Hjem Hjerne og nervesystem Børn med ADHD

Advarsel vedrørende Ritalin.

135

Kommentarer

 • Har i prøvet nogle naturlige alternativer til medicin? Dyrker jeres søn regelmæssig sport? Spiser han godt med protein? Får han de vigtige fedtsyrer, som ALA og LA, der kan fås gennem Omega 3? Har i fået taget en MR-skanning og eventuelt kigget på udvikling af hans prefrontale cortex?
 • Det er tydeligt at høre, at du ikke har et AD/HD barn eller kontakt til et! Vores børn har det så svært, at vi som forældre er villige til at gøre alt, for at hjælpe dem, ud af den her smerte! ! Ja medicin er noget lort, men hvis det ikke var nødvendigt, så gjorde vi det bestemt heller ikke! Men du er mere end velkommen til at komme og bruge en dag sammen med os, så du kan se hvordan det hænger sammen! Min søn har desuden også tourette og , ja det får han også medicin for! Men kom hid , jeg mener det alvorligt! For så kan du måske lære noget!!!

  Mvh Pia
 • Hej alle,

  Jeg har en 8 årig med adhd han får motiron, og ja han beder selv om det, men hallo han er 8 år og og og han beder også om slik tv og andre ting som han syntes er fedt. Dopamin som "amfetaminen" giver mit barn er jo en fed ting vi bliver bla belønet med ekstra dopamin når vi ammer, derfor bliver det ekstra fedt at amme, det er sikkert naturens plan med det.

  Det hvor jeg vil hen med dette er at officielt er ritalin (amfetamin) den eneste "vupti" behandlingsmetode som kan afhjælpe problemet med adhd mm., men det helbreder IKKE, det er uværdigt at have et liv hvor evnen til at strukturere ikke er tilstede, uden stram struktur og selverkendelse hjælper intet.

  Jeg syntes det er et problem at dem der underviser er fra medicinal industrien, de hjernevasker lærerne, forældrene og børnene.

  Det er også et problem at vi tror at det ingen skadelige virkninger har at tage dette medicin, der er masser af "eventuelle" langtids-skadelige virkninger, der er også langtids-skadelige virkninger hvis du er afhængig af stoffet amfetamin, det er meget upopulært at sige dette - men stofferne er altså ikke så forskellige som vi gerne vil bilde os ind, det er doserne der er mindre, men nogle adhder tager rimeligt store doser for overhovedet at medicinen har nogen effekt. Det er en anden etisk diskussion, hvor meget ritalin burde det egentligt være tilladt at tage??

  Problemet er i bund og grund at det hele skal være så "f----" pænt og den rummelige folkeskole eksisterer ikke, mit barn som elsker sin skole og har andre kriterier i sin hverdag, kan kun få lov at blive der hvis han tager medicin, og eftersom lærer pædagoger og skoleledelse ser det som en enorm resourcebesparelse når en adhder kommmer på medicin, syntes det jo alt er godt, nej kognitiv træning og minimal medicin det burde være et hvert barns rettighed.

  Det er det moderne kemiske hvide snit, hvorfor er det ikke ok og sige det, for nogle forældre og lærer er det da en lidt for nem løsning.

  I øvrigt hvis du googler ritalin kan du se hvordan de unge mennesker lærer hinanden at udvinde amfetaminen af medicinen, at være ung adhder og af han køn det er bestemt ikke nogen fed ting.

  Beklager men vi har altså en lidt for blind tro på at dette "ritalin" er et vidunder middel.

  Lige så snart jeg kan slippe afsted med det vil jeg give mit barn placebo medicin således skolen tror han er medicineret - Han har nu fået fiskeolie 1000 mg i knap 3 mdr. efter et halvt år skulle det have en kæmpevirkning, jeg håber det virker på ham.

  Beklager hvis jeg træder nogen over tæerne, men jeg har brugt meget lang tid på at få den viden jeg har for et 1 år siden vidste jeg stort set ingenting - men der findes altså mennesker i hvide kitler som ringer med store alarm klokker når der bliver sagt ritalin.
 • Det er altid svært at sige for-/og imod Ritalin. Vi er alle forskelligt skruet sammen også oppe i knolden og 2 ADHD´er er ikke 100 % ens..... Derfor må det bestemt være op til den enkelte om det er godt eller dårligt, og i dette tilfælde NØDVENDIGT!!!!

  Der vil altid medfølge bivrkninger, det er der på alt kemi, som kroppen ikke selv kan danne, som vi tilfører i medicinsk form.

  Jeg har ADHD meget tæt inde på livet både professionelt og privat. Jeg ser flere forskellige Ritalin "arter" i brug hverdag og de er helt NØDVENDIGE for at få en hverdag til at være nær det "normale" som muligt.

