedæmpende for nogle mennesker, der lider af konstante kroniske smerter.

    Skaber man afhængighed, det gør intet i sådan et tilfælde. Det eneste man kan tænke på, når man har smerter er at de skal gå væk.
    På den anden side er jeg bange for, at endnu flere unge mennesker skal begynde på den slags, hvis det er frit.
    Stoffet er jo skadeligt. Det står ikke til diskussion.
    I det øjeblik det er tilladt bliver det jo legalt at bruge. Og flere ville prøve det.
    Så min mening er at nogle mennesker med kroniske smerter bør have lov til at få stoffet, men andre raske mennesker behøver det så sandelig ikke.


    Jeg har faktisk tænkt på, det måske ikke gjorde så meget det var frit, men din fortælling om alle de lyksaligheder, hvor folk bare lige kan gå ned på gadehjørnet og ryge fik mine betænkeligheder til at vokse.
  • Jeg er faktisk meget enig med dig ”o86” i dine absolut fornuftige og gode argumenter for, at hash skal være lovlig.

    Har aldrig selv prøvet at ryge hash, og jeg kunne heller ikke tænke mig at prøve, men jeg tror ikke, at der vil blive røget hverken mere eller mindre, hvis man legaliserer det.

    Til gengæld tror jeg, man kunne fjerne og reducere en stor del af den bandekriminalitet og vold der f.eks. er på Nørrebro. For det er jo hashen de slås om, samtidig med at man kriminaliserer en masse unge der bliver taget med få gram, plus at de får en klækkelig bøde, som de måske begår ny kriminalitet for at kunne betale.

    Jeg har selv min ene datter og svigersøn boende på Nørrebro, og de er begge store fortaler for, at det skal gøres lovligt at købe hash til eget forbrug, hvis man er over 18 år. Og jeg vil lige pointere at ingen af dem selv ryger det. Men jeg ved, at de har prøvet nogle enkelte gange for år tilbage.

    Så ja jeg vil støtte sådant et forslag, hvis det kom til folkeafstemning.

    Jeg mener ikke, at hashen er mere farlig end alkohol kan være, og jeg tror ikke at det at ryge hash er starten på et misbrug af andre mere alvorlige stoffer.

    Vi har i vores familie drøftet dette meget, og når man selv har unge mennesker tæt på sig, har det altid interesseret mig meget.

    Hilsen Sofie
  • Persille:
    Du har ret I det også ville være gavnligt for smerte-patienter. Endnu en ting der taler for.
    Du nævner at unge ville prøve det, men som jeg nævnte tidligere, så tror jeg de unge som ville prøve det, ville have prøvet det på ulovlig vis alligevel.
    - Desuden ville der jo nok komme en aldersgrænse på, og så er det jo som alkohol. Alle unge drikker, også selvom alle godt ved det ikke er sundt.

    Sofie45:
    Lige præcis. Straffen er jo nu rimelig hård, for besidelse af hash - selv i små mængder. Og det skal den selvfølgelig også være når det er ulovligt, da man jo støtter kriminelitet, bander osv ved at købe dette.. Men på den måde blive flere og flere unge set som kriminelle, og derved bliver de højst sansynligt også kriminelle. Hash er blevet så almindeligt i Danmark, det er stortset ikke et tabu længere, og folk skammer sig ikke over at ryge det længere. Folk ser det knap nok som stoffer.

    Som du også nævner, tror mange at hash er starten på et udvidet stofmisbrug. Dette vil jeg ikke mene er sandt.. Og hvis det er, så er alkohol i hvertfald lige så stort et springbræt. Jeg kender mange mennesker som ryger jævnligt, men stadig går i skole (og får gode karakterer i øvrigt), arbejder, har familier og almindelige liv, og samtidig aldrig nogensinde har rørt "hårde stoffer".. I bund og grund er det jo egentlig et naturmateriale, ligeledes som tobak, vin, øl o.lign.. Alle der drikker vin begynder jo heller ikke at sniffe kokain :)

    Desuden synes jeg det er fedt i har den snak i din familie, da jeg mener man bør være åben omkring den slags. Det skaber meget tættere bånd i familien, og et mere ærligt forhold :) i mine øjne i hvertfald.. Der er ingen grund til at være så gammeldagse længere :p

    Nå men alt i alt, så er der for mig at se flere ting der taler for, end imod..
    Hvad synes I?
  • Jeg er jo nok noget "gammeldags" efterhånden.
    Da jeg var ung læste jeg krimier, hvor narko også kunne være nævnt. Med skrækkelige følger.
    For mig var det noget, der skete helt "ovre i amerika", næsten bare en drøm.
    Krimier var dengang lidt uartige at læse. Små "dårlige" bøger, som senere blev ændret til at være gode bøger.
    Så smag og behag skifter.
    Da jeg lå på sygehuset havde jeg medbragt en lille bog og fik "ordre" til at gemme den i skuffen under stuegang. Den var ikke "stueren".
    Flere af de bøger er senere blevet kendte.

