Hjem Hjerne og nervesystem Børn med ADHD

Advarsel vedrørende Ritalin.

124

Kommentarer

 • aldrig har jeg hørt magen til skræk historier om Ritalin . jeg har selv fået diagnosen adhd for 2 år siden men har haft den hele livet . og før jeg fik behandling var min dag ulidelig jeg mistede mit arbejde fordi jeg ikke kunne holde mit engeri niveau oppe , jeg kunne ikke se lyst på tingene og følte mig i det hele taget anderledes og det får en til og få selvmordstanker jeg holdte mig fra alle mennesker og lukkede mig inde og så var jeg enormt voldlig . efter jeg fik Ritalin kunne jeg holde energien oppe og havde "mod" på livet igen jeg kunne søge arbejde igen og det hele blev bedre .. min omgangskreds kunne også mærke forskellen og mig selv i stor stil , Ritalin hjælper mig også mod ikke at blive voldlig ..
  så kom ikke og sig at det ikke hjælper , for næsten alle med adhd har stor glæde af det .

  folk med adhd er næsten villige til at prøve alt ,for vores liv er anderledes vi har enorme problemer vi ikke selv har valgt at få, og vi har ikke andre muligheder end at prøve med medicin .

  synes ikke man skal dømme folk med adhd for det er jeg selv blevet hele mit liv . ( også før jeg fik sat diagnosen af min læge ) .
 • Jeg var chorkeret, da jeg læste om os voksne med ADHD, ADD, og andre relaterede lidelser.

  I beskrivelserne fremgik det klart, at når vi bliver voksne, kan vi ikke uddanne os på så højt niveaul som vores IQ, ellers ville tillade os.

  Det er simpelthen et resultat af at vi ikke kan forstå hvad der står i sammenhæng, i de bøger vi sidder og "tuder" over i skolen.
  Jeg elsker at tilegne mig viden, men har som voksen kun været istand til at læse små korte afsnit, ikke hele bøger (pga. koncentrations besvær)

  Jeg har nu for 2½ døgn siden fået min første dosis Ritalin.
  Jeg kunne dagen efter læse lange afsnit, uden at "hænge fast i teksten"

  Normalt ville jeg læse 3-4 ord, og så læse videre, samtidig med at tænkte på de få ord, og ikke registrer noget af det jeg "læste" i den videre tekst.
  Når jeg så var kommet ned på midten af siden, ville jeg begynde at være vred på mig selv over at jeg havde siddet og læst, og ikke vidste hvad der stod, fordi jeg stadig havde fuld opmærksomhed på de første ord.
  Jeg kan ikke forstå at nogen, vil forhindre sine børn i at få en ordentlig skolegang.
  Børn med ADHD, ADD kan få en meget bedre skolegang såvel fagligt som socialt, hvis de behandles medicinsk.
  Jeg ville ønske at der for 45 år siden, da de begyndte at snakke om at jeg var en "uartig unge", havde været fokus på disse opmærksomhedsforstyrrelser.

  Tænk hvis jeg kunne have haft en "normal" skolegang, hvor jeg kunne lære noget, så kunne jeg have haft venner og kunne have haft en længere uddannelse end nu.

  I mit hovede er det bare med at få medicineret dem, der har gavn af det, og så fjerne medicinen igen, hos dem der ikke har gavn af den.

  Jeg vil råde alle der har tvivl om hvorvidt de skal modtage medicin, til at forstå, at der er grundlæggende principper, i forhold til at leve, som man ikke lærer, når man som barn har tonset rundt med koks i hovedet.
 • Det er da ærgeligt at læse hvor hjernevasket folk er her. Diagnosen er baseret på observationer. Hvis nogen møder en psykiater på jeres vej med en extended super ADHD scanner monteret i hans pupiller, så sig lige til. Vil så rigtig gerne møde ham... næh samtlige danskere med diagnosen ADHD har været til undersøgelse hvor man gætter sig frem. Ingen tvivl om at symptomerne er der, meeeen de kan komme af mange forskellige ting. Stress er faktisk et rigtig godt bud.
  Hvis man tager et kig på stressforeningens hjemmeside vil vi se samtlige ADHD symtomer stemmer overnes med en del af de mange stressymptomer. VHis et barn har været stresset siden de første år, hvordan skulle det nogenside have en chance for at kende til nogen anden tilstand??

