Hjem Hjerne og nervesystem Børn med ADHD

Advarsel vedrørende Ritalin.

245

Kommentarer

 • Jeg tror virkelig at denne snak om ritalin altid vil være der, jeg har sammen med 4 andre åbnet en forening for børn med autisme og der vil vi blandet andet lave en tema dag om dette emne, og mange andre.
  i kan jo kigge forbi på www.stoetmorogfar.dk
 • Jeg siger med det samme, jeg har intet kendskab til denne sygdom. Så jeg har heller intet kendskab til medicinen.
  Men når jeg læser den slags kan jeg ikke lade være med at finde læsestof omkring emnet.
  Hvis man føler medicinen hjælper og der ikke er andre muligheder, ja, så må man jo tage den.
  Nøjagtig som jeg siger, hvis jeg føler medicin gør, at jeg får det forfærdeligt vil jeg ikke have den.

  http://da.wikipedia.org/wiki/Ritalin#S. ... hedsregler

  Dette link fortæller en smule om den medicin. Jeg kan jo læse trådstarter har lidt ret. Jeg mener ikke man skal fortie ting.
  Men der er bivirkninger ved alt medicin. Så kan man vælge om det er bedre at tage den eller lade være.
  Jeg læser også man har givet en baby på 10 måneder medicinen. Det ryster mig noget.
 • Hej...
  Jeg er da dybt rystet,over at læse dit oplæg,om ritalin....Har du selv været på det???,siden du udtaler dig om dette??
  Jeg har en søn,på 7 år,som det godt nok ikke virkede optimalt på,så derfor er vi gået over til et andet præparat...Hvis han ikke får hans medicin,så ville hans hverdag,være fuldstændig kaotisk...Jeg er også modstander af,at fylde børn,med medicin,men når nu jeg kan se,at det hjælper mit barn,til at give ham en tålig hverdag,så har jeg fuld tiltro.til medicinen..Han siger selv,at hvis han ik får hans medicin,så kan min hjerne ikke funger mor..Det gir altså stof,til efter tanker,når ens barn,også selv er klar over,at medicinen hjælper ham..Så jeg er meget glad for,at der findes medicin,der kan hjælpe folk,med ADHD...
  Hilsen en mor til 3 syge børn..:-)
 • Det var da utroligt så lidt folk herinde egentlig ved om deres egne præparater. Ritalin (Methylphenidat) skal ikke forveksles med Adderall som er en potent blanding af amphetaminer, hhv. dextroamphetamine og amphetamine som KUN sælges i USA. Adderall har vist at have mange bivirkninger og flere end Ritalin. Ritalins virksomme stof hedder Methylphenidat og er et derivat af amphetamine, hvis kemiske struktur ligner cocaine mere end amphetamine. Amphetamine virker som et dopamine transport substrat, hvorimod methylphenidat (Ritalin) virker som en dopamine transport blocker. Methylphenidat er også mere aktivt til at balancere niveauet af dopamine og i mindre grad noradrenaline. Personen der startede dette indlæg taler tydeligvis ikke om Ritalin men om Adderall, der som sagt før, er en meget mere potent stimulant end Ritalin.

  Det skal dog siges at folk der har taget Ritalin og Adderall i en vis grad har vist mindre kreativitet pga. beta bølger i hjernen, versus alpha og delta bølger. Man kan læse mange bøger om de negative effekter om stimulanter generelt har på hjernen, eller siges at have på hjernen, da der ingen videnskabelige langt-tids undersøgelser (over 3-4 uger) er lavet.. Det kan så videre diskutteres hvorvidt man bør behandle symptomerne på ADHD eller arbejde med ADHD patienter på en anden måde. Der findes en masse litteratur (specielt engelsk) der omhandler netop dette problem.

