Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

D-vitamin mangel + vitamin tilskud som indsprøjtning?

24

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej

    Jeg tror, at mange mennesker føler sig lidt fortabte over, at der hele tiden gives modstridende råd:

    Du får kræft, hvis du får for meget sol
    Du får D-vitaminmangel, hvis du får for lidt sollys, og D-vitaminer kan beskytte mod kræft.

    Og nu tilføjer du så endnu en oplysning, som jeg ikke har hørt før: At B12-vitamin nedbrydes af sollys. Den er god nok:

    http://www.netdoktor.dk/vitaminer/vitaminb12.htm

    Men det fremgår jo ikke, hvorvidt det er, når mennesker opholder sig i solen, at deres B12-vitamin-niveau falder, eller der er tale om madvarer indeholdende B12-vitamin, som ligger i solen og derved får ødelagt B12-vitaminerne.

    Jeg kan oplyse, at jeg holder meget af at være udendørs i al slags vejr – især solskin, og min opfattelse er, at det er gavnligt. Man skal bare passe på, at man ALDRIG bliver solskoldet. Og det er jo nemt at undgå. Om sommeren opholder jeg mig aldrig ved stranden mellem 11.30 og 14.30, og er jeg i haven på det tidspunkt, dækker jeg mig bare med tøj og en solhat. Jeg har ikke fidus til al den solcreme. Det er meget nemmere at tage tøj på. Og så skal man sørge for at blive brun langsomt. Når man først er blevet brun, er der ingen fare.

    Jeg kan oplyse, at mit B12-niveau har det fint, på trods af, at jeg elsker at være i solen.

    Men lige nu er der jo ikke den store fare for solskoldning! Du må i gang med enten piller eller indsprøjtninger for at få normaliseret dit D-vitamin-niveau og dit B12-niveau

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    D-vitamin manglen ?

    Hvad med at interessere dig for årsagen til D-vitamin manglen ?
    D-vitamin mangel kan skyldes blyforgiftning.
    Dette kan testes hos privatpraktiserende læger.
    Her er en god hjemmeside: www.tungmetal.dk
  • Indstillinger
    Hej Brugernavn

    Ja, selvfølgelig er det en god ide at interessere sig for årsagen til helbredsproblemer og altså også årsagen til D-vitaminmangel. Men lige præcis hvad D-vitaminmangel angår, kender man faktisk meget til årsagerne, nemlig at mange mennesker får for lidt sollys og ikke spiser tilstrækkeligt med fisk.

    Det kan jo så være, fordi myndighederne advarer mod sollys på grund af kræftfaren, og fordi de også advarer mod at spise alt for meget fisk på grund af faren for kviksølv (og andre slags forurening) i fisk, men ligegyldigt hvorfor, så er mangel på sollys og mangel på D-vitaminholdige fødevarer vel en væsentlig grund til D-vitaminmangel? Er du ikke enig med mig i det?

    Jeg synes, at det er udmærket at nævne blyforgiftning som mulig årsag. Men jeg tror, at det er de færreste, der vil betale for en dyr undersøgelse for blyforgiftning. De fleste vil nok bare begynde at kompensere for D-vitaminmanglen.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Her er info om bly fra min test for kronisk tungmetalforgiftning.
    Brug evt. google translate til at oversætte til dansk.

    Kronisk blyforgiftning ses forholdsvist hyppigt, når man bliver testet for det med relevant testmetode af en kompetent læge.


    LEAD HIGH
    This individual’s urine lead is higher than expected which means that lead intake or body burden is higher than that of the reference population.

    Sources of lead include: old lead-pigment paints, batteries, industrial smelting and alloying, some types of solders, glazes on (foreign) ceramics, leaded (anti-knock compound) fuels, bullets and fishing sinkers, artist paints with lead pigments, and leaded joints in some municipal water systems. Most lead contamination occurs via oral ingestion of contaminated food or water or by children mouthing or eating lead-containing substances. The degree of absorption of oral lead depends upon stomach contents (empty stomach increases uptake) and upon the body’s mineral status. Deficiency of zinc, calcium or iron may increase lead uptake. Transdermal exposure is slight. Inhalation has decreased significantly with almost universal use of non-leaded automobile fuel.