  Så har vi forældrenes ubevidste adfærd. Her mener jeg den adfærd de ikke selv kan se, en adfærd der nok kan være uhensigtsmæssig i forhold til barnets udvikling. Alle forældre elsker deres børn og gør deres bedste, men det er ikke ens betydende med at de kan udfylde forældrerollen 100%. Hey og hvem kan det?? Der findes ingen perfekt opdragelse, og så er det vidt forskelligt hvordan børnene håndtere omverdenen og stress. Så er der den nedarvet kultur-stress-mønster som vi har fra sidste generationer. Samfundet går stærkere. Den kulturelle udvikling generere en stigende ændring i vores adfærd fra generation til generation, som vi ikke selv kan observere, og derfor heller ikke selv kan ændre eller forstå. Hertil kommer det at børnene desværre i sidste ende er de store tabere fordi vi hverken må, vil eller tør tale om forældrerollen, som et problem.

  Så er der alle de pseudovidenskabelige ADHD tests. "Test om du er ADHD" eller "ADHD test" er dybt manipulerende og den direkte sikre vej ind til diagnosen, og når ikke muligheden for andre tilstande nævnes, afskærer man folk fra at tænke i andre muligheder. Når vi søger mening i tilværelsen vil en sådan test da automatisk få os til at tænke i de baner, fordi vi passer ind i skeamet. Vi tror at skeamet giver mening, og er endnu mere tilbøjelig til at nævne det og måske presse på når vi kommer op til lægen, fordi vi er så desperate.

  Mht- ritalin, som næppe er sundt for vore hjerner, og specielt ikke børns hjerner som er i rivende udvikling. Når nu Ritalin har været på gaden i godt 60 år, hvordan kan det være at man ALDRIG fra medicinalindustriens side har lavet forsøg på mere end 2 år. Mon det kan være at de allerede kender til resultaterne...??? Hvis nu man kunne bevise at Ritalin ikke er skadeligt efter 5, 10 eller 15 år, ville dette jo være en kommende billiard indtægt ikke sandt...

  Det er ikke os der er syge, det er samfundet der er sygt!!
 • Spændende bog om behandling med centralstimulerende medicin, skrevet af læge Harald Blomberg specialist i psykiatri.
  http://www.haraldblomberg.com/pdf/tysti ... imerad.pdf
 • Min mand har adhd, og det har forandret vores liv til det bedre at han blev diagnostiseret og har fået medicin. Han tager motiron og concerta, hvilket er det bedste for ham. Han ville ikke undvære sin medicin for alt i verden, for den gør hans liv værd at leve og han er ikke voldelig og ondskabsfuld mere, hvilket han er såååå glad for,for han hadede sig selv for at såre dem han elsker.
  Så vi falder ikke for de skræmmekampagner, for de der tror på sådan noget sludder kan umuligt have haft adhd eller add inde på livet...
 • Hej

  ADHD mysteriet er måske løst blot ved at ændre på kosten. Se dette link om en omfattende hollandsk undersøgelse:


  http://min-barsel.dk/index.php/componen ... cle/15/234

  Det er yderst tankevækkende! Dog skal man jo som forældre være opmærksom på at ens barn får de næringsstoffer de har brug for, for at udvikle sig optimalt, så man skal nok alliere sig med en diatist eller en læge.

  Men men mon ikke der snart kommer flere undersøgelser der kan indkredse de problematiske stoffer i kosten?

  Held og lykke

  Pia
 • Da jeg var inde og surfe rundt på nettet, faldt jeg over denne artikel.
  Synes den er interessandt netop i dette forum.

