Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Symptomer v overgangsalderen

24

Kommentarer

 • Hej Lotte
  Jeg skal nok overveje dit forslag men jeg er som jeg skrev virkelig ikke til alternativ behandling og jeg tror at det er vigtigt at man også tror på en slags for at det virker. Jeg er i den grad en "fakta pige" der tror på det der er bevist og dokumneteret. Men jeg skal nok holde dig orienteret om udviklingen.

  På denne hjemmeside har en specialist skrevet at hørfrø og bælgfrugter kan have en positiv indflydelse på hedestigninger da det indeholder plantehormoner. Så lige nu spiser jeg hørfrø hver dag. Det har jeg gjort en uges tid og måske er det derfor jeg har det lidt bedre lige nu.
  Samme specielist skrev også at hormoners ulempe og fordele jo skal vejes op mod de gener man har. Og helt ærligt så havde jeg ikke i mine vildeste fantasi forestillet mig hvordan det ville være at have disse hedestigninger hver nat og hvad det kunne gøre ved mig. For jeg har da også altid tænkt at hormoner skulle jeg ALDRIG tage.

  Og jeg er enig i at den praktiserende læge og lægevidenskaben ikke er særlig anvendeligt når det gælder overgangsalderen og at hjælpe mig (eller den enkelte kvinde). Men jeg tror måske også det kan være rigtig svært fordi vi har meget forskellige symptomer/gener og at det også er meget forskelligt hvad der hjælper den enkelte. Så derfor mente jeg jo også at et var rigtig godt med dette forum.

  mvh
  solvang
 • Bare lige for at slå fast: der er overhovedet ikke nogen som helst form for "hokus pokus" i forbindelse med akupunktur. Det er en ret så anerkendt metode - ikke bare gennem flere tusind år i Kina, men såmænd også i den danske lægeverden.

  Det handler overhovedet ikke om at tro eller ikke tro på det. Da jeg prøvede første gang, sad jeg også og sagde "hø,hø, hø".

  Jeg har gentagne gange fået at vide, at netop ved hedeture kan der efter bare en-to behandlinger spores en helt fantastisk effekt - også fra folk, der ikke "tror" på det.

  Personligt ville jeg gå rigtigt, rigtigt langt for at undgå de hormonpiller.

  Der er megen fup og fidus i den såkaldte alternative verden, men man skal nu ikke afvise det hele over en kam.

  I hvert fald synes jeg hverken akupunktur, kiropraktik eller zoneterapi bør betragtes som noget, der kun virker, hvis man tror på det. Alle tre dele har indtil for få år siden, været noget læger rystede grinende på hovedet af - det gør de ikke mere.
 • Hej alle.

  Mine symptomer er meget tørre slimhinder, som er et problem ved samleje, det føles nærmest som der er pigge på "den" og det er ikke længe rart at være seksuelt sammen, hvor det tidligere har været super skønt.

  Jeg fik anbefalet vagifem af min gynækolog med beskeden om, at de kun virkede lokalt - jeg blev noget overrasket og bekymret da jeg læste indlægssedlen, har ikke specielt lyst til, at anvende en tablet der kan give brystkræft m.m.

  Når jeg søger på vagifem på google, kommer der på engelsk flere der fraråder vagifem.

  Lige på denne side annonceret der for hormonfri behandling med cicatridina, er der nogen der har gode erfaringer med dette produkt. Jeg kan læse af produktindhold at der er parabener i, hvilket skulle kunne være hormonforstyrrende!!!

  Hvilke erfaringer har I med vagifem - og hvor længe har I taget dem, dem der har brugt dem?

  Jeg kunne godt bruge meget mere debat om dette med - tørre slimhinder og det at det lige pludselig gør fandens ondt at være sammen.

  Hilsen Marianne
 • Der skulle faktisk ikke være nogen risiko ved at bruge lokale hormonstikpiller.
  Jeg ved godt det står skrevet, så man kan misforstå det. Men hvis man nærlæser det, får man en anden opfattelse.
  Jeg har brugt vagifem i mange år. Og før dem en anden slags.
  De var ikke så rare, fordi der løb en masse vådt ud.

  Vagifem er virkelig gode. Nemme at indføre og så ikke mere.
  Jeg har brugt hormonstikpiller i , tjae, 30 år, mener jeg.
  De hjælper også med at holde blæren i orden. Jeg ville nødig undvære dem.