  Google er en svær modstander i søgen på svar, for begge grene af svar-skalaen er repræsenteret både for-/og imod, SÅ derfor er det vigtigt, at det er det individuelle behov og NØDVENDIGHED og virkningen, som der skal tages som guideline for om Ritalin skal være en integreret del af ens liv..
 • Jeg har læst disse indlæg - Jeg forstår ikke helt.
  En person som har ADHD- altså Damp. giver man ritolin for at tilværelsen kan blive beder ( for hvem ? )

  Jeg er gift med en m/k, som altid har været meget aktiv, hurtig i sine handlinger, restløs, dygtig, stabil og opfarende.
  M/K har fungerede på arbejdsmarkede stabil, har ikke haft skiften partner, har orden i sin økonomi.

  m/k har været ude for en arbejdskade og er blevet 50% uarbejdsdygtig- er inde i systemet og skal tilpasse sig.

  Systemet /jobcenter har en stol et bord med en pc - M/k er ikke til stol -bord og pc'er

  Nu mener sagsbehandler M/K er en person med ADHD, da M/K s personlighed ikke passer ind. m/k er forstyrende, kan ikke sidde stille, afbryder , frustrerende og opfarende.

  Skal m/k nu på ritolin ?
  Det er det tilbud der gives og så lover de at jeg får en hel ny ægtefælle :-)
 • Hej Sanne,

  Hvad er det præcise navn på medikamentet der indeholder amfetamin-sulfat? Jeg kunne meget godt tænke mig at finde ud af det, da jeg rent faktisk selv lider af adult-ADHD.

  På forhånd tak,
  Anders
 • Der er helt sikkert 2 sider af denne sag, og mange af punkterne er rigtige i det du skriver, faktaet er jo at trods udgangspunktet er ADHD så er udfaldet forskellige for os der har det.

  Jeg er selv bruger af Ritalin Uno 2*30mg dagligt, dertil skal siges at det tog lidt over et år at stille doseringen rigtigt, og jeg var personligt under heftigt opsyn, dels fordi jeg tidligere havde været ude i de famøse fest stoffer (amphetamin).

  Der findes alternativer, men der er absolut ikke givet de alternativer virker for individet.
  Sport er helt sikkert en god ting at bruge noget af energien på, men det er jo bare ikke altid det er nok, for nogle børn og voksne så udtømmes vi ikke rigtigt psykisk for energi, og hjernen arbejder stadig med 700forskellige ting man lige skal huske, gøre, laver, febrilsk nærmest.

  Jeg vil dog tilføje at bivirkningerne på netop Ritalin / Ritalin Uno skal tages alvorligt, for det øger trods alt risikoen for hjertestop og forhøjet blodtryk, for mig er det idag en minimal risiko i forhold til mit alternativ som ville være ikke at have noget som helst til at fungere i daglidagen.

  Tror dog istedet for at hidse sig op over disse indlæg (selvom jeg forstår ophidselsen især fra mødre), så skal man måske nærmere veje dem og tage hvad man selv mener er brug bart, og kaster resten væk, personlig holdning vil altid spille den største effekt i alt.

  Når du selv skriver du har adhd regner jeg med du osse har været forbi psykiateren og fået henstillet din specifikke behandling, og det er jo alletiders den virker for dig, nogle skal bruge det ene, andre noget andet, vi er jo forskellige når alt kommer til alt.
  Selvom vores hjerne jo faktisk til dels er ens.
 • Ritarlin eller Concerta... begge dele er i bund og grund gift men, hvad gør man når ens dreng igennem flere år, har kæmpet en (for ham) uforståelig kamp i hverdagen, hvor han er blevet misforstået og uretfærdigt behandlet, lige fra børnehaven og indtil til nu i skolen.
  Jeg har lige en ting mere at sige til dig ENGLESHOPP1, hvor er du dog ubehøvlet, det du skriver og- det, at du forsøger at skræmme forældre der i forvejen er skræmte over deres uforståelig ståsted i livet.
  Tro mig, hvis kost omlægning, Eye Q olie eller et kosttilskud kan hjælpe min søn, så bruger jeg det.
  Jeg tror ikke, at der nogen i dette forum der er stolte over, at være nødsaget til at præsentere deres barn over for disse to medicin valg.
  mvh.
  faderen til en dreng.
 • Viden er den sikreste vej til helbredelse. At lukke øjnene for fakta er som at tisse i bukserne...

  Her er nogle interessante sider fra USA - landet hvor mere end 11% af skolebørn er i Ritalin behandling. Lidt mærkværdigt, når man mener det rammer 2-3% af alle børn.

  Google kan hjælpe med at oversætte

  Bivirkninger ved Ritalin: http://ritalinsideeffects.net/

  Her er mere information om test af ADHD: http://adhdtesting.org/

  Se også Dr Pompa Health Solutions

  http://www.pompahealthsolutions.com/ind ... ut=default
 • Kassem23/Anders...:-)
  Jeg går ud fra det er mig du har skrevet,til herinde??

  Min Mail adresse er:
  [email protected]..
  Mere hvis du har lyst,til at skrive der til..:-9

  KH.
  Sanne...
Log in eller Registrér for at kommentere.