  I kan selv prøve at læse den, det handler om behandling af ADHD uden medicin.

  http://www.mentaline.com/da/karstenschi ... tater.aspx
 • Jeg kan godt forstå, at der er mange der går op i vores samfundsudvikling ang. medicin. Jeg kan også godt forstå, at der er mange som synes en masse skidt om den udvikling.
  Jeg tror bestemt, at der er mange personer der bliver fejl diagenostiserede, og med det følger som regel en fejlmedicinering.

  MEN at dømme så mange mennesker på den måde, er en ligeså stor fejl.
  Jeg har mødt en, som insisterede meget kraftigt på, at min ADD/ADHD, kunne hjælpes ved at dyrke yoga og spise fiske-olier. Har mødt endnu flere der ikke tror på ADHD, og dermed slet ikke at jeg har det.
  Det er meget frustrerende for mig, at møde folk med en så kritisk tilgang til ting. For en uden ADHD kommer aldrig til rigtig, at forstå hvad det er.
  Men for at stille det bedst muligt op, så forestil dig at din bil kun kan køre 200 eller 2 km/t. Og det eneste der kan gøre, at du selv kan regulere farten på bilen er Ritalin. Det er nemlig præcis sådan det er, for en med ADHD, og præcis det ritalinen hjælper med.
  Du kan ikke sænke farten til 50 km/t. når det er den fart, der er passende for omgivelserne. Så i princippet er det ikke det, at du kan køre 200 km/t. - men at du ikke selv kan regulere det, der er problemet.
  Det at have ADHD er ikke kun, at man ikke kan koncentrere sig - men at du skal koncentrere dig om at koncentrere dig om at være koncentreret. - Endda nogle gange med mange flere ''koncentrere'' på. Jeg kan stadig godt være ukoncentreret, eller lidt hyper - men det er noget jeg selv kan styre. Alle mennesker kan være hyper, ukoncentreret aggressive eller have tankemylder. Forskellen er bare, at en med ADHD ikke kan vælge hvornår han/hun er hvad. Hvis jeg er ukoncentreret, er det noget jeg er bevidst om, sådan var det ikke før jeg fik Ritalin Uno.
  Du kan ikke selv stoppe dine tanker, hvis de er på vej i en meget selvdestruktiv retning, for du tænker konstant alt for meget. Det er som 5 radioer der spiller, med hver sin sang på forskellige lydstyrker - altid.

  På mig tog det så meget på min energi, at jeg gik i seng kl. 21, stod op kl. 6. Kom hjem kl. 15 ca. og tog en lur på mindst 2 timer. Jeg kunne ikke følge med så snart jeg kom videre fra folkeskolen og havde det virkelig dårligt psykisk. Fik lettere OCD, fik noget der lignede paranoid personlighedsforstyrrelse og stress der gjorde at jeg fik syns og hørelsesforstyrrelser.

  Nu går jeg i skole (læser til prof. Bachelor), har det godt psykisk, er glad helt igennem for første gang af hvad jeg kan huske, kan koncentrere mig, kan overskue ting - som jeg normalt ikke kunne overskue, har en normal døgnrytme, kan være steder med mange mennesker, og er i stand til at få styr på mine tanker.
  Det er 100% pga. min medicin.
  Tager 40 mg. Ritalin Uno om morgenen, 40 mg. igen efter 5 timer. hvis det så ikke er for sent efter de 5 timer, tager jeg 20 mg. Motiron.

  Bivirkninger nu: Ingen.
  I starten: Mistet appetit, svedtendens og måske lidt hjertebanken i nogle minutter efter indtag.