  Jeg vil lige nævne , at for nogle år siden fik jeg en stærk brænden i skridtet. Det blev behandlet med binyrebarkhormoncreme og forsvandt.
  Jeg mente det var vagifem, der var skyld i det, for det blev bedre, hvis jeg undlod at bruge dem.
  Men som sagt, det forsvandt og jeg begyndte igen at bruge to styks om ugen, i stedet for den ene, jeg var begyndt på.
  Både min læge og gynækologen anbefalede jeg brugte dem igen.
  Og det er jeg glad for, de hjælper virkelig på flere ubehagelige ting.
  Jeg er meget glad for dem.

  Efterfølgende har jeg læst alle indlæg. Jeg fik fjernet livmoderen for mange år siden på grund af fibromer og kraftige blødninger.
  Det fik jeg det dejligt af. Jeg vil nærmest sige, det var en velsigelse.
  Jeg har også haft migræne, som jeg fik væk ved at tage levertran.
  Det hjælper dog ikke alle.
  Overgangsalder har jeg ikke mærket noget til. Kun de tørre slimhinder.

  Og så til slut om akupunktur. Jeg kender en hjertespecialist, som bruger akupunktur. Det sænkede mit blodtryk. Det er bare så dyrt, det skal holdes ved lige. Måske burde jeg gøre det igen. Men det er en anden snak.

  Min brors slidgigt smerter hjalp det også på. Så hokus pokus er det ikke.
  Man behøver overhovedet ikke tro på noget som helst. Man kan bare opleve resultatet.
 • Hej kvinder i overgangsalder.

  Jeg har læst debatten vedr. synspunkter på overgangsalder, symptomer mm. Jeg har selv fået målt østrogenindhold i en blodprøve, og ja...jeg er ganske rigtigt i overgangsalderen.
  Mine symptomer giver sig udtryk i søvnproblemer, humør svingninger og utilfredshed med livet i al almindelighed. Da jeg har fået fjernet livmoderen pga et fibrom, men har beholdt mine æggestokke, har jeg ikke kunnet bruge indikatoren "menstration" i den forbindelse da den lykkeligvis ikke har eksisteret i min verden i 8 år. Jeg er nu 52...
  Jeg ønsker ikke at give overgangsalderen for megen "næring", men er da interesseret i at kende lidt til symptomerne og gerne udveksle erfaringer med andre kvinder her og nu.
  Jeg synes det kunne være rigtig dejligt at mødes med en gruppe kvinder til udveksling af emnet, dele erfaringer og måske finde humoren i al virvaret i en periode, der kan være svær for os.

  Mvh

  AW
 • Kære alle
  Jeg er en 53 årig kvinde .Jeg fik som 46 årig fjernet min livmoder + en æggestok p.g.a fibromer og endometriose
  Da jeg blev 48 år startede hedestigningerne
  Jeg ville helst , ligesom så mange andre , komme igennem denne periode uden hormoner , og har prøvet et utal af alternative tilskud og behandlinger. Desværre var der ikke nogen af disse der ændrede på mine symptomer som var afbrudt søvn og dårlig livskvalitet. Jeg fik problemer med at passe mit arbejde ( følte mig utilstrækkelig ) og havde intet overskud til andet end end at komme igennem dagene og nætterne. Jeg følte at jeg var i en konstant venteposition på at få det liv jeg genkendte tilbage.
  For 1½ år siden valgte jeg så at starte på hormoner (1 daglig østrogen-pille ) som gjorte mig symptomfri , men samtidig gav mig en dårlig følelse af , at der så ikke var nogen udsigt til at komme ud på den anden side ( igennem overgangen ) Min læge kunne hverken afkræfte eller bekræfte denne antagelse
  Derfor stoppede jeg behandlingen og fik alle symptomerne tilbage.
  Jeg har nu valgt at tage et hormonplaster med lavest mulige hormondosis og det gør at jeg nu kun får et par mindre hedestigninger i løbet af dagen , og sover igennem med en enkelt opvågning i løbet af natten. Jeg har fået min livslyst tilbage , fået energi til igen at dyrke motion og i det hele taget gøre nogle gode ting for mig selv.
  Jeg håber at denne løsning ( både / og ) gør , at jeg stadig arbejder mig frem til en afslutning på perioden , men på en sådan måde at tiden dertil også er til at holde ud .
  Jeg er glad for at have fundet dette forum til at dele erfaringer i , da det også er min erfaring , at lægevidenskaben er for dårligt klædt på til at vejlede os med disse problemer
 • Jeg fik fjernet et godartet fibrom der sad øverst på livmoder. Lægerne på sygehuset talte med mig om operationen, og jeg fik mulighed for at vælge om det skulle gøres ved et alm. indgreb gennem mave,eller op gennem skeden og ligesom blive trukket ud. Jeg fik også tilbud om at selv at tage stilling til at få fjernet æggestokkene samtidig, selvom der ikke var nogen cyster der.
  Jeg gik i lettere panik og læste alt herinde, talte med veninder ( født 1955) og måtte på det grundlag træffe den store beslutning. Jeg valgte at få trukket livmoder ud gennem skeden og at beholde mine æggestokke ( og derved forhindre en dramatisk ingang til overgangs alder )
  Konsekvenserne kørte som en stemme i mit baghoved, jeg kunne høre lægens stemme for mig, men respekterede at han gav mig valget, selvom det næsten var for meget af det gode, fordi jeg jo ikke ved så meget, eller mit beslutningsgrundlag hvilede på at zappe , google og snakke. Ikke viden, ikke faglighed.
  Tanken om, at de skubber valget så meget over på mig som kvinde, får mig nogen gange til at tænke på om det ikke også handler om at få ro.. Hun valgte selv!!!!!!!!!!!!!