    Lead accumulates in bones and inhibits formation of heme and hemoglobin in erythroid precursor cells. Before this happens, however, lower levels of lead can cause other problems. These are: impaired vitamin D metabolism, decreased nerve conduction rates, and developmental problems for children including: loss of IQ, hearing impairment, delayed growth, and behavior disorders. Transplacental transfer of lead to the fetus can occur at very low lead concentrations in the body. At relatively low levels, lead can participate in synergistic toxicity with other elements (cadmium, mercury).

    Confirming tests for lead excess are: urinary lead following provocation with intravenous EDTA, or DMPS, or oral DMSA and hair element analysis. Whole blood analysis can be expected to reflect only recent exposures and does not correlate well with total body burden of lead (Carson, Ellis and McCann, Toxicology and Biological Monitoring of Metals in Humans, Lewis Publishers, p. 130, 1987). Preliminary studies performed at DDI indicate significantly increased fecal lead followingI.V. vitamin C.

    BIBLIOGRAPHY FOR LEAD
    1. Lead Tech ’92, ”Proceedings and Papers from the Lead Tech ’92: Solutions for a Nation at Risk” Conference, Sept 30-Oct 2, 1992. Bethesda, MD, IAQ Publications, 4520 East-West Highway, Ste 610, Bethesda, MD, 20814.
    2. ”Preventing Lead Poisoning in Young Children”, US Centers for Disease Control, Atlanta, GA, Oct. 1991 Statement, US Dept. of Health and Human Services.
    3. Carson B.L. et al. Toxicology and Biological Monitoring of Metals in Humans, Lewis Publishers, Inc., Chelsea, MI, p. 128-135, 1986.
    4. Tsalev D.L. et al. Atomic Absorption Spectrometry in Occupational and Environmental Health Practice Vol 1, CRC Press, Boca Raton, FL 1983.
    5. Piomelli S. et al. ”Management of Childhood Lead Poisoning”, J. Pediatr 105 (1990) p. 523-32.
    6. Shubert J. et al. ”Combined Effects in Toxicology - a Rapid Systematic Testing Procedure: Cadmium, Mercury and Lead” - J. Toxicology and Environmental Health, 4:763-776, 1978.
  • Indstillinger
    Hej Brugernavn

    Tak for informationerne, som jeg vil læse ved lejlighed.

    Så vidt jeg kunne forstå på seneste udsendelse i serien ”Ha’ det godt” på DR1 , mener man, at 45 % af danskerne mangler D-vitamin. Mener du, at disse flere millioner mennesker med fordel kunne lade sig undersøge for blyforgiftning?

    Mange hilsner

    Kameliadamen

    P.S. Jeg har endnu et spørgsmål til dig i en anden debat, men det varer lige lidt, før jeg får samlet den information, som jeg skal bruge. Jeg håber, at du vender tilbage senere.
  • Indstillinger
    Er der nogen der ved, hvor man kan blive testet for diverse ting.
    Om man mangler det ene og andet. Lægen sørger jo kun for nogle bestemte prøver. Og hvad det koster.

    Der var engang (sådan begynder alle eventyr) for rigtig mange, mange år siden, da læste jeg om noget kvaksalveri, en der udtalte, at man kunne se en masse ting i en bloddråbe.

    Manden har jo ret.
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Der har lige været et spørgsmål af lignende karakter. Jeg svarede efter bedste evne her:

    viewtopic.php?f=14&t=22104

    Jeg synes, at det er værre, hvis der er folk, der påstår, at de kan se diverse mangler UDEN at kigge på blodet eller urinen!

    Jeg vil dog lige tilføje, at jeg har fået foretaget en test for zink engang. Den gik ud på, at jeg skulle drikke en klar væske. Behandleren spurgte, hvordan væsken smagte, og den smagte ikke af noget, hvilket ifølge behandleren var tegn på, at jeg havde zinkmangel.

    Hvis man ikke havde zinkmangel, ville væsken smage grimt.

