Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Euthyrox - igen ...

Redigeret 25 juli, 2016, 23:14 i Forstyrrelser i stofskiftet
Jeg har lige hentet Euthyrox på et dansk apotek med min udleveringstilladelse - det var en ret dyr ”oplevelse” ... :-)
100 stk 150 mikrogram Euthyrox 223 kr
2 x 50 stk 25 mikrogram Euthyrox 133 kr
Desuden kan man IKKE få medicin-tilskud da produktet ikke markedsførers i DK (Jeg er ikke med i sygekassen danmark, så jeg ved ikke om de giver tilskud).

For at opsummere alternativerne fra debatten her(ret mig hvis jeg husker forkert):
I Sverige koster det lidt over 50 DKR pr pakke a 100 stk, medbring dansk recept.
Medbring også for en sikkerheds skyld en udskrift af godkendelsen af Euthyrox i Danmark, så svenskerne kan se at tabletten er lovlig i Danmark (jeg fik IKKE brug for denne da jeg købte Euthyrox i Sverige):
http://www.produktresume.dk/docushare/d ... letter.doc
Man kan ringe på 0046 77 145 04 50 som er et fælles tlf nummer til alle svenske apoteker, hvor man bl.a. kan få oplyst, hvilke dosis-størrelser et givet apotek har på lager. Da jeg anvendte tlf-nummeret var der en del ventetid før jeg kom igennem.

I Tyskland er tabletterne dyrere, ca 100 kr pr kasse med 100 stk. Man kan købe Euthyrox med dansk recept. En har endda købt Euthyrox i Tyskland med en recept på Eltroxin ...

På nettet kan man købe Euthyrox via Goldpharma.com:
https://goldpharma.com/?show=item&item= ... ng=SWEDISH
tabletterne sendes da formodentlig fra Grækenland, ihvertfald er der græsk indlægsseddel i tabletterne.
Det er ikke lykkedes mig at finde en fysisk adresse på Goldpharma og af princip handler jeg ikke med internetfirmaer som jeg ikke har nogen fysisk adresse på, derfor har jeg ikke købt Euthyrox ved Goldpharma.

Mvh Peter
«134

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Peter.
    Lægen skal søge om bevilling af medicintilskud til Eutirox.
    Jeg får Liothyronin (T3 tilskud), og det findes heller ikke i Lægemiddelkatalog e.lign. Da jeg startede på min medicin - ordineret fra min endokrinolog - ansøgte han samtidig om medicintilskud på Liothyroninen.
    Så det vil sige, at du kan få tilskud, når lægemidlet købes på recept.
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Kære Peter.
    Jeg glemte at skrive at du kan få tilskud med tilbagevirkende kraft, når du bare gemmer kvitteringen.
    Ja, alle skal huske at minde lægen om, at han/hun skal ansøge om bevilling af medicintilskud til Euthyrox.
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Hej Peter !

    Tak for din opsummering !

    Jeg håber at alle "ramte" vil kæmpe med næb og klø for at få en udleveringstilladelse gennem deres læge - og mon ikke at sagen efterhånden er blevet så belyst, at det nu bliver lidt nemmere at overbevise lægerne om, at der er "noget om snakken"....(?)

    *Pia
  • Indstillinger
    Jeg vil lige bringe denne tråd frem igen, så nytilkomne kan se hvordan man kan skaffe sig Euthyrox.
    Læs det første indlæg i denne tråd - og de efterfølgende ... :-)
    Mvh Peter
  • Indstillinger
    Kære Peter.
    Alletiders at du bragte dette emne på bane igen. Der bliver skrevet på andre sider, hvorledes man kan få Eutirox og at man kan få lægen til at søge Lægemiddelstyrelsen om udleveringstilladelse.
    Jeg har skrevet om dette idag, og i selvsamme indslag "popper" de samme udmeldelser frem igen.
    Ja, så er det ligesom energien til indslag.......daler....
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Hej peter

    Det lyder godt nok dyrt.

    Jo Euthyrox kostede kun 52 kr pr pakke i sverige.

    Jeg har lige fået min udleveringstilladelse i dag, og min læge har ansøgt om enkelt tliskud.

    Håber da virkelig at jeg får tilskud, ellers køber jeg dem i Sverige fremover.