  Hvis jeg var kommet på medicin noget før (er 19 år nu, og har været på medicin siden April ca.) Ville det have sparet mig for rigtig mange ar, både psykisk og fysisk.
  Så hvor vil du egentlig hen med dit indlæg, tråd-starter?
  Vil du have en kage, fordi du kan læse en hel bog på norsk eller?
 • Kære venner
  Den er jo helt gal... både med lille Danmark og lille verden...
  Jo det er skam rigtigt at man har opfundet denne "sygdom" eller rettere denne diagnose.. samt opfundet noget medicin, som medicinalindustrien kan tjene fedt på...
  Kære venner vågn nu op.... hvis I vil gøre noget godt for jeres børn, så undgå for alt i verden denne kunstige medicin, som kun kan gøre slemt værre..
  Giv istedet jeres børn noget ordentlig mad, sunde vitaminer, evt. tilskud af vitaminer, mest af alt sund mad, helst økologisk uden kemi, uden tilsætningsstoffer, farvestoffer, E-numre, sukkerstoffer osv. som er den virkelige årsag til denne "syge"!
  Hvis ikke fødevareindustrien gør os syge, så gør medicinalindustrien! Så prøv nu at tage et ansvar for jeres børn og for jer selv! Tænk selv! Stol ikke på hvad lægerne siger.. tænk selv.. eller søg hjælp hos de rigtige mennesker.. ikke dem som vil tjene penge på jer, eller er uvidende om den sande årsag..
  Ærligt talt så har jeg googlet på nettet hvad der står om ADHD ADD og Ritalin. Jeg kan faktisk ingen steder finde noget positivt om det. Det meste handler om hvor farlig denne medicin er at indtage, og at man hellere burde sætte ind overfor den virkelige årsag til "sygdommen"... som er den usunde mad, og de mange tilsætningsstoffer osv.
  Prøv selv at læse lidt om dette. Bogen som hovedpersonen i denne debat nævner, er et godt sted at starte.
  Kære forældre jeg opfordrer i ligeså høj grad til at læse bogen, ... INDEN I begynder i fuldt flor at kommentere dette indslag... LÆS BOGEN før I udtaler jer videre..
  Sorry for den barske måde at sige tingene på.. men altså jeg magter ikke længere at lægge det døve øre til denne debat.. samt være vidne til at så mange børn og voksne bliver behandlet på denne helt forkerte måde.. af nogle læger der åbenbart ikke ved bedre... og af en medicinalindustri der blot er ude på at tjene penge! For sådan er det sgu bare! Sorry I er blevet ført bag lyset...
  De bedste hilsner til jer alle... ønsker kun for jer et bedre og sundere liv!
  - og jeg ved godt en masse af jer vil tænke, og vil skrive at I HAR fået et bedre liv med medicin.. hm.. men gad vide om I også kunne have fået det ved at ændre på jeres kost?
 • Jeg tror du har ret.
  Jeg så og hørte en ung mor sige til sin lille søn, som så sygelig ud, sort under øjnene: Spis, det er din aftensmad, du får ikke andet. Hvad spiste han, et eller andet grill mad, som ikke var mad. Han sad og stak til det.

  Før i tiden fik vi de almindelige børnesygdomme og ikke en af alle dem jeg kendte blev syge efterfølgende. Så alle de farer der råbes op om tror jeg ikke på. Jeg går naturligvis ind for vaccination for nogle sygdomme, men det er løbet helt af sporet.

  Maden er elendig, fyldt med kunstige, giftige stoffer, pasningen af børn er vanvittig. De sendes i "kolonier", vuggestuer, børnehaver, bliver hentet af trætte forældre. Det er klart, det skal gå galt.
  Der hyles op om folk skal arbejde mere, men hvem skal tage sig af børn, det nævnes ikke.

  I dag er det også en sygdom at blive gravid. Alle de mærkværdigheder unge mennesker skriver om i " Er jeg gravid ". Hvor får de det fra.
  Jeg har set en ung mor sende bud efter vagtlægen. Jeg spurgte hende forundret, hvorfor hun havde det. Jo, mit barn er sygt. !!!!
  Pigen rendte rundt på gulvet næsten uden tøj og var en smule snottet. Jeg sagde: Giv hende dog noget tøj på. Gulvet er alt for koldt, især når man er lidt forkølet.

  Nej, det skal af, hun har feber !!!! jeg er sygehjælper. !!!!
  Lægen, heldigvis en fornuftig mand, kiggede lige så forundret, som jeg gjorde og sagde : Giv hende tøj på.
  Der blev ikke skrevet nogen recept, den dag.
  I dag skal alle ellers fyldes med vaccinationer, dårlig mad og farlig medicin.
  Det er løbet løbsk og det bliver kun værre.
Log in eller Registrér for at kommentere.