    Læger var meget sarte, dengang. Sygeplejersken mente ikke lægen kunne tåle at se den slags, men hun ville gerne selv låne den. Det fik hun lov til, sådan lidt skjult.

    Det var meget få unge mennesker, der drak dengang for længe siden, da jeg gik til bal. Jeg har vist kun set nogle ganske få, der var fulde. Men der blev sørme også hvisket om dem. Se ham der !!!!

    Fulde piger, så jeg ingen af.

    Så jeg er jo nok lidt forskrækket over at så mange unge mennesker drikker i dag.
    Jeg er rystet over forældre lader mindreårige børn uden opsyn og lader dem drikke og "prøve grænser af"
    Børn kan slet ikke styre den slags. Med "børn" mener jeg under 18 år.
    Unge mennesker kan knapt nok.

    Jeg er meget forfærdet over, at narkotika også kom til lille danmark.

    Min ældste søn kom som 15-årig og fortalte mig, han havde snakket med en dreng, som skulle til København og have stoffer.
    Han frårådende min søn nogen sinde at prøve den slags, for nu kunne han ikke stoppe igen.
    Min ældste søn var meget påvirket af det og har aldrig røget, drukket eller taget stoffer.
    Nåe ja, efter han blev en del ældre kan han nok tage sig "en lille en" til fester.

    Jeg kender intet til den slags andet end fra bøger jeg har læst og aviserne.

    Jeg kan jo se, hvad det har gjort ved unge mennesker og børn, der har fri adgang til at drikke. Man læser om mindreårige der må til udpumpning.
    Så kan jeg ikke lade være med at tænke på skal vi fortsætte med stoffer også. Og hvad vil det så medføre.
    Jeg kan ikke rigtig lide det drikkeriet har medført. Så i øjeblikket er jeg ikke stemt for hash frigives.
    Men min mening betyder jo ikke meget. Jeg har den dog alligevel.
    Fordelen var naturligvis, at forbryderne ikke kunne tjene penge på det. Men så finder de på noget andet og værre. Det tror jeg ikke, der kan herske tvivl om.

    CITAT

    Negative følger af hash?

    Bruger man hash regelmæssigt, bliver man sløv, langsom og ligeglad. Man kan blive initiativløs og ukoncentreret. Man bliver dårligere til at huske, dårligere til at lære og dårligere til at løse problemer. Disse bivirkninger er dog ikke permanente og svinder, når man i en periode ikke har indtaget stoffet.
    CITAT SLUT

    http://www.uturn.dk/content/dk/facts_om ... r_ved_hash
  • Jeg ved nu egentlig ikke om du er gammeldags Persille:-) fordi du ikke mener, at hash skal være lovlig. Vi har hver især nogle holdninger og meninger, vi ser på verdenen med forskellige øjne, og vi har hver vores syn på det hele. Og sådan skal det være i et demokratisk samfund.

    Tro ikke at jeg ikke også er forfærdet over at unge og børn drikker så meget, og jeg mener at alle forældre bør træde i karakter, dialog og turde sætte nogle grænser for deres børn.

    Alkohol er for mig, noget man skal nyde og ikke drikke, og der er stor forskel på at være brugere og misbrugere.

    Jeg tror at misbrug af alle arter er et samspil mellem sociale og psykologiske årsager, og vi kunne jo ikke forestille os at forbyde alkohol vel. Ja man kan jo aldrig vide, for vi lever i et forbudsland, hvor staten tror, de kan forbyde sig ud af alle problemer.

    Måske hvis man frigav hashen kunne skatte indtjeningen gå til at udvikle og udvide behandlingstilbud til alle misbrugere. Dette er for mig en interessant tanke.

    Politiet ville også få bedre mulighed for at bekæmpe hård narko i stedet for som nu, at rende rundt og fange små hashpushere og deres kunder.

    Men selvfølgelig skal man ikke underkende at hash kan være livs ødelæggende ligesom alkohol kan være, men jeg mener stadig, at staten har været med til, ved ikke at legalisere hash, at fodre en farlig underverden.