    Det er rigtigt at tilskud gives med tilbagevirkende kraft. Så husk at gem din bon fra apoteket, så du kan vise den på apoteket når dit tilskud bliver bevilget. Når tilskudet er accepteret vil der blive sendt en bevilling til din hjemmeadresse.

    Mange hilsner Sunrose
  • Indstillinger
    Kære Peter eller andre

    Er der nogen som ved, hvor lang tid har Euthyrox i sin nuværende formel har været på markedet i fx Sverige eller Tyskland. Eller spurgt på en anden måde, er bivirkningerne ved Euthyrox kortlagt??

    Hilsen en, der ikke ønsker at være forsøgskanin for den nye Eltroxin (fordi Lægemiddelstyrelsen har sovet i timen og stolet blindt på producenten om, at der ikke er tale om et nyt produkt.

    Mange hilsner
    Lise
  • Indstillinger
    Nu er jeg måske ikke helt vågen, men er efterhånden virkelig træt af den hovedpine der forfølger mig stort set hele dagen og som jeg er overbevist om stammer fra de nye eltroxin.

    Hvis jeg ønsker Euthyrox - skal jeg så medbringe en recept på at få dem udleveret eller Eltroxin?

    Min praktiserende læge er engang imellem lidt svært at snakke med og min læge på hvidovre (hvor jeg går til kontrol) kan jeg slet ikke komme i kontakt med udover de gange hvor jeg skal møde op på hospitalet. Jeg vil derfor gerne være helt sikker på hvad det er jeg skal be min læge om og hvordan jeg så gør bagefter.

    For som jeg har forstået det, så tager det noget længere tid hvis jeg vil have medicinen udleveret her i DK end hvis jeg selv tager over til Sverige og får det? Samt at prisen variere lidt (men det koster jo også penge at komme til sverige).
  • Indstillinger
    Der var vist nok engang een, der skrev at Euthyrox var ligeså gammel som Eltroxin, men jeg er ikke sikker og jeg ved heller ikke om de har lavet om på tilsætningsstoffferne undervejs.
    På min indlægsseddel fra den svenske Euthyrox står der at teksten er godkendt den 14. juni 2002.
    Om mulige bivirkninger skrives der (frit oversat af mig fra svensk) at ved rigtig dosering og regelmæssig kontrol forekommer der sjældent bivirkninger.
    Men hvis man ØGER DOSERINGEN FOR HURTIGT eller hvis man af en eller anden grund ÆNDRER FØLSOMHED overfor lægemidlet så listes der en række mulige bivirkninger: hjertebanken, hjerterytmeforstyrrelser, angina pectoris, hovedpine, muskelsvækkelse og kramper, rødme, feber, opkast, menstruationsforstyrrelser, øget hjernetryk(som kan gi flere symptomer i kombination: hovedpine, synsforstyrrelser, øjensmerter, øresus), skælvning rastløshed, søvnløshed.
    Men de nævnte bivirkninger skulle normalt ikke forekomme. Jeg mærker ikke de nævnte bivirkninger, bortset fra muskelsmerter i højre underarm og ledsmerter i fødderne når jeg går igang efter ikke at have bevæget mig et stykke tid, men begge dele skyldes sandsynligvis, at jeg endnu ikke er doseret rigtigt de var der også da jeg tog Eltroxin.
    Men det er nok individuelt, hvilket lægemiddel man tåler bedst. Det lader jo til at nogen godt kan tåle ny Eltroxin, og der er en enkelt der her har skrevet om store problemer med Euthyrox. Det lader dog til at flertallet af de der er skiftet til Euthyrox ikke har problemer. Jeg har fået det MEGET bedre efter jeg for en måned siden skiftede til Euthyrox.
    Mvh Peter
  • Indstillinger
    Kære Camilla
    De af os der har købt Euthyrox i Sverige har fået vores læge til at skrive en recept på Euthyrox og på min stod der også tabletstørrelse.
    En enkelt har som nævnt i TYSLAND kunnet købe Euthyrox på en recept på Eltroxin, men det kan du nok ikke regne med at det virker. Læs iøvrigt de første tre indlæg i denne tråd.
    Mvh Peter
Log in eller Registrér for at kommentere.