  En enkel søgning på amazon og ADHD giver dig masser af litteratur hvis du har lyst til at fordybe dig i hvad dit barn egentlig "fejler".. Mange fantastiske hjerner gennem årene siges at have ADHD der muligvis skyldes DRD4 genet..ADHD er ikke nødvendigvis en dårlig ting, da de ofte viser ekstrem kreativitet og "lateral-thinking" som ofte ses ved genier. Så tænk jer om før i sætter jeres børn på ADHD præparater - det kan jo være der er en anden og bedre vej :-)

  Good luck,
 • Hej Kassem23!!!!
  Kunne godt tænke mig,at vide hvor fra du har,at dexamphtamin kun bliver solgt i usa????
  Min søn får det lige pt,da alt det andet medicin ikke virker på ham...
  Jeg har købt mit dexamphtamin,på apoteket her i lille danmark..:-)
  Mvh..
  mor til ADHD dreng..
 • Du aner bare SLET IKKE hva du taler om. Jeg blev så sur over at læse dit indlæg, at jeg bare MÅTTE melde mig ind her, for at skrive til dig.
  Jeg fik min søn udredt sidste tirsdag ( 10.11.) efter mange års kamp, med PPR, børnehaver og skoler. Jeg slår op her på netdoktor, for at vil vide mere, og falder over dit indlæg, som et af de første. Vi prøvede Ritalin et døgn, og der havde den totale modsatte virkning på min søn, han blev totalt hyper. MEN MEN MEN der findes altså 2 andre produkter jeg ved af, som også kan hjælpe, og det er bare noget jeg ved på 4 dage. Min søn er nu i behandling med Stretera som bare hjælper ham perfekt, vi kan allerede mærke forandringer med ham. Der imod har jeg en veninde, hvis dreng er på ritalin, og det hjælper ham rigtig godt. Tror du desuden at lægerne og psykiaterne overlader os til os selv efter sådan en udredning, så ungernes hjerner kan "skrumpe i fred"? Vi er til løbende kontrol med børnene, for at undersøge og holde øje med dem. Så du burde skamme dig over det indlæg. du kan skræmme forældre væk fra en god behandling af deres børn, pga. det skidt du skriver her. Nøj du må have en grim smag i munden...
  Håber det giver dig stof til eftertanke ENGLESHOPPEN1
 • Åh gud... Forældre der behandler deres børn med centralstimulerende stoffer, bør for guds skyld søge information om deres præparater.. Find nu noget ordentlig litteratur om de forskellige præparater og bestem derefter hvorvidt det der "siges" er korrekt.

  Til personen der henviste til mig, angående dextroamphetamin, kunne jeg godt tænke mig at høre navnet på dette præparat, mærkeligt nok, er jeg ikke selv stødt på det, men kan jo være jeg har lavet en fejl.

  Og igen..
  Lad nu vær med at tale om forskellige præparater ud fra subjektive referencer. Kig i litteraturen og argumenter så derudfra.
 • Til kassem23...
  Det er ikke en sur opstød,til dig:-)Det er bare for,at fortælle dig lidt om min søn`s medicin og hans hverdag;-)
  Navnet på min søn`s medicin,hedder dexamphetamin-sulfat.....
  Fandt om medicinen på nettet,så jeg kender meget vel bivirkningerne på dette præperat,og nej jeg er absoulut ikke tryk,ved mange af bivirkningerne,ved medicine,til ADHD børn og unge....Men når jeg kan se,det giver min lille søn,den ro han har brug for,så får han det...Jeg går til kontrold,med ham rimlig tit,på en ADHD klinik,så vi er ikke bare overladt,til os selv..
  Forstil dig,at du står og kikker,på 30 tv skærme,med 30 forskellige kanaler,ville din hjerne ikke bliver bare lidt forvirret???
  Det ville min....
  Sådan ser min søn`s hverdag ud,hvis ikke han får hans medicin...

  Hilsen mor til ADHD dreng..
 • Først blev jeg meget bange og fik den berømte knude i maven, da jeg læste engleshoppen1's indlæg.
  Min søn på 15,5 er netop diagnosticeret ADHD i svær grad, og vi er i indkøring med Ritalin. Han har kun fået det en uge, så vi kender slet ikke dosis endnu, eller om det er Ritalin eller noget andet, der skal til. Der er ikke noget vi ønsker os mere, end at der kommer ro på nu. At han kan få en god skolegang (skal nu gå en klasse om og på endnu en ny skole, den femte!) Skoler, psykologer (siden 4.klasse), ja hele systemet føler vi os svigtet af - at de dog ikke har kunnet se, at den var gal! Først da vi valgte at gå gennem den private sektor, følte vi os endelig i professionelle hænder, og der kom skred i tingene.
  Det jeg egentlig ville sige her er:
  Tusind tak til alle jeres indlæg, der er fulgt efter engleshoppen1s. Det lader trods alt til, at det er det rigtige vi har gang i her i vores familie også.
 • Ja, jeg må nok sige, at der er mange meninger om ADHD og den medicin, der hjælper børn og voksne til en god hverdag, som de nok ikke ville have uden medicinen, om den så hedder Ritalin eller andet.

