Hjem Sport, motion og ernæring Vitaminer og mineraler

Kalk til børn

1235»

Kommentarer

  • Hej alle :-)
    Jeg er sikker på, at meget afhænger af, hvilken KOST køerne har fået !

    I de gode gamle dage, kom køerne på græs om foråret, og kom først på stald når vinteren nærmere sig.

    Det er der HELDIGVIS også mange køer der gør i dag - MEN der findes altså køer, der står i stalden hele året - det burde FORBYDES !

    For nogle år siden - blev det moderne at fodre med majs, fremfor roer.
    Det er især de køer der står inde hele året, der bliver fodret med majs.

    Og majs..er det ikke sundt ?

    Jo - hvis bare ikke de var blevet sprøjtet :-(

    I en jord hvor der er dyrket majs, kan der ikke dyrkes andre afgrøder året efter, den er så giftig, at det er umuligt.

    Så vi skal SELVFØLGELIG købe økologisk mælk !

    http://www.cancer.dk/Alt+om+kraeft/krae ... gmaelk.htm
    Ost og mælk kan beskytte mod kræft


    En stor amerikansk undersøgelse viser, at godt med calcium, som først og fremmest findes i mælk og ost, kan forebygge tyktarmskræft hos kvinder.

    http://www.dagensmedicin.dk/nyheder/200 ... /index.xml

    Øko-mælk til gravide beskytter babyer mod allergi
    Børn, hvis mødre indtager økologiske mælkeprodukter under graviditeten og amningen, har mindre risiko for at udvikle astma, eksem og allergiske sygdomme, viser hollandsk undersøgelse.




    http://ing.dk/artikel/83396-ko-maelk-ti ... od-allergi
  • Kan vi ikke tage debatten "Cassein" op? Cassein er i mælk, og er efter mange eksperter MEGET provokerende for et menneskes krop. Arla har dog skyndt sig at skrive at det er et protein for at beskytte sig mod anklager.
  • Hej alle

    Jeg har en bemærkning til dig, Sofie, som skriver: Men min holdning er, at når man skriver her og spørger ind til noget, så må man finde sig, i at der kommer forskellige gode bud fra alle.”

    Ja, selvfølgelig. Men problemet var jo, at der ikke var kommet ét eneste svar på Euglenas spørgsmål, som var: Er der noget i vejen for at købe kalktabletter og komme i maden, altså berige maden? Det, synes jeg, er ret respektløst. Når jeg ikke svarede på hendes spørgsmål før på side 4, var det, fordi jeg synes, at det var bedre, at folk, der selv havde erfaringer med ikke-mælkedrikkende børn fik førsteret til at svare. Men jeg forstår udmærket, at folk holdt sig tilbage, når der herskede en så fordømmende holdning til folk, der af forskellige grunde ikke giver deres børn mælkeprodukter.

    Til Tulle og Persille angående jeres bemærkninger om køernes foder:

    Ja, I har fuldstændig ret. Køerne får helt andre typer foder, end de fik før. Det er ikke blot mangel på roer, der er problemet, det er også mangel på græs, kløver og lucerne, som køerne fik i rigt mål før i tiden. Kløver og lucerne indeholder en lille smule af de vigtige omega 3-fedtsyrer. Arla sælger en mælketype, der hedder Lærkevang, som skulle være sundere:

    http://www.arlafoods.dk/presse/arkiv/ar ... dere-malk/

    Men så vidt jeg forstår, er den ikke økologisk.

    Til Persille, som skriver, og jeg citerer:

    ”Jeg kan bare ikke forstå, at nogle giver børn soyamælk i stedet for mælk. Hende, jeg tænker på, er dyrlæge, hm hm hm. Men hvorfor vælger hun så soyamælk. Det fatter jeg ikke.”

    Jeg vil foreslå, at du spørger hende. De fleste mennesker har ikke noget imod, at andre viser venlig interesse. Det, der er problemet for unge forældre, er en intolerant og ”bedrevidende” holdning fra omgivelserne. Den unge familie, som jeg kender, der har et barn med diagnosen Aspergers syndrom – en sygdom, som de med held forsøger at kurere ved hjælp af en skrap diæt, møder meget intolerance fra omgivelserne og endda også fra det offentlige sundhedssystem, som ikke er til nogen hjælp – snarere tværtimod. Hvis du spørger venligt, vil du sikkert få en forklaring på, at barnet ikke drikker mælk. Hvad angår risikoen ved sojamælk, så er det noget, jeg har hørt om, men da jeg ikke selv bruger soja, har jeg ikke sat mig nærmere ind i det. Det er selvfølgelig straks mere ømtåleligt at begynde at forklare den pågældende mor om den risiko. Lad os håbe, at hun selv sætter sig ind i det spørgsmål og drager den nødvendige konklusion.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Det der er respektløst - der ER - at når denne mor "højt og tydeligt" har gjort det klart, at HUN er FOR mælk, og er helt klar over nødvendigheden af dens indhold - har hun ikke bedt om at bliive omvendt til at være modstander af mælk.
    Hun spørger om kalkpillerne kan opløses, rigtigt - men da barnet ikke har allergi overfor mælk, er det vel iorden, at komme med andre gode ideer til, hvordan hendes barn kan dækkes ind, ved f.eks. cacaomælk - ymer m.m. ?

    Jeg svarede som den første i tråden, og jeg minder trådstart om, at hun skal huske D-vitamin, hvis hun giver kalktabletter - det er meget vigtigt !