  Jeg har så efterfølgende haft en godartet cyste i venstre æggestok, der selv sprængte inden operation, jeg har en godartet cyste i nyren som trykker, men ikke skulle betyde noget.

  Tørre slimhinder, et skrantende sexliv, angsten for at miste den smukke del af livet, fik mig til at søge læge og jeg fik Vagifem. ( Med indføringshylster vaginalt)
  Jeg turde ikke få almindelige østrogen , af skræk for at danne flere cyster.
  Jeg fik så pludselig meget kløende skamlæber, min kæreste gik til læge og det viste sig han havde svamp og en meget ubehagelig kløende virkning med store røde knopper på penis.
  Jeg kontakter egen læge, og får i vide at det har jeg også.
  Det bliver behandlet, jeg læser indlægsseddel i Vagifem endnu en gang, og den nærlæsning gør mig urolig.
  Skriver til fabrikations stedet og får et pænt brev, at det ikke er en kendt bivirkning, men at de vil sende det videre i deres firma..
  Jeg stopper efter overvejelse behandlingen, selvom det var en dyr investering.

  Der var en artikkel i Helse om at når man havde fået svamp en gang, var der store chancer for at få det igen. Øv.

  Det er da belastende at søge hjælp, få et middel og få en ny lidelse. Nu må naturen gå sin gang, og vi må prøve at få et godt liv sammen uden medicin med bivrikninger, synlige kortsigtende eller usynlige langsigtede..

  Det var min overgangshistorie indtil nu.
 • Jeg har vist lige brug for at formulere noget lidt tydeligere.

  Vagifem skriver, at svamp hos kvinden KAN være en bivirkning i indlægsddel, men de har ikke kendskab til at midlet skulle kunne påføre partneren nogle bivirkninger som vi oplevede. Og denne kløe/udslet på penis var særdeles smertefuld indtil det blev behandlet med creme.
 • ang. symtomer ved overgangsalder:
  Jeg har ligeledes mange symtomer og tror jo kun det er mig der har det sådan. Har konstant ondt et eller andet sted, bliver bange og tror der er noget med hjertet og det bliver forstærket ved hurtig hjertebanken. Har prøvet hormontilskud, men stoppede efter 3 uger for fik at vide man ikke
  tage hormoner og blodtryksmedicin samtidig.
 • Hej alle i overgangsalderen

  Jeg har med stor interesse læst jeres tanker og gode råd. Jeg er 54 og har fortykket livmoderslimhinde. Lægerne siger jeg skal tage hormoner - gestagen i form af piller eller en hormon spiral. Jeg er bange for hormoner og har ikke lyst til at tage dem. Min moder døde af livmoderkræft. En fortykket slimhinde kan føre til livmoderkræft. Jeg har fået taget prøver men der er ikke kræft i min livmoder. Jeg vil helst have min livmoder fjernet og det er lægerne gået med til nu - selvom De syntes jeg overreagerer. Nu er næste spørgsmål om jeg skal få fjernet mine æggestokke. Jeg kan godt se at det er klogt mht. æggestok kræft - men omvendt er det jo ikke godt hvis man går helt ned med flaget og så skal have hormontilskud alligevel. Delte meninger i min søgen på google mht æggestokkenes hormonproduktion i og efter overgangsalderen. Har i nogle gode råd?

  med venlig hilsen
  my
Log in eller Registrér for at kommentere.