    Hilsen Sofie
  • Persille:
    Lige en kommentar til dit citat :)
    - Selvfølgelig er der negative følger ved at ryge hash - det er der også ved at drikke, ryge cigaretter og mange andre ting. Spiser man slik hver dag bliver man også tyk :) Men spørgsmålet er så hvor ofte "regelmæssigt" er. Hvis man ser på hash som man gør på alkohol, så ville folk jo hurtigt kunne gennemskue at man ikke kan ryge hver eneste dag - ligesom at man ikke drikker sig fuld hver eneste dag :) .. Det er der selvfølgelig nogen der gør, men dem holder vi lige udenfor i dette tilfælde.
    Jeg skal da være ærlig og indrømme at jeg selv har røget hash jævnligt, uden at være blevet sløv, uoplagt eller ligeglad. Men det kræver selvfølgelig også at man holder det på et fornuftigt niveau, som nævnt ovenfor.. :)

    Desuden synes jeg heller ikke du er gammeldags, men man må bare se i øjnene at tiderne skifter, og det gør folks holdninger og adfærd også.. Jeg synes dog også at unge begynder at drikke i en alt for tidlig alder, og alt for meget også. Men forskellen er her, at du ikke kan købe hash i kiosken eller i føtex, men faktisk skal ind på en "bar" for at købe det. Der er der mulighed for at sætte dørmænd eller lignende på, og sørge for at en hvis aldersgrænse bliver overholdt. Selvfølgelig kan det købte tages med hjem, og gives videre, så måske holder den ikke helt? Jeg ved det ikke.. :)

    Sofie45:
    Jeg mener også at alkohol skal nydes.. Men til tider skal den også drikkes. Dog til en hvis grænse, selvfølgelig. Men når man har drukket nogen gange finder man jo hurtigt ud af hvor ens grænse går.
    Men vedr. det med at nyde alkoholen, mener jeg også at hash kan og bør nydes. Som medicinsk behandling er dette dog ikke relevant.
    Men der er jo ingen der siger man behøver at overdrive, fordi hash bliver legaliseret.. Tror faktisk vi er ret enige, ud fra hvad du skriver, men det var bare lige min mening :)

    Desuden synes jeg det er en tankevækkende ide at bruge indtjeningen fra hash til en udvikling af behandlingstilbud til misbrugere!

    Nu ved jeg heller ikke om den kan køres længere ud, men I skal i hvertfald have tak for at give jeres mening tilkende ;o)
  • Hej o86

    Jeg tror også at vi er ret enige, og ja jeg kan også være i et bestemt selskab og humør, hvor jeg også drikker alkohol, så bedre er jeg heller ikke:-)

    Denne debat kan nok ikke køres længere ud, men du skal have tak for dit input til denne meget spændende tråd, desværre var der ikke så mange der deltog.

    Hilsen Sofie
  • Hejsa.

    Syntes bestemt det er et spændende indslag, men sidder dog med en lidt øv følelse.

    Jeg arbejder på et Misbrugscenter, og ser mange sølle sjæle i min hverdag, hardcore stofmisbrugere, og hvis du spørger dem hvordan de er endt sådan, svare hver og en, at de startede med at ryge hash som unge.

    Hash kan bestemt føre til et andet og værre misbrug, og ofte vil det ske, da effekten som personen søger, bliver formindsket da kroppen vænner sig til denne rus.

    Jeg tror også at meget af kriminaliteten der foregår har med andre ting end hash at gøre, men er klar over dette selvfølgelig også er en del af denne verden.

    Jeg går ind for hash som medicinsk behandling, da dette ofte er i pille form, og det er bevist at det har en virkning, syntes også det var fint med "Staden" da det så var samlet et sted, og de folk der ville have det kunne komme der, og de der ikke ville kunne holde sig væk.

    Men om hash er skadelig, gør dig afhængig og fører til hårdere stoffer.. Er I i tvivl, så syntes jeg bestemt i skulle tilbringe en dag på et Misbrugscenter, så ville i nok ændre mening...


    Hilsen Tutlik83 :o)
  • Tutlik83 - prøv så at spørge dem om ikke de begyndte at drikke før de begyndte at ryge hash :) Det tror jeg størstedelen gjorde, og derved er det vel alkoholen som er springbrættet, og ikke hashen :)
    Desuden er det jo kun en lille del af hash-rygere som ender som hardcore misbruger.. Der er jo også nogen som bare ikke kan lade være med at drikke.. det er vel lige så meget et spørgsmål om intelligens, omsorgs svigt, omgangskeds og så meget andet :) fornuftige mennesker kan sagtens holde et hash-forbrug på et fornuftigt plan..
    men igen - nogen kan administrere det, nogen kan ikke.. og det er klart der altid vil være nogen som ikke kan - og det er så dem du arbejder med :) men at sige hash var springbrættet til et hardcore misbrug er ligeså meget et spørgsmål om den type mennesker de nu engang er, efter min mening.
Log in eller Registrér for at kommentere.