    Citat:

    Hej til dig :)
    Det er godt du er opmærksom på problemet, og det er godt du koger havregrøden på mælk.
    Der er jo mange mælkeprodukter at få i dag, f.eks. cacaomælk.

    http://www.mejerier.dk/smcms/mejeri_dk/ ... tm?ID=3527

    Ostehaps har du prøvet det ?

    Husk at give dit barn D-vitamin.

    ****************************************

    Men så kom tråden væk fra emnet, det har du helt ret i Kameliadamen.

    Du gjorde så et forsøg på, at få den over til emnet - jeg håbede det ville lykkedes - men det var forgæves..

    Hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg slet ikke trådstarter læser med længere, hun havde takket for rådene, og stod fast i hendes mening - så hvorfor fortsætte ?

    En lille smule surdej - kan forpeste en hel tråd.
  • Hej Tulle

    Nej, jeg tror heller ikke, at trådstarter læser med længere, og derfor er det vel o. k., at debatten ikke længere drejer sig om hendes problem. Og ja, jeg synes da også, at man kan komme med sine personlige kommentarer til den pågældende situationen, selvfølgelig, men det mindste man kan forvente er dog, at hendes spørgsmål bliver kommenteret. F.eks. kan man sige: Jeg er ikke lige den rette til at besvare dit spørgsmål, men jeg har lyst til at sige…”

    Hvis det var mig, ville jeg føle mig temmelig underlig tilpas over i den grad at blive overset!

    Mange hilsner

    Kameliadamen


    P.S. Jeg synes da, at der er al mulig grund til at fortsætte med at debattere mælk, for det ser jo ud til, at der er vældig interesse for dette emne. Og personligt har jeg ikke noget imod, at denne debat fortsætter i denne tråd. Mit forslag under "Diverse" om at undgå debatforurening er stillet med henblik på fremtidige debatter.
  • Jeg bliver meget forundret over at læse, at vi nu er respektløse overfor tråd starteren. Personligt føler jeg mig ikke spor respektløs.

    Er det ikke en lille smule dobbeltmoralsk eftersom I alle har været gode til at skrive for og imod mælk, hele tråden handler ikke om andet.

    Hvis tråd starteren ikke er tilfreds med de svar der er kommet, må hun jo på banen igen, men tråden har åbenbart været interessant med andet end om man kan opløse kalktabletter i maden. Selvfølgelig kan man det, og er man i tvivl kunne man jo spørge på apoteket.

    En tråd udvikler sig, og det synes jeg ikke at der er noget forkert i. Vi skal også passe på ikke at blive overfølsomme.

    Det er jo begrænset hvor længe og hvor meget vi kan skrive om så enkelt et spørgsmål der handler om at opløse kalktabletter i maden, hvilket tråd starteren har fået svar på.

    Hilsen Sofie
  • Kære Kameliadamen

    Nej, jeg vil slet ikke blande mig i hendes valg, det tror jeg ikke ville være klogt. Jeg ville bare snakke her. Udveksle meninger og erfaringer. Men det holder jeg op med nu.
  • Kære Persille

    Du skal ikke lade dig skræmme, jeg holder meget af, at læse hvad du skriver, så lov mig at blive ved. Du skriver med hjertet, og det er ikke så ringe:-)

    Hilsen Sofie
  • Hej Sofie
    Nej, jeg mener selvfølgelig ikke, at alle, der har deltaget i den livlige debat om mælk har været respektløse over for Euglena. Man ser et debatindlæg, der interesserer én, og man reagerer på det, selv om man måske ikke lige er klar over, hvordan en debat er startet. Der skal da også være plads til spontanitet. Men at absolut ingen har svaret på Euglenas spørgsmål i løbet af tre hele sider, men blot har kørt videre deruda’, uden at beskæftige sig med det, som Euglena gerne vil vide, det går altså over mine grænser for god debatskik.

    Og Sofie, selvfølgelig har du ret: Euglena kunne da bare have spurgt igen, men det gjorde hun altså ikke.

    Hej Persille

    Nu er jeg ikke rigtig med. Hvis valg er det, du ikke vil blande dig i? Euglenas eller dyrlægens? (altså den dyrlæge, som du skrev om). Jeg har ikke talt for, at man skal blande sig i nogen som helst menneskers valg – tværtimod. At udveksle erfaringer og snakke sammen om helbred – det er vel formålet med at skrive på Netdoktor. Hvorfor vil du ikke det mere?

    Føler du, at jeg kritiserer dig, bare fordi jeg efterlyser tolerance over for andres måder at leve på? Eller føler du, at min kritik vedrørende respektløshed over for Euglena er rettet mod dig? Det har i hvert fald ikke været min hensigt. På det tidspunkt, hvor du kom ind i debatten, var debatten for længst kommet til at handle om noget andet. Det kan du jo ikke gøre for. Hvis du er blevet såret over noget, jeg har skrevet, beklager jeg. Det har ikke været min hensigt at såre dig.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Kære begge to

    Tusind tak for dine pæne ord, Sofie45. De glædede mig meget.

    Nej, jeg ønsker ikke at holde op med at skrive, når der er noget der interesserer mig eller jeg måske kender lidt til.
    Jeg læser skam også her, men vil ikke deltage i denne debat.

    Det var dyrlægens valg , jeg ikke ville blande mig i eller spørge ind til.

    Nej, nej, jeg føler ikke du retter noget mod mig, Kameliadamen.
Log in eller Registrér for at kommentere.