  Jeg har selv en søn på 11 år, som har haft det ad H.. til i 11 år, fordi han jo har haft kaos i sit hovedet, siden han blev født. Da han var 10 måneder og lå og bankede hovedet ned i gulvet af raseri, fik vi blot at vide, at det ville gå væk igen, når han begyndte at tale.
  Da han var 1½ år smadrede han hovedet ned i stuebordet og flækkede sine fortænder - igen sagde lægen bare, at det var fordi han hjerne var forud for hans tale, og det frustrerede vores søn... Da han var 3 år blev vi henvist til børnelæge, som sagde at hans adfærd nok skyldtes at han ikke kunne tåle farvestoffer, og det var derfor han var så hyperaktiv og fik de raserianfald bl.a.... sådan kan jeg blive ved helt frem til det 10. år, hvor der var nogen der gad høre, fordi PPR/SSP blev blandet ind i det, da han i en af sine dårlige perioder havde søgt nogle ikke så gode kammerater i skolen, og blev taget for butikstyveri i den lokale Brugs, hvor de havde fyldt min søns taske med slik osv.... så kom skolepsykologen på banen, og skulle udrede ham, efter vi havde haft en snak med hende. Udredning og test havde hun meget svært ved, da min søn var meget meget svær at nå ind til. Hun kunne ikke lave personlighedstest på ham og måtte sende ½ rapport til Børnepsyk og lægen.. Vi blev så henvist til Børnepsyk, hvor vi fik 2 afslag inden han kom gennem nåleøjet... efter udredning deroppe af en dygtig psykolog og læge, sagde de, at der ingen tvivl var om, at vores søn har ADHD, hvilket jeg jo ærlig talt godt havde vidst i alle 11 år, men ingen gad høre på det. før han kom på børnepsyk.

  Så kom spørgsmålet om medicin. Min mand og jeg var slet ikke enige på det punkt.... min mand ville slet ikke høre tale om, at vores søn skulle proppes med medicin - især pga. de voldsomme bivirkninger der kan være - lav vækst, forstørret hjerte osv., mens jeg tænkte, at det jo også var vigtigt, at vores søn fik en hverdag uden kaos i sit hovede.... sådan gik diskutssionen i 3 måneder, og så efter endnu et møde på hospitalet og efter vores søn en dag selv sagde, at han ville ha medicin fordi lægen på hospitalet havde sagt det om, at rodet i hovedet ville gå væk, ja så gav min mand sig, og vores søn startede på Ritalin. De første par uger var slemme, for han reagerede ikke helt som vi troede... at han blev rolig, knap så impulsiv og bedre koncentration i skolen. Han reagerede modsat.... Jeg talte med lægen på hospitalet, som sagde vi IKKE måtte stoppe, da der jo er en tilvænningstid for krop og hjerne, og hun lovede det ville blive godt.... efter endnu en uge fik jeg en mail fra hans lærere på skolen, som ville fortælle mig, at de sidste par dage i skolen havde været rigtig gode for vores søn, nok de 2 bedste skoledage i hele hans 5 skoleår... så fik jeg tårer i øjnene... medicinen begyndte at hjælpe, og nu kunne vi måske se fremad på en lysere fremtid for vores søn forhåbentlig :)

  Nu er der gået 3 måneder, hvor han har fået Ritalin, og for en uge siden er han kommet på depot medicin i stedet for, og får Concerta, så han slipper for at skulle ta medicin 4 gange dagligt. Nu er det kun hver morgen.
  Vi og vores omgivelser, men ikke mindst vores søn, kan mærke en meget stor forskel... hverdagen hænger meget bedre sammen nu for 1. gang i 11. år.

  Så bivirkninger eller ej... jeg er glad for, at vores søn fik hjælp, og nu har nogle gode dage for det meste.

  Jeg har også godt læst de skræmmekampagner der er rundt omkring i artikler, men jeg har simpelthen valgt at sætte det i baggrunden, for jeg har jo set, hvordan min søn er blevet en helt anden glad og rolig dreng.

  Hilsen

  En mor, der har kæmpet mod systemet i 11 år
  for at få hjælp til en lille dreng med ADHD
Log in eller Registrér for at kommentere.