Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

D-vitamin mangel + vitamin tilskud som indsprøjtning?

124»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Tak for alle oplysende indlæg - og især til Kameliadamen for god information.
    Selv gik jeg for ca. 1½ måned siden til lægen med svimmelhed/udpræget følelse af svaghed, især i skulder og ryg. Blodprøver viste B12- og D-vitamin-mangel, det sidste i sværest grad (et tal på 24). B12 skal jeg fremover have som indsprøjtninger (er dog kun 49 år), og D-vitaminer tager jeg nu i pilleform to gange dagligt. Behandlingen hjælper, men det svinger stadig utrolig meget, hvordan jeg har det, og det er svært at passe et udadvendt fuldtidsjob. Ofte føler jeg, jeg slingrer eller nærmest svæver rundt, og oplevelserne med forstyrret nattesøvn pga. sovende arme og hænder har jeg i høj grad haft! Sidstnævnte er nu blevet bedre, men det snurrer stadig forskellige steder i kroppen, og jeg kører pludseligt træt. Det er en meget ubehagelig lidelse, ikke mindst fordi den jo påvirker psyken: man kan få nærmest panikangt, når man er sammen med andre og føler sig så svag. Min læge mener, der godt kan gå ca. 2 måneder, før symtomerne er væk, og jeg er ca. 3 uger inde i D-vitamin-behandlingen. Nogen, der ved, om det er almindeligt, at man indimellem føler sig nærmest slået tilbage til start, mens man andre dage føler sig "næsten normal"?
  • Indstillinger
    Ja, det kan komme an på hvor meget du slider på dit evt. depot.
  • Indstillinger
    Det er helt normalt at føle sig træt med divergerende symptomer længe efter det er konstateret, at man har svær d-vitamin-mangel. Jeg fik selv skonstateret for lavt d-vitamin foråret 2011 og det er først indenfor de sidste 3 måneder, at jeg kan mærke, at symptomerne er næsten væk. Jeg fandt denne side http://www.d-vitamin-mangel.blogspot.dk/ hvor en kvinde på min alder fortæller om nøjagtigt det samme.

    Hold ud, så skal symptomerne nok gå væk.
  • Indstillinger
    Tak for jeres indlæg, Helle og Mette! Det er rart at høre, at der trods alt er håb. Hvad der nok ikke har gjort sagen bedre i mit tilfæde er, at jeg også har haft B12-mangel. Min ryg føles uden kraft, nærmest svævende, selv om mine vitaminværdier nu ligger fint som følge af behandlingen...

    Mange hilsner Helle/tekla123
Log in eller Registrér for at kommentere.