    Det er da meget muligt, at den test var god nok, men jeg har aldrig fundet den omtalt, selv om jeg senere har ledt efter oplysninger om en sådan test.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej

    Downing2 påstår at solarium ikke giver D-vitamin. Det passer simpelthen ikke. Det er UV-B strålerne som danner D-vitamin i huden. Disse UV-B stråler findes altså også i et solarium. Det er tilstrækkelig at tage solarium en gang om ugen for at opretholde sit D-vitamin niveau gennem vinter månederne.
    Kræftens bekæmpelse og sundhedsstyrelsen fraråder dog på det kraftigste at vi bruger solarium og at vi befinder os ubeskyttet i solen mellem 12-15 i sommerperioden. Men nye undersøgelser viser at mennesker med et lavt indhold af D-vitamin har meget større risiko for at udvikle hudkræft. De sidste 10-15 år hvor vi er blevet rådet til at passe på solens skadelige stråler er der sket en kraftig stigning af næsten alle kræftformer, deriblandt også hudkræft. Så det kunne måske tyde på at skrækkampagnen skaber D-vitamin mangel, som så medfører en meget større helbredsrisiko end ex. lidt solariebrug. Rådet om at vi skal beskytte os mod solen fra 12-15 er helt ude af proportion. I Danmark kan vi kun danne D-vitamin i huden 2-3 måneder om året. Dette kan kun foregå i tidsrummet 12-14 hvor solen står højst på himlen. Det kræver dog kun en halv times sol på arme, ben og ansigt for at danne 10.000 IU D-vitamin i dette tidsinterval. Efterfølgende bør man så beskytte sig med tøj eller solcreme hvis man bliver ude i solen.

    Uden for sommerperioden bør alle danskere supplere med et D-vitamin tilskud. Voksne har brug for ca. 4000 IU D-vitamin dagligt for at opretholde sit aktuelle D-vitamin niveau. Hvis man har D-vitaminmangel skal der noget større doser til indtil man har et normalt niveau. Nyeste forskning siger at for at ligge inde for normalområdet skal niveauet ligge et sted mellem 125-200 nmol/L, hvorimod sundhedsstyrelsen siger mellem 50-160 nmol/L. Kun 5 % af den danske befolkning ligger over 125 nmol/L. Der er vel en grund til at vi er det land i verden med den største forekomst af cancertilfælde.

    Hilsen Tin
  • Indstillinger
    Jeg hedder nu Dowling
    og min påstand var, at man ikke skal tro man kan kurrerer en stor mangel på D3 vitamin ved at gå i solarium og det vil jeg stadig påstå
    jeg har nemlig manglet D3, også om sommeren, selvom jeg gik i solen uden beskyttelse.
    En så stor mangel som jeg havde,kan kun behandles med tabletter af
    Cholecalciferol der er ren D3 vitamin, er min overbevisning!
    Jeg er blevet vejledt gennem egen læge som havde konsulteret en specialist på området og idag mangler jeg ikke D3.

    Hvis du Tintin kan finde en videnskabelig artikel der siger at solarium kan tilføre mig den mængde D3 vitamin jeg skal have, vil jeg gerne se den
    ellers holder jeg mig til nedenstående

    http://www.laegehaandbogen.dk/default.a ... ment=17844

    Det er en gammel nyhed at man risikere forskellige sygdomme herunder brystkræft og sclerose ved mangel,men den med hudkræft som skulle være en nyere undersøgelse vil jeg da gerne se reference til!
    Hvor har du den oplysning fra?
    hilsner Dowling
  • Indstillinger
    Jeg har netop fået konstateret mangel på D vitamin. Mit tal var 15. Jeg tager nu D3 vitamin - 2 morgen og 2 aften. Det blev opdaget fordi jeg i december fik bihuleinfektioner, derefter blev jeg svimmel og er det stadig. Jeg fik også pludselig en tandbyld, der ikke rigtig vil gå væk på trods af behandling af tand og 2 gange penicillin. Jeg har i flere år døjet med mine slimhinder der hæver og der løber sekret bagtil - fik i januar næsespray med binyrebarkhormon som jeg skal blive ved med at bruge. Jeg er testet negativ for de mest gængse allergier. Jeg har altså brug for gode råd. Min læge forlængede min sygemelding med 1 uge da jeg fik konstateret min D vitamin mangel, men den uge er gået og jeg har det ikke et hak bedre. Hvad skal jeg gøre? Kan man forvente at få det bedre efter blot en uge?
Log in eller Registrér for at kommentere.